Για 4 μερίδες
3 κ.τ. σούπας σταφίδες
500 γραμμ. σέσκουλο
Αλάτι
3 κ.τ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.τ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.τ. σούπας κουκουνάρι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουνε σε χλιαρό νερό.
2. Κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια από τα σέσκουλα. Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεματάμε τα σέσκουλα για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε. Ξανατοποθετούμε τα σέσκουλα στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε αλάτι και 1 κ.τ. σούπας λάδι. Ξαναβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι το τελευταίο να μαραθεί. Προσθέτουμε το σέσκουλο και τις σταφίδες, τις οποίες έχουμε στραγγίσει και στη συνέχεια το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε.
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18772&m=P04&aa=1