χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ποντίκια και Αρουραίοι ως κατοικίδια  (Αναγνώστηκε 7024 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ποντίκια και αρουραίοι
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 04, 2008, 12:47:35 πμ »
antismoke σου επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται για ποντίκια που ζουν μέσα στα σκουπίδια αλλά για ζωάκια που έχουν μεγαλώσει μέσα στο σπίτι. Μάλλον δεν με κατανόησες. Όσο για την ημιμάθεια για την οποία με κατηγορείς, είναι το ίδιο κακή με τις φοβίες. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα πριν τα βάλεις όλα σε ένα τσουβάλι.  :) Δεν υπάρχει λόγος να είσαι επιθετική ειδικά για ένα θέμα που δεν γνωρίζεις.

Σε όσο ρίσκο βάζω εγώ τη ζωή μου που ζω με μία γάτα, άλλο τόσο ρίσκο βάζει και η Heather που έχει κατοικίδια αρουραίους.

;)

Φόξυ μου. Δεν κατηγορώ προσωπικά εσένα, αλλά όλους όσους δεν γνωρίζουν και βάζουν σε κίνδυνο ζωές αθώων παιδιών.
 Όσο για το αν δεν γνωρίζω νομίζω ότι έγραψα ότι τα βλέπω καθημερινά στη δουλειά μου. Και επειδή δεν θέλω να γράψω εδώ τι επαγγέλομαι, στο στέλνω με ΠΜ, για να καταλάβεις ότι η πλέον αρμόδια και ειδική να γνωρίζω τι γίνεται.

Όσο για το ότι τα αδέσποτα ζώα ( στην περίπτωσή μας τα ποντίκια), έχουν περισσότερες ασθένειες, συμφωνώ.
Έχουν και τα "σπιτίσια ζώα", αλλά αν τα φροντίζουμε κατάλληλα και προσέχουμε, μπορεί και να μην αρρωστήσουμε ποτέ. Αλλά μιλάω για γάτες και σκύλους. Όχι για ποντίκια.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 04, 2008, 12:50:12 πμ »
Αντισμόουκ, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί θεωρείς ότι πχ η συγκεκριμένη μητέρα θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή του μωρού της χωρίς να το ψάξει. Σε πληροφορώ ότι ρώτησε όχι γιατρό αλλά γιατρούς και της είπαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής όπως δηλαδή κάνει και με τα υπόλοιπα ζώα του σπιτιού, σκύλους και γάτα.   :)

Το ότι έχεις δει κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που ασθένησαν από βρώμικα ζώα ή από τα ούρα της, δεν δημιουργεί κανόνα.
Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν πάθει E-coli από μαρούλια, αυτό δεν κάνει τα μαρούλια θανατηφόρα.  ;)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Sr. Member
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 04, 2008, 01:07:30 πμ »

Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν πάθει E-coli από μαρούλια, αυτό δεν κάνει τα μαρούλια θανατηφόρα.  ;)

Φόξυ την Escherichia coli δεν την έχουν τα μαρούλια. Μολύνονται από αυτή μέσω των κοπράνων και μολύνεται ο άνθρωπος κατά τη βρώση τους, όταν το πλύσιμο είναι πλημμελές.

Θα βάλω παρακάτω κείμενο σχετικά με τη λεπτοσπείρωση, για να μαθαίνει και ο κόσμος...

• Sr. Member
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 04, 2008, 01:49:11 πμ »
πολύ power antismoke... ;)

Απλά Υασμίν, αγαπάμε τα ζώα, αλλά να λέμε και την αλήθεια...Δεν παίζω ποτέ με την υγεία του κόσμου! Για εμένα είναι ιερό ζήτημα και ζήτημα τιμής και ηθικής!

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 04, 2008, 02:01:22 πμ »
antismoke μια που ασχολείσαι με την υγεία και περνάνε τόσοι, δεν αρχίζεις την εξολόθρευση; Μόνο  έτσι  θα απαλλαγεί  από το είδος μας και θα δει άσπρη μέρα το σύμπαν.

Αρα: η σωτηρία του πλανήτη είναι στα χέρια σου.

• Sr. Member
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 04, 2008, 02:03:35 πμ »
antismoke μια που ασχολείσαι με την υγεία και περνάνε τόσοι, δεν αρχίζεις την εξολόθρευση; Μόνο  έτσι  θα απαλλαγεί  από το είδος μας και θα δει άσπρη μέρα το σύμπαν.

Αρα: η σωτηρία του πλανήτη είναι στα χέρια σου.

Δεν χρειάζεται να κάνω εγώ τίποτα!  :P   Το κάνουν τα φάρμακα και ο τρόπος ζωής που κάνουν...φαγητό, κάπνισμα, ποτό, ξενύχτια, άγχος..κτλ.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 04, 2008, 02:09:23 πμ »

Μολυσμένα θηλαστικά απεκκρίνουν στα ούρα τους μικροοργανισμούς.

Να μείνουμε λίγο εδώ. "Μολυσμένα" θηλαστικά. Άρα τα κατοικίδια που δεν έρχονται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, πώς θα μολυνθούν; Καταλαβαίνω να θέλεις να ενημερώσεις τον κόσμο, αλλά ποστάροντας σεντόνια ολόκληρα για κάτι που δεν πρόκειται να επηρεάσει ένα κατοικίδιο ζώο (τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλα θηλαστικά - ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων), με φαίνεται ότι πλησιάζει στην κινδυνολογία, παρά στην απλή ενημέρωση, ειδικά όταν αναλώνεσαι στην αναφορά των συμπτωμάτων.

Επαναλαμβάνω: μολυσμένα θηλαστικά. Άρα, πρέπει να είναι ήδη μολυσμένα για να αποτελέσουν κίνδυνο. Υπονοείς ότι το οικιακό περιβάλλον των ανθρώπων με ποντίκια και αρουραίους κατοικίδια αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τροπική ζώνη;
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

• Sr. Member
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 04, 2008, 02:16:18 πμ »
 Παιδιά κουράστηκα να αναλύω κάτι αυτονόητο για όσους γνωρίζουν.  Ούτε μπορώ να μπω στην διαδικασία μέσα στα ξημερώματα να σας εξηγώ τον βιολογικό κύκλο κάθε ζώου!  Όσο και να θέλετε να δείξετε αλλιώς τα πράγματα, δεν θα αλλάξουμε την ιατρική ( τουλάχιστον σε κάποια πράγματα) και θα την αποκαλούμε κινδυνολογία, με πρόσχημα την αγάπη στα ζώα...για να πάρουμε σαν κατοικίδια τα ποντίκια!

Ας πάρει ο καθένας και φίδια και κροκόδειλους. Δικαίωμά του. Υποχρέωση μου όμως είναι να ενημερώσω με επίσημες πηγές τον κόσμο, γιατί ορκίστηκα να διασφαλίζω την υγεία του και αυτό κάνω και θα κάνω!

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 04, 2008, 08:22:12 πμ »
καταλαβαίνω τους κινδύνους αλλά αυτό που δεν κατάλαβα τελικά είναι εάν κινδυνεύουμε και από ένα καθαρό, μεγαλωμένο στο σπίτι ποντίκι. Δηλαδή το γεγονός οτι είναι ποντίκι το κάνει επικίνδυνο ακόμα και αν είναι μεγαλωμένο στο σπίτι με τις απαραίτητες συνθήκες υγειηνής? Αυτό θα ήθελα να μάθω...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #39 στις: Μάιος 04, 2008, 04:54:00 μμ »
καταλαβαίνω τους κινδύνους αλλά αυτό που δεν κατάλαβα τελικά είναι εάν κινδυνεύουμε και από ένα καθαρό, μεγαλωμένο στο σπίτι ποντίκι. Δηλαδή το γεγονός οτι είναι ποντίκι το κάνει επικίνδυνο ακόμα και αν είναι μεγαλωμένο στο σπίτι με τις απαραίτητες συνθήκες υγειηνής? Αυτό θα ήθελα να μάθω...
Αν το ποντικι εχει γεννηθει και μεγαλωσει σε καθαρο περιβαλλον σαν κατοικιδιο ζωο συντροφιας, δεν εχει αρρωστειες, και ειναι ασφαλες. Αν το ποντικι ειναι ιμι αγριο και βγαινει εξω στη φυση/πολη/κηπο, και μαλιστα εχει ερθει σε επαφη με ποντικι αλλα, δεν ειναι καθαρο. Εγω που ειχα ποντικακι μικρο κατοικιδιο, το ειχα πανω στο τραπεζι της κουζινας, και δεν παθαμε τιποτα. Ισα ισα αυτα παθαινουν αν τα πιανουμε με βρωμικα χερια.

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #40 στις: Μάιος 04, 2008, 05:35:56 μμ »

Φόξυ την Escherichia coli δεν την έχουν τα μαρούλια. Μολύνονται από αυτή μέσω των κοπράνων και μολύνεται ο άνθρωπος κατά τη βρώση τους, όταν το πλύσιμο είναι πλημμελές.

Θα βάλω παρακάτω κείμενο σχετικά με τη λεπτοσπείρωση, για να μαθαίνει και ο κόσμος...

To ξέρω antismoke αλλά άνθρωποι μολύνθηκαν μέσω των μαρουλίων. Δεν ακυρώνεται το παράδειγμά μου. ::)

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #41 στις: Μάιος 04, 2008, 05:43:21 μμ »

Μολυσμένα θηλαστικά απεκκρίνουν στα ούρα τους μικροοργανισμούς.

Να μείνουμε λίγο εδώ. "Μολυσμένα" θηλαστικά. Άρα τα κατοικίδια που δεν έρχονται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, πώς θα μολυνθούν; Καταλαβαίνω να θέλεις να ενημερώσεις τον κόσμο, αλλά ποστάροντας σεντόνια ολόκληρα για κάτι που δεν πρόκειται να επηρεάσει ένα κατοικίδιο ζώο (τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλα θηλαστικά - ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων), με φαίνεται ότι πλησιάζει στην κινδυνολογία, παρά στην απλή ενημέρωση, ειδικά όταν αναλώνεσαι στην αναφορά των συμπτωμάτων.

Επαναλαμβάνω: μολυσμένα θηλαστικά. Άρα, πρέπει να είναι ήδη μολυσμένα για να αποτελέσουν κίνδυνο. Υπονοείς ότι το οικιακό περιβάλλον των ανθρώπων με ποντίκια και αρουραίους κατοικίδια αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τροπική ζώνη;

Με κάλυψες Μαζικήν. Νομίζω στο 'μολυσμένα' είναι το κλειδί, αλλά το παραβλέπουμε.... ::) Από την αρχή αυτό λέω.

Το ότι κάποιοι γιατροί πιστεύουν και καλύπτονται από τις κινδυνολογίες, δεν μου λέει τίποτα.
Το θέμα το πόσταρα αφού ρώτησα άτομα που μεγαλώνουν παιδιά σε σπίτια με κατοικίδια ποντικάκια & αρουραίους,
και μου είπαν τι τους διαβεβαίωσαν οι γιατροί τους.

Είναι ακριβώς το ίδιο με τις γάτες. Πήγε μία φίλη μου στο γυναικολόγο όταν έμεινε έγκυος για να ρωτήσει τι ακριβώς ισχύει για την τοξοπλάσμωση. Όχι μόνο δεν της εξήγησε, αλλά το μόνο που της είπε ήταν "ξεφορτώσου τη γάτα τώρα". Άλλη φίλη πήγε σε τρίτο γιατρό που της εξήγησε τα πάντα, για την εξέταση που πρέπει να κάνει και τι να προσέχει. Γέννησε υγιέστατο αγοράκι σε σπίτι με 3 γάτες.... ;) Κι αυτή και εκατομμύρια άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Οι φοβίες περί των κατοικιδίων μου θυμίζουν τις φοβίες και την αμάθεια των γιατρών
που όταν λες πως είσαι χορτοφάγος σου ανακοινώνουν με σιγουριά και στεντόρια φωνή πως θα πάθεις αναιμία.  ;D

Όταν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Χθες διάβαζα πως μία κυρία από τοπικό φιλοζωικό σωματείο, έχει συνεννοηθεί με τα σχολεία της επικράτειάς της
και συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα για παιδιά. Διδάσκουν στα παιδιά την αγάπη και όχι το φόβο,
φέρνοντας ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ (οχι για να μην μπερδευόμαστε) ποντικάκια στα σχολεία,
για να έρχονται σε επαφή με τα παιδάκια.

Μερικά βίντεο από κατοικίδια ποντικάκια:
<a href="http://www.youtube.com/v/gbyfatKkQpk" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/gbyfatKkQpk</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/CmkcclZyp6s" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/CmkcclZyp6s</a>

To ξέρατε πως πλένονται σαν τις γάτες ;  ;D Νόμιζα πως το έκαναν μόνο το χαμστεράκια αλλά μάλλον είναι χαρακτηριστικό των τρωκτικών.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #42 στις: Μάιος 09, 2008, 05:09:27 μμ »
Προσφατα με καλεσαν στα πανεπιστημια γιατι βρηκαν ποντικακια ασπρα εργαστηρίου εικοσι περιπου, ευτυχως τα μαζεψαμε και φιλοξενουνται δσε κηπο οπου και ταιζονται
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
Απ: Ποντίκια και Αρουραίοι ως κατοικίδια
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 19, 2014, 11:10:35 πμ »
 :))

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής