χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Αποτεφρωτήρας για κατοικίδια  (Αναγνώστηκε 1909 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Αποτεφρωτήρας για κατοικίδια
« στις: Δεκέμβριος 16, 2007, 07:03:56 μμ »
Το πρόβλημα της ταφής των κατοικίδιων ζώων φαίνεται πως θα λυθεί σύντομα για τους κατόχους σκύλων και γατών του λεκανοπεδίου. Η μόνη λύση που υπήρχε μέχρι σήμερα ήταν τα ιδιωτικά νεκροταφεία, τα οποία όμως δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση τόσο από οικονομικής άποψης για τους φιλόζωους όσο και από περιβαλλοντικής άποψης. Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία, μετά την εγκατάστασή του στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ), ο πρώτος αποτεφρωτήρας μικρών ζώων στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση που υλοποιείται και ολοκληρώνεται από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π).

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας» και στοχεύει στο να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο να απορρίπτονται τα ζώα συντροφιάς, μετά το τέλος της ζωής τους, στα σκουπίδια, κυρίως από ανθρώπους, οι οποίοι αναλάμβαναν έναντι χρηματικής αμοιβής να τα θάψουν, αλλά δεν το έκαναν. Αλλά και όσοι πράγματι τα έθαβαν στις δασικές εκτάσεις της Αττικής αντιμετώπιζαν πρόβλημα νομιμότητας, αφού δεν υπήρχε σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γρηγόρης Γουρδομιχάλης «η αποτέφρωση των πτωμάτων των μικρών ζώων, συντροφιάς είναι η μοναδική λύση για το πρόβλημα. Αντιμετωπίζει με σεβασμό τα ζώα και εξασφαλίζει λειτουργία απόλυτα συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος». Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, όπου ο όρος «αυλή» έχει διαγραφεί από τη ζωή των ανθρώπων εδώ και δεκαετίες. Αν, λοιπόν, σε κάποιους ακούγεται σαν «φιλοζωική υστερία» το θέμα της αποτέφρωσης των κατοικίδιων ζώων, θα πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ένα κατεξοχήν περιβαλλοντικό πρόβλημα των μεγάλων αστικών κέντρων και όχι για προβληματισμούς συναισθηματικής φύσεως...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=145197
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
Απ: Αποτεφρωτήρας για κατοικίδια
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 03, 2008, 10:51:26 πμ »
Αποτέφρωση νεκρών ζώων (Δελτία Τύπου) (27/02/2008)
Φεβρουάριος 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αποτέφρωση νεκρών ζώων

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά μετά την λειτουργία του πρώτου Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) καινοτομεί θέτοντας σε λειτουργία τον πρώτο στην Ελλάδα αποτεφρωτήρα νεκρών ζώων.
Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των νεκρών αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.
Με τη δράση αυτή θέλουμε να συμβάλλουμε, λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που υπάρχουν αλλά και τον πόνο από την απώλεια αγαπημένου ζώων συντροφιάς, στην με σεβασμό και με περιβαλλοντική ευαισθησία αντιμετώπιση τους στο τέλος της ζωής τους, στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτρέποντας την βάρβαρη απόρριψη τους σε κάδους απορριμμάτων ή τους πρόχειρους ανεξέλεγκτους ενταφιασμούς τους.
Ο αποτεφρωτήρας εξυπηρετεί εκτός από τις ανάγκες του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για τα αδέσποτα και ιδιοκτήτες νεκρών δεσποζόμενων ζώων.
Το ειδικό αυτοκίνητο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. με ένα τηλεφώνημα παραλαμβάνει το νεκρό ζώο από την σπίτι του ενδιαφερόμενου ή από το κτηνιατρείο και το μεταφέρει στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για αποτέφρωση.
Η αποτέφρωση γίνεται είτε με άλλα ζώα είτε μεμονωμένα, σε ημερομηνία που καθορίζεται και γνωστοποιείται στον ενδιαφερόμενο από τον υπεύθυνο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.
Στη τελευταία περίπτωση η στάχτη του νεκρού ζώου παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του μέσα σε ειδικό δοχείο. Και στις δύο περιπτώσεις στους ιδιοκτήτες των νεκρών ζώων δίνεται επίσημο πιστοποιητικό αποτέφρωσης.

Η διαδικασία αποτέφρωσης για τα δεσποζόμενα ζώα έχει ως εξής:
Κάθε κτηνίατρος ή πολίτης με ένα τηλεφώνημα προς το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. (210-4015451) μας γνωστοποιεί την πρόθεση του για αποτέφρωση του νεκρού ζώου.
Το συνεργείο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. παραλαμβάνει το νεκρό ζώο από το κτηνιατρείο ή το σπίτι του ενδιαφερόμενου και το μεταφέρει στις εγκαταστάσεις του για αποτέφρωση, είτε μαζί με άλλα ζώα είτε μεμονωμένα σε ημερομηνία που καθορίζεται μετά από συνεννόηση.
Το κόστος αποτέφρωσης (το οποίο δυστυχώς υπάρχει αφού η κατανάλωση καυσίμου είναι αναγκαία) έχει ως εξής:
1. Αποτέφρωση πολλών νεκρών ζώων μαζί
α) για νεκρά ζώα ιδιοκτησίας πολιτών που είναι δημότες Δήμου μέλους 150 Ευρώ/ζώο,
β) για νεκρά ζώα ιδιοκτησίας πολιτών που δεν είναι δημότες Δήμου μέλους 250 Ευρώ/ζώο.

2. Αποτέφρωση μεμονωμένων νεκρών ζώων
α) για μεμονωμένο νεκρό ζώο ιδιοκτησίας πολίτη που είναι δημότης Δήμου μέλους 400 Ευρώ/ζώο.
β) για μεμονωμένο νεκρό ζώο ιδιοκτησίας πολίτη που δεν είναι δημότης Δήμου μέλους 500 Ευρώ/ζώο.

Δήμοι μέλη

Αγ.Βαρβάρα
Αγ. Ιωάννης Ρέντης
Αιγάλεω
Δραπετσώνα
Ίλιον
Κερατσίνι
Κορυδαλλός
Μοσχάτο
Νέα Σμύρνη
Νίκαια
Πειραιάς
Περιστέρι
Πέραμα
Πετρούπολη
Ταύρος
Χαϊδάρι

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ

http://www.syndesmosdp.gr/nea/details/?id=31

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 23, 2008, 05:21:05 πμ »
Χμμμ δεν ξερω εγω τα γατακια μου θα προτιμουσα να τα θαψω καταρχας αλλα και δευτερον μου γεννα ερωτηματικά αυτος ο αποτεφρωτηρας.. αραγε τον χρησιμοποιούν μονο για αυτα που λενε???
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 23, 2008, 09:12:30 πμ »
Τι εννοεις? Ειναι πολυ ακριβος για να τον χρησιμοποιουν και για αλλα...(πχ ευθανασια και καυση των αδεσποτων αυτο δεν εννουσες?)

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 23, 2008, 03:21:33 μμ »
εννοω ενα τετοιο μηχανημα εμενε αναξιοποιητο τοσο καιρο η τωρα το πηρανε...??? Αν δεν εμενε αναξιοποιητο που χρησιμοποιηθηκε?? εγω δεν τιθεται λιογος να κανω διαχειριση των κατοικιδιων μου φωναζοντας ενα αυτοκινητο νατα παρει για να τα καψει... προτιμω χιλιες φορες να παω σ ενα βουναλακι να τα θαψω. Νομιζω ομως οτι στο εξωτερικο τετοια μηχανηματα χρησιμοποιουνται οταν γινονται μαζικες ευθανασιες ζωων

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 23, 2008, 04:01:14 μμ »
Δεν ξερω πραγματικα. Ειμαι δημοτης αθηναιων και δεν ξερω τι γινεται σε αλλους δημους, οπως αυτοι που εχουν τον αποτεφρωτηρα.
Υποθετω τα εξης....
Πηραν καποιο κονδυλι (γνωριζω οτι εχει χρηματοδωτηθει) απο Νομαρχια οι πιο πανω δημοι, να αγορασουν καινουργιους αποτεφρωτηρες (δεν υπηρχαν δηλαδη πιο πριν), για να μην θαβουν οι κατοικοι των δημων τα νεκρα κατοικιδια τους στα παρκα και τις παιδικες χαρες. Ή ακομα χειροτερα να μην τα πετανε στα σκουπιδια.
Δεν εχω ξανακουσει για αποτεφρωτηρα στην Ελλαδα. Ισως να εχουν τα νοσοκομεια για την καυση ειδικων αποριματων (ποδια, χερια, αμυγδαλες κλπ  ;) αυτο ειναι αστειο).

Τα λεφτα που ζηταν ειναι πολλα. Φαντασου τι θα ζηταγαν αν δεν ηταν και χρηματοδοτουμενο προγραμμα...
Εγω πχ που δεν ειναι δημοτης των ως ανω δημων αν μου πεθανει το σκυλι πρεπει να δωσω 500 ευρω για την καυση του. Τεσπα, αυτα τα λεφτα που θα πανε? Οι δημοι αυτοι θα τα αξιοποιησουν πχ για παρκα, τροφη, κτηνιατρικη φροντιδα και εγκαταστασεις για τα ζωα αδεσποτα και δεσποζουμενα???
Η θα μπουν στην τσεπη γνωστων αγνωστων?

Εγω το ποντικι που ειχα το εθαψα στο παρκο απεναντι απο το σπιτι μου. Για το σκυλο μου δεν ξερω τι θα κανω. Ειναι πολυ μεγαλο ζωο (35 κιλα). Θα ηθελα την καυση και να κρατησω τις σταχτες αλλα ξερω οτι αυτα ειναι ονειρο θερινης νυκτος.
Προτιμω λοιπον οπως λες και εσυ να ανεβω στο βουνο να το θαψω, και τα 500 ευρω να τα δωσω για να στειρωσω, και να φροντισω τιποτα αδεσποτα σκυλια και γατια.

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 26, 2008, 12:44:07 πμ »
πολύ βρωμαει αυτη η ιστορια με τοσα χρηματα για να καψεις το σκυλι που ειχες...

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής