χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Σκατζόχοιροι προς εκμετάλλευση  (Αναγνώστηκε 1388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Σκατζόχοιροι προς εκμετάλλευση
« στις: Μάιος 06, 2008, 06:46:42 μμ »
Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου...τσιμπάει
Παρασκευή, 18.04.08

Μέχρι χθες ήταν ο σκύλος και η γάτα, τώρα ήρθε η σειρά του σκαντζόχοιρου να αντικαταστήσει τα δύο τετράποδα στην καρδιά των Βρετανών και να γίνει το αγαπημένο οικόσιτο ζωάκι.

Ολο και περισσότεροι φιλόζωοι σπεύδουν να αποκτήσουν ένα μικρό σκαντζόχοιρο, ειδικά αυτοί που εργάζονται μέχρι αργά, γιατί όπως λένε οι νυκτερινές συνήθειες του ζώου αυτού ταιριάζουν με τη δική τους ζωή. Οι σκαντζόχοιροι κοιμούνται όλη την ημέρα και ξυπνούν όταν τα αφεντικά τους επιστρέφουν στα σπίτια τους, έτοιμοι για παιχνίδι.

Βέβαια οι σκαντζόχοιροι που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση δεν είναι οι ντόπιοι, αλλά οι αφρικανοί πυγμαίοι που χωρούν στην παλάμη του χεριού.

"Είναι απίστευτα γλυκά ζωάκια. Είναι αστείος ο τρόπος που τρέχουν δεξιά και αριστερά ή που χώνουν τη μύτη τους παντού", δηλώνει η Μπόνι Μάρτιν, η οποία εκτρέφει σκαντζόχοιρους και ήδη έχει μια μεγάλη λίστα αναμονής πελατών.

Η τιμή για έναν τέτοιο σκαντζόχοιρο συνήθως φτάνει τις 300 στερλίνες. Τρέφονται με τροφές για γάτες, αλλά θέλουν το ένα τρίτο της ποσότητας που χρειάζεται μια γάτα, διευκρινίζει η Μάρτιν η οποία όμως προειδοποιεί ότι αυτό το είδος σκαντζόχοιρου δεν μπορεί να επιβιώσει στη φύση γι' αυτό κάποιος πρέπει να σκεφτεί καλά πριν τον αγοράσει.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=33114

Έλεος...τίποτα να μην αφήσουμε στη φύση.
Κάθε πλάσμα πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για τη δική μας καλοπέραση. Έλεος.
Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος LiZaArD

• Θαμώνας
    • Χορτοφαγικές Συνταγές
Απ: Σκατζόχοιροι προς εκμετάλλευση
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 25, 2008, 02:27:22 μμ »
είναι παράλογο πως όποιο συμπαθητικό ζώο βρίσκουμε πρέπει να γίνεται κατοικίδιο. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Το θέμα είναι ότι τρώνε λιγότερο και είναι χαριτωμένα; Οι σκατζόχοιροι δεν τρέφονται με γατοτροφές ή με κουλουράκια για σκύλους. Φίδια τρώνε και διάφορα άλλα τέτοια ζώα. Τί να πεις; Θα βγάλεις άκρη με τους ανθρώπους;
Ένα άλλο θέμα σε σχέση με τους σκατζόχοιρους που θέλω να καταθέσω είναι πως στο χωριό μου, το να βρει κάποιος σκατζόχοιρο, να τον σφάξει και να τον φάει, θεωρείτε πως φέρνει καλοτυχία... δεν ξέρω γιατί. Και μετά σου λένε "είδες οι Κινέζοι τρώνε κατσαρίδες και φίδια"..... γιατί αυτά που τρώμε εδώ δεν είναι παράλογα;
Συνήθιζε δε να κυριαρχείς επάνω στα ακόλουθα. Στην κοιλιά και στον ύπνο, στη λαγνεία και στο θυμό. Ποτέ να μη κάνεις κάτι αισχρό, ούτε μαζί με άλλους, ούτε μοναχός.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 25, 2008, 04:52:22 μμ »
"Είναι απίστευτα γλυκά ζωάκια. Είναι αστείος ο τρόπος που τρέχουν δεξιά και αριστερά ή που χώνουν τη μύτη τους παντού", δηλώνει η Μπόνι Μάρτιν, η οποία εκτρέφει σκαντζόχοιρους και ήδη έχει μια μεγάλη λίστα αναμονής πελατών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=33114

Μπόνι Μάρτιν, δεν πας στο διάολο κι ακόμα παραπέρα, κι εσύ και οι μαλάκες οι πελάτες σου;
Τι τον πέρασες το σκαντζόχοιρο μωρή ηλίθια; για δονητή και χαίρεσαι που μπαίνει παντού;

Ένα άλλο θέμα σε σχέση με τους σκατζόχοιρους που θέλω να καταθέσω είναι πως στο χωριό μου, το να βρει κάποιος σκατζόχοιρο, να τον σφάξει και να τον φάει, θεωρείτε πως φέρνει καλοτυχία... δεν ξέρω γιατί. Και μετά σου λένε "είδες οι Κινέζοι τρώνε κατσαρίδες και φίδια"..... γιατί αυτά που τρώμε εδώ δεν είναι παράλογα;
Παράλογα είναι πως δεν είναι…
Ακου θα φέρει καλοτυχία…

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 25, 2008, 06:09:11 μμ »
είναι παράλογο πως όποιο συμπαθητικό ζώο βρίσκουμε πρέπει να γίνεται κατοικίδιο.

Συμφωνώ απόλυτα! Μα είναι δυνατόν; Ο σκατζόχοιρος είναι ζωάκι του δάσους! Πως θα ζήσει  σαν κατοικίδιο; Δηλαδή αν μπορούσαμε θα πέρναμε και ελάφι και λύκο; Παλαβώσαμε τελείως!  >:(

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 25, 2008, 07:09:04 μμ »

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής