χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 54004 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #75 στις: Μάρτιος 15, 2009, 04:31:42 μμ »
Η συζητηση αυτη καθοριζεται αποκλειστικά και μονο, απο τι το εμπειριες εχει ο καθενας και τι κοσμοθεωρια και πως χειριζεται τα συναισθηματα του απέναντι στα ζωα.

• Εαν εχει ενα η κανενα ζωο και εχει θεωριες το πιθανοτερο ειναι να ειναι κατα της στειρωσης ιδίως αν ειναι ανδρας ( σταιστικα αυτοι ειναι που αποφευγουν τη στειρωση)

Εαν παλι εχει αδεσποτα που ταιζει και τα βλέπει συνεχεια περισσοτερα η πατημενα το πιθανοτερο ειναι να ειναι υπερ της στειρωσης.

Εαν ειναι η εχει σε σωματειο οπως εγω ειμαι σιγουρα υπαρ της στειρωσης γιατι καθημερινα λαμωανει τηλεφωνηματα για κακοποιημενα και πατημενα απο αυτοκινητο ζωα που ολοι θελουν να ξεφορτωθουν σε "καποιο σωματειο"
"

Μερικοι απο εδω που ειναι κατα της στειρωσης ειχαν την εμπειρια μωρων που πεθαινουν στα χερια τους γιατι η μαμα τους χτυπηθηκε απο αυτοκινητο πχ

Μερικοι αλλοι εχουν διαλεξει να ζουν χωρις να εχουν επαφη με την καθημερινη πραγματικότητα της κακοποιησης σε εναν κοσμο θεωρητικό που ολοι αγαπουν  τα ζωα. Εαν ηταν ετσι ( και αυτο τον στοχο εχω προσωπικα ) κι εγω θα ημουν κατα της στειρωσης.

Σε αυτον ομως προς το παρον ειμαι υπερ, γιατι δεν μας αξιζει να εχουμε αδεσποτα ζωα και γιατι ειμαι κατα της ευθανασίας παρα μονο σε περιπτωσεις που δεν μπορω να κανω αλλιως.

Και ερωτω ολους αυτους που ειναι κατα της στειρωσης.

Οι γατουληδες με το ειτζ και τη λευχαιμια απο γατοκαυγα,
Τα παραλυτα που θελουν αδειασμα στη κυστη τους απο ατυχημα,
Η γατουλα που τη δαγκωσε σκυλος στο ποδι και δεν κλεινει η πληγη
Τα εφτα μωρακια σε σακουλα διλπα κλεισμενη στα σκουπιδια χτες

.. και κανεις δε τα παιρνει!!!

ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ??? ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ???
 πολύ αμφιβάλλω....!!!

Θελει κοτσια για να ασχοληθει κανεις στα σοβαρα με το ερωτημα αυτο αλλιως απο θεωριες ολοι εχουμε τη δικη μας
Πρακτικα ειναι το θεμα τι γινεται. Εδω σας θελω!

Οποιος θελει απο τους κατα της στειρωσης να ερθει κοντα με αυτη τη πραγματικοτητα που αγνοει 6979780445 (2-4μμ)
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #76 στις: Μάρτιος 15, 2009, 11:53:47 μμ »
Με την ίδια λογική μπορεί να σε ρωτήσει κάποιος εσένα που είσαι υπερ της στείρωσης:

- Γιατί δεν είσαι υπέρ της στείρωσης του ανθρώπινου πληθυσμού (και γενικά και ειδικά); Επιβεβαιωμένα υπάρχει ανθρώπινος υπερπληθυσμός και δημιουργεί καταρχήν περιββαλοντικά και μετέπειτα κοινωνικά προβλήματα. Γιατί δε ζητάει κανείς στείρωση εδώ; Τα υποσιτισμένα παιδιά που πεθαίνουν στην Αφρική γεννημένα με 1002 αρρώστιες ανέρχονται στα 40.000 τη μέρα. Αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του αριθμού; 40.000 τη μέρα. Δε βλέπω κανέναν όμως να βγαίνει να λέει "στειρώστε τους μαύρους που πεινάνε και κάνουν 12 παιδιά ο καθένας". Όλοι λένε "κάτι να κάνουμε να βοηθήσουμε τα παιδάκια". Και στη τελική, η ιστορία με "τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε"* κρατάει 10ετίες. Αν αντί για την παροχή οποιασδήποτε μορφής βοήθειας γινόντουσαν στειρώσεις, το πρόβλημα θα είχε εκλείψει εδώ και χρόνια. Ή όταν οι Κινέζοι έχουν την πολιτική "κάθε οικογένεια θα έχει μόνο ένα παιδί, το δεύτερο θα θανατώνεται" (δεν ξέρω αν συμβαίνει ακόμα αυτό, αλλά υποθέτω πως ναι), η κοινή γνώμη είναι αντίθετη και θεωρεί τους Κινέζους βάρβαρους.

- Στην Ελλάδα γίνονται 4.500 βιασμοί το χρόνο. Διαβάζω πως παραπάνω από το 10% του γυναικείου πληθυσμού πέφτει θύμα βιασμού. Κάθε άντρας είναι ένας εν δυναμει βιαστής. Γιατί λοιπόν να μη στειρωθούν όλοι οι άντρες; Πάλι βάση ερευνών, το ποσοστό των γυναικών που έχουν κακοποιηθεί από τους άντρες/συντρόφους τους είναι εξωφρενικό. Γιατί λοιπόν να μην ειναι ο κάθε επίσημα και ανεπίσημα δευσμευμένος άντρας, υποχρεωμένος να παίρνει μυοχαλαρωτικά φάρμακα, ώστε να μη μπορεί να σηκώσει χέρι. Και όποιος το σηκώσει, να του το κόβουμε παραδειγματικά. Η κακοποίηση θα εκλείψει αμέσως.

- Και να ίσχυε η λογική του "στειρώνω ένα, σώζω δέκα" (δηλαδή καταπατώ αυθαίρετα το δικαίωμα του ενός), είναι καθαρά ωφελιμιστική θεωριά. Σε φιλοσοφικό επίπεδο ο ωφελιμισμός είναι ιδιαίτερα ευάλωτος.

- Ακόμα, γιατί να μη στειρώσουμε τις αρκούδες; Στην Ελλάδα έχουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό, αρκετά μικρό ώστε εδώ και καιρό δεν επηρεάζει το περιβάλλον. Οι αρκούδες προφανώς και μειώνονται, και στειρώνοντας τες, αυτο σημαίνει πως δε θα κάνουν παιδιά για να πεθάνουν από σφαίρες, αυτοκίνητα, κτλ, όπως και δε θα καταστρέψουν χωράφια, μελίσσια, κτλ.

Και οι άνθρωποι παθαίνουν aids, λευχαιμία, παραλύουν, μένουν με ανοιχτές πληγές και παθαίνουν και άλλα τρισχειρότερα. Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα. Για τους παραπάνω λόγους δεν αποτελεί επιχείρημα και το "τι θα κάνεις τους απογόνους". Οι απόγονοι των λιμοκτοντούτων ανθρώπων τι γίνονται; Τέλος με την ίδια λογική, όλοι θα έπρεπε να υποστηρίζουμε την ύπαρξη πολέμων για παράδειγμα και να δηλώνουμε αντίθετοι στο ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου αφοπλισμού και της κατάργησης των στρατευμάτων, γιατί... "τι θα γίνουν οι άνεργοι φαντάροι μετά";

Το γεγονός είναι ότι η προάσπιση της στείρωσης μπάζει από παντού. Και η άρνηση στη στείρωση μπορεί να μπάζει, αλλά σίγουρα μπάζει πολύ λιγότερο. Σε καμία περίπτωση το θέμα δεν είναι συναισθηματικό, αλλά ούτε και αποκομένο από τα πάντα και συγκεκριμένο πάνω στα ζώα, όπως το παρουσιάζεις yasmin. Έχει και κοινωνικές και πολιτικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις. Οι προσωπικές εμπειρίες είναι ένας υποκειμενικός παράγοντας που βιώνεται τελείως διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο και σίγουρα δεν είναι επιχείρημα. Αν κάποιοι είναι σε σωματείο και είναι υπέρ της στείρωσης όπως λες, δεν είναι επειδή βρίσκονται στο σωματείο αυτό. Για τους ίδιους λόγους που είναι κατά της στείρωσης, είναι κατά πάσα πιθανότητα και στα συγκεκριμένα σωματεία, καθώς οι άνθρωποι αυτοι προφανώς έχουν την ίδια ψυχοσύνθεση.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λεει ο dimitris. Τα αδέσποτα είναι θύματα μιας κατάστασης και όταν λέμε να λυθεί η κατάσταση αυτή, πάλι τα αδέσποτα την πληρώνουν. Οι δρόμοι και τα αυτοκίνητα φταίνε για τα πατημένα σκυλιά και γατιά, όχι τα σκυλιά και τα γατιά. Προτιμώ να υποστηρίξω την ακραία (είναι; ) άποψη "κατάργηση των αυτοκινήτων" και να μη βρίσκομαι σε αντίφαση, παρά να πάρω οποιαδήποτε οξύμωρη θέση.

*Δεν το λέω ειρωνικά προς τους ανθρώπους αυτούς φυσικά, απλά χρησιμοποιώ την cliche έκφραση.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος dimitris34

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #77 στις: Μάρτιος 16, 2009, 08:08:27 μμ »
αδέσποτος -η -ο [aδéspotos] Ε5 : 1α.για κατοικίδιο κυρίως ζώο, που δεν έχει κύριο, που περιφέρεται ελεύθερο: Aδέσποτα σκυλιά. || (ως ουσ.) τα αδέσποτα: Ο μπόγιας κυνηγάει τα αδέσποτα. β. (νομ.) για πράγμα επάνω στο οποίο δεν έχει κανένας κυριότητα: Aδέσποτη κληρονομιά. || (προφ.) για αντικείμενο που δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει: Στην αυλή του σχολείου βρίσκεις αδέσποτες τσάντες, μπάλες κτλ. || Aδέσποτη σφαίρα, που ρίχνεται τυχαία, χωρίς να έχει συγκεκριμένο στόχο: Aρκετοί πολίτες σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες, κατά τη διάρκεια των οδομαχιών. || (ως ουσ.) η αδέσποτη: Tον βρήκε μια αδέσποτη. 2. για πληροφορία που προέρχεται από άγνωστη ή ύποπτη πηγή: Mην πιστεύεις τις αδέσποτες φήμες που κυκλοφορούν. αδέσποτα ΕΠIΡΡ.

Όταν γράφτηκα σ'αυτό το φόρουμ, νόμιζα ότι τα μέλη του είναι ενάντια στην εκμετάλευση και κακοποιηση των ζώων.
Τι θα πει αδέσποτο. Γιατί ο σκύλος και η γάτα πρέπει να έχουν αφεντικά; Να πέρνουν εντολές και να υπακούουν. Και όταν δεν υπακούουν, τι γίνεται; Εξασκείται βία.
Τι διαφορά έχει ένας εκπαιδευμένος σκύλος από τα ζώα του τσίρκου;
Όταν κρατας φυλακισμένο έναν σκύλο μέσα στο σπίτι ή στο σπιτάκι του με λουρί ή αλυσίδα, ή σε έναν κλειστό χώρο και τον βγάζεις βόλτα κάποιες λίγες στιγμές, τις περισσότερες φορές για να κάνει την ανάγκη του για να μη σου λερώσει το σπίτι, αυτό τι είναι; Δεν είναι κακοποίηση; Μπορείτε να φανταστείτε την ψυχολογία του ζώου; Φανταστείτε τον εαυτό σας μέσα στη φυλακή και δεμένο πάντα, σαν τον Πάσαρη. Ειναι καλά;
Και τι γίνεται όταν θα πρέπει να τραφεί;
Εμείς λυπομαστε τα γουρουνάκια-μοσχαράκια-αρνάκια κ.α. και δεν τα τρώμε. Στο σκύλο όμως θα του δώσουμε να φάει. Πάλι το έγκλημα θα γίνει.
Είναι σαν αυτό που λένε οι κρεατοφάγοι (μα δεν το σκοτώνω εγώ το ζώο, ο χασάπης το σκοτώνει). Ετσι και μεις (δεν τρώω κρέας, ο σκύλος μου  τρώει)
Κανένας θάνατος ζώου για τροφή, ούτε για τους ανθρώπους, ούτε για κανένα άλλο ζώο, πτηνό, ψάρι. Αν θέλουν αυτά να σκοτώσουν, το κρίμα στο λαιμό τους. Εγω όμως για τον εαυτό μου έχω υσηχη  την συνηδειση  μου.
Όλα τα όντα στον πλανήτη πρέπει να είναι ελεύθερα. Τέλος.
Είναι φιλόζωος αυτός που στερεί την ελευθερία του ζώου; Οχι!!!!!! 

Αυτό που δεν θέλετε να κάνουν σε σας, να μην το κάνετε εσείς σε άλλους. Ετσι μπορείτε να πείτε ότι είστε καλοί και αγαπάτε.
Δεν θα θέλατε να σας κάνουν εσάς στείρωση, έτσι;  Μην το κάνετε λοιπόν εσεις σε άλλους

• Sr. Member
« Απάντηση #78 στις: Μάρτιος 16, 2009, 08:22:34 μμ »
ecoChris
Global Moderator
Sr. Member

Αποσυνδεδεμένος

Φύλο:

Το βίγκαν ιδεώδες είναι η τελική πρόκληση!

Απ: Είναι οι κυνηγοί οικολόγοι;
« Απάντηση #43 στις: Μάρτιος 10, 2009, 08:45:24 » Παράθεση 

--------------------------------------------------------------------------------
Παράθεση από: Θανάσης στις Μάρτιος 10, 2009, 01:21:03
Θεωρώ λάθος να λέγεται ότι ο άνθρωπος δεν είναι και σαρκοφάγος ακόμα και αν είναι αλήθεια.

Μόνο η αλήθεια, η οποία στην περίπτωση των ζώων κρύβεται συστηματικά, μπορεί να αλλάξει την συνείδηση/συμπεριφορά κάποιου. Και η αλήθεια του veganism είναι πολύ δυνατή και συγκλονιστική: δεν υπάρχει καμμία αιτιολόγηση στο να παρεμβαίνουμε στις ζωές των άλλων(των ζώων) και να τους τις κάνουμε εφιάλτη.

Κάθε πλάσμα θέλει να ζήσει ελεύθερο, αυτόνομο, ανεξάρτητο και ανενόχλητο και να εκπληρώσει τον φυσικό του ρόλο. Κανένα ζώο δεν ονειρεύεται να εργάζεται και να χρησιμοποείται, πολύ περισσότερο για όφελος κάποιου άλλου είδους και μάλιστα καταναγκαστικά. Ούτε μας δίνει την συγκατάθεση του γι αυτήν την χρήση.
κοιτάξτε τι γράφει εδώ ο moderator μας!!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #79 στις: Μάρτιος 16, 2009, 09:50:03 μμ »
Dimitri νομίζω πως τα βλέπεις λίγο άσπρο-μαύρο όλα.
Και θα μιλήσω για τον εαυτό μου, γιατί σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που παίρνουν ζώα στο σπίτι τους για τη δική τους ευχαρίστηση (και συνήθως είναι αυτοί που ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ τα ζώα ως αντικείμενα και δεν τα ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ως άτομα, όπως δηλαδή τους αξίζει). Όταν υιοθέτησα τη Σβούρα - τη γάτα με την οποία συγκατοικώ τα τελευταία 5 χρόνια σχεδόν - δεν το έκανα για δικό μου όφελος ούτε για να μου εξυπηρετήσει κάποια ανάγκη. Δεν την εκμεταλλεύομαι ούτε τη χρησιμοποιώ με κάποιο τρόπο. Το έκανα γιατί ήξερα πως αν δεν την έπαιρνα σπίτι, θα κατέληγε χαλκομανία. (Και φυσικά δεν την ταϊζω υπολείμματα κανενός ζώου. Αν θέλει να κυνηγήσει αυτή μόνη της, μπορεί να το κάνει). Αν θεωρείς ότι αυτό με κάνει εξουσιάστρια πάνω της και μη-φιλόζωη, τι να πω. Έχουμε μάλλον διαφορετική οπτική γωνία. Το οποίο φυσικά δεν είναι κακό. Κουβέντα να γίνεται.

Με την ίδια λογική όμως, καταδικάζεις και αυτόν που βάζει έξω φαγητό για τα αδέσποτα. Γιατί αν πρέπει το ζώο να είναι ελεύθερο και να κάνει ό,τι θέλει, τότε πρέπει να το αφήσουμε να ψυχοραγεί από την πείνα, χωρίς να επεμβαίνουμε. Γιατί στη φύση των ζώων είναι να πεθαίνουν όταν δεν βρίσκουν τροφή. Ας μην ξεχνάμε όμως, έχει άλλωστε χιλιοειπωθεί, πως τα αδέσποτα δεν προέκυψαν από μόνα τους. Μία αφύσικη κατάσταση τα γέννησε και συνεχίζει να τα γεννάει (με τον ίδιο τρόπο που υπάρχουν σήμερα οι αγελάδες-ρομπότ στα εκτροφεία και πάει λέγοντας)

Όταν γράφτηκα σ'αυτό το φόρουμ, νόμιζα ότι τα μέλη του είναι ενάντια στην εκμετάλευση και κακοποιηση των ζώων.
Τι θα πει αδέσποτο. Γιατί ο σκύλος και η γάτα πρέπει να έχουν αφεντικά; Να πέρνουν εντολές και να υπακούουν. Και όταν δεν υπακούουν, τι γίνεται; Εξασκείται βία.

::) Δημήτρη ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν τις σχέσεις με τα ζώα ως αφεντικού-δούλου, ούτε τα χτυπούν όταν δεν υπακούν. Μη τους βάζεις όλους όσους ζουν με ένα ζώο, στο ίδιο σακί. Δεν είναι δίκαιο. Νομίζω πως έχεις μία συγκεκριμένη κατηγορία "φιλόζωων" στο μυαλό σου και βγάζεις τα συμπεράσματά σου από κει.

Μία ερώτηση : Έχεις ζήσει ποτέ με κάποιο ζώο;

Τέλοσπάντων, γενικά το θέμα των στειρώσεων είναι ένα 'καυτό' ζήτημα και πάντα θα συζητιέται, χωρίς αποτέλεσμα φυσικά. Έχει αναλυθεί εκτεταμένως από την αρχή του θέματος. Ο καθένας έχει την άποψή του και οχυρώνεται πίσω από αυτή, οπότε...
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #80 στις: Μάρτιος 17, 2009, 12:06:56 πμ »
συμφωνώ με Foxy και επαυξάνω.

επίσης, μία παράμετρος που υποβαθμίστηκε στην κουβέντα: (θυμαμαι να τα έχω ξαναπει αυτά):

το "είδος" των ανθρώπων που πεθαίνουν από την πείνα δεν δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο για να εξυπηρετήσει δικούς του σκοπούς.

το "είδος" των οικόσιτων σκύλων δημιουργήθηκε από το δικό μας είδος για να εξυπηρετήσει δικούς του σκοπούς, κάτι που αποτέλεσε ένα πείραμα με ολέθρια αποτελέσματα, που ένα από αυτό είναι η υπερπαραγωγή ατόμων σε ένα αφύσικο περιβάλλον.

Συνεπώς, οφείλουμε σεβασμό στα άτομα του είδους frankenstein που δημιούργησε το είδος μας αλλά ένα πείραμα που δημιουργεί πλάσματα που είναι αφύσικα, δεν μπορούμε να το διαιωνίζουμε.

Έτσι, οφείλουμε να στειρώνουμε τα οικόσιτα ζώα ως ένα ενδιάμεσο μέτρο έως την κατάργηση του "είδους" τους. Αλλά δεν οφείλουμε να στειρώνουμε τους φτωχούς ανθρώπους διότι δεν δημιουργήσαμε εμείς αυτό το "είδος".

Υπάρχει μεγάλη διαφορά και νομίζω ότι μπορείτε να την δείτε.

A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #81 στις: Μάρτιος 17, 2009, 07:00:29 πμ »
Eιδικά από αυτή την προσέγγιση Δεινομάχη, ίσως δεν υπάρχει και καμία διαφορά.

Μπορεί το "είδος" των ανθρώπων που πεθαίνουν από την πείνα να μη δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, αλλά η κατάσταση αυτή καθαυτή είναι δημιουργημένη από τον άνθρωπο 100%, αποτέλεσμα του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Το είδος των οικόσιτων σκύλων δεν παίρνει εισαγωγικά, είναι πραγματικό είδος (Canis lupus familiaris) και δεν πρόκειται για Frankestein σε καμία περίπτωση. Και να ήταν Frankestein όμως, δεν υπάρχει κάποια θεωρία δικαιωμάτων που να μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικά πως αυτό το άτομο πρέπει να στερηθεί των δικαιωμάτων του. Και κάπου εκεί συναντιέται η προσέγγιση αυτή με φασιστικές θεωρίες περί αρίας φυλής, "το είδος μας είναι ανώτερο από τα άλλα, να εξοντώσουμε τους διαφορετικούς, κλπ". Και γιαυτό και δε θα μπορούσα ποτέ να δεχτώ αυτά που αναφέρεις περί κατάργησης του είδους.

Το ότι ο άνθρωπος μπορεί να επενέβη στη συγκεκριμένη εξελικτική διαδικασία και να επηρέασε τη διαδρομή του σκύλου μέσα στην πορεία του χρόνου, είναι ένα απλό γεγονός, όχι επιχείρημα.

Τέλος να πω πως αυτή η τάση του ανθρώπου να αναφέρεται σε "διαχείριση" μόνο όπου τον παίρνει, πάντα μου φαινόταν εξοργιστική. Ο άνθρωπος, στηρίζοντας στην πράξη τις ανθρωποκεντρικές χριστιανικές γραφές που τον θέλουν διαχειριστή της φύσης, όπου μπορεί, επεμβαίνει. Και το εξοργιστικό στην υπόθεση είναι ότι μιλάει για διαχείριση του πλανήτη, όταν στα περισσότερα σημεία του όχι απλά δε μπορεί να κάνει διαχείριση, αλλά δε μπορεί ούτε να επιβιώσει σε αυτά, ή έστω να τα προσεγγίσει! (Έρημοι, ψηλά βουνά, μεγάλα θαλάσσια βάθη, κτλ). Το ίδιο γίνεται και στην πόλη. Τα σκυλιά τα οποία είναι εύκολη λεία σε αυτήν τη θέληση του ανθρώπου για διαχείριση, γίνονται έρμαιο αυτού. Γιατί όμως δε μιλάει κανείς για τα ποντίκια και τους αρουραίους των υπονόμων όμως; Ή για τις κατσαρίδες και τα χιλιάδες αρθρόποδα της πόλης; Απλά γιατί όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #82 στις: Μάρτιος 17, 2009, 09:22:55 πμ »
Pella, Υπάρχουνε τροφές light, αλλά και οι κτηνίατροι συμβουλεύουνε για το τι άσκηση πρέπει να έχει ιδιαίτερα ο σκύλος για να μην παχύνει και να μην μπουνταλέψει!! Το να αναφέρω την σκύλα μου που όχι μόνο δεν πάχυνε και δεν έγινε νωθρή αλλά ζωντάνεψε για τα καλά και έγινε ακομα πιο παιχνιδιάρα, αυτή που ήταν ένα τρομερά φοβισμένο πλασμα όταν την πήρα από το καταφύγιο, μπορει να είναι όντως εξαίρεση σαν παράδειγμα. Αλλά είναι γεγονος ότι η καθοδήγηση των ειδικών μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ όπως και η ίδια η κατάσταση αλλά και η ράτσα του σκύλου ακόμα κιαν είναι ημιαιμο!
Συγνώμη Touloumbaki αλλά είμαι εντελώς αντιθετη σε αυτό.
Γιατί δηλαδή να χρειάζεται το ζώο μου ειδικές τροφές και ένα σωρό καθοδηγητές;
Light τροφές... ;  :D :D :D Και η βιομηχανία καλά κρατεί...
Ειδικούς, καθοδηγητές.... κτλ  Γέμισε ο κόσμος με κάθε λογής ειδικούς και κοίτα γύρω σου να δεις πόσο "ωραίο κόσμο" φτιάξαμε.
Και σε διαβεβαιώ ότι τα αδεσποτάκια μου προτιμούν τη φασολάδα παρά τις βρωμοκροκέτες που μας πασάρουν.
Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #83 στις: Μάρτιος 17, 2009, 10:41:58 πμ »
Και ερωτω ολους αυτους που ειναι κατα της στειρωσης.

Οι γατουληδες με το ειτζ και τη λευχαιμια απο γατοκαυγα,
Τα παραλυτα που θελουν αδειασμα στη κυστη τους απο ατυχημα,
Η γατουλα που τη δαγκωσε σκυλος στο ποδι και δεν κλεινει η πληγη
Τα εφτα μωρακια σε σακουλα διλπα κλεισμενη στα σκουπιδια χτες

.. και κανεις δε τα παιρνει!!!

ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ??? ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ???

..... Εδω σας θελω!

Οποιος θελει απο τους κατα της στειρωσης να ερθει κοντα με αυτη τη πραγματικοτητα που αγνοει 6979780445 (2-4μμ)

Γιατί νομίζεις ότι όσοι είναι κατά της στείρωσης αγνοούν αυτή την πραγματικότητα; Επειδή δεν συμφωνούν μαζί σου;
Και γιατί ντε και καλά θα πρέπει να είναι τόσο συναισθηματικά εξαρτημένοι από αυτή την πραγματικότητα;
Το τι θα κάνουν αυτοί με τη γατούλα που θέλει άδειασμα η κύστη της ή κατάστάσεις που δεν θεραπεύονται να είσαι σίγουρη ότι δεν θα το πουν, γιατί θα πέσουν όλοι να τους φάνε..Κάποιοι θα προτιμούσαν να της κάνουν ευθανασία, από τη στιγμή που μόνη της δεν θα ζούσε.
Κάποιοι π.χ, με άλλη οπτική, βρήκαν έναν φολατζή και του έσπασαν το χέρι από ότι έμαθα. Γιατί οι αφίσες δεν κάνουν τίποτα. Είναι δυνατόν αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης να εκφραστεί δημόσια;
Λες, εδώ σας θέλω, και περιμένεις κάποιος να είναι εδώ και να σου απαντήσει; ή να κάνει κάτι που εσύ δεν συμφωνείς;
Πώς; Όταν δέχεται ψυχολογικό εκβιασμό από όλο αυτό το σύστημα " δεν στειρώνεις-δεν είσαι ζωόφιλος, δεν φορτώνεσαι ένα ανάπηρο ζώο-δεν είσαι ζωόφιλος, δεν συμφωνείς μαζί μας-είσαι ανεύθυνος, δεν εμπιστεύεσαι τους ειδικούς-έχεις άγνοια  κτλ,κτλ"
Είναι φυσικό να σε αγνοήσουν (όχι εσένα προσωπικά) όταν δεν μπορείς να δεχτείς την ύπαρξη ενός άλλου τρόπου οπτικής και συμπεριφοράς.

Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

Αποσυνδεδεμένος Touloumbaki

• Sr. Member
  • Σκέψου θετικά! Δράσε θετικά!
« Απάντηση #84 στις: Μάρτιος 17, 2009, 06:17:46 μμ »
Pella, Υπάρχουνε τροφές light, αλλά και οι κτηνίατροι συμβουλεύουνε για το τι άσκηση πρέπει να έχει ιδιαίτερα ο σκύλος για να μην παχύνει και να μην μπουνταλέψει!! Το να αναφέρω την σκύλα μου που όχι μόνο δεν πάχυνε και δεν έγινε νωθρή αλλά ζωντάνεψε για τα καλά και έγινε ακομα πιο παιχνιδιάρα, αυτή που ήταν ένα τρομερά φοβισμένο πλασμα όταν την πήρα από το καταφύγιο, μπορει να είναι όντως εξαίρεση σαν παράδειγμα. Αλλά είναι γεγονος ότι η καθοδήγηση των ειδικών μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ όπως και η ίδια η κατάσταση αλλά και η ράτσα του σκύλου ακόμα κιαν είναι ημιαιμο!
Συγνώμη Touloumbaki αλλά είμαι εντελώς αντιθετη σε αυτό.
Γιατί δηλαδή να χρειάζεται το ζώο μου ειδικές τροφές και ένα σωρό καθοδηγητές;
Light τροφές... ;  :D :D :D Και η βιομηχανία καλά κρατεί...
Ειδικούς, καθοδηγητές.... κτλ  Γέμισε ο κόσμος με κάθε λογής ειδικούς και κοίτα γύρω σου να δεις πόσο "ωραίο κόσμο" φτιάξαμε.
Και σε διαβεβαιώ ότι τα αδεσποτάκια μου προτιμούν τη φασολάδα παρά τις βρωμοκροκέτες που μας πασάρουν.

Χαχαχαχα!! φασολάδα!!! Για την φρουφρού μου τους τελευταίους μήνες μαγειρεύω εγώ αλλά ξέρω πως αν της δώσω φασολάδα (που το έχω κάνει μια φορά ΄μόνο όταν είχε κάνει η μάνα μου φασολάδα γιατί εγώ δεν την πολυτρώω...) εκλασε τον κόσμο όλο και βγήκαμε από το σπίτι!!!! Ομως το στειρωμένο σκυλί, κακά τα ψέματα κάποια παραπάνω βοήθεια την χρειάζεται όπως άλλωστε και εμείς χρειαζόμαστε και τους  ειδικούς και την βοήθειά τους αν θέλουμε να πάμε καλά με την υγεία μας!! Πάντως οι βέγκαν τροφές δεν θα ήταν μια καλή λύση έτσι κι αλλιώς;
Τα ζώα είναι οι φίλοι μου και όχι η τροφή μου
Αγαπάω τον πλανήτη μου, νοιάζομαι για την γή μου!!!

• Sr. Member
« Απάντηση #85 στις: Μάρτιος 17, 2009, 11:59:44 μμ »

Λέω τη γνώμη μου και δεν την επιβάλω σε κανέναν.
Ο λόγος που επέλεξα την χορτοφαγία είναι γιατί βάζω τον εαυτό μου στη θέση του κάθε ζώου. Οπως λέμε ότι κάθε ζώο θέλει να μην πεθάνει και να μην πονάει, ετσι και εγώ πιστεύω ότι θέλει να είναι και ελευθερο.  Αν ήμουνα σκύλος θα ήθελα να ήμουν ελευθερος και να κάνω ότι θέλω.
Ναι, έχω ζήσει με ζώο. Πριν που έτρωγα και κρέας. Τώρα έχω αλλάξει

• Sr. Member
« Απάντηση #86 στις: Μάρτιος 18, 2009, 12:16:29 πμ »

::) Δημήτρη ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν τις σχέσεις με τα ζώα ως αφεντικού-δούλου, ούτε τα χτυπούν όταν δεν υπακούν. Μη τους βάζεις όλους όσους ζουν με ένα ζώο, στο ίδιο σακί.

[/quote]
Οταν λέω για βία δεν εννοώ μόνο χτύπημα. Αλλά και ψυχολογική και καταναγκαστική βία. Στέρηση ελευθερίας.
Εμείς δημιουργήσαμε τα αδέσποτα και εμείς έχουμε το δικαίωμα να τα αφανήσουμε;
Το παιδί που γεννά μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να το σκοτώσει επειδή το δημιούργησε αυτή; Ή έχει το δικαίωμα να του απαγορέψει να τεκνοποιήσει;

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #87 στις: Μάρτιος 19, 2009, 06:22:35 μμ »

Λέω τη γνώμη μου και δεν την επιβάλω σε κανέναν.
Ο λόγος που επέλεξα την χορτοφαγία είναι γιατί βάζω τον εαυτό μου στη θέση του κάθε ζώου. Οπως λέμε ότι κάθε ζώο θέλει να μην πεθάνει και να μην πονάει, ετσι και εγώ πιστεύω ότι θέλει να είναι και ελευθερο.  Αν ήμουνα σκύλος θα ήθελα να ήμουν ελευθερος και να κάνω ότι θέλω.
Ναι, έχω ζήσει με ζώο. Πριν που έτρωγα και κρέας. Τώρα έχω αλλάξει

Σεβαστή η άποψή σου Δημήτρη. Απλά αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως δεν μπορείς να τραβήξεις μία γραμμή με κιμωλία στο έδαφος και να πεις "Οι απο δώ είναι οι καλοί φιλόζωοι και υπερασπιστές των ζώων και οι από κει στον Καιάδα".  Γιατί αν καταλαβαίνω ορθά το πως αντιλαμβάνεσαι την ελευθερία των ζώων και το σεβασμό σε αυτήν, πρέπει να είσαι ενάντια και στα καταφύγια ζώων τύπου Αίγινας (γιατί κάποια ζώα θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε κλουβί, αφού δεν μπορούν να απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, και ταίζονται πτώματα άλλων ζώων τα οποία αγοράζει το καταφύγιο από factory farms) ή ενάντια στον ALF που απελευθερώνει ζώα-σκλάβους αλλά δεν τα αφήνει ..στο δάσος (εκτός από κάποιες περιπτώσεις), αλλά είτε υιοθετούνται σε σπίτια -όταν είναι δυνατόν- ή σε καταφύγια (πχ. Περίπτωση Britches). Υπάρχουν και γκρίζες ζώνες κατά την ταπεινή μου άποψη. :)

Αποσυνδεδεμένος tsorts

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #88 στις: Μάρτιος 19, 2009, 06:37:06 μμ »
foxy  οκ αυτα που λες αλλα δεν νομιζω να το κανουν η alf  και οι υπολοιποι που λες επειδη τα θεωρουν φρανκεσταιν με σκοπο να τα εξαφανισουν..

Γιατι νομιζω ειναι πολυ χοντρο να θεωρει καποιος οτι πρεπει να εξαφανιστουν τα ζωα της πολης..

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #89 στις: Μάρτιος 19, 2009, 06:43:57 μμ »
Όχι, σίγουρα δεν το κάνουν γιατί θέλουν τα εξαφανίσουν αλλά γιατί εκτός από την ανάγκη για αξιοπρεπή ζωή, αναγνωρίζουν την ανάγκη των ζώων αυτών για ανθρώπινη φροντίδα (πράγμα που συνεπάγεται ανθρώπινη παρέμβαση όπου ΕΜΕΙΣ θεωρούμε ότι βοηθάμε. Πάλι δεν μπορείς να ρωτήσεις τα ζώα τι θέλουν). Αλλιώς θα τα εγκατέλειπαν στο δρόμο να πεθάνουν από ...'φυσικά αίτια'. Δεν θα τους πρόσφεραν προστασία σε σπίτια ή καταφύγια. Αυτό προσπαθώ να πω, περί ελευθερίας και ηθικής. Για τις γκρίζες ζώνες. ;)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής