χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Παντ Ται με αμύγδαλα και ινδική καρύδα  (Αναγνώστηκε 1040 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

  • PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 1321
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
Παντ Ται με αμύγδαλα και ινδική καρύδα
« στις: Ιανουάριος 25, 2008, 08:59:16 μμ »


2 κουτ. tamarind χυμός (δετε τη σημείωση)
1 1/2 κουτ. ωμό σιρόπι αγάυης
2 3/4 κουτ. nama shoyu
1 1/2 κούτ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1 1/4 κούτ. ψιλοκομμένο serrano chile (?)
1 κούτ. extra παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κούτ. θαλασσινό αλάτι

1 1/2 φλύτζ. κολοκυθάκια κομμενα ζουλιεν
1 φλύτζ ψιλοκομενο κοκκινο λαχανο κομμενα ζουλιεν
1 1/2 φλύτζ  καρότα κομμενα ζουλιεν
1/2 φλύτζ  κόκκινο κρεμύδι κομμενα ζουλιεν
1 φλύτζ  μήλο GrannySmith κομμενο ζουλιεν
1/2 φλύτζ κοκκινη πιπεριά  κομμενη ζουλιεν
3 φλύτζ ψιχα ινδικής καρύδας κομμενη ζουλιεν
1 serrano chile, ψιλοκομμένο
2 κούτ. φρεσκα φυλλα κορίανδρου
 θαλασινο αλατι κα μαυρο πιπέρι

1/4 φλύτζ ωμά κασιους κομμενα στο μουλτι
3 κουτ . σουσαμελαιο


Πικαντικη Σαλτσα αμύγδαλο(Yield: 1 1/4 cups)

1/2 φλύτζ βούτυρο απο ωμά αμύγδαλα
1 κούτ. φρέσκο τζίντζερ- πιπερόριζα ψιλοκομμενη
2 κούτ. χυμός λεμόνι
2 κούτ. ψμό σιρόπι αγάυης
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούτ. βιολογική σαλτσα σογιας
1 Thai finger chile
1/4 φλύτζ νερό

1. Purée tamarind, raw agave, 1 1/2 tablespoons soy sauce, garlic, minced chile, olive oil and salt until smooth. Place zucchini, cabbage, carrots, red onion, apple, red bell pepper, coconut meat, sliced serrano chile and fresh coriander leaves in a mixing bowl. Add tamarind purée, and toss together until evenly distributed. Season the pad Thai to taste with salt and pepper.

2. Toss cashews together in a small mixing bowl with 1 teaspoon of white sesame oil, and season to taste with salt and pepper.

3. To prepare the Almond Chile Sauce: Blend all ingredients together until smooth. Add water to thin if necessary.

4. To serve, arrange some of the pad Thai mixture in center of each plate. Spoon some Almond Chile Sauce and remaining soy sauce and white sesame oil around pad Thai. Sprinkle with chopped cashews.

Note: To make tamarind juice, soak pulp, including seeds, in warm water in the ratio of 1 part pulp to 3 1/2 parts water — or 1 tablespoon pulp to 3 1/2 tablespoons warm water. After 15 minutes, squeeze tamarind pulp to extract liquid. Discard pulp and seeds, and use juice as needed.


you can easily cut the recipe in half or make the full recipe and use the sauce for something else -- it's quite tasty.

Πηγή: http://omofagia.forumup.gr/
Original http://farm2.static.flickr.com/1312/858819785_2788cbabe2.jpg
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact