χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Μουσακάς  (Αναγνώστηκε 8502 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #30 στις: Ιούνιος 15, 2010, 08:53:38 πμ »
Με το μάτι,  :D βάλε τόση, όση να ψιλοκαλυφθεί ο πάτος του ταψιού. Πασπάλισέ τη με το χέρι, μη την στρώσεις με το κουτάλι.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος alkyoni

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 233
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αλλάζεις με τα χέρια σου τις εποχές
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #31 στις: Ιούνιος 15, 2010, 12:49:22 μμ »
Αχ σ' ευχαριστώ πολύ foxy! θα προσπαθήσω να το υπολογίσω με το μάτι  biggestgrin

Αποσυνδεδεμένος Peanutbutter

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 200
  • Φύλο: Γυναίκα
    • facebook
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 14, 2011, 04:06:27 μμ »
Το εφτιαξα πριν μερικες μερες και μας αρεσε παααααααρα πολυ!!!!! Ευχαριστουμε Foxy!!!!  thumbsup
Α! Μονο που αντι να τηγανισω τις μελιτζανες τις εψησα στο grill. Για να γινει πιο ελαφρυ και κυριως για να μη γινει τρελος χαμος στη κουζινα  innocent
- "Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη."
Milan Kundera

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 14, 2011, 06:47:40 μμ »
Χαίρομαι που σου άρεσε! Όντως το τηγάνισμα είναι μπελάς.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Snapshot

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 84
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 24, 2012, 02:04:25 μμ »
θέλω να φτιάξω αυτή την συνταγή προς το τέλος της βδομάδας που έρχεται σε κάποιο γλέντι. Όλοι θα πάνε από κάτι εγώ σκέφτηκα αυτή την συνταγή.
Μερικές ερωτήσεις λοιπόν
Ο πουρές πατάτας είναι σκέτη πατάτα ή «νερώνεται» με κάποιο καρπόγαλο; Αν όχι απλώνεται καλά στο ταψί
Βάζεις στην βασική συνταγή και μπαχαρικά στον πουρέ όπως για παράδειγμα μοσχοκάρυδο, φυτικό βούτυρο; Αν όχι είναι νόστιμο;
Τα υλικά που αναφέρονται στο πρώτο post φτάνουν για ένα ταψί με διάμετρο πόσο στο περίπου;

Αποσυνδεδεμένος antwnia

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 411
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 25, 2012, 12:15:11 μμ »
Ο πουρές πατάτας είναι σκέτη πατάτα ή «νερώνεται» με κάποιο καρπόγαλο; Αν όχι απλώνεται καλά στο ταψί
Βάζεις στην βασική συνταγή και μπαχαρικά στον πουρέ όπως για παράδειγμα μοσχοκάρυδο, φυτικό βούτυρο; Αν όχι είναι νόστιμο;

Ο πουρές μπορεί να είναι σκέτη πατάτα που έχει βράσει και μαλακώσει πολύ για να μπορεί να λιώνει τελείως. Απλώνεται μια χαρά στο ταψί με μια σπάτουλα.

Προσωπικά, (άμα έχω) προσθέτω αρκετό φυτικό βούτηρο -όχι πάρα πολύ επειδή στο ψήσιμο μετά σκάει και κάποτε χαλάει κι η εμφάνιση- και λίγο γάλα βρώμης/ σόγιας/ αμυγδάλου (με γάλα από κάσιους, μου φαίνεται, θα δένει τέλεια στη γεύση, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα). Θέλει προσοχή, άμα είναι να προσθέσεις  γάλα σε ήδη αρκετά ρευστό μείγμα, μην γίνει πολύ ρευστό επειδή μετά δεν θα στέκει, όταν κοπεί. Άμα είναι να βάλεις γάλα, δεν χρειάζεται να είναι λιώμα η πατάτα, υπολογίζεις δηλαδή, ξέρω γω, κανα 10λεπτο λιγότερο βράσιμο. Δεν ενδείκνυται κανένα είδος γάλατος που γλυκίζει, επειδή χαλάει όλο το φαγητό (οπότε επιλέγουμε κάποιο χωρίς ζάχαρη). Από μπαχαρικά, βάζω λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι άσπρο και πολύ λίγο μοσχοκάρυδο (ή και ελάχιστη κανέλα, στον πουρέ ή με πασπάλισμα πάνω-πάνω στο ταψί για ομορφιά).
Γενικά, το βούτηρο δίνει πολύ νοστιμιά γι' αυτό προτιμώ αυτή τη "βρώμικη" βέρσιον. Έστω λίγο λαδάκι (με ελαιόλαδο μια χαρά μου βγήκε επίσης), αν δεν θες βούτηρο, επειδή θεωρώ ότι χάνει λίγο σε νοστιμιά χωρίς αυτά.

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2208
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 25, 2012, 12:57:38 μμ »
πωπω αυτός ο μουσακάς φαίνεται τέλειος!! ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ!! Θα τον δοκιμασω μια απ'τις μέρες που δεν κάνω ωμοφαγία.
Προσοχή, και το γάλα βρώμης γλυκίζει κι ας μην έχει ζάχαρη, το γάλα από ντίνκελ επίσης.  Νομίζω μόνο σόγιας σκέτο ταιριάζει.

Αποσυνδεδεμένος Snapshot

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 84
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 25, 2012, 01:04:50 μμ »
θα το φτιάξω κι εγώ. Θα αναφέρω αν άρεσε
Για την παρασκευή είναι το πάρτι.
Ελπίζω να αρέσει
Έτσι θα φέρουμε κόσμο στην χορτοφαγία. Ακόμα κι αν δεν φέρουμε θα καταφέρουμε να μην μας κοιτάνε με οίκτο λες και λιμοκτονούμε nanana

Σκέφτομαι στο μείγμα των μανιταριών να προσθέσω και τον «κιμά» κουνουπιδιού/ξηρών καρπών που διάβασα την συνταγή στο 365 days vegan. Απλά έχω επιφύλαξη αν το κομμάτι όταν θα κόβεται θα στέκεται ή θα γίνεται σωρός πραγμάτων;

Αποσυνδεδεμένος go vegan

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1039
  • Question authority!
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 25, 2012, 01:12:24 μμ »
ο κιμάς κουνουπιδιού-καρυδιών τραβάει αρκετά υγρά και γενικά "κάθεται" όρθιος. :D
και τον πουρέ θα τον κάνεις όσο υγρό τον θέλεις. Γενικά, ο μουσακάς δεν θα έχει και πολλή μεγάλη διαφορά μετά το ψήσιμο, οπότε φρόντισε να είναι ήδη αρκετά στερεά τα υλικά που βάζεις πριν τον ψήσεις. Και αν τον κόψεις αφού κρυώσει, θα είναι καλύτερα.
εγω στον πουρέ βάζω και λίγη διατροφική μαγιά και παρμεζάνα αμυγδάλου από πάνω, του πάει πολύ!

Αποσυνδεδεμένος wild_rose

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 152
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μουσακάς
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 14, 2013, 11:49:54 μμ »
κανω τον μουσακα 1 στρωση πατατες τηγανητες, μετα μελιτζανες, αντι για κιμα σαλτσα  με κρεμμυδια, ντοματες τριμμενες και ψιλοκομμενα μανιταρια και τη μπεσαμελ με γαλα αμυγδαλου χωρις να το περασω απο πανι, καλαμποκελαιο, αλευρι και  φυσικα μοσχοκαρυδο.  στη γευση εχει μια διαφορα απ τη μπεσαμελ με γαλα αλλα ειναι νοστιμη

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact