Πριν αρκετό καιρό είχα δει εδώ στο φόρουμ ένα ποστ για την οικολογική εξολόθρευση των εντόμων. Το σκεφτόμουν να κάνω μια απάντηση, θέτοντας ένα θέμα σπισισμού, αλλά τελικά δεν το έκανα, γιατί -ήμουν και αρκετά καινούργια ακόμα- και δεν ήθελα να μπω σε λογική αντιπαράθεσης-και μάλιστα από τα πρώτα κιόλας ποστ, αλλά και γιατί δεν έχω αρκετή γνώση πάνω σε πολλά ζητήματα. Χαίρομαι όμως που ξαναμπαίνει αυτό το θέμα "με άλλη οπτική"-όπως είπαν κι άλλοι, γιατί έτσι μπορώ και 'γω να μοιραστώ πιο άνετα τον προβληματισμό που αντιμετώπισα:
Βασικά, μου έχει προκύψει ένα θέμα με μυρμήγκια στο μπάνιο, τα οποία φυσικά δεν μπορώ να σκοτώσω. Ίσως επειδή το δικό μου διαμέρισμα είναι το μόνο που δεν κάνει απεντόμωση κάθε χρόνο που κάνουν όλοι οι άλλοι, να μαζεύονται σε μένα και από τους άλλους, δεν ξέρω.
Γενικά από μικρή έτρεφα ιδιαίτερη συμπάθεια στα μυρμήγκια, ακόμα θυμάμαι να κάθομαι και να τα παρατηρώ στο μπαλκόνι, και φυσικά στην εξοχή πρόσεχα τα βήματά μου. Αλλά και όποτε εμφανίζονταν στο σπίτι, κουζίνα, δωμάτιο ποτέ δε με πείραζαν(τα μικρούλια συνήθως).
Με τα συγκεκριμένα που κάναν φωλιά στη μπανιέρα (το μεγάλο μέγεθος, αλλά όχι το "εξοχικό", πρώτη φορά είδα τέτοια-είπαμε τα έχω παρατηρήσει) αρχικά προβληματίστηκα πολύ. Από τη μία δεν ξέρω τι γίνεται ως προς τις αρρώστιες και αν είναι θέμα αυτό, αλλά εκτός αυτού, κυκλοφορούν στη μπανιέρα, με αποτέλεσμα το ντους να μην είναι πια μια απλή διαδικασία-αν δε θέλω να πεθάνει κανένα. (αλλιώς θα ήταν πιο εύκολο να τα αποδεχτώ ως πετ

) Στην αρχή τα έπιανα ένα ένα με χαρτοπετσέτα και τα πετούσα έξω. Επί μήνες αυτό (σπαστικό). Μετά, το είδα λίγο πιο χαλαρά, δηλαδή το θεώρησα και "φυσικό" να πεθάνουν μερικά χωρίς να έχω την πρόθεση να τα σκοτώνω.
Τώρα δεν πολυκυκλοφορούν στην μπανιέρα, κατάλαβαν ίσως ότι είναι επικίνδυνο, τι να πω, μπορεί να είναι και τυχαίο και να ξαναβγούν πάλι. Στην αρχή προβληματίστηκα αρκετά, και έψαχνα τρόπους να φύγουν χωρίς να τα σκοτώσω (μέχρι που τους το είπα :o) , μετά το είδα πιο κουλ, εντάξει δε με πειράζει να είναι εκεί (αλλά θα πεθαίνουν μερικά), αλλά γενικά δεν ξέρω. Από τη μία έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχω κι εγώ να βρίσκονται στο μπάνιο κατά την άποψή μου, από την άλλη με προβληματίζουν (όταν βρίσκονται μέσα στη μπανιέρα, γιατί αν κάνω ντους θα πεθάνουν), και όπως είπα δεν ξέρω και από αρρώστιες τι ισχύει. Δηλαδή δεν ξέρω αν
πρέπει να τα διώξω, και αν ναι, πώς. (Πάντως στη λαϊκή παράδοση λέει σημαίνουν λεφτά, και όντως πήρα λεφτά όταν εμφανίστηκαν, οπότε είναι ένας παράγοντας κι αυτός που περιπλέκει τα πράγματα: μήπως... να μη φύγουν τελικά :o ;D)
Ίσως ακούγεται κάπως γελοίο το όλο θέμα, και έχω πολλούς ενδοιασμούς αν θα το μοιραστώ κι εδώ, αλλά μάλλον μόνο εδώ μπορώ να το μοιραστώ.