
Για δύο μερίδες
Υλικά:
* 250 γραμμάρια ταλιατέλες από σπανάκι
* 200 γραμμάρια σπαράγγια
* 130 γραμμάρια πέστο βασιλικού (ένα μικρό βαζάκι)
* χυμός λεμονιού
Οδηγίες:
1. Αφαιρούμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών. Στη συνέχεια κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομματάκια.
2. Ρίχνουμε τα σπαράγγια σε μία μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
3. Ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά και τα απομακρύνουμε από τη φωτιά. Τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό, και αφήνουμε στην άκρη.
4. Βράζουμε τα ζυμαρικά, και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
5. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε.
6. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και λίγο χυμό λεμονιού.
7. Σερβίρουμε ζεστά με τραγανιστό ψωμί και μία δροσερή σαλάτα.
Πηγή :
http://www.vegalicious.org/