ΦΟΝΤΑΝ ΚΑΡΟΤΟΥ
(από τη συλλογή της μαμάς Δόμνας)
ΥΛΙΚΑ
- 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΟΤΑ
- 1/2 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
- 200 ΓΡ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
- ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΔΥΟ ΛΕΜΟΝΙΩΝ
-----------------
Πλύντες, και καθαρίστε τα καρότα. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και βράστε τα, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρά. Στραγγίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Τρίψτε στον τρίφτη ελαφρά και αφήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη, σε αντικολλητική κατσαρόλα και ανακατέψτε τα πάνω σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.
Πλάστε μικρά μπαλάκια πιέζοντας ελαφρά με τα δάκτυλα να στερεωθούν. Τυλίξτε τα σε ινδοκάρυδο και είναι έτοιμα.