χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζώων  (Αναγνώστηκε 3446 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζώων

1. Η φιλοσοφία πίσω από το κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων, βασίζεται σε λογικά επιχειρήματα.
    Εξήγηση : Δεν είναι λογικό να διακρίνεις και να αντιμετωπίζεις ρατσιστικά έναν άλλον οργανισμό με βάση τη φυσιολογία του. Ο τρόπος που μεταχειριζόμαστε τα ζώα είναι λόγω των διαφορών τους από εμάς. Είναι λάθος να χρησιμοποιεί κανείς ανθρώπινα όντα που είναι πιο αδύναμα ή που δεν έχουν το ίδιο δείκτη νοημοσύνης με τους υπόλοιπους, ως "εργαλεία" ή "βιώσιμες πηγές αγαθών" ή "μοντέλα" ή "προϊόντα". Δεν μπορεί να είναι σωστό, οπότε, ούτε και για οργανισμούς που δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος, εφόσον η φυσιολογία τους είναι πλούσια όσο και η ανθρώπινη και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη πιο πολύ. Το αντίθετο αυτού είναι παράλογο.

"Το να περιγράψει κανείς ένα ζώο ως ένα φυσικο-χημικό σύστημα με μοναδική πολυπλοκότητα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία σωστό, μόνο που αφήνει απ' έξω όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ζώο".

---E.F. Schumacher

2. Η θεωρία για τα δικαιώματα των ζώων είναι επιστημονική
    Εξήγηση: Η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων σέβεται γενικά την επιστήμη και ειδικά την εξελικτική βιολογία. Η τελευταία διδάσκει, μέσα από τα λόγια του Δαρβίνου, πως οι άνθρωποι διαφέρουν από τα άλλα ζώα σε βαθμό, ΟΧΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ. Αυτό σημαίνει πως όλα τα ζώα που σφαγιάζονται για τροφή, υποφέρουν στα εργαστήρια, είναι θύματα των κυνηγών και παγιδεύονται για κέρδος, είναι στην ουσία...το σόι μας. Αυτό δεν ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, αλλά είναι ένα γεγονός αποδεδειγμένο από την καλύτερη πλευρά της επιστήμης.

"Δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης διαφορά μεταξύ ανθρώπων και των υπολοίπων θηλαστικών" --- Δαρβίνος

3. Η φιλοσοφία των δικαιωμάτων των ζώων δεν στηρίζεται σε προκαταλήψεις
    Εξήγηση : Οι ρατσιστές είναι άτομα που πιστεύουν πως η δική τους φυλή είναι ανώτερη από άλλες φυλές μόνο και μόνο επειδή οι ίδιοι ανήκουν στην 'ανώτερη' κατά τη γνωμη τους. Οι σεξιστές πιστεύουν πως τα μέλη του φύλου τους (άνδρες ή γυναίκες) είναι ανώτερα από τα μέλη του άλλου φύλου μόνο και μόνο γιατί οι ίδιοι ανήκουν στο φύλο που θεωρούν 'ανώτερο'. Και ο ρατσισμός και ο σεξισμός είναι παραδείγματα προκατάληψης χωρίς λογική βάση και επιχειρήματα. Δεν υπάρχει 'ανώτερη' και 'κατώτερη' φυλή, ούτε 'ανώτερο' και 'κατώτερο' φύλο. Οι διαφορές μεταξύ στις φυλές και μεταξύ των διαφορετικών φύλων είναι καθαρά βιολογικές και όχι ηθικές.
Το ίδιο συμβαίνει με τον σπισισμό --- την άποψη πως τα μέλη του ανθρώπινου είδους (Homo Sapiens) είναι ανώτερα των μελών άλλων ειδών μόνο και μόνο επειδή εμείς οι άνθρωποι ανήκουμε σε αυτό το είδος. Δεν υπάρχει 'ανώτερο' είδος. Η σκέψη ότι υπάρχει ανώτερο και κατώτερο είδος, είναι όμοια με τον σεξισμό και τον ρατσισμό. Χωρίς βάση. Καθαρή προκατάληψη.

4. Η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων είναι δίκαιη
    Εξήγηση : Η δικαιοσύνη είναι η υψηλότερη αρχή της ηθικής. Η ηθική μας δεν μας επιτρέπει να διαπράξουμε αδικία για το δικό μας καλό, να μην παραβιάσουμε τα δικαιώματα των πολλών για να επωφεληθούν οι λίγοι. Αυτήν την ηθική την παραβιάζει η σκλαβιά. Και η παιδική εργασία. Οι περισσότερες μορφές κοινωνικής αδικίας. Αλλά όχι η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων, της οποίας η βασική αρχή είναι η αίσθηση δικαίου: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί κάποιον άλλον και να παραβιάσει τα δικαιώματά του προκειμένου να επωφεληθεί, είτε πρόκειται για ζώο είτε για άνθρωπο.

"Οι λόγοι που επιτρέπουν την νόμιμη παρέμβαση για το καλό των παιδιών αυτού του κόσμου,
οφείλουν να εφαρμόζονται και για το καλό των άλλων σκλάβων --- των ζώων"
---John Stuart Mill

5. Η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων βασίζεται στη συμπόνοια
Εξήγηση: Ένας σωστός, ολοκληρωμένος άνθρωπος νιώθει εμπάθεια και συμπάθεια - με μία λέξη συμπόνοια - για τα θύματα αδικίας - είτε πρόκειται για ανθρώπους ή ζώα. Η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων αποζητά, και η αποδοχή της προωθεί, την αίσθηση της συμπόνοιας.

"Η συμπόνοια στην πράξη μπορεί να είναι η μοναδική πιθανότητα να προστατεύσουμε αυτό τον πυκνοκατοικημένο, μολυσμένο πλανήτη..."
---Victoria Moran

6. Η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων είναι πέρα από κάθε εγωϊσμό
Εξήγηση : Η φιλοσοφία αυτή ζητά την απόλυτη δέσμευση στον ιερό σκοπό της προστασίας των αδυνάτων και των ευάλωτων - αυτών, που είτε είναι άνθρωποι είτε ζώα - δεν έχουν την ικανότητα να μιλήσουν και να προστατεύσουν τον εαυτό τους, και των οποίων η ανάγκη για προστασία είναι ενάντια στην ανθρώπινη απληστία και βαρβαρότητα. Αυτή η φιλοσοφία απαιτεί τη δέσμευση, όχι γιατί είναι αυτοσκοπός, αλλά γιατί είναι το σωστό και το δίκαιο. Αυτή η φιλοσοφία προωθεί την αγάπη προς τον πλησίον χωρίς ανταλλάγματα.

"Χρειαζόμαστε μία ηθική φιλοσοφία εντός της οποίας η έννοια 'αγάπη' θα αποκτήσει την κεντρική θέση που της αξίζει"
-- Iris Murdoch

7. Η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων σε κάνει καλύτερο άνθρωπο
Εξήγηση : Όλες οι μεγάλες παραδόσεις στην ηθική, είτε θρησκευτικές είτε όχι, δίνουν έμφαση σε τέσσερα στοιχεία: γνώση, δικαιοσύνη, συμπόνοια και αυτονομία. Η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων είναι εξαίρεση. Αυτή η φιλοσοφία διδάσκει πως οι επιλογές μας πρέπει να βασίζονται στη γνώση, πρέπει να εκφράζονται μέσα από συμπόνοια και δικαιοσύνη, και πρέπει να γίνονται με ελευθερία. Δεν είναι εύκολο να πετύχει κανείς αυτές τις αρετές, ή  να ελέγξει την ανθρώπινη τάση προς την απληστία και την αδιαφορία. Αλλά αξίζει κανείς να προσπαθήσει.

"Η ανθρώπινη φύση δεν είναι μία εξωτερική έννοια, αλλά μία ζωντανή δύναμη μέσα μας : η επιθυμία για να γίνουμε καλύτεροι"
--Henry Salt

8. Η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων προωθεί μία καλύτερη κοινωνία
Εξήγηση: Το μέγιστο εμπόδιο στην άνθηση της κοινωνίας μας είναι η εκμετάλλευση άλλων ζώων στα ανθρώπινα χέρια. Αυτό ισχύει στην περίπτωση των ανθυγειινών διατροφών, της συνήθους εμπιστοσύνης στο "ολόκληρο ζωικό πρότυπο" στην επιστήμη, και για τις πολλές άλλες μορφές που η ζωική εκμετάλλευση λαμβάνει. Και ισχύει για την εκπαίδευση και τη διαφήμιση, παραδείγματος χάριν, οι οποίες συμβάλλουν στην απομάκρυνση της ανθρώπινης ψυχής από τη λογική, την αμεροληψία, τον οίκτο, και τη δικαιοσύνη. Με όλους αυτούς τους τρόπους (και περισσότερους), τα κράτη παραμένουν βαθιά 'νυχτωμένα' επειδή αποτυγχάνουν να εξυπηρετήσουν τα αληθινά συμφέροντα των πολιτών τους.

"Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος
κρίνεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα ζώα του"
---Μαχάτμα Γκάντι

9. Η φιλοσοφία για τα δικαιώματα των ζώων διαθέτει 'οικολογική σοφία'
Εξήγηση : Η σημαντικότερη αιτία της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου του θερμοκηπίου, της ρύπανσης των υδάτων, και της απώλειας καλλιεργήσιμου εδάφους, παραδείγματος χάριν, είναι η εκμετάλλευση των ζώων. Το ίδιο μοτίβο ισχύει για όλη τη  σειρά των περιβαλλοντικών προβλημάτων, από την όξινη βροχή και τη μόλυνση των ωκεανών με τοξικά απόβλητα, μέχρι την ατμοσφαιρική ρύπανση και την καταστροφή των φυσικών βιότοπων. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι ενέργειες που κάνει ο άνθρωπος να προστατεύσει τα ζώα (που είναι, τελικά, τα πρώτα που πάσχουν και πεθαίνουν λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος) είναι ενέργειες για να σωθεί ο πλανήτης.

"Έως ότου συνειδητοποιήσουμε τη βαθειά συγγένειά μας με τα υπόλοιπα θνητά όντα που μοιράζονται μαζί μας τον ήλιο και την σκιά της ζωής πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, δεν υπάρχει ελπίδα για κανένα είδος, δεν υπάρχει ελπίδα για το περιβάλλον, δεν υπάρχει ελπίδα για μας"
--Jon Wynne - Tyson

10. Η φιλοσοφία των ζωικών δικαιωμάτων είναι υπέρ της ειρήνης
Εξήγηση: Η θεμελιώδης απαίτηση της φιλοσοφίας των δικαιωμάτων των ζώων είναι άνθρωποι και ζώα να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Για να συμβεί αυτό πρέπει να μην βλάπτουμε κανέναν προκειμένου εμείς οι ίδιοι ή άλλοι να ωφεληθούμε. Αυτή η φιλοσοφία επομένως αντιτάσσεται συνολικά στη στρατιωτική επιθετικότητα. Είναι μια φιλοσοφία της ειρήνης. Αλλά είναι μια φιλοσοφία που επεκτείνει την απαίτηση για την ειρήνη πέρα από τα όρια των ειδών μας. Γιατί υπάρχει ένας πόλεμος που μαίνεται, κάθε ημέρα, ενάντια στα αμέτρητα εκατομμύρια των ζώων. Η υποστήριξη της ειρήνης σημαίνει ειρήνη με όλα τα είδη. Όχι σπισισμός. Είναι ευσεβής πόθος να θεωρεί κανείς πως μπορεί να υπάρξει "ειρήνη στον κόσμο" εάν αποτυγχάνουμε να φέρουμε την ειρήνη στις συναλλαγές μας με τα άλλα ζώα.

 "Εάν από κάποιο θαύμα η γη επιβιώσει από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα,
και αρχίσουμε από την αρχή,  μόνο η δικαιοσύνη προς κάθε ον, θα σώσει την ανθρωπότητα."

-- Alice Walker

via: http://www.cultureandanimals.org
Μετάφραση: foxy vegan
[/size]
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος γουφ

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 173
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζ
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 09, 2007, 03:29:55 μμ »
Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζώων

Εξαιρετικό. Μπράβο Foxy Vegan. Θα πρόσθετα και έναν ακόμη λόγο: επειδή και ο άνθρωπος είναι ζώο και υπόκειται στην εξέλιξη, δεν αποκλείεται η πιθανότητα να βρεθεί σε υποδεέστερη κλίμακα κάποτε από αυτή ενός άλλου ζώου που στο μέλλον τον υπερβεί εξελικτικά. Είμαι σίγουρος πως κανείς άνθρωπος δε θα ήθελε να έχει τη μεταχείριση που έχουν σήμερα τα ζώα.
ΤΑ ΖΩΑ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΠΑΝΩ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΕΛΕΝΗ

 • Επισκέπτης
Απ: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 09, 2007, 05:36:56 μμ »
     foxy, απίθανο! Χίλα ευχαριστώ, κατ' ευθείαν εκτύπωση και μοίρασμα!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 17, 2007, 02:35:10 μμ »
Na eiste kala!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

ΕΛΕΝΗ

 • Επισκέπτης
Απ: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 05, 2008, 05:32:40 μμ »

         ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΗ; ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΕΥ-ΖΗΝ:

        Και μεθούν...

... και παίζουν και κάνουν έρωτα. Γιατί έτσι τους αρέσει. Δεν μιλάμε για τους ανθρώπους, αλλά για τα ζώα, μικρά και μεγάλα, τουλάχιστον όπως τα είδε ο Τζόναθαν Μπάλκομπ στο βιβλίο του "Ηδονικό βασίλειο". Ο βιολόγος εξετάζει τις ομοιότητες ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα από μια ασυνήθιστη μεριά: πώς γλεντάνε τη ζωή τους τα διάφορα είδη. Και δίνει χιλιάδες παραδείγματα ζώων τα οποία νιώθουν συναισθήματα που μοιάζουν με τα ανθρώπινα, όπως η ευτυχία - κάτι που άλλωστε το είχαν παρατηρήσει και πεφωτισμένοι της επιστήμης της Βιολογίας όπως ο Δαρβίνος.


Το συμπέρασμα...
 
 ... είναι πως τα ζώα μοιάζουν με εμάς περισσότερο από όσο κολακευόμαστε να νομίζουμε.
"Κι αν τα ζώα αισθάνονται και αυτά", λέει ο Μπάλκομπ, "τότε έχουμε μια διαφορετική ευθύνη απέναντί τους". Ο Μπάλκομπ δείχνει πως, όπως οι άνθρωποι, πολλά ζώα νιώθουν και αυτά χαρά, ευτυχία, νοσταλγία, πλήξη και αγάπη - κάτι που ασφαλώς δεν είναι άγνωστο σε όσους έχουν σκύλο ή γάτα. Ομως, ο συγγραφέας πηγαίνει ακόμη παραπέρα, σε μια σειρά από πλάσματα, όπως τα οστρακόδερμα και τα έντομα, που δεν μπορούσαμε να υποψιαστούμε ότι διαθέτουν και αυτά συναισθηματικό κόσμο. Πολλά ψάρια, πτηνά και ασπόνδυλα είναι ευαίσθητα στο άγγιγμα και αποφεύγουν τις επώδυνες καταστάσεις. Οι ασβοί, οι πίθηκοι και τα αιλουροειδή επιζητούν τη σωματική επαφή. Οι τάρανδοι, λέει ο Μπάλκομπ, τρώνε παραισθησιογόνα μανιτάρια έτσι για το κέφι τους και όχι τόσο για να τραφούν. Αν και παραδέχεται πως είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ότι τα ζώα νιώθουν ηδονή, οι εκφράσεις που παίρνει το πρόσωπό τους κατά τη σεξουαλική πράξη μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες.

Ο Μπάλκομπ...

... υποστηρίζει ότι, εκτός από τους ανθρώπους, πολλά άλλα ζωικά είδη κάνουν έρωτα για το κέφι τους, αυνανίζονται ή έχουν ομοφυλοφιλικές επαφές. Λέει ότι περισσότερα από 300 είδη σπονδυλωτών επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες (καμηλοπαρδάλεις, γλάροι, μπονόμπο), ενώ άλλα είδη ενδίδουν συχνά στην αυτοερωτική ικανοποίηση (νυχτερίδες, τρωκτικά). H εργασία του Μπάλκομπ αποτελεί ένα κατηγορητήριο κατά των επιστημόνων που παρουσιάζουν τα ζώα ως πλάσματα που δεν έχουν την ικανότητα να απολαύσουν τη ζωή - και που, συνεπώς, όταν τα σκοτώνουμε είναι σαν να τους κάνουμε χάρη. Ομως, αν τα ζώα είναι σε θέση να νιώθουν πόνο και ηδονή, τότε αξίζουν μια πιο "ανθρώπινη" συμπεριφορά εκ μέρους μας.

Τα ταπεινότερα...

... πλάσματα του ζωικού βασιλείου, ακόμη κι αυτά, αναβαθμίζονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Μπάλκομπ. Κι όποιος το διαβάσει, είτε συμφωνήσει μαζί του είτε όχι, την επόμενη φορά σίγουρα θα κοιτάξει με διαφορετική ματιά τον αχνιστό αστακό μέσα στο πιάτο του. Μήπως είχε και αυτός δικαίωμα στην ελευθερία και σε μια ευτυχισμένη ζωή, όπως ακριβώς ο άνθρωπος που σκύβει από πάνω του; Καλή όρεξη.

.....................

Αρθρο του Ρούσσου Βρανά
"Τα Νέα" / 18 Αυγούστου 2006
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18616&m=N51&aa=3
      ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΜΤ!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΕΛΕΟΣ!

Αποσυνδεδεμένος elsa

 • Συντονίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 6819
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Αποσυντονίστηκα...
  • elsa's blog
Απ: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 05, 2008, 09:41:07 μμ »
Μπράβο, Ελένη! Μπράβο Φόξυ! Δεν το είχα διαβάσει αυτό το ποστ...

Αποσυνδεδεμένος elsa

 • Συντονίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 6819
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Αποσυντονίστηκα...
  • elsa's blog
Απ: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 06, 2008, 04:53:05 μμ »

To site που δίνεις Foxy στο αρχικό μήνυμα είναι πολύ καλό!
Αν έχεις χρόνο (αν και τώρα ετοιμάζεις βαλίτσες), αξίζει να μεταφράσεις και το κεφάλαιο "10 λόγοι εναντίον των δικαιωμάτων των ζώων (και ο αντίλογος)". Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο εγώ...Έχει πολύ καλά επιχειρήματα για όσα κατά καιρούς ακούμε.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 06, 2008, 06:17:32 μμ »
Χαχα λίγο δύσκολο τώρα Έλσα. Όντως ετοιμάζω βαλίτσες λίαν συντόμως.  :D :D :D Θα δω τι θα κάνω!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Sevie

 • Inner Traveller
 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 334
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Are you afraid you think?
  • searchingformeaning-sevastiana.blogspot.com
All creatures on earth should live for themselves!

ΕΛΕΝΗ

 • Επισκέπτης
Απ: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 27, 2008, 12:40:13 πμ »

   Ευχαριστούμε Sevie, πολύ τόθελα αυτό, κι άλλο σχετικό αν έχεις, μου τη δίνουν μερικοί με τέτοιες βλακείες και θέλω να τους το δώσω...

Αποσυνδεδεμένος Sevie

 • Inner Traveller
 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 334
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Are you afraid you think?
  • searchingformeaning-sevastiana.blogspot.com
Απ: Δέκα λόγοι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 29, 2008, 02:45:39 μμ »
«Ένα ανθρώπινο ον είναι μέρος του όλου, που καλείται από εμάς σύμπαν, ένα μέρος περιορισμένο στον χώρο και στον χρόνο. Αυτό συλλαμβάνει τον εαυτό του, τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του ξεχωριστά από το υπόλοιπο… ένα είδος οπτικής ψευδαίσθησης της συνείδησής του. Αυτή η ψευδαίσθηση είναι ένα είδος φυλακής για εμάς, που μας περιορίζει στις προσωπικές μας επιθυμίες και στην έλξη μόνο λίγων ανθρώπων που είναι κοντά μας. Η αποστολή μας πρέπει να είναι να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από αυτήν την φυλακή διευρύνοντας τον κύκλο της συμπόνιας μας για να αγκαλιάσουμε όλα τα ζωντανά πλάσματα και ολόκληρη την φύση μέσα στην ομορφιά της».

Albert Einstein
All creatures on earth should live for themselves!

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής