χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ταλιατέλες με σπαράγγια και κρεμώδη σάλτσα  (Αναγνώστηκε 5232 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Ταλιατέλες με σπαράγγια και κρεμώδη σάλτσα
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 11:37:28 πμ »
Χθες δεν ήξερα τι να μαγειρέψω για βραδυνό και κατέληξα να αυτοσχεδιάσω κάτι που μ'άρεσε πολύ εν τέλει, οπότε είπα να γράψω τη συνταγή:

Υλικά:

1 ματσάκι σπαράγγια
100γρ. μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
Τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
Γάλα σόγιας (χρησιμοποίησα το μπλε της Provamel, με χυμό μήλου και ασβέστιο)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Ταλιατέλες ή άλλο είδος μακαρονιών της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 3 κομμάτια για κάθε σπαράγγι). Τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 4-5 λεπτά, και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τα μανιτάρια για 3 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το σκόρδο και τις φλούδες λεμονιού και σωτάρουμε για 2 ακόμα λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μετά πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα roux*. Προσθέτουμε γάλα σόγιας σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα, στην πυκνότητα που θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε πάνω σε βρασμένα μακαρόνια.

Δεν έβγαλα φωτογραφία, αλλά θα φροντίσω να το κάνω την επόμενη φορά που θα επιχειρήσω αυτή τη συνταγή.

*Θα ήμουν υπόχρεη σε όποιον μπορεί να μεταφράσει το roux στα ελληνικά. Roux είναι όταν ανακατεύουμε λίπος (βούτυρο ή λάδι) με αλεύρι, και το χρησιμοποιούμε ως βάση για σάλτσες. Δε χρειάζεται ούτε πολύ λάδι (εγώ έβαλα λιγότερο από 1 ακόμα κουταλιά λάδι), ούτε πολύ αλεύρι (περίπου 1,5 κουταλιά;). Αν βάλετε αρκετό αλεύρι, να έχετε υπόψη ότι η σάλτσα θα πήξει πολύ, οπότε ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο γάλα σόγιας (ή ό,τι άλλο θέλετε να χρησιμοποιήσετε).
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
Απ: Ταλιατέλες με σπαράγγια και κρεμώδη σάλτσα
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 03, 2008, 11:47:24 πμ »
Αψογα! Εχω μια τσαντα σπαραγγια και τα κοιταζω χωρις να ξερω τι να τα κανω! θα κανω τη συνατγη σου λοιπον!
Και τα υπολοιπα σουπα αυριο.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 03, 2008, 11:51:01 πμ »
Ελπίζω να σ'αρέσει η συνταγή, συμφώνησε και ο φίλος μου ότι οι γεύσεις ταίριαζαν.

Να βγάλεις και φωτογραφία!!

"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 03, 2008, 12:44:42 μμ »
Είμαι βλάκας - ξέχασα να προσθέσω ότι έβαλα και κουκουνάρια μέσα. Τέλοσπάντων, δεν είναι εντελώς απαραίτητα, αλλά ταίριαξαν πολύ.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 03, 2008, 03:47:27 μμ »
Θα βαλω κασιους γιατι δεν εχω κουκουναρι. Thanks! θα βγαλω και φωτο... Για το βραδυ βλεπω να την κανω γιατι τωρα ειμαι χαλια (εχω πυρετο απο το πουθενα!!! :P, που αρρωστησα?).

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 03, 2008, 05:15:04 μμ »
Περάστικά σου!

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 03, 2008, 09:19:16 μμ »
Tα καναμε και τα φαγαμε! Μεχρι και το σκυλι εφαγε!!! (εκανα πολλα!)
Εβαλα και λιγο μοσχοκαρυδο (γιατι νομιζω οτι παει με την σογιο μπεσαμελ)

Δυστυχως περιμενα να ερθει ο Νικος, δεν υπολογισα καλα τον χρονο και ρουφηξαν τα μακαρονια τη σαλτσα...

Φαινονται λιγο στεγνα αλλα ηταν πολυ νοστιμα!!!

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

• Θαμώνας
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 12:51:38 μμ »
πήγα χθες να αγοράσω σπαράγγια : 9,35 το κιλό.  speechless  ....προέλευση Περού (!!!)
Στην Ελλάδα δεν καλλιεργούμε ; είχα επίσης την αμυδρά αίσθηση οτι είναι εντός εποχής
τόσο έξω 'επεσα?
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
Απ: Απ: Ταλιατέλες με σπαράγγια και κρεμώδη σάλτσα
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 03:02:01 μμ »
πήγα χθες να αγοράσω σπαράγγια : 9,35 το κιλό.  speechless  ....προέλευση Περού (!!!)
Στην Ελλάδα δεν καλλιεργούμε ; είχα επίσης την αμυδρά αίσθηση οτι είναι εντός εποχής
τόσο έξω 'επεσα?

Τι να σε πω, ζω Αγγλία και αγοράζω ντόπια σπαράγγια - και αυτά πανάκριβα είναι, αλλά περιμένω πότε θα τα έχουν σε χαμηλότερη τιμή (επειδή ξεμένουν) και αγοράζω μόνο τότε. Αλλά είναι τόσο νόστιμα, που προσπαθώ να παίρνω όσο μπορώ. Τώρα, αν προέρχονται από τη Νότιο Αμερική, ε, ναι, θα το σκεφτώ καλύτερα!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 04:58:26 μμ »
Κι εγώ αγοράζω μόνο σπαράγγια της περιοχής όταν είναι η εποχή τους. Γενικά αποφεύγω να αγοράζω προϊόντα που έρχονται από πολύ μακριά (το οποίο εδώ που ζω είναι πολύ πολύ δύσκολο γιατί πέρα από τους μήνες Μάιο με Οκτώβρη που έχουμε πολλά τοπικά λαχανικά, τους υπόλοιπους μήνες...άστα βράστα.)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact