Λοιπόν, μεγάλη επιτυχία το "αυγολέμονο" (χμ.. "ταχινολέμονο" ήθελα να πω).
Χτυπάμε στο μούλτι:
150ml χυμό λεμονιού (από περίπου 2,5 λεμόνια)
1 γεμάτη κουταλιά σούπας ταχίνι
αυτό γίνεται υπόλευκο, σαν κρέμα γιαουρτιού (π.χ. για να βουτάμε φαλάφελ, κροκέτες κλπ)
προσθέτουμε ζουμί από τη σούπα μας και χτυπάμε άλλη μία.
αν είναι ακόμα πηκτό προσθετουμε κι άλλο ζουμί.
Για να θυμίζει αυγολέμονο θα πρέπει να ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ η γεύση του λεμονιού. (το ταχίνι δουλεύει στο background...)
Βεβαια μη βασίζεστε εντελώς στη μνήμη μου, γιατί έχω να φάω αυγολέμονο πολλλλά χρόνια!
πάντως αυτό που δεν ξεχνώ είναι η αυγουλίλα και όλο το καθάρισμα των σκευών μετά...
άντε, περιμένω εντυπώσεις!!
ΥΓ. φυσικά παίζουν και παραλλαγές: πιπέρια κόκκινα, ροζ, και μαύρα, αλάτια με βότανα, σκόρδο...