χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ποντίκια και Αρουραίοι ως κατοικίδια  (Αναγνώστηκε 7013 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Ποντίκια και Αρουραίοι ως κατοικίδια
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 08:20:13 μμ »
Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους αρουραίους και τα ποντίκια ως πηγές μόλυνσης και μιάσματα. Με λίγα λόγια είναι πλάσματα που οι άνθρωποι λατρεύουν να μισούν και σκοτώνουν. Επίσης είναι τα πιο πολυβασανισμένα ζώα όσον αφορά τα φρικτά πειράματα που γίνονται πάνω τους ! Ευτυχώς όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν την ομορφιά αυτών των πλασμάτων, που είναι ιδιαίτερα έξυπνα και λατρεύουν να αλληλεπιδρούν μαζί μας.

Αυτό που τα καθιστά 'βρώμικα' είναι ότι ζουν μέσα στα σκουπίδια και τους υπονόμους. Αν όμως έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε σπίτι/εσωτερικό χώρο είναι απόλυτα ασφαλή, και μπορούν να προσφέρουν πολύ χαρά και αγάπη σε ανταπόδωση της φροντίδας που θα τους δείξετε.

Η φίλη μου η Heather είναι μέλος μίας οργάνωσης που ασχολείται με την υιοθεσία αρουραίων και τη διάσωσή τους. Θεώρησα πως θα είχε ενδιαφέρον να μοιραστώ μερικές από τις φωτογραφίες της γιατί πραγματικά δείχνουν μία διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουμε στο μυαλό μας.

H βίγκαν κόρη της Heather, το όνομά της είναι Σιέρα,
βοηθά πολύ τη μαμά της και λατρεύει τα αρουράκια!

<a href="http://www.youtube.com/v/09DckaeOW8M" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/09DckaeOW8M</a>

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Χαρουπάκι

• Πλήρες μέλος
  • Το λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν............
Απ: Ποντίκια και αρουραίοι
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 03, 2008, 11:23:24 μμ »
Σαφέστατα μία διαφορετική οπτική γωνία.Κοίτα ρε συ.Τί γλύκα που είναι..Το μεσημέρι που μαγείρευα και μύριζα το σέλερι μου ήλθε στο μυαλό το παιδικό έργο''Ρατατούης''.Πώς ένα ποντικάκι ήταν άριστος μάγειρας..Και τώρα αυτό μου ήλθε στο μυαλό βλέποντας τις εικόνες αυτές....μπράβο ρε συ.... ;)
''Στο φαλημέντο του κόσμου αυτού
ο καβαλάρης εγώ τ' ουρανού
με τους ανθρώπους ζητάς επαφή
μα έχει σπάσει κι αυτή η κλωστή''
          Νικόλας Άσιμος

Αποσυνδεδεμένος Χελιδονάκι

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 04, 2008, 10:38:15 πμ »
Πράγματι μια διαφορετική οπτική γωνία!!! Πάντως αν ισχυρίζεται κανείς ότι αγαπά τα ζώα δεν πρέπει να κάνει κανενός είδους εξαιρέσεις. Ο κόσμος μας φτιάχτηκε με όλα τα πλάσματα για όλα τα πλάσματα και καθένα αποτελεί ξεχωριστή οντότητα που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο σεβασμό. Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές θεωρούμε ότι αυτός ο κόσμος μας ανήκει αποκλειστικά και δεν δεχόμαστε την γειτονεία ή τη συγκατοίκηση με άλλα πλάσματα, αν δεν τα έχουμε επιλέξει εμείς. Δύσκολα όμως μπορείς να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα, και ένα σπίτι σήμερα θεωρείται "καθαρό" όταν δεν έχει αράχνες, μύγες, ποντίκια κλπ. Δεν λέω βέβαια να αφήνουμε τα σπίτια μας με όλους αυτούς τους μικρούς επισκέπτες. Πάντως μπορούμε να βρίσκουμε νομίζω τρόπους να συμβιώνουμε με όλα τα πλάσματα του Θεού και να τα απομακρύνουμε, αν επιθυμούμε, από τους χώρους μας χωρίς να τα βλάπτουμε. Δύσκολο βέβαια αλλά αξίζει η προσπάθεια.
Κάποτε, όταν ακόμη έμενα στους γονείς μου, είχε μπει ένα μικρό ποντίκι στο σπίτι μας. Η μαμά μου φρίκαρε εντελώς. Για μέρες τριγυρνούσε από δωμάτιο σε δωμάτιο και δεν έλεγε να φύγει. Κάποιο βράδυ άκουγα έναν περίεργο θόρυβο, και κατάλαβα ότι είχα επισκέψεις στο δωμάτιό μου. Ε, λοιπόν ξενύχτησα όλο το βράδυ προσπαθώντας να καταλάβω, ακίνητη, από πού ακουγόταν ο θόρυβος καθώς είχα διάφορα πράγματα και σακούλες στο πάτωμα. Τελικά διαπίστωσα ότι είχε κρυφτεί σε μία σακούλα! Ακόμη θυμάμαι πώς με κοιτούσε "μουλωχτά-μουλωχτά" και ακίνητο μέσα από τη σακούλα!!! Πήρα όσο γινόταν πιο προσεκτικά τη σακούλα και την έβγαλα έξω και σιγά σιγά έσπρωξα το ζωντανό για να βγεί. Αυτό ήταν! Είχε βγει χωρίς να πάθει κακό.
Αυτά τα έκανα τότε. Δυστυχώς όμως δεν φέρθηκα το ίδιο όταν προέκυψε να έχω το ίδιο πρόβλημα όταν είχα ήδη τα παιδιά μου μικρά σε ένα διαμέρισμα. Για μέρες προσπαθούσα να διώξω ένα ποντίκι που τρυγυρνούσε αλλά δεν έλεγε να μας αφήσει. Και αναγκάστηκα να καταφύγω σε δραστικές λύσεις - καταλαβαίνετε δυστυχώς τι εννοώ. Τι να έκανα όμως??? Όταν μεγαλώσαμε ακούγοντας ότι μπορεί ένα ποντίκι να φάει τα αυτιά σου όταν κοιμάσαι και να σου μεταδώσει ένα σωρό ασθένειες και έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι, τι να κάνεις?
Είχα ρωτήσει για όλους τις πιθανούς τρόπους για να το διώξω αλλά δεν υπήρχε τρόπος να γίνει αυτό χωρίς να πάθει κακό το ζωντανό. Καλό θα ήταν να βρεθούν τρόποι να μπορούμε να απομακρύνουμε ανεπιθύμητους επισκέπτες χωρίς θύματα. Ίσως μία ποντικοπαγίδα που θα έκλεινε προσωρινά σε κλουβί το ζωάκι για να μπορούσαμε να το απελευθερώσουμε μετά... Δεν ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος Χαρουπάκι

• Πλήρες μέλος
  • Το λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν............
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 04, 2008, 11:04:58 πμ »
Και εγώ Zoitsa με τις ίδιες ιδέες μεγάλωσα.Ότι το ποντίκι μπορεί να σου δαγκώσει το αυτί,ότι μεταδίδει πολλές ασθένειες και τα ρέστα.Στο Μεσαίωνα εξάλλου είχαν κατηγορήσει άπειρες φορές τα ποντίκια ότι έχουν συμβάλει στην έξαρση ασθενείων επειδή ζούσαν στα αμπάρια των πλοίων και μετέφεραν τη βρομιά και τις επακόλουθες ασθένειες  από τη μία χώρα στην άλλη.Τότε όμως παντού υπήρχε βρομιά.Τώρα όπου υπάρχει μία σχετική καθαρότητα(Οοοοοχι σε όλεςς τις χώρες) είναι κάπως πιο δύσκολο να μεταφέρει ασθένεια.
''Στο φαλημέντο του κόσμου αυτού
ο καβαλάρης εγώ τ' ουρανού
με τους ανθρώπους ζητάς επαφή
μα έχει σπάσει κι αυτή η κλωστή''
          Νικόλας Άσιμος

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 04, 2008, 12:48:52 μμ »
Οι κατηγορίες δεν είναι και τόσο άδικες. Πράγματι, όταν οι αρουραίοι ζούνε στους υπονόμους και στα σκουπίδια, δεν ειναι καθόλου απίθανο να μεταδώσουνε ασθένειες. Επίσης, το οτι ο mr. Πόντικας μπορεί να σου δαγκώσει το αυτι στον ύπνο, έχει βγει από τη ζωή. Τα παλιά τα χρόνια, η μάνα μου θυμάται οτι είχαν ποντίκια στο σπίτι στο χωριό (τότε θεωρούνταν νορμάλ) και γι'αυτό το λόγο είχανε μέσα γάτες να κυκλοφορούν και να τα ξεπαστρεύουν. Επίσης, οι γάτες κανονίζανε και άλλου είδους ζωϋφια όπως κατσαρίδες, αράχνες, σαύρες μέχρι και φίδια! ΤΟν αδερφό μου, όταν ήταν μωρό στην κούνια, τον είχε δαγκώσει ένας αρουραίος σε μέγεθος γάτας! Αν δεν ήταν η μάνα μου εκεί να τον διώξει θα υπήρχε πρόβλημα. Από την άλλη να πω οτι όλα είναι αλυσίδα, και οτι τα φίδια και οι γάτες είναι πολύτιμες για την ισσοροπία. Αν δεν υπήρχαν φίδια, με είχε πει ένας ειδικός, θα μας είχανε εξαφανίσει τα ποντίκια από τη ραγδαία γεννοβολιά τους. Άλλωστε γι'αυτό και αυτά γεννάνε συνέχεια. Για να επιβιώνουνε και να διαιωνίζονται παρά τον μεγάλο αριθμό εχθρών που έχουν.

Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να συγκατοικήσω ή να συμπαθήσω αρουραίους, κατσαρίδες. μπρρρρ...  :P
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 04, 2008, 12:54:27 μμ »
Ειχα ενα ποντικι σαν αυτο που φιλαει το κοριτσακι στην φωτο, πεθανε πριν 2 χρονια επειδη ενα βρωμοπαιδο της εδωσε σφαλιαρα...

Τις μερες με τα σκουπιδια / βουνο εβλεπα ποντικαρους μεγεθους γατας τα βραδια, να τρεχουν πανω κατω... Ειχαν πλακα , αρκει να μη μας δαγκωσουν...

Τεσπα, με τις κατσαριδες εχω τεραστιο προβλημα, τις φοβαμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και εχω εκπαιδευσει τον σκυλακο μου να τις αναποδογυριζει και να τις αφηνει εκει, μεχρι να ερθει ο συζυγος για να την πεταξει εξω στο παρκο... Χημικα δεν χρησιμοποιω λογω που εχω σκυλι, αλλα εχω ριξει λιγη σοδα μαγειρικη σκονη στα ντουλαπια, που απομακρυνει τα ζωυφια.

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 04, 2008, 07:01:27 μμ »
Επίσης το αιθέριο έλαιο ΛΕΒΑΝΤΑΣ απωθεί τις κατσαρίδες.  ;)

Εγώ παλιά πάθαινα φρίκη με ποντίκια, κατσαρίδες και αράχνες. Από τότε που μετακόμισα μέσα στη φύση, έχω αλλάξει απόψεις άρδην! Έχω πάντα ένα βαζάκι έτοιμο πάνω στον πάγκο, οπότε αν βρω ζωύφιο, το πιάνω στο βαζάκι και το βγάζω έξω στον κήπο. Πιστέψτε με δεν είναι καθόλου δύσκολο και είναι η πιο φιλική λύση προς τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα. Είναι φοβερό πως κοτζάμ άνθρωποι φοβόμαστε ένα τοσοδούλι πλασματάκι. Είναι περισσότερο η ιδέα που έχουμε γι' αυτά παρά πραγματικός κίνδυνος από την ύπαρξή τους. (Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με θηλαστικά όπως ο λύκος, ή πλάσματα της θάλασσας όπως οι όρκες και οι καρχαρίες).

Φυσικά δεν μπορείς να πάρεις έναν αρουραίο που ζει μέσα στα σκουπίδια στο σπίτι σου - υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση κλπ.
Αλλά αν αυτός ο τυπάκος βρει το δρόμο για το σπίτι σου, υπάρχουν φάκες - κλουβάκια που απλά φυλακίζουν το ζώο,
ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ και μετά μπορείς να το απελευθερώσεις σε κάποιο πάρκο ή δασάκι. Δεν υπάρχει λόγος κανείς να σκοτώνει κανέναν πλέον.
Δεν είμαστε στο μεσαίωνα ούτε κινδυνεύουμε από πανούκλα.

Βρίσκω τους αρουραίους πολύ χαριτωμένους και αν δεν είχα γάτα, δεν θα είχα πρόβλημα να υιοθετήσω κάποιον/α αν χρειαζόταν σπίτι. (Αν και στο τοπικό σωματείο έχουν μόνο πουλιά, κουνέλια, γάτες και σκύλους).

Να σχολιάσω κάτι τελευταίο. Όπως πολύ σωστά το έθεσε το θέμα η Zoitsa,
είναι ηθικά απαράδεκτο και δεν έχει λογική βάση να θεωρείς πως υπάρχει σύστημα αξιών όσον αφορά τη ζωή των μη-ανθρώπινων αδερφών μας.
Ένας σκύλος έχει ίδια δικαιώματα στη ζωή με μία αγελάδα, με μία κατσαρίδα, με έναν αρουραίο, με έναν άνθρωπο. Όλοι θέλουμε τη ζωή μας, όλοι θέλουμε να μη σκοτωθούμε. Είναι σπισιστικό να διαχωρίζουμε τα ζώα σε ανώτερα και κατώτερα - ανάλογα με το πόσο μπορούμε να συνδεθούμε μαζί τους. Τα ζώα που βασανίζονται και κακοποιούνται περισσότερο σε αυτό τον πλανήτη πχ είναι τα κοτόπουλα. Ένας πολύ σημαντικός λόγος κατά τη γνώμη μου είναι πως επειδή είναι πτηνά και δεν μας μοιάζουν μας είναι πιο εύκολο να τα σακατέψουμε. Όπως ακριβώς για τους περισσότερους είναι πιο εύκολο να σκοτώσουν τα έντομα χωρίς δεύτερη σκέψη, από ότι πχ μία γάτα.

Άσχετο αλλά ακόμη και στους αγώνες διάσωσης ειδών που κινδυνεύουν από την ανθρώπινη δραστηριότητα,
δίνεται έμφαση σε αυτά που είναι πιο όμορφα ενώ τα έντομα και άλλα πλάσματα που βιολογικά δεν μας μοιάζουν,
χάνονται χωρίς δεύτερη σκέψη.

(δείτε Η επιβίωση του πιο...όμορφου)

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 04, 2008, 07:06:07 μμ »
Επίσης το αιθέριο έλαιο ΛΕΒΑΝΤΑΣ απωθεί τις κατσαρίδες.  ;)

Ολα τα εντομα τα απωθει, επιβεβαιωμενο, συγκεκριμενα βαζω λεβαντα στο σκυλι για να μην πιανει ψυλλους τσιμπουρια και να μην τον τσιμπανε σκνιπες και κουνουπια.  ;)

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 04, 2008, 07:10:53 μμ »
Σωστή.  :)

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 04, 2008, 08:21:26 μμ »
Φόξυ συμφωνώ μαζί σου ως ένα βαθμό. Κυρίως στο οτι πλέον δεν είμαστε στο μεσαίωνα για να τα σκοτώνουμε από φόβο πανούκλας και οτι υπάρχουν άλλες φιλικότερες λύσεις όπως αυτό με το κλουβάκι που δεν το ήξερα. Οπωσδήποτε θα προτιμούσα να φυλακίσω τον πόντικα και να τον ξαμολύσω έξω από το να έχω ένα πτώμα. Το τελευταίο όντως θυμίζει μεσαίωνα και είναι άλλωστε και αηδιαστικό.

Σχετικά με τα  υπόλοιπα, δεν μπορώ να συμπαθήσω κάποια ζώα-ζωϋφια και αυτά είναι κατσαρίδες και αρουραίοι. Απλά είναι θέμα γούστου. δεν λεω να ζήσουν οι γάτες και να ψοφήσουν τα υπόλοιπα. ΑΠλά με τι θα μπορούσα να συγκατοικήσω και με τι όχι. αυτά..

Υ.Γ. Άμα υιοθετήσεις αρουραίο, η σβούρα μπορεί να κάνει "ατασθαλεία" στη χορτοφαγία της ;D ;D :P :P
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 04, 2008, 08:24:18 μμ »
Λέω να μη το διακινδυνεύσω!  ;) Πάντως, μόνο ακρίδες την έχω δει να σκοτώνει έξω στον κήπο για να παίξει. :-\

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 07, 2008, 07:14:10 μμ »
Πριν αρκετό καιρό είχα δει εδώ στο φόρουμ ένα ποστ για την οικολογική εξολόθρευση των εντόμων. Το σκεφτόμουν να κάνω μια απάντηση, θέτοντας ένα θέμα  σπισισμού, αλλά τελικά δεν το έκανα, γιατί -ήμουν και αρκετά καινούργια ακόμα- και δεν ήθελα να μπω σε λογική αντιπαράθεσης-και μάλιστα από τα πρώτα κιόλας ποστ, αλλά και γιατί δεν έχω αρκετή γνώση πάνω σε πολλά ζητήματα. Χαίρομαι όμως που ξαναμπαίνει αυτό το θέμα "με άλλη οπτική"-όπως είπαν κι άλλοι, γιατί έτσι μπορώ και 'γω να μοιραστώ πιο άνετα τον προβληματισμό που αντιμετώπισα:

Βασικά, μου έχει προκύψει ένα θέμα με μυρμήγκια στο μπάνιο, τα οποία φυσικά δεν μπορώ να σκοτώσω. Ίσως επειδή το δικό μου διαμέρισμα είναι το μόνο που δεν κάνει απεντόμωση κάθε χρόνο που κάνουν όλοι οι άλλοι, να μαζεύονται σε μένα και από τους άλλους, δεν ξέρω.

Γενικά από μικρή έτρεφα ιδιαίτερη συμπάθεια στα μυρμήγκια, ακόμα θυμάμαι να κάθομαι και να τα παρατηρώ στο μπαλκόνι, και φυσικά στην εξοχή πρόσεχα τα βήματά μου. Αλλά και όποτε εμφανίζονταν στο σπίτι, κουζίνα, δωμάτιο ποτέ δε με πείραζαν(τα μικρούλια συνήθως).

Με τα συγκεκριμένα που κάναν φωλιά στη  μπανιέρα (το μεγάλο μέγεθος, αλλά όχι το "εξοχικό", πρώτη φορά είδα τέτοια-είπαμε τα έχω παρατηρήσει) αρχικά προβληματίστηκα πολύ. Από τη μία δεν ξέρω τι γίνεται ως προς τις αρρώστιες και αν είναι θέμα αυτό, αλλά εκτός αυτού, κυκλοφορούν στη μπανιέρα, με αποτέλεσμα το ντους να μην είναι πια μια απλή διαδικασία-αν δε θέλω να πεθάνει κανένα. (αλλιώς θα ήταν πιο εύκολο να τα αποδεχτώ ως πετ  :D) Στην αρχή τα έπιανα ένα ένα με χαρτοπετσέτα και τα πετούσα έξω. Επί μήνες αυτό (σπαστικό). Μετά, το είδα λίγο πιο χαλαρά, δηλαδή το θεώρησα και "φυσικό" να πεθάνουν μερικά χωρίς να έχω την πρόθεση να τα σκοτώνω.

Τώρα δεν πολυκυκλοφορούν στην μπανιέρα,  κατάλαβαν ίσως ότι είναι επικίνδυνο, τι να πω, μπορεί να είναι και τυχαίο και να ξαναβγούν πάλι.  Στην αρχή προβληματίστηκα αρκετά, και έψαχνα τρόπους να φύγουν χωρίς να τα σκοτώσω (μέχρι που τους το είπα  :o) , μετά το είδα πιο κουλ, εντάξει δε με πειράζει να είναι εκεί (αλλά θα πεθαίνουν μερικά), αλλά γενικά δεν ξέρω. Από τη μία έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχω κι εγώ να βρίσκονται στο μπάνιο κατά την άποψή μου, από την άλλη με προβληματίζουν (όταν βρίσκονται μέσα στη μπανιέρα, γιατί αν κάνω ντους θα πεθάνουν), και όπως είπα δεν ξέρω και από αρρώστιες τι ισχύει. Δηλαδή δεν ξέρω αν πρέπει να τα διώξω, και αν ναι, πώς. (Πάντως στη λαϊκή παράδοση λέει σημαίνουν λεφτά, και όντως πήρα λεφτά όταν εμφανίστηκαν, οπότε είναι ένας παράγοντας κι αυτός που περιπλέκει τα πράγματα: μήπως... να μη φύγουν τελικά  :o ;D)

Ίσως ακούγεται κάπως γελοίο το όλο θέμα, και έχω πολλούς ενδοιασμούς αν θα το μοιραστώ κι εδώ, αλλά μάλλον μόνο εδώ μπορώ να το μοιραστώ.  ;)

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 07, 2008, 07:18:12 μμ »
Αν δεν βρισκουν κατι να φανε τα μυρμυγκια, εξαφανιζονται! εαν κανετε καλο καθαρισμα να μην υπαρχουν ψιχουλακια ή κατι αλλο να τα ελκυει θα φυγουν μονα τους.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 07, 2008, 08:12:10 μμ »
Από όσο έχω δει τους γείτονες αρουραίους, δεν θέλουν να μπαίνουν στο σπίτι όπως μπαίνουν τα μικρά ποντίκια. Ενώ τα ποντίκια θέλουν να είναι μέσα και κρύβονται για να μην βγουν από το σπίτι, οι αρουραίοι μόνο από λάθος μπορεί να μπουν.
Μια μέρα που είχα ανοιχτή την πόρτα, μπήκε ένας για να φάει σκυλοτροφή που είχα δίπλα, μόλις κινήθηκα μπήκε μέσα στο σαλόνι για τα καλά, σηκώθηκα άνοιξα διάπλατα την πόρτα, πήγα προς το σημείο που είχε κρυφτεί, και όρμησε προς την πόρτα και βγήκε έξω. Αν ήταν ποντικάκι δεν θα έβγαινε θα κρύβονταν όλο και πιο πολύ.

Η γάτα καλύτερα να μην κυνηγάει αρουραίο γιατί μπορεί να την δαγκώσει.

Μυρμήγκια που βγήκαν από τα πλακάκια της κουζίνας, έκανα μια μικρή λιμνούλα με ξύδι στο πάγκο, εκεί που απλώνονταν και μακριά από το σημείο που έβγαιναν για να μπορούν να περάσουν και να γυρίσουν πίσω, και μετά από καμιά ώρα που σηκώθηκα να δω είχαν φύγει όλα. Από τότε δεν ξαναβγήκαν ακόμα.

Τα ποντικάκια τα έπιασα με τη φάκα ένα-ένα και τα έβγαλα στα χωράφια. Για τέσσερις πέντε μέρες έπιανε ανά μισή με μια ώρα συνέχεια. Όταν πήγαινα για ύπνο ή έλλειπα, την έκλεινα τη φάκα για να μην μπει κανένα και μείνει πολύ ώρα και φοβάται.

Στην πόρτα της φάκας, αν μπορείτε κολλήστε κάτι μαλακό στην κάτω άκρη γιατί χτυπάει πολύ δυνατά και κάνει δυνατό ήχο. Κυρίως σε μικρή φάκα το ηχητικό κύμα που προκαλείται μέσα είναι ισχυρό.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 07, 2008, 09:18:51 μμ »
Θανάση σ' ευχαριστώ για την ιδέα με το ξύδι, αν και της κουζίνας ανεβαίνουν πάνω στο μπουκάλι με το ξύδι χαλαρά και έχω υποθέσει ότι τους αρέσει, τι να πω είναι περίεργα μυρμήγκια αυτά, αυτά στο μπάνιο πάλι τη βρίσκουν με το στοματικό διάλυμα!... 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής