χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 57370 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #465 στις: Μάιος 07, 2011, 09:35:50 πμ »
Μαρουλάκι μια επισήμανση: Το κείμενο δεν είχε βγει από την ΠΟΦΥΖΩ. Είχε βγει από 2 παιδιά από τον Κοινό Τόπο. Σ'αυτό το blog είχε πρωτοαναρτηθεί: http://earthliberation.blogspot.com/2008/12/blog-post_1207.html
Η Ποφυζω είχε κάνει απλά την αναδημοσίευση  winking

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
« Απάντηση #466 στις: Μάιος 07, 2011, 10:47:34 πμ »
Εκτός των άλλων είμαι και παραπληροφόρηση  nanana
thanx alitako
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #467 στις: Μάιος 07, 2011, 01:05:48 μμ »
Alitako για τα ποντίκια (αν και τρέμω στην θέα τους, δεν ξέρω αν είχες διαβάσει πριν λίγους μήνες  :D ) δυστυχώς ή ευτυχώς (γι'αυτά) απ'ότι ξέρω δεν μπορούν να γίνουν ''κατοικίδια'' παρά μόνο σε κλουβιά, εκτός των άλλων λόγων  ο σημαντικότερος είναι ότι μπορούν να μεταφέρουν στον άνθρωπο ασθένειες που τα γατόσκυλα δεν μπορούν. Πιστεύω πως ο φόβος αρκετών ανθρώπων απέναντι στα ποντίκια, πηγάζει απο αυτό.

Άσχετο, αλλά πολλοί έχουν κατοικίδια αρουραίους και όχι σε κλουβιά (τα βάζουν εκεί κάποιες φορές όταν πρέπει να φύγουν από το σπίτι κλπ.) Έχω φίλη που προσφέρει foster parenting υπηρεσίες εθελοντικά για αρουραίους που έχουν εγκαταλειφθεί από τους προηγούμενους 'ιδιοκτήτες' και ψάχνουν σπίτι. Αυτή τη στιγμή ας πούμε φιλοξενεί 12 στο σπίτι της.
Aν δεν βγαίνουν καθόλου έξω και είναι απόλυτα εξημερωμένα οκ, αλλά αν κάνει βόλτες σε υπονόμους και μετά γυρίζει σπίτι τι γίνεται; Τα γατιά που έχω στην Πάτρα δεν τα λες ακριβώς κατοικίδια, αφού κάνουν τις βόλτες τους και έρχονται όποτε θέλουν να φάνε και να κοιμηθούν σπίτι, αλλά εκτός απο τοξόπλασμα δεν μπορούν μεταφέρουν κάποια ασθένεια στον άνθρωπο. Με τα ποντίκια σε αυτή την περιπτωση δεν υπάρχει ρίσκο λεπτοσπείρωσης; Ετσι έχω διαβάσει δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει  dunno
Εν τω μεταξύ γιατί να κάνουμε και τους αρουραίους κατοικίδια  questionmark  Κάναμε τα σκυλιά, τα πουλιά και τα γατιά και τα προκόψαμε  sadface
Στη περίπτωση της φίλης σου βέβαια απλά  clapper

Αλητάκο  συμφωνώ απόλυτα  clapper thumbsup
Στο θέμα της αντισύλληψης βέβαια έχω και γω κάποιες ενστάσεις σαν την Χλόη, αλλά είναι προσωπική απόφαση. Προσωπικά είμαι υπέρ του προφυλακτικού για πολλούς λόγους ακόμα και αν υπάρχει το ρίσκο να σπάσει ή και να μείνει μέσα  :D
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #468 στις: Μάιος 07, 2011, 01:36:24 μμ »
Παιδιά, το πρόβλημα δεν είναι η διαφορετικότητα των απόψεων. Το πρόβλημα είναι οτι πολλές φορές συμπεριφερόμαστε σαν εγκάθετοι, και μειώνουμε τους άλλους/ες - εγώ πρώτη πρώτη :  στο παρελθόν ήμουν για σφαλιάρες και ειδικά στο θέμα των στειρώσεων γινόμουν αντιπαθέστατη γιατι πίστευα οτι κατέχω την απόλυτη αλήθεια (κούνια που με κούναγε).Είχε βγάλει ένα κείμενο η ποφυζω, "στειρωμένα ζώα - αποστειρωμένη ζωή" κι είχα πάρει τα κουμπούρια να στήσω καυγά οτι δήθεν αυτοι δεν ξέρουν κι είναι άσχετοι κι εγώ που τα ξερα όλα - τρομάρα μου. Συγκεκριμένα κοίτα ποστ που έιχα γράψει 2 χρόνια πριν σε τούτο δω το thread : http://www.veganforum.gr/index.php/topic,1805.msg39223.html#msg39223   shock - Ρε πως αλλαζει ο ανθρωπος

Στον γραπτό λόγο, όταν δεν έχουμε τον συνομιλητή απέναντι είναι δύσκολο να κουβεντιάσουμε χωρίς εντάσεις. Πάνω κάτω οι συντεταγμένες μας είναι οι ίδιες. Συμφωνώ 100% με αυτά που λές, αλητάκο, κατανοώ και την hannah και με ποιο σκεπτικό μιλάει, και πραγματικά αν διαβάσετε τα ποστ σας, χωρίς τις προκλήσεις ο ένας προς την άλλη, ουσιαστικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες.

Ολοι -ες συμφωνούμε οτι η στείρωση δεν είναι πανάκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει να λυτρώνει το ζώο, ειδικά σε γατούλες που ταλαιπωρούνται απο συνεχείς γέννες κλπ κλπ. Δεν έχουμε λόγο να μαλώνουμε, εφόσον όλοι-ες αγαπάμε τα μη ανθρώπινα ζώα και τα θεωρούμε συντρόφους μας.  winking
clapper :*

Και εγώ κατανοώ την Χανα, αυτό που προσπάθησα να της πω είναι πως εφ' όσον και αυτή είναι ηθικά ενάντια των εκτρώσεων/στειρώσεων, ας τις κάνει όπως όλοι αναγκαζόμαστε να τις κάνουμε ανα περιπτώσεις  sadface , αλλά στην πρόσπάθειά της να τονίσει την αναγκαιότητα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί επιχειρήματα του τύπου ''τα ζώα δεν το κάνουν για ευχαρίστηση'', ''δεν αγαπάνε'' κλπ , αν τα πίστευε και η ίδια όλα αυτά γιατί να είναι ενάντια ηθικά;

Χάνα είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο. Προφανώς κανείς δεν πιστεύει πως στειρώνεις ζώα απο σπισισμό ή σαδισμό, ούτε εγώ , ο αλητάκος και οι άλλοι  είμαστε διχασμένες προσωπικότητες που απο την μια δηλώνουμε κατά και απο την άλλη λέμε ανοιχτά ότι το έχουμε κάνει και ότι θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί. Η διαφορά ξέρεις που βρίσκεται; Στον τρόπο υπεράσπισης της πράξης αυτής. Εφ' όσον όλοι εδώ συμφωνούμε ότι είναι αναγκαίο κακό και όχι η λύση του προβλήματος (όλοι θα θέλαμε μια άλλη λύση, όταν λέω όλοι βάζω και εσένα μέσα), κάποιοι υπερασπιζόμαστε την πράξη μας αυτή παραδεχόμενοι στην ουσία είναι είναι επιβολή σε ένα άλλο είδος  αλλά  ακολουθούμε το δόγμα ''το μη χείρον βέλτιστον'' και κάποιοι ψάχνουμε παραπάνω δικαιολογίες για να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Σίγουρα νιώθεις καλύτερα όταν ''είσαι σίγουρη'' οτι η γάτα ''θέλει την στείρωση'', αλλά πρώτον ποτέ δεν μπορείς  να είσαι σίγουρη για το τι θέλει ένα ζώο (εκτός αν συγκατοικείς μαζί του) και δεύτερον δεν χρειάζεσαι αυτή τη δικαιολογία (και τις άλλες περι ενστίκτων και συναισθημάτων) όταν ξέρεις απλά πως τη δεδομένη στιγμή δεν έχεις άλλη επιλογή.
Είναι όμως σημαντικό να παραδεχόμαστε πως ούτε ηθικό είναι, ούτε λύση είναι για να μπορέσει να προχωρήσει η ζύμωση και να προσανατολιστούμε όλοι σε κάποια πραγματική λύση, που θα ''αρέσει'' και στα ζώα.
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #469 στις: Μάιος 07, 2011, 02:17:40 μμ »
Εγώ δεν εξετάζω την απόλαυση αλλά τον πολλαπλασιασμό. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό και παιδαριώδες αυτό το σκεπτικό σας. Κρύβετε το πρόβλημα κάτω από το χαλί...
Θα συμφωνούσα μαζί σου αν απευθυνόσουν :
1) Σε κάποιον που βασιζόμενος σε όλα αυτά τα επιχειρήματα, δεν στείρωνε ποτέ
2) Σε κάποιον που σε κατηγορούσε για την στείρωση αυτή καθ' αυτή .

Σε όλο τον διάλογο κανείς δεν έχει πει ότι δεν έχει στειρώσει ποτέ και πως ούτε θα το έκανε.  Κανείς δεν είπε ''κακώς στειρώνεις'', όλοι όσοι αντιπαρατέθηκαν είναι ενάντια στα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς και κάποιοι στο ''ύφος'' (εγώ δεν κολλάω στο ύφος γιατί όπως είπε και το Mαρουλάκι αν δεν συζητάς απο κοντά ''χάνεις'' σημαντικά σημεία), όχι στην πράξη. Επίσης θεωρώ πως η επιθετικότητά σου πηγάζει απο τις εμπειρίες σου ''στον δρόμο'' σε πονάει τόσο η δυστυχία που βλέπεις στα ζωάκια και σου φαίνεται αδιανόητο πως δεν πονάει το ίδιο και τους άλλους. Ολους εδώ μας πονάει, αλλά το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, ο καθένας ανάλογα με τον χαρακτήρα του.
Θα σου πω ένα παράδειγμα λίγο  off topic περι αντιμετώπισης : Πριν λίγο καιρό καθόμουν με κάτι φίλους σε ένα ταβερνάκι στην Πλάκα, μεσημέρι έξω. Ο δρόμος που περνάνε τα αυτοκίνητα είναι πολύ στενός και υπάρχουν πολλά περιστέρια. Ενα αυτοκίνητο πάτησε ένα περιστέρι, το οποίο ξεψύχησε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μια κοπέλα απο το διπλανό τραπέζι (έτρωγε μπιφτέκι, όχι σόγιας ή λαχανικών βέβαια) σηκώνεται πανικόβλητη πάει κοντά στο πεθαμένο περιστέρι και άρχισε να κλαίει και να βρίζει τον οδηγό που είχε φύγει, δεν σταμάτησε καν. Εγώ ήμουν ατάραχη φαινομενικά, δεν σηκώθηκα καν. Αυτή η κοπέλα θεωρείς ότι πονούσε περισσότερο απο μένα;
Βέβαια όταν συναντηθήκαμε στην τουαλέτα, δεν άντεξα και της είπα γιατί δεν έκλαψες πάνω απο το μπιφτέκι; Αυτό δεν είναι σκοτωμένο ζώο; Κάποιοι τρώνε και τα περιστέρια ποια είναι η διαφορά; Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία η κουβέντα, ούτε κατηγορώ το κορίτσι που δεν μπορεί να κάνει την σύνδεση,απλώς θέλω να σου πω πως η αντίδραση πολλές φορές δεν είναι απόδειξη των συναισθημάτων.

Τέλος το να παραδεχόμαστε τα μειονεκτήματα της προσωρινής λύσης που χρησιμοποιούμε δεν σημαίνει ότι δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσουμε, απλώς μας βοηθάει στο να ψαχτούμε για μια καλύτερη.
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #470 στις: Μάιος 07, 2011, 04:03:32 μμ »
Αλήθεια Φανή, πως αντέδρασε η κοπέλα? Τι σου είπε?

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #471 στις: Μάιος 07, 2011, 05:15:50 μμ »
Αλήθεια Φανή, πως αντέδρασε η κοπέλα? Τι σου είπε?

Σε γενικές γραμμές τα κλασικά. Οτι ο άνθρωπος είναι παμφάγο, ότι αλλο να το σκοτώνεις για να φας και άλλο με το αυτοκίνητο κλπ. Στο τέλος μου είπε ότι θα το ψάξει αν η χορτοφαγία είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο  rolleye
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #472 στις: Μάιος 07, 2011, 07:08:54 μμ »
Eντάξει πάλι καλά!  Μπορεί και να το δει διαφορετικά από δω και πέρα.
Το θέμα είναι να κάνει τη σύνδεση.

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #473 στις: Μάιος 08, 2011, 02:19:42 πμ »
Τα ζώα την ώρα που ζευγαρώνουν, ενώνονται, δεν έχουν αυτοσυνείδηση του τι αυτό σημαίνει, δηλαδή ότι θα αναπαραχθούν ή θα ευχαριστηθούν μέσα από αυτήν την ένωσή τους. Ωθούνται σε συγκεκριμένες τις πιό πολλές φορές εποχές, και ενώνονται. Αλλά σίγουρα νιώθουν ευχαρίστηση.
Να κάνω μόνο μια μικρή παρένθεση, για όποιον είναι ανοιχτός να ακόυσει, ότι η σεξουαλική ενέργεια για τους ανθρώπους, δεν είναι για να ευχαριστιόμαστε αλλά για να την μετατρέπουμε συνειδητά σε άλλης μορφής ενέργεια, λεπτοφυέστερης. Η σεξουαλική ενέργεια όταν μετατραπεί γίνεται η Αγάπη μιάς πολύ υψηλότερης μορφής από αυτήν που ξέρουμε, μιά Αγάπη που αγκαλιάζει όλα τα όντα.  Φυσικά γι αυτό είναι αναγκαίο να επιθυμεί κανείς την εξέλιξή του συνειδητά. ... Αλλά και με αγάπη όταν ενώνονται δύο άνθρωποι και δεν είναι η ένωσή τους στοχοποιημένη στην ευχαρίστηση, μπορούμε να πούμε ότι είναι σωστό.
Bρε Αννούλα δεν χρειάζεται αυτοσυνείδηση γιαυτό το πράγμα, τουλάχιστον για την πρώτη σεξουαλική εμεπιρία ενστικτωδώς δουλεύει και στα ζώα και στον άνθρωπο, για τις υπόλοιπες λειτουργεί η μνήμη. Ασε που κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν θα υπάρξει ευχαρίστηση απο την ένωση με έναν νέο σύντροφο, υπάρχουν και οι κακές εμπειρίες λόγο ''χημείας'' ή άλλων τεχνικών προβλημάτων. Τώρα αν υπάρχει αγάπη είναι άλλο θέμα, αλλά δεν υπάρχει απόδειξη ότι και οι γάτες δεν αγαπάνε. Απο εμπειρία μπορώ να σου πω πως έχω δει γατίσια ζευγάρια να συμπεριφέρονται σαν ανθρώπινα.Μέχρι και γάτο baby sitter έχω δει  :D
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος louna

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #474 στις: Μάιος 08, 2011, 04:40:19 πμ »
Δεν μπόρεσα να διαβάσω ολα τα σχόλια εγω μόνο να πω οτι είμαι 99.99% υπερ της στείρωσης το δικό μου σκυλάκι μολις βρω τ χρήματα σίγουρα θα το στειρώσω

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #475 στις: Μάιος 08, 2011, 01:15:09 μμ »
Μέχρι και γάτο baby sitter έχω δει  :D

Και ο δικός μου γατοσυγκάτοικος φροντίζει ένα μικράκι που έχουμε. Μόλις βγει από την τουαλέτα του καθαρίζει τον κώλο, τον αφήνει να τρώει τις κροκέτες του και αμα τον ακούσει να κλαίει τρέχει να δει τι του συμβαίνει. Αλλά όχι δεν είναι αγάπη είναι ένστικτο...

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #476 στις: Μάιος 08, 2011, 01:54:41 μμ »

Και ο δικός μου γατοσυγκάτοικος φροντίζει ένα μικράκι που έχουμε. Μόλις βγει από την τουαλέτα του καθαρίζει τον κώλο, τον αφήνει να τρώει τις κροκέτες του και αμα τον ακούσει να κλαίει τρέχει να δει τι του συμβαίνει. Αλλά όχι δεν είναι αγάπη είναι ένστικτο...
hearted hug
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #477 στις: Μάιος 08, 2011, 05:04:10 μμ »
Bρε Αννούλα δεν χρειάζεται αυτοσυνείδηση γιαυτό το πράγμα, τουλάχιστον για την πρώτη σεξουαλική εμεπιρία ενστικτωδώς δουλεύει και στα ζώα και στον άνθρωπο, για τις υπόλοιπες λειτουργεί η μνήμη. Ασε που κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν θα υπάρξει ευχαρίστηση απο την ένωση με έναν νέο σύντροφο, υπάρχουν και οι κακές εμπειρίες λόγο ''χημείας'' ή άλλων τεχνικών προβλημάτων. Τώρα αν υπάρχει αγάπη είναι άλλο θέμα, αλλά δεν υπάρχει απόδειξη ότι και οι γάτες δεν αγαπάνε. Απο εμπειρία μπορώ να σου πω πως έχω δει γατίσια ζευγάρια να συμπεριφέρονται σαν ανθρώπινα.Μέχρι και γάτο baby sitter έχω δει  :D

Μα Φανή, δεν είπα ότι χρειάζεται (για τα ζώα). Ότι δεν έχουν είπα. Εδώ δεν έχουν οι άνθρωποι ακόμα! :D
Στα υπόλοιπα όσα λες σύμφωνη είμαι. Ευχαρίστηση μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει σε χιλιάδες διαβαθμίσεις ανάλογα με το που βρίσκεται ο κάθε ένας συνειδησιακά και τι του συμβαίνει. Απλώς έβαλα 2 γραμμές παρένθεση, ή συμπλήρωσα αν θες, ότι η ενέργεια αυτή είναι πολύτιμη, είναι η πεμπτουσία της Ζωής, και υπάρχει και η άποψη ότι δεν είναι για να τη χρησιμοποιούμε για ευχαρίστηση, αλλά για να τη μετατρέπουμε συνειδητά σε άλλης μορφής ενέργεια. Πάλι έχεις ''ευχαρίστηση'' αλλά είναι μιάς τελείως άλλης ποιότητας και σε άλλη μορφή. Έχει τότε μια ιερότητα, είναι μιά εκστατική ''ευχαρίστηση'', μιά απίστευτης ευρύτητας Αγάπη, που δεν περιορίζεται σε έναν, αλλά εκπέμπεται σε όλα, άν κάποιος καταφέρει να την μετατρέψει. Εκεί βρίσκεται η πραγματική ολοκλήρωση. Λεπτομέρειες δεν είναι για να αναλύονται, την ιδέα λέω μόνο.
Αλλά και στα άλλα συμφωνώ. Είναι μερικοί άνθρωποι που είναι τόσο εγωϊστές, που κάνουν τον άλλο μέσο για δική τους ευχαρίστηση, τον ξεζουμίζουν, και μετά τον πετάνε σαν στιμμένη λεμονόκουπα.
Σε πολλές διαβαθμίσες κι αυτό. Όπου δεν υπάρχει Αγάπη.
Και είναι και μερικά ζώα, που τα βλέπεις να εκδηλώνουν συναισθήματα...

ps. (Άννα. ... αν και ξέρω Αννούλα είναι από οικειότητα και ευχαριστώ.)

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #478 στις: Μάιος 08, 2011, 05:34:06 μμ »

hearted hug
Ti γλυκούλης γατούλης!! hug

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #479 στις: Μάιος 08, 2011, 06:25:03 μμ »

Μα Φανή, δεν είπα ότι χρειάζεται (για τα ζώα). Ότι δεν έχουν είπα. Εδώ δεν έχουν οι άνθρωποι ακόμα! :D
Στα υπόλοιπα όσα λες σύμφωνη είμαι. Ευχαρίστηση μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει σε χιλιάδες διαβαθμίσεις ανάλογα με το που βρίσκεται ο κάθε ένας συνειδησιακά και τι του συμβαίνει. Απλώς έβαλα 2 γραμμές παρένθεση, ή συμπλήρωσα αν θες, ότι η ενέργεια αυτή είναι πολύτιμη, είναι η πεμπτουσία της Ζωής, και υπάρχει και η άποψη ότι δεν είναι για να τη χρησιμοποιούμε για ευχαρίστηση, αλλά για να τη μετατρέπουμε συνειδητά σε άλλης μορφής ενέργεια. Πάλι έχεις ''ευχαρίστηση'' αλλά είναι μιάς τελείως άλλης ποιότητας και σε άλλη μορφή. Έχει τότε μια ιερότητα, είναι μιά εκστατική ''ευχαρίστηση'', μιά απίστευτης ευρύτητας Αγάπη, που δεν περιορίζεται σε έναν, αλλά εκπέμπεται σε όλα, άν κάποιος καταφέρει να την μετατρέψει. Εκεί βρίσκεται η πραγματική ολοκλήρωση. Λεπτομέρειες δεν είναι για να αναλύονται, την ιδέα λέω μόνο.
Αλλά και στα άλλα συμφωνώ. Είναι μερικοί άνθρωποι που είναι τόσο εγωϊστές, που κάνουν τον άλλο μέσο για δική τους ευχαρίστηση, τον ξεζουμίζουν, και μετά τον πετάνε σαν στιμμένη λεμονόκουπα.
Σε πολλές διαβαθμίσες κι αυτό. Όπου δεν υπάρχει Αγάπη.
Και είναι και μερικά ζώα, που τα βλέπεις να εκδηλώνουν συναισθήματα...

ps. (Άννα. ... αν και ξέρω Αννούλα είναι από οικειότητα και ευχαριστώ.)
Α οκ το δεν χρειάζεται πήγαινε στους ανθρώπους όχι στα ζώα, δεν εννοούσα βέβαια ότι είναι κακό να υπάρχει απλώς ότι γίνεται και χωρίς αυτήν σε πάρα πολλές περιπτώσεις  :)
θυμήσου να θυμάσαι.....

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής