χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Πατάτες φούρνου α λα New York Times  (Αναγνώστηκε 2401 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8565
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Πατάτες φούρνου α λα New York Times
« στις: Μάιος 30, 2008, 08:39:47 μμ »


Βρήκα την παρακάτω συνταγή πριν αρκετό καιρό στην εφημερίδα New York Times. Είναι μία πολύ νόστιμη εναλλακτική όταν δεν θέλετε απλά πατάτες λεμονάτες στο φούρνο. Συνοδεύουν τέλεια ψητά μανιτάρια ή απλά μία χορταστική σαλάτα.

Υλικά για 8 μερίδες
4 μεγάλες πατάτες
1/2 κούπα μουστάρδα
2 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ένα κουταλάκι ξηρό
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. του γλυκού φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πηρούνι
και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά. Αφήνουμε το φούρνο να καίει.
2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις οι πατάτες έχουν κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις κόβουμε στα τέσσερα,
και τις ανακατεύουμε με το μίγμα μουστάρδας μέχρι να καλυφθούν καλά.
3. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 260 βαθμούς.
Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά,
γυρνώντας τες μετά από 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 498
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Πατάτες φούρνου α λα New York Times
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 11, 2009, 12:25:39 πμ »
 shock

εγω γιατι την βλεπω τωρα αυτη τη συνταγη...???????????????
πω πω... πρεπει να ναι πολυ νοστιμη αυτη κρουστα μουσταρδας και αλλων... μ εκαψες τωρα!! ελπιζω να προλαβω να το φτιαξω μεσα στη βδομαδα thanks

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής