Μετάφραση από αυτό το site:
http://www.canada.com/topics/lifestyle/food/story.html?id=8198716f-ab12-4ba5-8207-81736b56bab2
Μεγάλα ραβιόλια με γέμιση από καρύδια και κάσιουςΥλικά:Για τη ζύμη από τα ραβιόλια:3 κούπες (750ml) αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα (250 ml) νερό
1/2 κουταλάκι (2 ml) αλάτι
2 κούπες (500 ml) Ψίχα από τους ξηρούς καρπούς (βλ. συνταγή παρακάτω)
Ψίχα από τους ξηρούς καρπούς:1 κουταλιά (15 ml) ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ολόκληρο βολβό σκόρδο, ψιλοκομμένο (ή όσες σκελίδες προτιμάτε)
3 κούπες (750 ml) μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 κούπες (750 ml) φύλλα από σπανάκι, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (ή κατεψυγμένο, αφού έχει αποψυχθεί και στραγγιχθεί)
1 κούπα (250 ml) καρύδια, χοντροκομμένα
1 κούπα (250 ml) κάσιους, χοντροκομμένα
2 κουταλιές (30 ml) σάλτσα σόγιας
Αλάτι
Πιπέρι
Άλλα μπαχαρικά/βότανα της προτίμησής σας.
Εκτέλεση:Για να φτιάξετε τα ραβιόλια, αναμίξτε τα υλικά για τα ραβιόλια σε ένα μπωλ, χρησιμοποιώντας μόνο τις 2 κούπες αλεύρι. Με τα χέρια σας καλά αλευρωμένα, ζυμώστε τα υλικά ελαφρώς. Συνεχίστε να ζυμώνετε ενώ προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά, μέχρι να έχετε μία ζύμη αρκετά "γερή" ώστε να στέκεται (χωρίς να "ξεφουσκώνει"). Θα πρέπει να διατηρεί κάποια ελαστικότητα, και να μην κολλάει πολύ. Τυλίξτε τη ζύμη με ζελατίνα και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε.
Για να φτιάξετε την ψίχα με τους ξηρούς καρπούς, ζεστάνετε λίγο ελαιόλοδα σ'ένα τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια.
Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε να σωτάρετε. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε το σπανάκι και αφήστε το για λίγο. Σε ένα διαφορετικό σκεύος, ψήστε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν, κουνώντας διαρκώς το σκεύος. Βάλτε τα καρύδια στην άκρη, προσθέστε τα κάσιους στο ίδιο σκεύος και καλύψτε τα με νερό.
Βράστε τα χωρίς καπάκι σε μέτρια φωτιά ωσότου να εξατμιστεί όλο το νερό. Προσθέστε τα κάσιους και τα καρύδια στο μίγμα με τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, ανακατέψτε καλά, και δοκιμάστε. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Όταν φτιάχνετε οποιοδήποτε είδος μακαρoνιού, τίποτα δεν μπορεί να πάει πραγματικά στραβά, οπότε μην ανησυχείτε. Το μόνο θέμα με τα ραβιόλια είναι να κρατηθεί η γέμιση εντός των. Αλλά ακόμα και αν ξεφύγει εκτός, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Χρησιμοποιείστε το 1/4 της ζύμης κάθε φορά, απλώνοντάς την σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη, προσθέτοντας αλεύρι αν χρειαστεί.
Αν και μερικά μακαρόνια υποτίθεται πως πρέπει να είναι πολύ λεπτά, αυτό δεν είναι απαραίτητο με τα ραβιόλια. Αν δεν διαλύεται όταν προσπαθείτε να το σηκώσετε, τότε είναι έτοιμα. Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες 15 εκατοστών. Βάλτε με κουτάλι το μείγμα με την ψίχα των ξηρών καρπών στην μία πλευρά της λωρίδας, περίπου 4 εκατοστά στο πλάτος. Κάντε το ίδιο περίπου κάθε 5 εκατοστά. Ανασηκώστε ελαφρώς την άκρη από κάθε ραβιόλι.
Έχετε ένα μπωλ με νερό έτοιμο. Με τα χέρια σας υγρά, απλώστε λίγο νερό στις άκρες της ζύμης, εκεί όπου θα κολλήσουν οι άκρες από τα ραβιόλια. Μετά σηκώστε προσεκτικά τη ζύμη και διπλώστε την στα δύο, καλύπτοντας τη μεριά με τη γέμιση, και πιέστε τη ζύμη, προσπαθώντας να το κάνετε από τη μέση προς την άκρη, ώστε να ελευθερώσετε τυχόν παγιδευμένο αέρα.
Κόψτε τα ραβιόλια με ένα κοφτερό μαχαίρι και σφραγίστε τις άκρες με ένα πηρούνι ή με τα δάχτυλά σας. Απλώστε τα ραβιόλια σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια ή αντικολλητική κόλλα χαρτί. Βράστε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα ραβιόλια. Θα είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια του νερού (λίγα λεπτά). Σταγγίστε τα και σερβίρετε με τη σάλτσα της προτίμησής σας.