Εγώ δεν εξετάζω την απόλαυση αλλά τον πολλαπλασιασμό. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό και παιδαριώδες αυτό το σκεπτικό σας. Κρύβετε το πρόβλημα κάτω από το χαλί...
Θα συμφωνούσα μαζί σου αν απευθυνόσουν :
1) Σε κάποιον που βασιζόμενος σε όλα αυτά τα επιχειρήματα, δεν στείρωνε ποτέ
2) Σε κάποιον που σε κατηγορούσε για την στείρωση αυτή καθ' αυτή .
Σε όλο τον διάλογο κανείς δεν έχει πει ότι δεν έχει στειρώσει ποτέ και πως ούτε θα το έκανε. Κανείς δεν είπε ''κακώς στειρώνεις'', όλοι όσοι αντιπαρατέθηκαν είναι ενάντια στα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς και κάποιοι στο ''ύφος'' (εγώ δεν κολλάω στο ύφος γιατί όπως είπε και το Mαρουλάκι αν δεν συζητάς απο κοντά ''χάνεις'' σημαντικά σημεία), όχι στην πράξη. Επίσης θεωρώ πως η επιθετικότητά σου πηγάζει απο τις εμπειρίες σου ''στον δρόμο'' σε πονάει τόσο η δυστυχία που βλέπεις στα ζωάκια και σου φαίνεται αδιανόητο πως δεν πονάει το ίδιο και τους άλλους. Ολους εδώ μας πονάει, αλλά το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, ο καθένας ανάλογα με τον χαρακτήρα του.
Θα σου πω ένα παράδειγμα λίγο off topic περι αντιμετώπισης : Πριν λίγο καιρό καθόμουν με κάτι φίλους σε ένα ταβερνάκι στην Πλάκα, μεσημέρι έξω. Ο δρόμος που περνάνε τα αυτοκίνητα είναι πολύ στενός και υπάρχουν πολλά περιστέρια. Ενα αυτοκίνητο πάτησε ένα περιστέρι, το οποίο ξεψύχησε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μια κοπέλα απο το διπλανό τραπέζι (έτρωγε μπιφτέκι, όχι σόγιας ή λαχανικών βέβαια) σηκώνεται πανικόβλητη πάει κοντά στο πεθαμένο περιστέρι και άρχισε να κλαίει και να βρίζει τον οδηγό που είχε φύγει, δεν σταμάτησε καν. Εγώ ήμουν ατάραχη φαινομενικά, δεν σηκώθηκα καν. Αυτή η κοπέλα θεωρείς ότι πονούσε περισσότερο απο μένα;
Βέβαια όταν συναντηθήκαμε στην τουαλέτα, δεν άντεξα και της είπα γιατί δεν έκλαψες πάνω απο το μπιφτέκι; Αυτό δεν είναι σκοτωμένο ζώο; Κάποιοι τρώνε και τα περιστέρια ποια είναι η διαφορά; Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία η κουβέντα, ούτε κατηγορώ το κορίτσι που δεν μπορεί να κάνει την σύνδεση,απλώς θέλω να σου πω πως η αντίδραση πολλές φορές δεν είναι απόδειξη των συναισθημάτων.
Τέλος το να παραδεχόμαστε τα μειονεκτήματα της προσωρινής λύσης που χρησιμοποιούμε δεν σημαίνει ότι δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσουμε, απλώς μας βοηθάει στο να ψαχτούμε για μια καλύτερη.