χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Σουβλάκια με σόγια  (Αναγνώστηκε 1834 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daro801

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 271
  • Φύλο: Άντρας
Σουβλάκια με σόγια
« στις: Απρίλιος 14, 2011, 04:46:50 μμ »
    Υλικά για τη σόγια

    2 κούπες κεμπάπ σόγιας
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
    Μισό φλυτζάνι λάδι
    Λίγο λεμόνι
    Αλάτι, πιπέρι

Επίσης:

    Πίτες για σουβλάκια, ντομάτα, κρεμμύδι

    Εκτέλεση

Βράζετε τη σόγια σε 6 κούπες νερό μέχρι να αφρατέψει. Αποσύρετε και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Την ξεπλένετε 2-3 χέρια νερό και την στίβετε καλά να φύγουν τα υγρά της. Τσιγαρίζετε ελαφρώς το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα και ρίχνετε τη σόγια. Βάζετε νερό, σχεδόν να την καλύπτει, τη ρίγανη, αλατοπίπερο (αρκετό) και λίγο λεμόνι.
Το αφήνετε χωρίς καπάκι μέχρι να φύγουν τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι του, ανακατεύοντας που και που.
Μπορείτε να τα κάνετε τυλιχτά σουβλάκι ή μερίδα.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3014&Itemid=49

Αποσυνδεδεμένος Άννα

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1023
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σουβλάκια με σόγια
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 14, 2011, 06:37:21 μμ »
 Μπορείς να τη μαρινάρεις στο ίδιο μίγμα, λάδι, αρκετό λεμόνι, αλάτι πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, για πολλή ώρα, όσο πιό πολύ τόσο πιό καλά, αφού την έχεις προετοιμάσει με το βράσιμο - στίψιμο, και να την ψήσεις να ροδίσει. Τότε γίνεται πάλι καλή για σουβλάκι. Είναι ένας δεύτερος τρόπος.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact