χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Φυτοφαγια και κατοικιδια  (Αναγνώστηκε 7218 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • (●^ω^●)
Απ: Φυτοφαγια και κατοικιδια
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 02, 2008, 09:39:09 μμ »
Προτιμω να του μαγειρευω τελικα παρα να του δινω οποιαδηποτε ξηρη/ετοιμη τροφη... Δεινομαχη ,με επεισες.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 02, 2008, 09:57:47 μμ »
Ειναι δυσκολο, εχω παρακαλεσει 1000 φορες τους πετσοπαδες να φερουν ολιστικη τροφη και με γραφουν, γιατι θα ειμαι η μονη πελατισα. Κι εχω 1 σκυλο μονο. Οι εκατονταδες αλλοι στην γειτονια μας τρωνε μονο πολυ εμπορικες τροφες (της Νεστλε, P&G, Mars κλπ). 

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Νομιζω πως ειανι πολυ κατατοπιστικες και με ενδιαφερον ανακαλυψα πως υπαρχει και εναλλακτικη λυση. Αποφασισα ετσι να δινω στα κατοικιδια μου μονο τροφες χωρις ζωικα προιοντα.Αυτο λοιπον που προτεινω ειναι να κανουμε μια ομαδικη παραγγελια απο το εξωτερικο ωστε να μειωθει το κοστος. Την ιδια μεθοδο εχω εφαρμοσει εδω κι ενα χρονο για τα βιολογικα ειδη περιποιησης του μωρου (αλλα και τα δικα μας- απο Γερμανια) και προτεινω να αναλαβω την καταγραφη των παραγγελιων , θα πληρωσω με καρτα το ποσο που θα προκυψει και μοιραζοντας το κοστος ταχυδρομικων , οι ενδιαφερομενοι δινουν το ποσο που αναλογει στην παραγγελια τους.
Ετσι δεν χρειαχεταινα παρακαλαμε κανενα εμπορο και παιρνουμε τα ειδη που χρειαζομαστε σε συμφερουσα τιμη.
Προτιθεμαι να κανω παραγγελια την αλλη εβδομαδα, οποτε οποιος ενδιαφερεται ας επικοινωνησει. veganpetsgr@yahoo.gr

Πιστεύω πως αυτή είναι μία πάρα πολύ καλή ιδέα! Να μια καλή λύση!
(αν ήμουν Ελλάδα θα με είχες στο πλευρό σου, αυτό είναι σίγουρο)

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 02, 2008, 10:19:28 μμ »
Δοκιμάστε να φτιάξετε μία μεγάλη χύτρα με φακές, καστανό ρύζι, καρότο, πατάτα, μπροκολο, λάδι (στο τέλος), κλπ και να αλέσετε στο μύλο. Το βάζετε στην κατάψυξη αναμιγμένο με βρασμένα μακαρόνια σε σακουλάκια και ξεπαγώνετε ένα-ένα σακουλάκι όταν το χρειάζεστε.

Πόσο δύσκολο είναι αυτο; Μία φορά την εβδομάδα θα το κάνετε.

Pianei kai gia gates ayto? eina isoorophmeno?
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 02, 2008, 10:37:05 μμ »
Όχι Γιασμίν. Μόνο οι σκύλοι μπορούν να τρώνε χορτοφαγική διατροφή χωρίς συμπληρώματα
γιατί είναι παμφάγοι. Οι γάτες είναι σαρκοφάγες και χρειαζονται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ταυρίνη αλλιώς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 02, 2008, 11:04:04 μμ »
Προτιμω να του μαγειρευω τελικα παρα να του δινω οποιαδηποτε ξηρη/ετοιμη τροφη... Δεινομαχη ,με επεισες.

Χαίρομαι πολύ. Και εκτός των άλλων θετικών, μειώνεις και τα σκουπίδια που δημιουργείς...
Άσε που σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται να του μαγειρεύεις ξεχωριστό φαι. Θα τρώει ό,τι τρως.

Μπορείς στη βασική συνταγή να προσθέσεις ό,τι λαχανικά έχεις, και να προσθέσεις και άλλα όσπρια. Το καρότο είναι πολύ σημαντικό πάντως για τους σκύλους --- μπορείς να το τρίβεις και ωμό στο τέλος (πριν βάλεις το φαγητό σε μερίδες στην κατάψυξη) αντί να το βράζεις.

Γενικά, οι σκύλοι μπορούν να ζήσουν ΤΕΛΕΙΑ με βίγκαν σπιτικό φαι. Υπάρχουν ελάχιστες τροφές που απαγορεύονται, δες τα ΟΧΙ παρακάτω.

ΝΑΙ (κάνουν καλό στους σκύλους)
όσπρια, αναποφλοίωτο ρύζι, λαχανικά, δημητριακά με το φλοιό (wholegrain), καρποί (όχι όμως macadamia), σπόροι, ακόμα και φρούτα (όχι σταφύλι). Εκτός από τα γνωστά θρεπτικά συστατικά που περιέχουν αυτά τα τρόφιμα, όλα αυτά εχουν L-καρνιτίνη και έτσι μπορείς άνετα να αντικαταστήσεις το κρέας με μία ποικιλία από ο,τιδήποτε.

ΟΧΙ (είναι επικίνδυνα για σκύλους)
κρεμμύδια, κακάο, σταφύλια/σταφίδες/αλκοολ, ζάχαρη, μακαντάμια

Δεινομάχη
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 03, 2008, 09:44:37 πμ »
Δυστυχως δεν υπαρχει ενημερωση απο κτηνιατρους στην ελλαδα για την σωστη διατροφη των σκυλων, και ολοι σου λενε για ξηρη τροφη.
Ο σκυλος μου εχει προβλημα με την ξηρη, καποιου ειδους αλλεργια, και νωρις (οταν ηταν 6 μηνων) ξεκινησα να τον ταιζω μαγειρεμενα και ωμα, μετα απο ερευνα μονη μου. Τωρα του δινω καθημερινα γυρω στα 700γρ κρεας με κοκαλο ωμο, 1 αυγο ωμο, λιγο κεφιρ ή γιαουρτι, περισσευματα που να μπορει να τα φαει, και λαχανικα & φρουτα στο μπλεντερ. Αν μπορουσα σταδιακα να του αντικαταστησω το κρεας με οσπρια και αλλα, θα ειμουν πολυ ευτυχισμενη. Θα αρχισω αυτη την εβδομαδα, λιγο λιγο να του το αλλαζω.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 03, 2008, 10:03:10 πμ »
to ωμό κρέας δεν είναι λίγο περίεργο να το τρώει? Δηλαδή εννοώ οτι θα μπορούσε να μπερδέψει καμιά φορά πάνω στην πείνα του, το ωμό χέρι σου με το κρέας που έχει συνηθίσει...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 03, 2008, 10:32:55 πμ »
 ::) Aχ τι ειναι αυτα που λες??? Καμια σχεση, αυτο ειναι μυθος... Ο καυμενος ουτε μυγα δεν σκοτωνει. Περιεργο ειναι τα σκυλια να τρωνε αλεσμενα αλευρα μεταλαγμενης σογιας, και κοτοπουλα γεματα με ογκους, φτιαγμενα σε κροκετες, ολη τους την ζωη. Μεχρι το '70 κανενας σκυλος δεν ετωγε αυτες τις αηδιες, απο τοτε που αρχισε ο κοσμος να δινει τις μπουρδες στα σκυλια του αρχισαν οι καρκινοι, και αλλα προβληματα.
Δυστυχως ουτε εγω τα ηξερα μεχρι προσφατα τα εγκληματα της βιομηχανιας των ζωωτροφων, αλλα ειμουν τυχερη να αρχισω την ερευνα μου νωρις.

Απλα θα προτιμουσα να μην χρειαζεται να σκοτωνουμε κι αλλα ζωα για τους σκυλους μας. Θελω να συνεχισω την ερευνα μου, στην διατροφη του σκυλου, μεχρι να βεβαιωθω οτι με μια διατροφη με οσπρια θα του καλυπτω ολες του τις αναγκες.

Το φοβερο ειναι οτι οι φοιτητες της κτηνιατρικης δεν ειναι καθολου υποψιασμενοι , και οσους εχω ρωτησει για την διατροφη, μου λενε παπαγαλια αυτα που τους ειπε ο καθηγητης τους κι αυτα που τους μαθαν στο σεμιναριο (χορηγιας ομιλου σκυλοτροφων φυσικα). :(

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 03, 2008, 10:52:26 πμ »
Εγραψα στην εταιρεια τωρα ολα θα εξαρτηθουν απο τις τιμες...
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 03, 2008, 03:22:52 μμ »
::) Aχ τι ειναι αυτα που λες??? Καμια σχεση, αυτο ειναι μυθος... Ο καυμενος ουτε μυγα δεν σκοτωνει. Περιεργο ειναι τα σκυλια να τρωνε αλεσμενα αλευρα μεταλαγμενης σογιας, και κοτοπουλα γεματα με ογκους, φτιαγμενα σε κροκετες, ολη τους την ζωη. Μεχρι το '70 κανενας σκυλος δεν ετωγε αυτες τις αηδιες, απο τοτε που αρχισε ο κοσμος να δινει τις μπουρδες στα σκυλια του αρχισαν οι καρκινοι, και αλλα προβληματα.
Δυστυχως ουτε εγω τα ηξερα μεχρι προσφατα τα εγκληματα της βιομηχανιας των ζωωτροφων, αλλα ειμουν τυχερη να αρχισω την ερευνα μου νωρις.

Απλα θα προτιμουσα να μην χρειαζεται να σκοτωνουμε κι αλλα ζωα για τους σκυλους μας. Θελω να συνεχισω την ερευνα μου, στην διατροφη του σκυλου, μεχρι να βεβαιωθω οτι με μια διατροφη με οσπρια θα του καλυπτω ολες του τις αναγκες.

Το φοβερο ειναι οτι οι φοιτητες της κτηνιατρικης δεν ειναι καθολου υποψιασμενοι , και οσους εχω ρωτησει για την διατροφη, μου λενε παπαγαλια αυτα που τους ειπε ο καθηγητης τους κι αυτα που τους μαθαν στο σεμιναριο (χορηγιας ομιλου σκυλοτροφων φυσικα). :(

Καλά ναι. Οι φοιτητές ξέρουν ό,τι τους μαθαίνουνε τυφλά. Δύσκολο να ξεφύγεις από την προπαγάνδα. Διάβασα και το άρθρο που μου έστειλες. Ξέρω γω..  οι απόψεις διίστανται. Και γω πιστεύω πως το ωμό κρέας για τον σκύλο είναι πιο φυσικό. Αλλά είναι αλήθεια οτι επικρατεί η άποψη πως αν ένας πεινασμένος σκύλος έχει συνηθίσει να τρώει ωμό κρέας δεν θα διστάσει να κόψει ωμό κομμάτι και από κάποιον άλλον. ΕΝώ αν τρέφεται με ψητά, αυτή η περίπτωση δεν παίζει. Δεν ξέρω αν είναι παραμύθια  ???

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 03, 2008, 04:25:29 μμ »
Ειναι αλλος ενας μυθος, που προωθουν οι κτηνιατροι, μαζι με αυτον του "πριν στειρωσεις την σκυλα σου να κανει 1-2 γεννες". Εχω τσακωθει απειρες φορες για αυτα τα 2 ψεμματα που λενε.

ΠΟΤΕ δεν εχει φαει σκυλος ζωντανο ανθρωπο επειδη πεινουσε. Ειδικα το αφεντικο του. Αυτο που εχει συμβει πολλες φορες ειναι το ΟΞΥ ΜΑΝΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ή ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, που δεν εχει καμια σχεση με το ωμο και το μαγειρεμενο κρεας. Ειναι μαλλον καποιο γονιδιακο ελατωμα.

• Addicted
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 03, 2008, 05:16:43 μμ »
Φοβερό το άρθρο Λίλυ και πολύ κατατοπιστικό για τη σχιζοφρένεια των σκύλων. Είδες τι μπορεί να σου κάνει μια ταινία της Disney! :P :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 04, 2008, 11:21:28 πμ »
Προσωπικά ο τρόπος που το αντιλαμβάνομαι, είναι ότι είναι σπισιστικό εκ μέρους μου να σώζω από το δρόμο ένα γατούλη ή ένα σκύλο, και προκειμένου να ζήσει να πρέπει να συνεχίσω να πληρώνω τα σφαγεία να μου παρέχουν τα υπολλείμματα των ζώων που πεθαίνουν εκεί,

Δεν εχεις καθολου αδικο,με την τροφη που παρεχουμε στα σκυλια και στα γατια μας καταδικαζουμε αλλα ζωα σε σφαγη,ομως η λυση δεν ειναι να σταματησουμε να δινουμε κρεας στον σκυλο μας.
Το σκυλι ειναι σαρκοβορο θηλαστικο δεν μπορει να ζησει με οσπρια και λαχανικα,γιαυτο και εχει δοντια αρπαχτικου για να μπορει να σπαει κοκκαλα και να ξεσκιζει τις σαρκες.Το 70-80% της διατροφης του πρεπει να αποτελειται απο κρεας και κοκκαλα ωμα και το υπολοιπο 20-30% απο λαχανικα σε πολτο.
Δηλαδη οτι θα ετρωγε αν επρεπε να τραφει μονο του.Θα σκοτωνε ενα λαγο για παραδειγμα,θα ετρωγε στο κρεας με τα κοκκαλα και οτι περιεχει μεσα το στομαχι του σκοτωμενου λαγου γιατι το σκυλι δεν μπορει να απορροφησει διαφορετικα τα θρεπτικα συστατικα των λαχανικων.
Τα οσπρια ειναι απαγορευτικα!Σε μικρη ποσοτητα 1-2 κουταλιες δεν πειραζουν καθολου αλλα σε καθημερινη βαση η μεσα στην διατροφη του σκυλου μονο κακο μπορουμε να κανουμα.Το ιδιο και τα δημητριακα
Το οτι βαλαμε τα σκυλια στο σπιτι,δεν σημαινει οτι εχουν αλλες αναγκες απο το σαρκοβορα θηλαστικα,δεν αλλαζει τιποτα σε αυτο,ειναι σαν να θελουμε να βαλουμε ενα αγριο σακροβορο ζωο πχ ενα λιονταρι στο σπιτι και να του αλλαξουμε την διατροφη,εγω το βλεπω ακριβως ιδιο.
Κατα την γνωμη μου η μονη λυση αν δεν θελουμε να σκοτωνονται αλλα ζωα για να τρωει το δικο μας σκυλι,θα ηταν να του φερθουμε οπως σε ενα οποιοδηποτε αλλο ζωο,δηλαδη να μην το παρουμε στο σπιτι μας και να μην το κανουμε κατοικιδιο.

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 04, 2008, 01:08:35 μμ »
Όχι Γιασμίν. Μόνο οι σκύλοι μπορούν να τρώνε χορτοφαγική διατροφή χωρίς συμπληρώματα
γιατί είναι παμφάγοι. Οι γάτες είναι σαρκοφάγες και χρειαζονται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ταυρίνη αλλιώς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οταν λεμε οτι οι σκυλοι ειναι παμφαγοι δεν εννοουμε οτι μπορουν να τρωνε δημητριακα και οσπρια,αλλα εκτος του κρεατος που ειναι η βαση της διατροφης τους λιγες ακομα τροφες που θα εβρισκαν στην φυση,οπως τα αυγα απο καποια φωλια,τα αγρια φρουτα που θα εβρισκαν χαμηλα στους θαμνους,και τον πολτο λαχανικων που θα ηταν στο στομαχι των ζωων που θα σκοτωναν.Αυτος ειναι και ο μονος λογος που καποιοι τα κατατασουν στα παμφαγα και οχι στα αποκλειστικα σαρκοφαγα (obligate carnivorous)

Περισσοτερα εδω 

Domestic dogs and red foxes are broadly considered carnivorous but are able to digest some vegetable matter making them somewhat omnivorous.

dogs are carnivores

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 04, 2008, 01:20:36 μμ »
Επισης το πεπτικο συστημα του σκυλου, το "κοντο" σχετικα εντερο, τα υγρα του στομαχου, το σαλιο που δεν διασπα τους υδατανθρακες κλπ, νομιζω οτι ειναι αλλη μια ενδειξη οτι ο σκυλος χρειαζεται κρεας. Τα δημητριακα που μπορει να φαει ο σκυλος στην φυση ειναι ηδη διαλυμενα σαν "πουρες" στα στομαχια των ζωων. Αρα αν επιανε ενα ποντικο να τον φαει θα ετρωγε περισσοτερο κρεας παρα δημητριακα.
Χρειαζεται πολυ συζητηση και σκεψη... :-\

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact