Υλικά1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
Ξύσμα από δυο μέτρια λεμόνια
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (μεγάλο νούμερο)και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεστάνει το λάδι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύομαι με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να γίνει ξανθοκόκκινο και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε μια χύτρα τη ζάχαρη, το νερό και το βάζουμε στη φωτιά να γίνει σιρόπι αφού βράσει λίγο,
προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού. Όταν δούμε ότι το σιρόπι μας κοντεύει να δέσει, ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το μίγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα να πήξει.
Στη συνεχεία κατεβάζουμε το μίγμα του χαλβά από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει
αφού βέβαια κατά διαστήματα το ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Αφού κρυώσει βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα ζελέ να πάρει φόρμα και είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
--------
Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ πάνω στο χαλβά να ρίχνω λιωμένη κουβερτούρα
και να γαρνίρω με ψημμένα κυδώνια ή δαμάσκηνα και κανέλα! μιαμ μιαμ μιαμ