Υλικά
1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
4 1/2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά μαστίχα
1 μπουκάλι 500 ml σόδα
5 κουταλιές baking powder
1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη μία κούπα ζάχαρη, τη μαστίχα, τη σόδα, το baking powder κι ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή το αλείφουμε με ταχίνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Κουνάμε το ταψάκι και το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες. Μόλις φουσκώσει, βάζουμε τα αμύγδαλα από πάνω και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5' 3 1/2 κούπες νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη (3 1/2 κούπες), το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Μόλις βγάλουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Η συνταγή είναι από το 7 μέρες ΤV και την έστειλε η κα Πόπη Ευλογημένου από το Βόλο