χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ετσι εκπαιδευονται τα ζωα να κανουν ακροβατικα !!!!  (Αναγνώστηκε 2304 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
οχι οπως στο τσιρκο

http://youtube.com/watch?v=ePalTFw5iKM
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
Απ: Ετσι εκπαιδευονται τα ζωα να κανουν ακροβατικα !!!!
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 14, 2008, 12:13:16 πμ »
Εγώ πάντως τα υποπτεύομαι αυτά.
Αν αυτό ακριβώς το βλέπαμε σε τσίρκο τι θα λέγαμε; Την ίδια κοπέλα με το ίδιο σκυλί τα ίδια κόλπα. Φανταστείτε ότι κάποια μέρα τη βλέπετε σε τσίρκο και την αναγνωρίζετε από το βίντεο, τι θα πείτε;

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 14, 2008, 11:40:09 πμ »
Θαναση δεν ξερω αν εχεις διαβασει ή ακουσει για τα διαφορετικα ειδη εκπαιδευσης των σκυλων. Υπαρχουν 2 βασικες σχολες (εγω θα ελεγα οτι υπαρχουν πολλες περισσοτερες οπως πχ αυτη της παντουφλας :-X). Η σχολη της Θετικης εκπαιδευσης, και της Κλασσικης εκπαιδευσης.
Και οι 2 σκοπο εχουν οχι την διασκεδαση και το κερδος των ανθρωπων, αλλα την βελτιωση του τροπου ζωης σκυλου και ανθρωπου.

Το ανεκπαιδευτο σκυλι ειναι επικινδυνο καταρχας για τον εαυτο του, υστερα για τα αλλα ζωα και τελευταιο για τον ανθρωπο.
Ενα σκυλι που ζει με ανθρωπο αν δεν εκπαιδευτει ειναι ανεξελεγχτο και απροβλεπτο.
Ο δικος μου οταν ηταν 4 μηνων ετσι και εβλεπε περιστερια τα κυνηγουσε και τα επιανε και μου τα εφερνε. Τον εκπαιδευσα να μην τα πιανει, αλλα απλα να τρεχει απο πισω τους αν θελει.
Τι ειναι πιο ηθικο? να τα κυνηγα και να παραταει σκοτωμενα 5-5 στο παρκο?ενω του καλυπτω τις αναγκες του σε τροφη, ή να τα κυνηγα χωρις να τα πιανει λογω εκπαιδευσης?
Αλλα σκυλια χωρις εκπαιδευση πεταγονται στα αυτοκινητα, η τρωνε φολες, ή τσακωνονται μεταξυ τους μεχρι θανατου. Κι επειδη τα σκυλια δεν ζουνε στην φυση εδω και χιλιαδες χρονια, αλλα σε αστικο περιβαλλον νομιζω οτι οφειλουμε να τα προστατευσουμε απο τους κινδυνους του.

Τωρα αν ασχοληθεις με σκυλο και εκπαιδευση ειδικα με την θετικη εκπαιδευση που δεν χρησιμοποιει τιμωρια ή πονο αλλα μονο ενθαρυνση και επιβραβευση, θα καταλαβεις οτι οι σκυλοι "γουσταρουν" τρελα και θα κανουν τα παντα για να σε ευχαριστησουν. Αυτο γιατι η φυση του σκυλου ειναι οπορτουνιστικη. Θα κανει τα παντα για να ωφεληθει, θα κανει τα παντα για την επιβραβευση, ειτε ειναι χαδι, ειτε ειναι τροφη, ειτε παιχνιδι, ειτε μπραβο.

Κι εμενα ο δικος μου κανει "κολπα", τον εχω κακοποιησει? Η εχω καποιο ωφελος απο αυτα? Σε πληροφορω οτι του εχω κανει μονο επαιδευση σε πραγματα σημαντικα, και δεν του τα εχω μαθει εγω τα κολπα αλλα τα επινοησε μονος του και τα συνεχιζει οταν ειδε οτι χαιρομαι με αυτα.

Ο σκυλος ειναι πολυ παιχνιδιαρικο ζωο, και του αρεσουν γενικα τα παιχνιδια και τα τσαλιμια. Η κοπελα στο βιντεο απλα διοχετευσε με θετικη εκπαιδευση την ενεργεια του σκυλου της (ο οποιος δεν βαζει κωλο κατω!) σε κολπα, αντι να ειναι πχ ενα νευρωτικο ζωο που καταστρεφει καναπεδες, παπουτσια και δαγκωνει απο ανια, και αδιαφορια του ιδιοκτητη.
Ετσι ικανοποιει και την αναγκη του ζωου για εργασια. Που ειναι πολυ μεγαλη αναγκη και σπανια ιδιοκτητες σκυλων την ικανοποιουν. Ετσι βλεπεις σκυλακια του καναπε που φαινομενικα "καλοπερνουν" να ειναι τελειως τρελαμενα και επιθετικα.

Αποσυνδεδεμένος Χελιδονάκι

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 14, 2008, 01:16:05 μμ »
Και εγώ συμφωνώ απόλυτα με την lily25. Ειδικά για τα σκυλιά που ζουν στην συντροφιά του ανθρώπου πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος εκπαίδευσης για την καλύτερη συμβίωσή τους με εμάς. Δεν ξέρω για σχολές εκπαίδευσης σκύλων, εφόσον όμως η εκπαίδευση γίνεται με ενθάρρυνση και επιβράβευση και όχι με τιμωρία ή κακοποίηση, την δέχομαι ανεπιφύλακτα.

Είναι σαν να μαθαίνεις ένα μικρό παιδί να κάνει κάποια βασικά πράγματα και νομίζω ότι αν γίνεται σωστά, με αγάπη και σεβασμό, βοηθά στην βελτίωση της σχέσης τους με τους ανθρώπους.

Εγώ είχα για δύο χρόνια τον Μαξ (σήμερα επτάμιση ετών σκυλάκι) μέσα στο σπίτι, σε διαμέρισμα αλλά λόγω και πολλών υποχρεώσεων (είχα τα παιδιά μου μικρά) δεν κατάφερα να τον εκπαιδεύσω σωστά σε κάποια πράγματα. Το κακό είναι πως μόλις είχαμε αρχίσει να τον μαθαίνουμε πώς να μας προειδοποιεί όταν ήθελε να ενεργηθεί, αναγκαστήκαμε να τον στείλουμε σε άλλο περιβάλλον.
Καλύτερα όμως να πω τα πράγματα από την αρχή:

Τον Οκτώβριο του 2000 ενώ είχα τον μεγάλο μου γιο πεντέμισι χρονών και την κόρη μου στα τρία,(μόλις είχε "καθαρίσει")  ο αδερφούλης μου είχε την ιδέα να μας φέρει ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ένα μικρό σκυλάκι, λίγων ημερών ή εβδομάδων (δεν είχε καν βγάλει δόντια ακόμη).  Αποφασίσαμε να το κρατήσουμε, παρόλο που οι υποχρεώσεις μας ήταν πολύ αυξημένες εκείνο τον καιρό. Δεν μπορούσαμε όμως να αποφασίσουμε να μην το κρατήσουμε. Ήταν τόσο γλυκούλης και απροστάτευτος που θεωρήσαμε ότι ήμασταν η καλύτερή του επιλογή εκείνη τη στιγμή. Έτσι είπαμε στην αρχή δοκιμαστικά, ώσπου θα βρίσκαμε κάποια άλλη οικογένεια.
Τελικά ο Μαξούλης έγινε δική μας οικογένεια. Όμως το 2002 αρχίσαμε να χτίζουμε σπίτι και λείπαμε πολλές ώρες από το σπίτι. Και θεωρήσαμε ότι δεν ήταν σωστό να μένει το ζωντανό τόσες ώρες μόνο του. Τον πήγαμε τότε στην μητέρα μου, που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι που χτίσαμε για να μείνει εκεί. Να η αλλαγή περιβάλλοντος που σας έλεγα...
Τώρα ο μάγκας μας έχει μάθει να ζει στον εξωτερικό χώρο (η μητέρα μου δεν δέχτηκε να τον βάλει στο σπίτι, αλλά και ο ίδιος τώρα δεν δέχεται να μπαίνει στο σπίτι), όλα είναι τέλεια εκτός από το γεγονός ότι δεν έμαθε ποτέ να ενεργείται σε σημεία που δεν ενοχλούν. Τα κάνει όπου νά΄ναι, και παρόλο που υπάρχει πολλή εξοχή γύρω αλλά και μέσα στο οικόπεδο υπάρχει πολύς χώρος, αυτός επιμένει να αφοδεύει είτε στα μπαλκόνια, είτε στο σταυροδρόμι έξω από το σπίτι ( και ακριβώς στο κέντρο!!! :-[)

Τέλος πάντων, συγγνώμη αν σας κούρασα. Απλά θεώρησα ότι έπρεπε να υποστηρίξω την άποψή μου με προσωπικό παράδειγμα. Το ότι δεν φερθήκαμε υπεύθυνα το παραδέχομαι, καθώς θα έπρεπε να μπορούμε να αναλάβουμε πλήρως την ανατροφή του, πριν αποφασίσουμε να τον κρατήσουμε, αλλά ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε τότε να κάνουμε.
Αν είχαμε ασχοληθεί περισσότερο υπεύθυνα με την εκπαίδευσή του, σε βασικά τουλάχιστον θέματα, σίγουρα σήμερα θα ήταν και ο ίδιος σε πιο καλή θέση. Ξέρω ότι αισθάνεται άσχημα όταν τον μαλώνουμε κάθε φορά που κάνει την ζημιά του, γιατί σκύβει το κεφάλι και γυρνάει την πλάτη και φεύγει.
Σήμερα αν μου συνέβαινε το ίδιο, αν δηλαδή ήταν να υιοθετήσω κάποιο ζωντανό, σίγουρα θα έψαχνα τρόπους να το εκπαιδεύσω να κάνει κάποια βασικά τουλάχιστον πράγματα, και αν έβλεπα ότι είχε την διάθεση (και τα σκυλιά συνήθως έχουν την διάθεση για καινούργια πράγματα, το βλέπουν σαν παιχνίδι) θα του μάθαινα και άλλα πράγματα. Σήμερα, ίσως να ζητούσα και την βοήθεια ειδικού για αυτό το σκοπό, εφόσον ήμουν σίγουρη ότι θα γινόταν με σωστό τρόπο, με σεβασμό στις επιθυμίες και τις ανάγκες του ζωντανού.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 14, 2008, 01:30:46 μμ »
Zωη, αν θελεις μπορω να σου γραψω πολλα πραγματα για την εκπαιδευση σκυλου αλλα δεν νομιζω οτι ειναι εδω το καταλληλο μερος, να σου πω μονο οτι τα σκυλια δεν εκπαδευονται μονο στην βρεφικη τους ηλικια, και δεν ειναι υποθεση 1 εβδομαδας ουτε και υποθεση εκπαιδευτη. Η εκπαιδευση του κατοικιδιου σκυλου, δηλ του σκυλου που μενει μεσα στο σπιτι (και οχι του ταρατσατου ουτε του μπαλκονατου ουτε του χωραφατου) ειναι προσωπικη υποθεση μεταξυ αφεντικου και σκυλου, ξεκιναει απο την ημερα που γεννιεται και τελειωνει την ημερα που πεθαινει. Μονο το αφεντικο του σκυλου μπορει να τον εκπαιδευσει. Αν θελεις πληροφοριες πολυ ευχαριστως να σου πω οτι ξερω.

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 14, 2008, 03:18:16 μμ »
Αν αυτό ακριβώς το βλέπαμε σε τσίρκο τι θα λέγαμε; Την ίδια κοπέλα με το ίδιο σκυλί τα ίδια κόλπα. Φανταστείτε ότι κάποια μέρα τη βλέπετε σε τσίρκο και την αναγνωρίζετε από το βίντεο, τι θα πείτε;

Κι ομως θαναση τοπ σκυλακι και η κοπελια αγαπιουνται πατρα πολύ και η εκπαιδευση σε αυτο το χορευτικο γινεται αποκλειστικά και μονο κμε τη χρηση ανταμοιβης και σε σκυλακια και σε γατακια κα το κανουν ανθρωποι που τα αγαπανε φαινεται απο τη γκλωσσα του σωματος των σκυλιών και τη συμπεριφορα τους.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 14, 2008, 03:26:59 μμ »
Αν δεν έχει όρεξη να κάνει αυτά τα παιχνίδια μπορεί να αρνηθεί;

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 14, 2008, 03:35:45 μμ »
Αν δεν εχει ορεξη, ο λογικος ανθρωπος θα το αφησει στην ησυχια του το σκυλι. Δεν θα παω να ξυπνησω πχ το σκυλι μου για να παιξουμε με το ετσι θελω. Περιμενω να ερθει για παιχνιδια αυτο. Συνηθως τα σκυλια παντα εχουν ορεξη για παιχνιδια και εκπαιδευση. Αν δεν εχει ορεξη ειναι κουρασμενο ή αρρωστο.

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 16, 2008, 12:55:36 πμ »
Αν δεν έχει όρεξη να κάνει αυτά τα παιχνίδια μπορεί να αρνηθεί;

Φυσικα το σκυλακι εκπαιδευεται οταν εχει ορεξη για παιχνιδια ( καθε μερα εχει καποιες ωρες)

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 16, 2008, 03:36:40 μμ »
 Είναι απίστευτος ο σκύλος!  :D Εύχομαι όντως η εκπαίδευσή του να έγινε με τρόπο καλό. Αν και φαίνεται η κοπέλα να τον αγαπάει πολύ. ( Και ο σκύλος το ίδιο).

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 16, 2008, 04:06:57 μμ »
Εγω ειχα δει ενα τετοιο τσιρκο με γατες που τρεχαν και πηδουσαν και τους εδιναν συνέχεια μπισκοτακια οταν τα καταφερναν, πολύ τις ζήλεψα αλλα μαλλον τα εκπαιδευοουν απο μιικρα και φαινεται να τα αγαπάνε. Αν ειναι ετσι εγω δεν θα ειχα πρόβλημα αν το ζωο περναει καλα και χαιρεται, να διασκεδαζουν και οι ανθρωποι μαζί του. Σε πολλά ζωα αρέσει αυτο και τα διατηρει ακι σε καλή φορμα.. Πχ τα δικα μου ξερω ποσο απολαμβάνουν το παιχνίδι που κανουμε ακόμα και τααδεσποτα εξω παντα τους αρεσει

Αποσυνδεδεμένος vaseilios68

• New Kid in The Block
  • **
  • το γαιδουρακι μου
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 23, 2008, 09:00:53 μμ »
ποσο

Κι ομως θαναση τοπ σκυλακι και η κοπελια αγαπιουνται πατρα πολύ και η εκπαιδευση σε αυτο το χορευτικο γινεται αποκλειστικά και μονο κμε τη χρηση ανταμοιβης και σε σκυλακια και σε γατακια κα το κανουν ανθρωποι που τα αγαπανε φαινεται απο τη γκλωσσα του σωματος των σκυλιών και τη συμπεριφορα τους.
ποσο δικιο εχεις ! πως μπορεις να αγαπας εναν σκυλο και να τον κανεις να θυμιζει ανθρωπο; ειναι λαθος ο σκυλος να θυμιζει ανθρωπο . χορευει κανει τουμπα μοιαζει χαρουμενος παιζει με τα παιχνιδια μας. φανταστητε εναν ανθρωπο να γαυγιζει οταν πλησιαζει κατι παραξενο να τριβει τα γεννητικα του οργανα στο ποδι σας η να ουναει το υπολειμα της ουρας του οταν σας βλεπει . μαλλον θα περνουσε το υπολοιπο της ζωης του στο ψυχιατρειο.

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 23, 2008, 11:40:38 μμ »
Ε καλα, μη το λες εγω ξερω πολλες κοπελες απο αλλο γτατοφορουμ που νιαουριζουν πολύ χαριτωμενα και αναπαραγουν στη καθημερινη τους ζωη συμπεριφορες απο το αγαπημένο τους ζωο χωρις ν σημαινει αυτο κατι παραλογο.. δεν θυμασαι εκεινο το εργο το ψαρι που το λεγαν γουαντα που ενας εραστηε μιμουνταν τον ουραγκοταγκο πριν να επελθει εις.. δρασην? ;)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact