χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Η αλήθεια για τη διατροφή και την υγεία των οστών  (Αναγνώστηκε 4508 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Πέρα από τα γαλακτοκομικά και το ασβέστιο:
Η αλήθεια σχετικά με τη διατροφή και την υγεία των οστών

 
Στις 17 Ιανουαρίου, το Εθνικό Συμβούλιο Γαλακτοκομικών των ΗΠΑ ήταν χορηγός σε μια Σύνοδος Κορυφής για το Ασβέστιο για να αντιμετωπίσει αυτό που αποκαλεί ως «Κρίση Ασβεστίου». Χιλιάδες διαιτολόγοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν για να σχεδιάσουν ένα πλάνο δράσης για την αντιμετώπιση της έλλειψης ασβεστίου, την οποία θεωρούν ως βασικό πρόβλημα υγείας στην επόμενη γενιά. Ο Gregory Miller του Εθνικού Συμβουλίου Γαλακτοκομικών των ΗΠΑ είπε:

Υπάρχει μία γενική παραδοχή ότι οι Αμερικάνοι δεν λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο μέσω της διατροφής τους, και αυτό οφείλεται στην ανεπάρκεια γάλακτος και  γαλακτοκομικών στη διατροφή τους.

Η σύνοδος κορυφής επιβεβαιώνει δύο θεμελιώδη λάθη στη δημόσια πολιτική όσον αφορά την υγεία των οστών: την αδικαιολόγητη υπεροχή που δίδεται στο ασβέστιο και τηn λανθασμένη άποψη ότι το ασβέστιο είναι συνώνυμο με τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το ασβέστιο είναι ένα πολύ καλό πράγμα, αλλά αυξάνοντας την πρόσληψη ασβεστίου από 500 mg/ ημέρα σε 1500 mg/ημέρα με τη λήψη συμπληρωμάτων θα προσθέσει λιγότερα από 90 mg/ ημέρα στο ασβέστιο που απορροφάται από τους περισσότερους ενήλικες, και λιγότερο από 50 mg/ημέρα για το 10 τοις εκατό των ανθρώπων με την χαμηλότερη απορρόφηση ασβεστίου, οι οποίοι και διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Άλλες πτυχές της διατροφής είναι εξίσου σημαντικές: 10 γραμμάρια ΑΛΑΤΙΟΥ κάθε ημέρα ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ περίπου 70 mg κάθε μέρα από το ασβέστιο που υπάρχει στον κάθε άνθρωπο καθώς θα αυξήσουν τις απώλειες ασβεστίου στα ούρα. Ενώ 4000 mg πρόσθετου ΚΑΛΙΟΥ προερχόμενα από μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και άλλα ανεπεξέργαστα φυτικά τρόφιμα ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ 60 mg ανά ημέρα στο συγκρατούμενο ασβέστιο και θα μειώσουν τις απώλειες ασβεστίου.  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΜΥΝΑ.

Το δεύτερο σοβαρό λάθος είναι να εξισώνεται το ασβέστιο με τα γαλακτοκομικά προϊόντα. ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ. Το 1/3 του ασβεστίου που απορροφάται από το γάλα και περισσότερα από τα 2/3 του ασβεστίου που απορροφώνται από το τυρί χάνονται με αυτόν το τρόπο. Σε αντίθεση, τα χαμηλά σε οξαλικό οξύ πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως η λαχανίδα και το κατσαρό λάχανο είναι πλούσια σε εύκολα απορροφήσιμο ασβέστιο ενώ την ίδια στιγμή μειώνουν την απώλεια ασβεστίου. Τα συμπληρώματα ασβεστίου είναι στο ενδιάμεσο σε σχέση με την επίδρασή τους στο ασβέστιο που συγκρατείται από το σώμα.

Η ρετινόλη που προστίθεται στα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά σε Σουηδία και ΗΠΑ έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων του ισχίου, υποβιβάζοντας έτσι το όφελος του ασβεστίου. Έτσι όταν εξετάζουμε την υγεία των οστών, τα γαλακτοκομικά με ρετινόλη είναι μία δηλητηριώδης προσφορά στον οργανισμό μας. Αντίθετα, η βιταμίνη Κ από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το μπρόκολο όχι μόνο κάνουν τα οστά μας πιο δυνατά αλλά μειώνουν δραματικά τον κίνδυνο καταγμάτων.

Η ανθρώπινη χρήση των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι μία πρόσφατη και μη αναγκαία εξέλιξη. ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΣΕ ΑΛΑΤΙ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΟ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΟΣΤΑ.

Μία συνολική και πρόσφατα ενημερωμένη ανασκόπηση των επιστημονικών ερευνών σχετικά με τη διατροφή και την υγεία των οστών υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.vegansociety.com/downloads/dietandbone.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή και την υγεία των οστών επικοινωνήστε  με τον
Stephen Walsh stephenwalsh@vegans.fsnet.co.uk  tel. 0044 7967 361510) ή
The Vegan Society info@vegansociety.com  tel. 0044 0845 4588244

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact