χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Χαλβάς Σιμιγδάλι  (Αναγνώστηκε 2020 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8566
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Χαλβάς Σιμιγδάλι
« στις: Νοέμβριος 29, 2006, 03:27:18 μμ »
Υλικά
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
Ξύσμα από δυο μέτρια λεμόνια
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4  ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (μεγάλο νούμερο)και  το θερμαίνουμε  σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεστάνει το λάδι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύομαι με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να γίνει ξανθοκόκκινο και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε μια χύτρα τη ζάχαρη, το νερό και το βάζουμε στη φωτιά να γίνει σιρόπι  αφού βράσει λίγο,
προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού. Όταν δούμε ότι το σιρόπι  μας κοντεύει να δέσει, ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το μίγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι  το μίγμα να πήξει.
Στη συνεχεία κατεβάζουμε το μίγμα του χαλβά από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει
αφού βέβαια κατά διαστήματα το ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.

Αφού κρυώσει βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα ζελέ  να πάρει φόρμα και είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

--------
Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ πάνω στο χαλβά να ρίχνω λιωμένη κουβερτούρα
και να γαρνίρω με ψημμένα κυδώνια ή δαμάσκηνα και κανέλα! μιαμ μιαμ μιαμ


Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

evagelos

  • Επισκέπτης
Απ: Χαλβάς Σιμιγδάλι
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 01, 2007, 03:53:02 πμ »
[Βικυ, τον σιμιγδαλενιο χαλβα που ειναι μια παραδοσιακη συνταγη, τον σερβιρουν με κανελα απο πανω....ετσι απλα...

Αποσυνδεδεμένος fidaki

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 784
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
Απ: Χαλβάς Σιμιγδάλι
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 01, 2007, 04:07:58 πμ »
[Βικυ, τον σιμιγδαλενιο χαλβα που ειναι μια παραδοσιακη συνταγη, τον σερβιρουν με κανελα απο πανω....ετσι απλα...

Έτσι ακριβώς το φτιάχνει η μάνα μου, με μπόλικη κανέλλα. Μμμμμμμμμμμμμ
Αλλά όπως το προτιμάει κανείς !
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

Αποσυνδεδεμένος AVS

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 313
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Χαλβάς Σιμιγδάλι
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 13, 2008, 07:36:21 μμ »
Mια ωραια παραλλαγη του χαλβα αυτου.ειναι να βαλουμε σιροπι απο γλυκο του κουταλιου που εχει περισεψει και σταφυδες και ξηρους καρπους.Το σιροπι απο το γλυκο καρυδακι ταιριαζει υπεροχα.  :D

Για οσο σιροπι βαλουμε θα αφαιρεσουμε νερο και ζαχαρη

Αποσυνδεδεμένος antismoke

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 435
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Χαλβάς Σιμιγδάλι
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 13, 2008, 10:33:30 μμ »
 Eπίσης αν αντικαταστήσετε μέρος της ζάχαρης με καλό μέλι, εκεί να δείτε νοστιμιά. Και αν καβουρντίσετε μαζί με το σιμιγδάλι και καρύδια και σταφίδες....θα σας τρέχουν τα σάλια από τη γεύση.

Ευτυχώς πήρα σιμιγδάλι. Αύριο θα φτιάξω...μου ανοίξατε την όρεξη!  ::)

Αποσυνδεδεμένος manthos_vg

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 47
  • Φύλο: Άντρας
  • Meat is murder and makes cooking boring!
Απ: Χαλβάς Σιμιγδάλι
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 12:29:33 πμ »
an den kanw la8os aftos o xalvas ine tourkikos i apo ta balkania genikotera...
Stin proetimasia rixnoun mesa k koukounari.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact