Άσχετο, αλλά πολλοί έχουν κατοικίδια αρουραίους και όχι σε κλουβιά (τα βάζουν εκεί κάποιες φορές όταν πρέπει να φύγουν από το σπίτι κλπ.) Έχω φίλη που προσφέρει foster parenting υπηρεσίες εθελοντικά για αρουραίους που έχουν εγκαταλειφθεί από τους προηγούμενους 'ιδιοκτήτες' και ψάχνουν σπίτι. Αυτή τη στιγμή ας πούμε φιλοξενεί 12 στο σπίτι της.
Γαμώ winking Αν και έχω ερωτήματα. Ας πούμε οι ποντικοί δεν είναι εξημερωμένοι(καθυποταγμένοι) όπως οι σκύλοι και οι γάτες άρα πιο εύκολα μπορούν να επανέλθουν στο οικοσύστημα καθώς δεν εξαρτιώνται τόσο έντονα από τον άνθρωπο. Γιατί δεν κάνει μία τέτοια προσπάθεια? Οι προηγούμενοι "ιδιοκτήτες" τα αγόρασαν? Γιατι αν τα αγόρασαν, κατά την γνώμη μου
πάλι στους εμπόρους πρέπει να εστιάσουμε.
Alitako για τα ποντίκια (αν και τρέμω στην θέα τους, δεν ξέρω αν είχες διαβάσει πριν λίγους μήνες
) δυστυχώς ή ευτυχώς (γι'αυτά) απ'ότι ξέρω δεν μπορούν να γίνουν ''κατοικίδια'' παρά μόνο σε κλουβιά, εκτός των άλλων λόγων ο σημαντικότερος είναι ότι μπορούν να μεταφέρουν στον άνθρωπο ασθένειες που τα γατόσκυλα δεν μπορούν. Πιστεύω πως ο φόβος αρκετών ανθρώπων απέναντι στα ποντίκια, πηγάζει απο αυτό.
Η ''αριθμητική της γάτας'' ισχύει αν γενιούνται σε ασφαλή μέρη πχ σε σπίτια, μακρυά απο αυτοκίνητα κλπ, στις συνθήκες που γενιούνται τα περισσότερα όμως δεν επιβιώνουν γιαυτό δεν υπάρχουν τόσα.
Στο δεύτερο ποστ σου με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη, και θα ήθελα να συμπληρώσω το εξής. Η ζωή των περισσότερων ζώων είναι αλλοτριωμένη στις πόλεις, χωρίς όμως τα περισσότερα απο αυτά να έχουν πρόσβαση στα ''πρωτερήματα'' αυτής της αλλοτρίωσης όπως τα έχει ο άνθρωπος,αντίθετα γιαυτα είναι μειωνεκτήματα. Με αυτό θέλω να πω πως αν οι γάτες π.χ δεν πολλαπλασιάζονταν με αυτούς τους ρυθμούς,δεν θα είχαν ελπίδα επιβίωσης σαν είδος μέσα στις πόλεις. Μπορεί να είναι λυπηρό να βλέπουμε γατάκια και σκυλάκια εξαθλιωμένα απο την πείνα ή πατημένα απο αυτοκίνητα, αλλά έτσι που τα κάναμε (το ανθρώπινο είδος) ε ας το υποστούμε το θέαμα, τι θα γίνει δηλαδή; Δεν φτάνει που τους κλέψαμε όσο χώρο φύσης δικαιούνται, θα τα εξαφανίσουμε κιολας μέσω στείρωσης;;
Τροποποίηση : Στον άνθρωπο δίνεται η ευκαιρία της αντισύληψης στα ζώα δυστυχώς όχι.
Φανούλα δυστυχώς θα έλεγα για τα ποντίκια καθώς ξέρω άπειρο κόσμο (και κάμποσο μέσα από καταλήψεις,στέκια κλπ) που βάζει ποντικοφάρμακα στα σπίτια του. Και πραγματικά δολοφονούνται σε τεράστιους αριθμούς. Εκεί γιατί δεν μιλάμε? Είναι σαν την κουβέντα που κάναμε και είχα παραθέσει το κείμενο του Bond όσον αφορά "τον δικό μας σπισισμό". 8 στους 10 γνωστούς μου βάζουν ποντικοφάρμακο ενώ κανείς δεν φολιάζει. Προφανώς το ένα είναι κατεκτημένο ενώ το άλλο όχι. Η επιβολή όμως δεν είναι διαφορετική. Ας πούμε χαίρομαι, που κατάφερα να πείσω το στέκι μου να μην βάλουμε ποντικοφάρμακο στην κουζίνα και να βγάλουμε το ποντίκι που είχαμε βρει με εναλλακτικούς τρόπους. (πολύ σημαντική παράμετρος για μένα αν σκεφτείς πως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ποντικοφάρμακο στα σπίτια τους)
Τώρα για τα αδέσποτα, έκανα κατά κύριο λόγο κριτική στο πως προέκυψε ο συγκεκριμένος όρος και όχι στον κόσμο οπου τα φροντίζει. Κι εγώ έχω στο σπίτι μου ζώα και όχι λίγα σε αριθμο. Όμως και πολλά "αδέσποτα" που βλέπω σε γειτονιές απολαμβάνουν τα ίδια "προτερήματα" με αυτά που είναι σε σπίτια. Υπάρχουν πάρα πολλές αντιφάσεις που μπορούν να στηρίξουν την μία ή την άλλη άποψη και το σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουμε την φάση ολικά.
Στον άνθρωπο δίνεται η ευκαιρία της αντισύληψης στα ζώα δυστυχώς όχι.όπως γράφει πολύ σωστά η fani7.
Κάτω από αυτό το πρίσμα ΟΛΑ αλλάζουν, δεν νομίζεις Αλητάκο; Εκτός κι αν δεν το εφαρμόζεις ούτε εαυτό σου...
Μάλλον έχεις χάσει κάπου την μπάλα.. Και η φανή και εγώ είμαστε ενάντια ηθικά στην στείρωση/ έκτρωση παρόλο που και οι 2 μας έχουμε κάνει κατά καιρούς. Επίσης και οι 2 προσπαθούμε με διαφορετικούς τρόπους να υιοθετήσουμε άλλες πρακτικές. Και όχι δεν το εφαρμόζω
στον εαυτό μου (που βιάζεσαι να μας τα χώσεις και ξεχνάς και άρθρα). Δεν πρόκειται να μαστουρώσω ούτε εμένα ούτε την κοπέλα μου με χάπια για ... να την βρούμε. Και για τα λάτεξ ή μη,ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω (ακόμα και βιγκαν να είναι). Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφύγουμε την τεκνοποίηση, που άμα θες μπορώ να είμαι και περιγραφικός..
Εγώ δεν εξετάζω την απόλαυση αλλά τον πολλαπλασιασμό. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό και παιδαριώδες αυτό το σκεπτικό σας. Κρύβετε το πρόβλημα κάτω από το χαλί...
Ε, πες το μας καλέ γιατι εμείς
άλλα βλέπουμε σε τόσες τοποθετήσεις... Είναι προσβλητικό καταρχάς να καταναλώνει ο άλλος/η τόσο χρόνο για να καταθέσει μια άποψη και εσύ να του πετάς ένα τσιτάτο σε 2 γραμμές, νομίζοντας πως έκανες και κάτι. Όπως σου σύστησε και η φανή με πολύ ευγενικό τρόπο, καλό θα ήταν να βγάζεις το φαρμάκι σου σε εχθρούς των ζώων και όχι σε αυτούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. Και για τα περί απόλαυσης έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...
Αλήθεια οι ίδιοι χρησιμοποιούν αντισύλληψη ή όχι; Γιατί τα ζωντανά κάνουν σεξ μόνο για αναπαραγωγή και φυσικά όχι για ευχαρίστηση. Δεν έίναι δυνατό να μιλάμε για αυτοδιάθεση όταν στην ουσία το μόνο που ισχύει είναι το ένστικτο.
Το Bold είναι δικό μου. Κάνε μια αυτοκριτική για την δική σου υποκρισία αρχικά, σταμάτα να βγάζεις χολή με την αποψάρα σου και "ίσως μπορέσουμε" να κάνουμε κουβέντα υπό διαφορετικές συνθήκες.