χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Ajo Blanco Malaga  (Αναγνώστηκε 2074 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 660
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
Ajo Blanco Malaga
« στις: Μάιος 24, 2008, 04:33:18 μμ »
Υλικά:
125 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
3 φέτες χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
4 σκελίδες σκόρδο φρέσκες
4 κουτ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο με φρουτώδες άρωμα (αν βρείτε)
2 κουταλιές άσπρο κρασόξυδο
1 λίτρο πολύ παγωμένο νερό
1 μικρό τσαμπί άσπρα σταφύλια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
αλάτι

Εκτέλεση:
Κρατάτε στην άκρη 4 αμύγδαλα και βάζετε τα υπόλοιπα σε μιξεράκι μαζί με το ψωμί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το μισό παγωμένο νερό. Χτυπάτε να γίνουν πολτός και προσθέτετε σιγά σιγά νερό ώσπου να πετύχετε την πυκνότητα που θέλετε στη σούπα, η σούπα πρέπει να είναι απαλή, αλλά όχι αραιή.
Προσθέτετε στη συνέχεια το αλάτι και το κρασόξυδο. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα πριν τη σερβίρετε. Θα πρέπει να είναι πολύ παγωμένη όταν θα τη σερβίρεε. Τη μοιράζετε σε 4 μπολ, διακοσμείτε με 1 αμύγδαλο και τα στραφύλια.

Ισπανική Συνταγή.
Η συγκεκριμένη σούπα, προηγήθηκε στις διάσημης γκασπάτσο και φτιάχνετε με αμύγδαλα αντί για ντομάτες. Αρωματίζεται με άφθονο σκόρδο και είναι εξαιρετικά δροσιστική για μία ζεστή μέρα.
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Ajo Blanco Malaga
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 20, 2008, 10:09:37 μμ »
Βρήκα και μία παρόμοια συνταγή στην Καθημερινή. Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα με τίποτα ξύδι. Θα έβαζα λευκό κρασί ή λεμόνι ή τίποτα, αλλά όχι ξύδι. Επίσης τα αμύγδαλα, θα τα "ασπριζα" με φυσικό τρόπο, δηλ. μούλιασμα και μετά ξεφλούδισμα.

Αχο μπλάνκο

Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

Υλικά για 2 μερίδες:

•   100 γρ. λευκά αμύγδαλα
•   2 μεγάλες φέτες ψωμιού, μόνο ψίχα
•   2 σκ. σκόρδο
•   1 ποτηράκι κρασιού λάδι
•   1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξίδι
•   αλάτι
•   λευκό πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ελάχιστο αλατισμένο νερό δίνουμε μια βράση στα αμύγδαλα. Με το νερό μουλιάζουμε το ψωμί. Οταν κρυώσουν, βάζουμε όλα τα υλικά στον πολτοποιητή και τα δουλεύουμε μέχρις ότου γίνουν μια λεπτή κρέμα. Αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες για να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρουμε τη σούπα παγωμένη ή χλιαρή. Στην Ανδαλουσία διακοσμούν με ρώγες μοσχάτου σταφυλιού κομμένες στα δύο, χωρίς το κουκούτσι.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Ajo Blanco Malaga
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 22, 2008, 09:21:35 μμ »
Μα άμα έχει ψωμί πως είναι ωμοφαγικό?
I wake to see the world go wild.

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 660
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
Απ: Ajo Blanco Malaga
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 23, 2008, 07:20:33 μμ »
αν δεν κάνω λάθος, γίνεται και ψωμί στον αφυγραντή, ωμοφαγικό
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος Veggie Wedgie

  • www.veggie-wedgie.com
  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 911
  • Φύλο: Γυναίκα
    • VeggieWedgie
Απ: Ajo Blanco Malaga
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 23, 2008, 07:44:37 μμ »
Έχω ακούσει για συνταγές 'ψωμιού' ωμοφαγικές, αλλά όσες ξέρω δεν είναι με αλεύρι, ουσιαστικά δεν είναι ψωμί, αλλά αλεσμένοι ξηροι καρποί...Τώρα τι να πω να ρωτίσουμε καποιόν που να ξέρει καλύτερα. Πάντως η σούπα αυτή φτιάχνεται κ χωρίς ψωμί και είναι σίγουρα ωμοφαγική!
I wake to see the world go wild.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής