Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι αυτό που λες στο τέλος. Επειδή δηλαδή συμφωνείς με κάποιους επιστήμονες για ένα συμπέρασμά τους σε ένα θέμα, θα πρέπει να συμφωνείς και με όλους τους άλλους σε όλα τα θέματα; Δεν το βρίσκω λογικό. Στους επιστημονικούς κύκλους και στις έρευνες, δυστυχώς, έχουν παρεισφρήσει τόσα πολλά αφανή ή φανερά συμφέροντα που τα αποτελέσματα των ερευνών πολλές φορές είναι εντελώς πλασματικά και κατευθυνόμενα και αυτό ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε θέματα διατροφής και ιατρικά.
Αφού δεν μπορώ να τα ξέρω από πρώτο χέρι, γιατί φυσικά δεν κάνω εγώ τις έρευνες και τις στατιστικές ή θα πρέπει να απορρίψω την επιστημονική κοινότητα ή να την δεχτώ ανεξάρτητα του τομέα που αναφέρεται.
Όλες οι έρευνες έχουν δεδομένα και αποτελέσματα και δεν είμαι ειδικός για να τα κρίνω τελικά.
Δεν γίνεται όλοι οι χαζοί και παραδόπιστοι να είναι στον τομέα της ιατρικής ενώ στους υπόλοιπους όχι. Και ούτε να επιλέγω με τι θα συμφωνήσω απλά και μόνο γιατί ταιριάζει με τα πιστεύω μου, μη έχοντας τα εργαλεία και τις γνώσεις κυρίως να τσεκαρω όλες τις απόψεις.
Το αν είναι η κρεατοφαγία φυσική ή όχι για τον άνθρωπο δεν επηρεάζει την επιλογή μου στο βεγκανισμό.
Όσο για τα συμφέροντα θα μπορούσε να πει κανείς ότι κατά την έννοια που παρουσιαζει και το κείμενο στο μπλοκ της η πο.φυ.ζω, ίσως να υπάρχουν και στην καμπάνια των στειρώσεων αφανή συμφέροντα, είτε ψυχολογικά είτε οικονομικά ή εξουσιαστικά που εξυπηρετώ χωρίς να το ξέρω και ούτε ποτέ θα το μάθω.
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε εμείς οι κωλοάνθρωποι: (ανώτερο και εξυπνοτερο ον) ε βέβαια, αφού σκοτώνουμε καθε ον που μας ανταγωνιζεται σε κάτι!
Ούτε το παιδί που γεννάς δεν είναι ιδιοκτησία σου. Ρωτάτε τα ζώα αν θέλουν ιδιοκτήτη;;
Τους αρέσει η φυλακή, τα κλουβάκια και τα λουράκια ε;
Γιατί τα ρωτάς αν τους αρέσουν οι φόλες, οι βασανισμοί, τα αυτοκίνητα που τα πατάνε ή τα κουτάβια που συνθλίβονται στο σκουπιδιάρικο;Αν τους αρέσει που είναι αναλογικά λιγοι οι ζωόφιλοι που θα τα ταϊσουν και τα σκυλιά ειδικά που δεν έχουν και τι να κυνηγήσουν στις πόλεις; Αν μπορείς εσύ να βρεις τρόπο να σταματήσουν αυτά θα σταματήσω και 'γω τις στειρώσεις.
Μήπως είσαι σίγουρος ότι θα έλεγαν το γνωστό απόφθεγμα των Ελλήνων "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή" ;
Και δεν είπαμε ότι συμφωνούμε με την ιδιοκτησία γενικά. Να μην υπάρχουν καν θα ήταν ιδανικό αφού είναι λάθος των ανθρώπων σε αυτή τη μορφή και δεν έχουν θέση κοντά μας, θεωρητικά.
Η τωρινή "ιδιοκτησία" είναι ουσιαστικά προστασία από όλα αυτά που μπορεί να τους συμβούν στο δρόμο που εμείς δημιουργήσαμε.