Μολυσμένα θηλαστικά απεκκρίνουν στα ούρα τους μικροοργανισμούς.
Να μείνουμε λίγο εδώ. "Μολυσμένα" θηλαστικά. Άρα τα κατοικίδια που δεν έρχονται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, πώς θα μολυνθούν; Καταλαβαίνω να θέλεις να ενημερώσεις τον κόσμο, αλλά ποστάροντας σεντόνια ολόκληρα για κάτι που δεν πρόκειται να επηρεάσει ένα κατοικίδιο ζώο (τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλα θηλαστικά - ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων), με φαίνεται ότι πλησιάζει στην κινδυνολογία, παρά στην απλή ενημέρωση, ειδικά όταν αναλώνεσαι στην αναφορά των συμπτωμάτων.
Επαναλαμβάνω: μολυσμένα θηλαστικά. Άρα, πρέπει να είναι ήδη μολυσμένα για να αποτελέσουν κίνδυνο. Υπονοείς ότι το οικιακό περιβάλλον των ανθρώπων με ποντίκια και αρουραίους κατοικίδια αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τροπική ζώνη;
Με κάλυψες Μαζικήν. Νομίζω στο 'μολυσμένα' είναι το κλειδί, αλλά το παραβλέπουμε.... :

Από την αρχή αυτό λέω.
Το ότι κάποιοι γιατροί πιστεύουν και καλύπτονται από τις κινδυνολογίες, δεν μου λέει τίποτα.
Το θέμα το πόσταρα αφού ρώτησα άτομα που μεγαλώνουν παιδιά σε σπίτια με κατοικίδια ποντικάκια & αρουραίους,
και μου είπαν τι τους διαβεβαίωσαν οι γιατροί τους.
Είναι ακριβώς το ίδιο με τις γάτες. Πήγε μία φίλη μου στο γυναικολόγο όταν έμεινε έγκυος για να ρωτήσει τι ακριβώς ισχύει για την τοξοπλάσμωση. Όχι μόνο δεν της εξήγησε, αλλά το μόνο που της είπε ήταν "ξεφορτώσου τη γάτα τώρα". Άλλη φίλη πήγε σε τρίτο γιατρό που της εξήγησε τα πάντα, για την εξέταση που πρέπει να κάνει και τι να προσέχει. Γέννησε υγιέστατο αγοράκι σε σπίτι με 3 γάτες....

Κι αυτή και εκατομμύρια άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Οι φοβίες περί των κατοικιδίων μου θυμίζουν τις φοβίες και την αμάθεια των γιατρών
που όταν λες πως είσαι χορτοφάγος σου ανακοινώνουν με σιγουριά και στεντόρια φωνή πως θα πάθεις αναιμία. ;D
Όταν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Χθες διάβαζα πως μία κυρία από τοπικό φιλοζωικό σωματείο, έχει συνεννοηθεί με τα σχολεία της επικράτειάς της
και συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα για παιδιά. Διδάσκουν στα παιδιά την αγάπη και όχι το φόβο,
φέρνοντας ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ (οχι για να μην μπερδευόμαστε) ποντικάκια στα σχολεία,
για να έρχονται σε επαφή με τα παιδάκια.
Μερικά βίντεο από κατοικίδια ποντικάκια:
http://www.youtube.com/v/gbyfatKkQpkhttp://www.youtube.com/v/CmkcclZyp6sTo ξέρατε πως πλένονται σαν τις γάτες ; ;D Νόμιζα πως το έκαναν μόνο το χαμστεράκια αλλά μάλλον είναι χαρακτηριστικό των τρωκτικών.