χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ποντίκια και Αρουραίοι ως κατοικίδια  (Αναγνώστηκε 7014 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
Απ: Ποντίκια και αρουραίοι
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 07, 2008, 09:26:29 μμ »
Αααα σε μένα πάντως έμοιασε να μην τους αρέσει καθόλου. Για την ακρίβεια μάλιστα, στην αρχή έκανα δυο λιμνούλες κι ενώ είχαν απλωθεί στο πάγκο, μαζεύτηκαν σε σωρό και έμεναν ακίνητα. Έμοιαζαν σαν εγκλωβισμένα και κινήθηκαν μόνο όταν σκούπισα τη λιμνούλα που ήταν προς το μέρος που ήθελαν να φύγουν.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 03, 2008, 11:01:09 πμ »
Καταπληκτική η φωτο με το μικρο και το μεγαλο που τρωνε.. οι αυταρες του μεγαλου και η κοιλίτσα του  μικρου δεν παιζονται...

Γενικα ποτε δε τα συμπαθουσα ιδιαιτερα, αλλα τελευταια που "αλλαξοπιστησα" ειχε τυχει να βγω με καποιον που στο πρωτο ραντεβου μου ειπε αφελως οτι: η μανα του τον ειχε βαλει στο υπογειο οπου με ενα μπαλτα η κατι αντιστοιχο " σκωτωνε αρουρια".... ουτε καν σπιτι μου δεν τον αφησα να με παει.. ειχα αηδιασει... φυσικα του το ειπα... σοκαρίστηκε...
Το καλο ειναι οτι ενα χρονο μετα που τα ξαναειπαμε, ειχε κοψει το κρεας τελειως...τισ οου κανει μια αντιδραση στα ποντικακια... ;D ;)
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 03, 2008, 06:13:09 μμ »
Έτσι είναι Γιασμίν. Κάθε λέξη μετράει  :P Τα έπαιξε ο κυριούλης!

Εγώ πολλά ζώα τα σιχαινόμουν πριν γίνω βίγκαν
και φυσικά πριν μετακομίσω μέσα στη φύση. Τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με αράχνες,
ούτε με ποντικούς κλπ.

Όλοι τα ίδια δικαιώματα ζωής έχουμε πάνω σε αυτό το ρημαδοπλανήτη  ;D
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 03, 2008, 06:59:40 μμ »
Σ'εμενα το κλικ το καναν τα σαλιγκαρακια .. τα θεωρουσα πολύ γλοιώση μεχρι που ενα κουτσικο ενω το πηρα να το παω στα χορτα εβγαλε τις κεραιες του και περιεργο με μελετησε...μονο με τα μυγακια δεν τα βρηκα ακομη...
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 03, 2008, 07:02:19 μμ »
Ένα βήμα τη φορά!  ;)

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 03, 2008, 10:07:10 μμ »
 Πάντως όχι και το μωρό και τα παιδιά με τα ποντίκια. Μην τρελλαθούμε τελείως! Αν κολλήσει τίποτα το παιδί, τότε να δω τι θα λέτε;

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 03, 2008, 10:12:15 μμ »
Γιατί antismoke? Όσο καθαρή είναι μία γάτα ή ένας σκύλος άλλο τόσο είναι και το ποντίκι!
Δεν λέμε να τον πάρεις τον αρουραίο από τους υπονόμους και να το βάλεις δίπλα στο μωρό σου (όπως δεν θα έκανες το ίδιο και με οποιοδήποτε άλλο ζώο)
αλλά στο εξωτερικό δυστυχώς είναι μόδα να υπάρχουν κατοικίδια ποντικάκια που καταλήγουν πολλές φορές στα αζήτητα των φιλοζωικών σωματείων.  ;)
Ευτυχώς κάποιοι άνθρωποι τα υιοθετούν και τους χαρίζουν ένα σπίτι.  Ούτε αρρώστιες ούτε πανούκλα ούτε τίποτα δεν συμβαίνει. Αυτά είναι προκαταλήψεις που έχουμε απέναντι σε συγκεκριμένα πλάσματα. Πόσα χρόνια άκουγα ιστορίες ενάντια στις γάτες πχ δεν λέγεται! Τί ότι θα κολλήσω αρρώστια από τη γάτα μου, τι ότι δεν θα μπορώ να κάνω παιδιά, τι ότι σκοτώνουν τα μωρά....; Ό,τι να ναι!

Αυτό έλεγα στη φίλη μου που μου έστειλε τη φωτό. Φαντάσου τι έχει να πει η μέση ελληνίδα μάνα
αν δει ότι το μωρό μεγαλώνει βίγκαν και σε ένα σπίτι με ένα σωρό ζώα!  :D

Εδώ ακόμη προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το φόβο μας για άλλα και άλλα!

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 03, 2008, 11:31:18 μμ »
για το οτι μεγαλώνει βίγγαν ένα μωρό δεν ξέρω, αλλά αν το δει η μέση ελληνίδα μάνα στην κούνια με ποντίκια θα φρικάρει παντελώς μιλάμε! Εδώ φρίκαρα εγώ. Γενικά όταν είδα την εικόνα μου δημιουργήθηκε αποστροφή. ΑΛλά όταν βάζω μπροστά τη λογική, βλέπω οτι η φρίκη που νιώθω έχει να κάνει με την εικόνα του βρώμικου αρουραίου από τα σκουπίδια και τον υπόνομο. Η περίπτωση του καθαρού, εξημερωμένου πόντικα, ίσως να είναι το ίδιο με τον οικιακό μας σκύλο όπως τα λές...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 03, 2008, 11:47:02 μμ »
Γενικά αν κάνεις ένα search στο ίντερνετ θα δεις πόσοι άνθρωποι έχουν αρουραίους και ποντικάκια για κατοικίδια... ::)
(δηλαδή γιατί τα χάμστερ δεν τα σιχαινόμαστε και σιχαινόμαστε αυτά; Γιατί έτσι έχουμε μάθει)

Τέλοσπάντων, ο καθένας έχει τις φοβίες του και τις απόψεις του.
Εγώ απλά ήθελα να παρουσιάσω και μία άλλη εικόνα των παρεξηγημένων (και χιλιοβασανισμένων) αυτών τρωκτικών

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 04, 2008, 12:00:08 πμ »
Γιατί antismoke? Όσο καθαρή είναι μία γάτα ή ένας σκύλος άλλο τόσο είναι και το ποντίκι!
Δεν λέμε να τον πάρεις τον αρουραίο από τους υπονόμους και να το βάλεις δίπλα στο μωρό σου (όπως δεν θα έκανες το ίδιο και με οποιοδήποτε άλλο ζώο)
αλλά στο εξωτερικό δυστυχώς είναι μόδα να υπάρχουν κατοικίδια ποντικάκια που καταλήγουν πολλές φορές στα αζήτητα των φιλοζωικών σωματείων.  ;)
Ευτυχώς κάποιοι άνθρωποι τα υιοθετούν και τους χαρίζουν ένα σπίτι.  Ούτε αρρώστιες ούτε πανούκλα ούτε τίποτα δεν συμβαίνει. Αυτά είναι προκαταλήψεις που έχουμε απέναντι σε συγκεκριμένα πλάσματα. Πόσα χρόνια άκουγα ιστορίες ενάντια στις γάτες πχ δεν λέγεται! Τί ότι θα κολλήσω αρρώστια από τη γάτα μου, τι ότι δεν θα μπορώ να κάνω παιδιά, τι ότι σκοτώνουν τα μωρά....; Ό,τι να ναι!

Αυτό έλεγα στη φίλη μου που μου έστειλε τη φωτό. Φαντάσου τι έχει να πει η μέση ελληνίδα μάνα
αν δει ότι το μωρό μεγαλώνει βίγκαν και σε ένα σπίτι με ένα σωρό ζώα!  :D

Εδώ ακόμη προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το φόβο μας για άλλα και άλλα!

Ο λόγος και μόνο ότι το μωρό όπως και ένα παιδί δεν έχει αναπτύξει το ανοσοποιητικό του σύστημα , αρκεί.  Όσο για τις ασθένειες των ζώων...όλα έχουν τις δικές τους ασθένειες όπως και οι άνθρωποι. Μόνο που πολλά από τα ζώα μεταδίδουν τις ασθέμειές τους στον άνθρωπο ή είναι ενδιάμεσοι ξενιστές. Δηλαδή διαμεσολαβητές. Φιλοξενούν την ασθένεια στο σώμα τους και την μεταδίδουν στον άνθρωπο. ( Το έγραψα όσο πιο απλά γίνεται για να το καταλέβετε). Όταν δε, αυτές οι ασθένειες βάζουν και σε  κίνδυνο τη ζωή του ανθρώπου, τότε θα διακινδύνευες να έχεις το ζώο αυτό στο σπίτι σου και ειδικά ένα ποντίκι;
Η άγνοια ή η ημιμάθεια είναι το χειρότερο πράγμα.
 Το αν δεν υπάρχουν ασθένειες ή αν δεν συμβαίνει τίποτα, σου εύχομαι να μην το ανακαλύψεις ποτέ. Εγώ όμως το ανακαλύπτω αρκετά συχνά -μέχρι θανάτου μερικές φορές- μέσα από τη δουλειά μου. Και αυτό δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει! Μάλιστα κόντεψα να χάσω φίλο μου από απλή επαφή του με πράγματα που είχαν μολυνθεί από ούρα απλού ποντικιού. Νέο παιδί, πέρασε φρικτές στιγμές μέσα στην εντατική, μέχρι που  απορυθμίστηκαν  οι νεφροί του και μετά από κάποιους μήνες κατάφερε να επανέλθει.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 04, 2008, 12:10:24 πμ »
Για ποντίκι δεν ξέρω αλλά για γατί δεν ισχύει. από μωρό είμαι με γατιά.
μου ελεγαν οτι θα παθω ενα σωρο αλλα δεν επαθα τιποτα.

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 04, 2008, 12:15:46 πμ »
antismoke σου επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται για ποντίκια που ζουν μέσα στα σκουπίδια αλλά για ζωάκια που έχουν μεγαλώσει μέσα στο σπίτι. Μάλλον δεν με κατανόησες. Όσο για την ημιμάθεια για την οποία με κατηγορείς, είναι το ίδιο κακή με τις φοβίες. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα πριν τα βάλεις όλα σε ένα τσουβάλι.  :) Δεν υπάρχει λόγος να είσαι επιθετική ειδικά για ένα θέμα που δεν γνωρίζεις.

Σε όσο ρίσκο βάζω εγώ τη ζωή μου που ζω με μία γάτα, άλλο τόσο ρίσκο βάζει και η Heather που έχει κατοικίδια αρουραίους.

;)

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 04, 2008, 12:16:47 πμ »
Για ποντίκι δεν ξέρω αλλά για γατί δεν ισχύει. από μωρό είμαι με γατιά.
μου ελεγαν οτι θα παθω ενα σωρο αλλα δεν επαθα τιποτα.

ε καλά Θανάση. Ειδικά για τις γάτες η λαϊκή 'σοφία' έχει δημιουργήσει μαργαριτάρια  :D

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 04, 2008, 12:24:21 πμ »
εγώ έχω ακούσει για οξεία δηλητηρίαση όταν κάποιος ήπιε από αλουμινένιο κουτάκι πάνω στο οποίο υπήρχαν ξεραμένα ούρα αρουραίων (όταν αυτό ήταν αποθηκευμένο στην αποθήκη). Αλλά και πάλι μιλάμε για ποντίκια μη κατοικίδια και προφανώς βρώμικα από δω και από κει. Αν τα χει ένας από μικρά στο σπίτι του και είναι πεντακάθαρα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι επικίνδυνο. Μέρα με τη μέρα όλα αυτά αποδεικνύονται αβάσιμες φοβίες που ξεφυτρώσανε από παλιότερα χρόνια όπου ούτε τα ζώα ήταν κατοικίδια του καναπέ (όπως σήμερα) ούτε υπήρχαν μέσα στα σπίτια οι συνθήκες υγειηνής που υπάρχουν σήμερα...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 04, 2008, 12:27:54 πμ »
Ε άλλο τα ούρα.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής