Fidaki, κι εμενα μου εκανε εντυπωση που απαντησε μονο με ονομα μικρο και οχι και με επιθετο, αλλα ισως να ειναι καποιου ειδους πολιτικη αυτη? Δεν ξερω.
Psy εχεις δικιο 100%. Δεν εκλεισαν τα Σταρτμπακς και οι αλυσιδες, τα μικρα μαγαζια, αλλα οι καταναλωτες.
Στην Βαρκελωνη, και γενικα στην Καταλονια, οι μεγαλες αλυσιδες μπουκοταρονται με πυγμη απο τους καταναλωτες οι οποιοι επιμενουν να επιλεγουν μικρες επιχειρησεις, φουρνους, καφενεια, μπακαλικα, κοκ, και ειναι απο τα λιγα μερη στον κοσμο που δεν εχει νικησει η επελαση των πολυεθνικων... Αυτο θα πει οτι η επιλογη ειναι στο χερι μας, και δεν πρεπει να πεφτουμε θυματα ενος εξυμπνου gimmick - τεχνασματος μαρκετινγκ οπως πχ η απαγορευση του καπνισματος στα Σταρμπακς, για να επιλεξουμε τις επιχειρησεις που θα υποστηριξουμε. Εγω παραδεχομαι οτι επεσα θυμα της καλης τους καμπανιας.
Κατι το ακαπνο εσωτερικο, και ο fair trade καφες, με παρασυραν και χωρις ερευνα (που θα επρεπε να την εχω κανει) επελεγα να πινω καφε απο αυτους. Τωρα αλλαξα, και πινω καφε απο αλλο μικρο καφενειο, που επειδη καπνιζουν μεσα απλα τον περνω στο χερι και τον πινω στη σχολη μου.