χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Συνταγές για Πέστο  (Αναγνώστηκε 2753 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Συνταγές για Πέστο
« στις: Νοέμβριος 22, 2007, 10:50:04 μμ »
Πέστο με κόλιανδρο, κρεμμυδάκια και αμύγδαλα

Υλικά για 1 1/2 φλιτζάνι

3 κουπ. βασιλικό χοντροκομμένο
1 1/2 κουπ. φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο και το περισσότερο από το πράσινο μέρος τους)
2/3 κουπ. ελαφρά καβουρντισμένη αμυγδαλόψιχα (με το φλούδι)
1 κουτ. γλυκού μαύρο ή λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1-2 μικρές φρέσκιες καυτερές πιπεριές ξεσποριασμένες (κατά βούληση)
3-4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
5 κουπ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι όσο θέλετε

Εκτέλεση

Βάλτε τα υλικά (βασιλικό, κόλιανδρο, κρεμμυδάκια, αμύγδαλα, πιπέρι, πιπεριές, ξίδι) μέσα σε μπλέντερ ή μίξερ και δουλέψτε τα, ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ και καθαρίζοντας συχνά τα τοιχώματα του δοχείου με σπάτουλα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε το ελαιόλαδο λίγο λίγο και συνεχίστε να δουλεύετε μέχρις ότου αναμειχθεί τελείως με τον πράσινο πολτό.

Προσθέστε αλάτι, αν θέλετε.

Βάλτε το πέστο σε γαβάθα σερβιρίσματος ή σε βαζάκια, αν πρόκειται να το διατηρήσετε, και καλύψτε την επιφάνειά του με λάδι. Αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες προτού να σερβίρετε.

Διατηρείται για 6-8 ημέρες στη συντήρηση του ψυγείου.



Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Συνταγές για Πέστο
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 22, 2007, 10:51:50 μμ »
Πέστο με σκόρδο

Υλικά

60 γρ. φύλλα βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλία κουκουνάρια
6 κουταλιές ελαιόλαδο

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Συνταγές για Πέστο
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 23, 2007, 12:16:48 πμ »
Η δική μου συνταγή για χειμωνιάτικο πέστο:

Υλικά:
1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1/2 - 2/3 κούπας καρύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Βάζουμε όλα τα υλικά στο food processor και αναμειγνύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αν χρειαστεί.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος leica

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 837
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
Απ: Συνταγές για Πέστο
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 01, 2008, 07:48:05 μμ »
Pesto με βασιλικο

2,5 χουφτες φυλλα πλατυφυλλο βασιλικο
3 σκελιδες σκορδο
1 κουτ της σουπας κουκουναρι καβουρδισμενο στο τηγανι χωρις λαδι
1/2 κουτ της σουπας πινατ (φυστικι του μπαρ)
αλατι πιπερι
εξτρα παρθενο ελαιολαδο (μπολικο)
1 κομματι βρασμενη πατατα (για να γινει λιγο κολλωδες)
Στο επεξεργαστη μεχρι να γινει κρατσανιστο ή λειο, αναλογα με τα γουστα.


Pesto με σπανακι ή ροκα

2-3 χουφτες σπανακι/ροκα/ ή και τα 2 ζεματισμενο (απλα το βυθιζω σε καυτο νερο και το βγαζω αμεσως)
3 σκελιδες σκορδο
μαιντανο ψιλοκομμενο 1-2 κοτ σουπας
ξυσμα απο λεμονι
ελαιολαδο
αλατι πιπερι

στον επεξεργαστη βαζω το σπανακι, το σκορδο και το μαιντανο. Σε τηγανι σε μετρια φωτια ζεσταινω το μισο λαδι, περναω μια βολτα το μιγμα, και προσθετω το ξυσμα λεμονιου και στο τελος αφου κλεισω την φωτια το υπολοιπο λαδι, αλατι και πιπερι.

Και τα 2 πεστο πανε τελεια με ζυμαρικα και ρυζι, αλλα και με βραστα οσπρια οπως μαυροματικα φασολια, ή και σιλκεν τοφου σε κυβους 2 λεπτα στο φουρνο μικροκυματων!

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2702
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Συνταγές για Πέστο
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 03, 2008, 08:28:18 μμ »
Πέστο με λιαστές ντομάτες

Υλικά:

125 γρ. λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι βαλσαμικό ξίδι
1 κουταλάκι ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικό)
Λίγα φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο
100 γρ. αμύγδαλα
Αλάτι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε λάδι ή νερό για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσουν, εκτός κι αν είναι ήδη μαλακές. Βάζουμε όλα τα υλικά στο food processor μαζί με αρκετό ελαιόλαδο ώστε να ανακατευτούν καλά και πολτοποιούμε για 1-2 λεπτά. Αν προτιμάμε πιο "κριτσανάτη" γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε τα αμύγδαλα στο τέλος, και να ανατέψουμε για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να κοπούν τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής