χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 56378 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #495 στις: Ιούλιος 17, 2012, 12:55:35 πμ »
Νομίζω ότι παίζει πάντα κατά περίπτωση. Τρείς γάτες είχα στη ζωή μου, η μία στειρωμένη από τα 2 (την έχασα στα πέντε από αυτοκινητιστικό) , οι άλλες δύο από 1 έτους και καμία δεν έγινε παχύσαρκη ενώ τρώνε συνέχεια (ζωή να 'χουν).
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Peanutbutter

• Πλήρες μέλος
    • facebook
« Απάντηση #496 στις: Ιούλιος 17, 2012, 10:53:23 πμ »
Ο γάτος μου και η γάτα της αδερφής μου και οι δυο στειρώθηκαν και έγιναν παχύσαρκοι τρώγοντας 40γρ (πιο λίγο δεν γίνεται) την ημέρα τροφή. Ο ένας έτρωγε orijen και η άλλη για στειρωμένες γάτες. Και οι δυο έζησαν λιγότερο από 3 χρόνια εντός σπιτιού. Όχι πως η στείρωση μπορεί να μην είναι βολική σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο καλή για την υγεία ή μη επικύνδυνη όπως θα ήθελαν να μας πείσουν οι κτηνίατροι.

Εντός σπιτιού μόνο 3 χρόνια? Από τι πέθαναν οι γατούλες σου?
Η δικιά μας θα κλείσει τα 11 σε ένα μήνα. Είναι στειρωμένη και υγιέστατη  :)
Θα συμφωνήσω με την foxy στο θέμα της παχυσαρκίας.
- "Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη."
Milan Kundera

Αποσυνδεδεμένος louna

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #497 στις: Ιούλιος 17, 2012, 03:56:43 μμ »
Ξέρω αρκετά σκυλάκια που αν και στειρωμένα είναι μια χαρά φιτ :P
Αν γίνει σωστά η στείρωση δεν υπάρχει πρόβλημα .

Αν ενδιαφέρεται κάποιος είναι 2 αδεσποτούλες στο χωρίο μου που ψάχνουν σπίτι :)

Αποσυνδεδεμένος katgav

• New Kid in The Block
  • **
  • dog = god ;)
« Απάντηση #498 στις: Ιανουάριος 07, 2013, 08:39:25 μμ »
Μήπως μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει για το που μπορώ να στειρώσω το σκυλάκι μου? Είναι 5 ετών,τέκελ και δεν έχει γεννήσει. Ούτε θέλω βασικά για πολλούς λόγους. Και ελπίζω να μην είναι και αργά να της κάνω στείρωση. Κορυδαλλό μένω. Αν ξέρετε κάποιο γιατρό ΚΑΛΟ όμως και φυσικά να μη δώσουμε και καμιά περιουσία ρίχτε ιδέες ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ :)

Αποσυνδεδεμένος louna

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #499 στις: Ιανουάριος 08, 2013, 01:20:39 πμ »
Καλό κτηνίατρο στον Πειραιά ξέρω τον Μπέλλο http://www.vrisko.gr/details/d5a5b45dbdc706ae3c56703b2ab624b1
αλλά νομίζω οτι ειναι λίγο ακιριβώς .
Μου έχουν πει για έναν άλλον πάρα πολύ καλό στα Βορεια Προάστια αλλά δεν θυμάμαι το ονομά του...

Αποσυνδεδεμένος katgav

• New Kid in The Block
  • **
  • dog = god ;)
« Απάντηση #500 στις: Ιανουάριος 08, 2013, 12:59:04 μμ »
Σ ευχαριστώ louna :)

Αποσυνδεδεμένος louna

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #501 στις: Ιανουάριος 08, 2013, 02:09:14 μμ »
Παρακαλώ :)
Καλή κτηνίατρος είναι και η Ζωή Στεφανοπούλου στο Περιστέρι .

Αποσυνδεδεμένος Elenovia

• New Kid in The Block
  • **
    • ΔΗΛΕΣΙΩΤΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ
« Απάντηση #502 στις: Μάιος 16, 2013, 04:10:17 μμ »
Γεια!! Δεν καταφερα να διαβασω ολα τα μηνύματα γιατί είναι πολλά. Παραθέτω όμως τη γνώμη μου γιατί έχω τεράστια εμπειρία στο θέμα. Μόνο θετικά μπορώ να βρω στη στείρωση. Φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις γιατί όπως και να το κάνεις έιναι μια ιατρική επέμβαση. Κι αυτά τα αρνητικά μειώνονται ακόμη περισσότερο με τον σωστό κτηνίατρο και τη σωστή ενημέρωσή μας πάνω στο θέμα. Τα ζώα δεν κάνουν σεξ από ευχαρίστηση, αλλά από ανάγκη. είνα λάθος να προβάλλουμε σε κείνα δικές μας ανάγκες/ εμμονές (όπως οι περισσότεροι άντρες που αρνούνταινα στειρώσουν τον αρσενικό τους σκύλο).
Θα μιλήσω μόνο για τις δικές μου εμπειρίες.
 τα αρσενικά γατάκια μου (3 τον αριθμο) επρεπε να στειρωθουν γιατί ψέκαζαν όλο το σπίτι και είχαν γίνει πολύ επιθετικά μεταξύ τους. μετά τη στειρωση, τα 2 γίναν χοντρά, το 1 δεν αλλαξε καθολου (αρα ειναι θεμα χαρακτηρα και ιδιοσυγκρασιας του καθε ζωου αν θα παχυνει η οχι). και παλι, εκει φταιω κ εγω που δεν το προεβλεψα να τους παιζω πιο πολυ.
Το 1ο μου θηλυκο σκυλακι πεθανε απο πυομητρα... ηταν αστειρωτο (τοτε δν ηξερα).
τα 3 μου σκυλακια (θηλυκα) τωρα ειναι στειρωμενα, και δεν εχει αλλαξει τιποτα απολυτως στα κιλα τους. Η μιαμου μαλιστα που στειρωθηκε μεγαλη σε ηλικια, ταλαιπωριοταν πολυ συχνα απο ανεμογκαστρι (κατεβαζε γαλα, ειχε περιεργη συμπεριφορα), κινδυνευοντας κ κεινη απο πυομητρα αν δεν προχωρουσαμε στη στειρωση.
Οσα αδεσποτα γατακια στειρωσα, ζουν ακομη και ειναι πολυ καλα. οσα δεν πιανονταν να τα στειρωσω, αρσενικα κ θηλυκα αλλα ιδιως αρσενικα μου κολλουσαν συνεχεια αρρωστιες και τα περισσοτερα δε ζουν πια.
Να σημειωσω οτι ζω στην Αθηνα. Που ειναι ιδιαιτερως αφιλοξενη για τα αδεσποτα ζωα. (δε φταιει η πολη, οσο οι ανθρωποι φυσικα.. και τα αυτοκινητα..).
Μακαρι να ημασταν ικανοί να διατηρήσουμε ενα περιβάλλον ιδανικό για όλα τα ζωάκια του κόσμου, όπου θα μπορουσαν να γεννάνε και να απολαμβανουν τη φυση ανενοχλητα. Δυστυχώς, όπως τα εχουμε κανει, ουτε φυσικο περιβαλλον εχουν, ουτε ειναι ευπροσδεκτα απο τους ανθρωπους (ισα ισα..). Οποτε η στειρωση στην πλειοψηφια των περιπτωσεων ειναι η καλυτερη λυση.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #503 στις: Μάιος 16, 2013, 04:54:00 μμ »
Τα ζώα δεν κάνουν σεξ από ευχαρίστηση, αλλά από ανάγκη.

Θα διαφωνήσω, τα άλλα ζώα κάνουν σεξ για ακριβώς τους ίδους λόγους που κάνουμε και εμείς.. γιατί έχουμε ορμές. Δηλαδή πιστεύεις οτι δεν τους αρέσει την ώρα που κάνουν σεξ? Αυτή η αντίληψη οτι τα ζώα είναι μηχανές και δεν ευχαριστιούνται είναι αντίθετη από την αντίληψη οτι τα ζώα έχουν και αυτά τα ίδια συναισθήματα όπως και εμείς. Χαίρονται, λυπούνται, καυλώνουν, κάνουν φιλίες, αγαπάνε τα παιδιά τους κλπ.

Αποσυνδεδεμένος Elenovia

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #504 στις: Μάιος 16, 2013, 07:55:54 μμ »
δεν πιστευω οτι ειναι αντιθετη. αλλο το συναισθημα, αλλο το ενστικτο. τα ζωα (τουλαχιστον τα σκυλογατακια με τα οποια ερχομαι σε επαφη και ξερω) δεν το κανουν συνεχως. δεν θα συναντησω δηλαδη γατους εκτος οιστρου να κυνηγουν τη θηλυκια επειδη ειναι ερωτευμενοι (!) μαζι της. καταλαβες πώς το λεω. το κανουν μονο για αναπαραγωγη. Αυτο δεν εχει να κανει με τα συναισθηματα των ζωων.

• Addicted
« Απάντηση #505 στις: Μάιος 16, 2013, 11:47:44 μμ »
Το ένστικτο υπάρχει και στους ανθρώπους. Είναι ο λόγος που οι έφηβοι "παίζουν με τον εαυτό τους" πχ. Και οι άνθρωποι έχουν οίστρο με άλλο ρυθμό από τα άλλα ζώα. Οι πίθηκοι ας πούμε κάνουν όποτε να ναι σεξ. Τα θυληκά πάντα μια φορά τον χρόνο. Αλλά το ζήτημα είναι αν το ευχαριστιούνται. Το οποίο ισχύει. Άλλωστε τα περισσότερα αρσενικά ζώα δεν νομίζω να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να γίνουν θα γονείς. Πολλά ζώα επίσης κάνουν σεξ με ίδιου φύλου άτομα.

"The bonobo is popularly known for its high levels of sexual behavior. Sex functions in conflict appeasement, affection, social status, excitement, and stress reduction. It occurs in virtually all partner combinations and in a variety of positions".
http://en.wikipedia.org/wiki/Bonobo

Αποσυνδεδεμένος gypsy

• Θαμώνας
« Απάντηση #506 στις: Μάιος 17, 2013, 05:51:31 μμ »
Επίσης αυτό δεν ισχύει καθόλου γιατί εγώ έχω δει δυο φορές στη ζωή μου γάτο να είναι "ερωτευμένος" με στειρωμένη γάτα.Ερωτευμένο τον ονόμασα εγω γιατί ακολουθουσε συνέχεια την γάτα οπου και να πήγαινε την προστάτευε, την κοιτούσε κτλ.
Και ουτως ή άλλως εμείς δεν θέλουμε πιο πολύ σεξ όταν είμαστε σε ωορυξία και πολλές φορές δεν έχουμε όρεξη και ας είμαστε ερωτευμένες με τον συντροφο μας..Τι πάει να πει αυτο;
Επίσης αυτό ότι δεν το ευχαριστιούνται είναι γενίκευση για όλα τα ζώα;Υπάρχουν και άλλα ζωα εκτός από τις γάτες και τους σύλους.Ξέρουμε με τι συχνότητα κάνουν σεξ;Επίσης υπάρχουν ζώα μονογαμικά ή και άλλα που έχουν σταθερο σύντροφο και τσιλιμπουρδίζουν δεξια και αριστερά. Η φυση είναι πολύ περίπλοκη και με το να κάνουμε μία γενίκευση ότι τα ζώα δεν γουστάρουν το σεξ για να διασκεδάζουμε τις ενοχές μας δεν το βρίσκω σωστό.
Υπόψιν δε στη λέω Elenovia τη γνώμη μου για τι θεμα λέω απλα..
Και εγώ έχω στειρωσει ζώα αλλά δεν είμαι περήφανη για αυτό, είμαι περισσότερο αναγκασμένη.

• Addicted
« Απάντηση #507 στις: Μάιος 17, 2013, 06:06:35 μμ »
Είχα και εγώ έναν γάτο που είχε ερωτευτεί την στειρωμένη γάτα της αδερφής μου (Elenovia ρώτα την Vaalinde :))).  Επίσης η Vaalinde έχει 3 γατιά στο σπίτι της όλα στειρωμένα τα οποία κάνουν σεξ μεταξύ τους όλη μέρα. Επίσης και οι άνθρωποι κάνουν σεξ χωρίς να είναι ερωτευμένοι με άτομα που σχεδόν δεν γνωρίζουν (όχι όλοι). Θα έλεγα οτι αυτό δείχνει επίσης ανάγκη.

Αποσυνδεδεμένος Elenovia

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #508 στις: Μάιος 19, 2013, 02:14:50 μμ »
Αλοιμονο, τι να παρεξηγησω, δεν τη "λεει" κανεις σε κανεναν, συζηταμε. :)
Χαχαχα incognito ξερω την ιστορια με τα γατακια της vaalinde , πραγματικα ειναι απιστευτο!!! Μπορεί να έχει να κάνει με τη μέθοδο στείρωσης και τις ορμόνες.. δεν ξέρω, είναι πραγματικά η εξαίρεση. δεν το έχω ξανακούσει!
Το ειπα οτι δε μιλαω για ολα τα ζωα, αλλα για εκεινα με τα οποια ερχομαι περισσοτερο σε επαφη και γνωριζω (σκυλογατακια).
και μιλαω πιο πολυ για τις αδεσποτες γατουλες. Οσες εχω στειρωσει, συνυπαρχουν με τις υπολοιπες απλα δεν ερωτοτροπουν. Εγω ειμαι περηφανη για τις στειρωσεις που εκανα στην Αθηνα (αλλο επαρχια προφανως) γιατί έχω δεί απίστευτα σκηνικά κτηνωδίας που δε θέλω καν να τα σκεφτομαι...
Και για τα ζωα που εχουμε στο σπιτι μας ειναι απαραιτητη η στειρωση,γιατί ταλαιπωριούνται, κακά τα ψέμματα, σε περίοδο οίστρου.. Είναι επέμβαση στη φύση τους, αλλά αυτό δεν το αποφεύγουμε γιατί έτσι κι αλλιώς έχουμε επέμβει στο φυσικό τους περιβάλλον. so..

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής