χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 54042 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #450 στις: Μάιος 06, 2011, 01:34:45 πμ »
Alitako για τα ποντίκια (αν και τρέμω στην θέα τους, δεν ξέρω αν είχες διαβάσει πριν λίγους μήνες  :D ) δυστυχώς ή ευτυχώς (γι'αυτά) απ'ότι ξέρω δεν μπορούν να γίνουν ''κατοικίδια'' παρά μόνο σε κλουβιά, εκτός των άλλων λόγων  ο σημαντικότερος είναι ότι μπορούν να μεταφέρουν στον άνθρωπο ασθένειες που τα γατόσκυλα δεν μπορούν. Πιστεύω πως ο φόβος αρκετών ανθρώπων απέναντι στα ποντίκια, πηγάζει απο αυτό.
Η ''αριθμητική της γάτας'' ισχύει αν γενιούνται σε ασφαλή μέρη πχ σε σπίτια, μακρυά απο αυτοκίνητα κλπ, στις συνθήκες που γενιούνται τα περισσότερα όμως δεν επιβιώνουν γιαυτό δεν υπάρχουν τόσα.
Στο δεύτερο ποστ σου με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη, και θα ήθελα να συμπληρώσω το εξής. Η ζωή των περισσότερων ζώων είναι αλλοτριωμένη στις πόλεις, χωρίς όμως τα περισσότερα απο αυτά να έχουν πρόσβαση στα ''πρωτερήματα'' αυτής της αλλοτρίωσης όπως τα έχει ο άνθρωπος,αντίθετα γιαυτα είναι μειωνεκτήματα. Με αυτό θέλω να πω πως αν οι γάτες π.χ δεν πολλαπλασιάζονταν με αυτούς τους ρυθμούς,δεν θα είχαν ελπίδα επιβίωσης σαν είδος μέσα στις πόλεις. Μπορεί να είναι λυπηρό να βλέπουμε γατάκια και σκυλάκια εξαθλιωμένα απο την πείνα ή πατημένα απο αυτοκίνητα, αλλά έτσι που τα κάναμε (το ανθρώπινο είδος) ε ας το υποστούμε το θέαμα, τι θα γίνει δηλαδή; Δεν φτάνει που τους κλέψαμε όσο χώρο φύσης δικαιούνται, θα τα εξαφανίσουμε κιολας μέσω στείρωσης;;

Τροποποίηση : Στον άνθρωπο δίνεται η ευκαιρία της αντισύληψης στα ζώα δυστυχώς όχι.
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #451 στις: Μάιος 06, 2011, 02:19:58 πμ »
Alitako για τα ποντίκια (αν και τρέμω στην θέα τους, δεν ξέρω αν είχες διαβάσει πριν λίγους μήνες  :D ) δυστυχώς ή ευτυχώς (γι'αυτά) απ'ότι ξέρω δεν μπορούν να γίνουν ''κατοικίδια'' παρά μόνο σε κλουβιά, εκτός των άλλων λόγων  ο σημαντικότερος είναι ότι μπορούν να μεταφέρουν στον άνθρωπο ασθένειες που τα γατόσκυλα δεν μπορούν. Πιστεύω πως ο φόβος αρκετών ανθρώπων απέναντι στα ποντίκια, πηγάζει απο αυτό.

Άσχετο, αλλά πολλοί έχουν κατοικίδια αρουραίους και όχι σε κλουβιά (τα βάζουν εκεί κάποιες φορές όταν πρέπει να φύγουν από το σπίτι κλπ.) Έχω φίλη που προσφέρει foster parenting υπηρεσίες εθελοντικά για αρουραίους που έχουν εγκαταλειφθεί από τους προηγούμενους 'ιδιοκτήτες' και ψάχνουν σπίτι. Αυτή τη στιγμή ας πούμε φιλοξενεί 12 στο σπίτι της.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος hannah

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #452 στις: Μάιος 06, 2011, 11:12:40 πμ »
Στον άνθρωπο δίνεται η ευκαιρία της αντισύληψης στα ζώα δυστυχώς όχι.όπως γράφει πολύ σωστά η fani7.
Κάτω από αυτό το πρίσμα ΟΛΑ αλλάζουν, δεν νομίζεις Αλητάκο; Εκτός κι αν δεν το εφαρμόζεις ούτε εαυτό σου...

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #453 στις: Μάιος 06, 2011, 11:18:44 πμ »
Με την αντισύλληψη ο άνθρωπος εξακολουθεί να μπορεί να απολαμβάνει το σεξ.

Αλητάκο clapper

Αποσυνδεδεμένος hannah

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #454 στις: Μάιος 06, 2011, 11:27:26 πμ »
Εγώ δεν εξετάζω την απόλαυση αλλά τον πολλαπλασιασμό. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό και παιδαριώδες αυτό το σκεπτικό σας. Κρύβετε το πρόβλημα κάτω από το χαλί...

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #455 στις: Μάιος 06, 2011, 02:31:49 μμ »
Άσχετο, αλλά πολλοί έχουν κατοικίδια αρουραίους και όχι σε κλουβιά (τα βάζουν εκεί κάποιες φορές όταν πρέπει να φύγουν από το σπίτι κλπ.) Έχω φίλη που προσφέρει foster parenting υπηρεσίες εθελοντικά για αρουραίους που έχουν εγκαταλειφθεί από τους προηγούμενους 'ιδιοκτήτες' και ψάχνουν σπίτι. Αυτή τη στιγμή ας πούμε φιλοξενεί 12 στο σπίτι της.

Γαμώ winking Αν και έχω ερωτήματα. Ας πούμε οι ποντικοί δεν είναι εξημερωμένοι(καθυποταγμένοι) όπως οι σκύλοι και οι γάτες άρα πιο εύκολα μπορούν να επανέλθουν στο οικοσύστημα καθώς δεν εξαρτιώνται τόσο έντονα από τον άνθρωπο. Γιατί δεν κάνει μία τέτοια προσπάθεια? Οι προηγούμενοι "ιδιοκτήτες" τα αγόρασαν? Γιατι αν τα αγόρασαν, κατά την γνώμη μου πάλι στους εμπόρους πρέπει να εστιάσουμε.

Alitako για τα ποντίκια (αν και τρέμω στην θέα τους, δεν ξέρω αν είχες διαβάσει πριν λίγους μήνες  :D ) δυστυχώς ή ευτυχώς (γι'αυτά) απ'ότι ξέρω δεν μπορούν να γίνουν ''κατοικίδια'' παρά μόνο σε κλουβιά, εκτός των άλλων λόγων  ο σημαντικότερος είναι ότι μπορούν να μεταφέρουν στον άνθρωπο ασθένειες που τα γατόσκυλα δεν μπορούν. Πιστεύω πως ο φόβος αρκετών ανθρώπων απέναντι στα ποντίκια, πηγάζει απο αυτό.
Η ''αριθμητική της γάτας'' ισχύει αν γενιούνται σε ασφαλή μέρη πχ σε σπίτια, μακρυά απο αυτοκίνητα κλπ, στις συνθήκες που γενιούνται τα περισσότερα όμως δεν επιβιώνουν γιαυτό δεν υπάρχουν τόσα.
Στο δεύτερο ποστ σου με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη, και θα ήθελα να συμπληρώσω το εξής. Η ζωή των περισσότερων ζώων είναι αλλοτριωμένη στις πόλεις, χωρίς όμως τα περισσότερα απο αυτά να έχουν πρόσβαση στα ''πρωτερήματα'' αυτής της αλλοτρίωσης όπως τα έχει ο άνθρωπος,αντίθετα γιαυτα είναι μειωνεκτήματα. Με αυτό θέλω να πω πως αν οι γάτες π.χ δεν πολλαπλασιάζονταν με αυτούς τους ρυθμούς,δεν θα είχαν ελπίδα επιβίωσης σαν είδος μέσα στις πόλεις. Μπορεί να είναι λυπηρό να βλέπουμε γατάκια και σκυλάκια εξαθλιωμένα απο την πείνα ή πατημένα απο αυτοκίνητα, αλλά έτσι που τα κάναμε (το ανθρώπινο είδος) ε ας το υποστούμε το θέαμα, τι θα γίνει δηλαδή; Δεν φτάνει που τους κλέψαμε όσο χώρο φύσης δικαιούνται, θα τα εξαφανίσουμε κιολας μέσω στείρωσης;;

Τροποποίηση : Στον άνθρωπο δίνεται η ευκαιρία της αντισύληψης στα ζώα δυστυχώς όχι.

Φανούλα δυστυχώς θα έλεγα για τα ποντίκια καθώς ξέρω άπειρο κόσμο (και κάμποσο μέσα από καταλήψεις,στέκια κλπ) που βάζει ποντικοφάρμακα στα σπίτια του. Και πραγματικά δολοφονούνται σε τεράστιους αριθμούς. Εκεί γιατί δεν μιλάμε? Είναι σαν την κουβέντα που κάναμε και είχα παραθέσει το κείμενο του Bond όσον αφορά "τον δικό μας σπισισμό". 8 στους 10 γνωστούς μου βάζουν ποντικοφάρμακο ενώ κανείς δεν φολιάζει. Προφανώς το ένα είναι κατεκτημένο ενώ το άλλο όχι. Η επιβολή όμως δεν είναι διαφορετική. Ας πούμε χαίρομαι, που κατάφερα να πείσω το στέκι μου να μην βάλουμε ποντικοφάρμακο στην κουζίνα και να βγάλουμε το ποντίκι που είχαμε βρει με εναλλακτικούς τρόπους. (πολύ σημαντική παράμετρος για μένα αν σκεφτείς πως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ποντικοφάρμακο στα σπίτια τους)

Τώρα για τα αδέσποτα, έκανα κατά κύριο λόγο κριτική στο πως προέκυψε ο συγκεκριμένος όρος και όχι στον κόσμο οπου τα φροντίζει. Κι εγώ έχω στο σπίτι μου ζώα και όχι λίγα σε αριθμο. Όμως και πολλά "αδέσποτα" που βλέπω σε γειτονιές απολαμβάνουν τα ίδια "προτερήματα" με αυτά που είναι σε σπίτια. Υπάρχουν πάρα πολλές αντιφάσεις που μπορούν να στηρίξουν την μία ή την άλλη άποψη και το σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουμε την φάση ολικά.

Στον άνθρωπο δίνεται η ευκαιρία της αντισύληψης στα ζώα δυστυχώς όχι.όπως γράφει πολύ σωστά η fani7.
Κάτω από αυτό το πρίσμα ΟΛΑ αλλάζουν, δεν νομίζεις Αλητάκο; Εκτός κι αν δεν το εφαρμόζεις ούτε εαυτό σου...

Μάλλον έχεις χάσει κάπου την μπάλα.. Και η φανή και εγώ είμαστε ενάντια ηθικά στην στείρωση/ έκτρωση παρόλο που και οι 2 μας έχουμε κάνει κατά καιρούς. Επίσης και οι 2 προσπαθούμε με διαφορετικούς τρόπους να υιοθετήσουμε άλλες πρακτικές. Και όχι δεν το εφαρμόζω στον εαυτό μου (που βιάζεσαι να μας τα χώσεις και ξεχνάς και άρθρα). Δεν πρόκειται να μαστουρώσω ούτε εμένα ούτε την κοπέλα μου με χάπια για ... να την βρούμε. Και για τα λάτεξ ή μη,ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω (ακόμα και βιγκαν να είναι). Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφύγουμε την τεκνοποίηση, που άμα θες μπορώ να είμαι και περιγραφικός..

Εγώ δεν εξετάζω την απόλαυση αλλά τον πολλαπλασιασμό. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό και παιδαριώδες αυτό το σκεπτικό σας. Κρύβετε το πρόβλημα κάτω από το χαλί...

Ε, πες το μας καλέ γιατι εμείς άλλα βλέπουμε σε τόσες τοποθετήσεις... Είναι προσβλητικό καταρχάς να καταναλώνει ο άλλος/η τόσο χρόνο για να καταθέσει μια άποψη και εσύ να του πετάς ένα τσιτάτο σε 2 γραμμές, νομίζοντας πως έκανες και κάτι. Όπως σου σύστησε και η φανή με πολύ ευγενικό τρόπο, καλό θα ήταν να βγάζεις το φαρμάκι σου σε εχθρούς των ζώων και όχι σε αυτούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. Και για τα περί απόλαυσης έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

Αλήθεια οι ίδιοι χρησιμοποιούν αντισύλληψη ή όχι; Γιατί τα ζωντανά κάνουν σεξ μόνο για αναπαραγωγή και φυσικά όχι για ευχαρίστηση. Δεν έίναι δυνατό να μιλάμε για αυτοδιάθεση όταν στην ουσία το μόνο που ισχύει είναι το ένστικτο.

Το Bold είναι δικό μου. Κάνε μια αυτοκριτική για την δική σου υποκρισία αρχικά, σταμάτα να βγάζεις χολή με την αποψάρα σου και "ίσως μπορέσουμε" να κάνουμε κουβέντα υπό διαφορετικές συνθήκες.

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #456 στις: Μάιος 06, 2011, 03:08:03 μμ »
Παράθεση
Δεν πρόκειται να μαστουρώσω ούτε εμένα ούτε την κοπέλα μου με χάπια για ... να την βρούμε. Και για τα λάτεξ ή μη,ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω (ακόμα και βιγκαν να είναι). Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφύγουμε την τεκνοποίηση, που άμα θες μπορώ να είμαι και περιγραφικός..

Mε συγχωρείς αν γίνομαι αδιάκριτη blush blush, αλλά είμαι πολύ περίεργη... δηλαδή τι άλλη μέθοδος υπάρχει? questionmark questionmark  (Τα αντισυλληπτικά ούτε κι εγώ τα θέλω, δεν θα έπαιρνα ποτέ).

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #457 στις: Μάιος 06, 2011, 03:09:32 μμ »
Τα ζώα την ώρα που ζευγαρώνουν, ενώνονται, δεν έχουν αυτοσυνείδηση του τι αυτό σημαίνει, δηλαδή ότι θα αναπαραχθούν ή θα ευχαριστηθούν μέσα από αυτήν την ένωσή τους. Ωθούνται σε συγκεκριμένες τις πιό πολλές φορές εποχές, και ενώνονται. Αλλά σίγουρα νιώθουν ευχαρίστηση.
Να κάνω μόνο μια μικρή παρένθεση, για όποιον είναι ανοιχτός να ακόυσει, ότι η σεξουαλική ενέργεια για τους ανθρώπους, δεν είναι για να ευχαριστιόμαστε αλλά για να την μετατρέπουμε συνειδητά σε άλλης μορφής ενέργεια, λεπτοφυέστερης. Η σεξουαλική ενέργεια όταν μετατραπεί γίνεται η Αγάπη μιάς πολύ υψηλότερης μορφής από αυτήν που ξέρουμε, μιά Αγάπη που αγκαλιάζει όλα τα όντα.  Φυσικά γι αυτό είναι αναγκαίο να επιθυμεί κανείς την εξέλιξή του συνειδητά. ... Αλλά και με αγάπη όταν ενώνονται δύο άνθρωποι και δεν είναι η ένωσή τους στοχοποιημένη στην ευχαρίστηση, μπορούμε να πούμε ότι είναι σωστό.

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #458 στις: Μάιος 06, 2011, 03:46:27 μμ »
Παράθεση
Δεν πρόκειται να μαστουρώσω ούτε εμένα ούτε την κοπέλα μου με χάπια για ... να την βρούμε. Και για τα λάτεξ ή μη,ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω (ακόμα και βιγκαν να είναι). Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφύγουμε την τεκνοποίηση, που άμα θες μπορώ να είμαι και περιγραφικός..

Mε συγχωρείς αν γίνομαι αδιάκριτη blush blush, αλλά είμαι πολύ περίεργη... δηλαδή τι άλλη μέθοδος υπάρχει? questionmark questionmark  (Τα αντισυλληπτικά ούτε κι εγώ τα θέλω, δεν θα έπαιρνα ποτέ).

Ο απλός. Να "βγαίνεις" την κατάλληλη στιγμή χωρίς επιπλοκές. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη μέσα στο ζευγάρι δεν νομίζω να υπάρξει ποτέ πρόβλημα. Από το να σου σπάσει το προφυλακτικό την ώρα που τελειώνεις, και να τρέχεις 3 η ώρα τα ξημερώματα για το χάπι της επόμενης μέρας ή από το να το κάνεις έρωτα χαπακωμένος, το θεωρώ πολύ καλύτερη λύση. Και μαθαίνεις και το σώμα της άλλης/ου καλύτερα απ' ότι θα το μάθεις με ένα προφυλακτικο και δεν τελειώνεις σε ένα σακουλάκι αλλά πάνω στο σώμα του/της/των (με βάση τις επιλογές μας ο καθένας/μια από μας) συντρόφου σου. Αυτή είναι η άποψη μου.

ΥΓ:Τώρα για την άννα τι να πω..έχουμε κουραστεί να τα λέμε διάφοροι άπο δω μέσα και απ' ότι φαίνεται δεν βάζει μυαλό η "δασκαλα"..

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #459 στις: Μάιος 06, 2011, 04:02:42 μμ »
Αλητάκο, δε θέλω να σε τρομάξω... αλλά μ'αυτόν τον τρόπο οι γονείς μου έκαναν 6 παιδιά winking!  Πριν τελειώσει ο άντρας εκκρίνονται υγρά, στα οποία υπάρχει μέσα σπέρμα.  Αν τύχει την κατάλληλη στιγμή μπορεί γίνει γονιμοποίηση.
Δεν έχεις άδικο βέβαια σε όσα είπες, απλά δεν είναι η ασφαλέστερη μέθοδος.

Άννα συμφωνώ.  Νομίζα οτι ο έρωτας με τον άνθρωπο που αγαπάς, σε κάνει να νιώθεις οτι η ζωή είναι υπέροχη.  Οτι αγαπάς όλο τον κόσμο, κι ακόμα κι αν όλα είναι δύσκολα, νιώθεις οτι υπάρχει ελπίδα.  Τουλάχιοστν έτσι το βλέπω εγώ.

Αποσυνδεδεμένος Άννα

• Addicted
« Απάντηση #460 στις: Μάιος 06, 2011, 04:18:20 μμ »
Άννα συμφωνώ.  Νομίζα οτι ο έρωτας με τον άνθρωπο που αγαπάς, σε κάνει να νιώθεις οτι η ζωή είναι υπέροχη.  Οτι αγαπάς όλο τον κόσμο, κι ακόμα κι αν όλα είναι δύσκολα, νιώθεις οτι υπάρχει ελπίδα.  Τουλάχιοστν έτσι το βλέπω εγώ.

Ναι, βασικά υπάρχει σύνδεση και ακόμα και τελείως ως ένστικτο να γίνει από τους ανθρώπους, υπάρχουν ακόμα και τότε μόρια Αγάπης μέσα. Άν όμως είναι η Αγάπη σε πρώτο πλάνο και δεν υπάρχει στο νου η έννοια της ευχαρίστησης, δηλ. στην ουσία χρησιμοποίηση του άλλου ως μέσο για πορσωπική ικανοποίηση, τότε όπως λες, η Ζωή είναι υπέροχη.
Φαντάσου αυτό πολλαπλασιασμένο δεκάκις!

Αποσυνδεδεμένος go vegan

• Addicted
  • Question authority!
« Απάντηση #461 στις: Μάιος 06, 2011, 04:27:57 μμ »
Χρησιμοποιούμε διαστρεβλωμένες έννοιες για να περιγράψουμε μια κατάσταση όπως “το πρόβλημα με τα αδέσποτα” αντί να λέμε πως τα αδέσποτα έχουν το πρόβλημα. Βρίσκουμε την λύση στα θύματα και όχι στους θύτες. Αντι να μιλήσουμε για την βιομηχανοποιημένη αλλοτριωμένη τσιμεντούπολή, βγαίνουμε και αποκαλούμε “χέστηδες” όσους και όσες δεν ακρωτηριάζουν ζώα. Προσωπικά έχω στειρώσει και έχω κάνει έκτρωση σε σκυλιά, συνθήκη που μου στοίχισε πολύ, αναγνωρίζοντας και με το παραπάνω τι έκανα εκείνη την στιγμή. Αντί να μιλήσουμε για τον κάθε ψυχάκια που πατάει ζώα και να σπάσουμε την “αμαξάρα” του (άλλη προέκταση του πέους αυτή), αντί να σπάσουμε κεφάλια φολατζήδων, αντί να ξεφτιλίσουμε δήμους που παρέχουν φόλες ανοιχτά σε κόσμο (Χίος) ή βάζουν δημοτικούς υπάλληλους, μέλη φιλοζωικών να θανατώνουν ζώα για να “καθαρίσει” η περιοχή (Λέσβος) ή έχουν κυνοκομεία σε συνθήκες επιπέδου σφαγείων (Σέρρες) εξισωνόμαστε με φολατζήδες με βάση τα λεγόμενα της hannah. Αντί να κάνουμε μια τεραστίων διαστάσεων καμπάνια, με επιθετικές διαθέσεις για τα σύγχρονα δουλεμπόρια ζωών, τα pet shop και τα puppy mills κάνουμε καμπάνιες για στειρώσεις πως είναι η “μόνη λύση” που πραγματικά και διαφημιστές να την κάνανε λιγότερη φαντασία θα είχαν. Γιατί για μένα εκεί είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για το πρόβλημα. Ας γίνει μια τέτοια καμπάνια και θα την στηρίξω σαν αγρίμι.
thumbsup

γενικα ολη η τοποθετηση σου πολυ καλη! clapper

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

• Θαμώνας
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
« Απάντηση #462 στις: Μάιος 06, 2011, 05:32:47 μμ »
Παιδιά, το πρόβλημα δεν είναι η διαφορετικότητα των απόψεων. Το πρόβλημα είναι οτι πολλές φορές συμπεριφερόμαστε σαν εγκάθετοι, και μειώνουμε τους άλλους/ες - εγώ πρώτη πρώτη :  στο παρελθόν ήμουν για σφαλιάρες και ειδικά στο θέμα των στειρώσεων γινόμουν αντιπαθέστατη γιατι πίστευα οτι κατέχω την απόλυτη αλήθεια (κούνια που με κούναγε).Είχε βγάλει ένα κείμενο η ποφυζω, "στειρωμένα ζώα - αποστειρωμένη ζωή" κι είχα πάρει τα κουμπούρια να στήσω καυγά οτι δήθεν αυτοι δεν ξέρουν κι είναι άσχετοι κι εγώ που τα ξερα όλα - τρομάρα μου. Συγκεκριμένα κοίτα ποστ που έιχα γράψει 2 χρόνια πριν σε τούτο δω το thread : http://www.veganforum.gr/index.php/topic,1805.msg39223.html#msg39223   shock - Ρε πως αλλαζει ο ανθρωπος

Στον γραπτό λόγο, όταν δεν έχουμε τον συνομιλητή απέναντι είναι δύσκολο να κουβεντιάσουμε χωρίς εντάσεις. Πάνω κάτω οι συντεταγμένες μας είναι οι ίδιες. Συμφωνώ 100% με αυτά που λές, αλητάκο, κατανοώ και την hannah και με ποιο σκεπτικό μιλάει, και πραγματικά αν διαβάσετε τα ποστ σας, χωρίς τις προκλήσεις ο ένας προς την άλλη, ουσιαστικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες.

Ολοι -ες συμφωνούμε οτι η στείρωση δεν είναι πανάκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει να λυτρώνει το ζώο, ειδικά σε γατούλες που ταλαιπωρούνται απο συνεχείς γέννες κλπ κλπ. Δεν έχουμε λόγο να μαλώνουμε, εφόσον όλοι-ες αγαπάμε τα μη ανθρώπινα ζώα και τα θεωρούμε συντρόφους μας.  winking
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #463 στις: Μάιος 06, 2011, 08:58:10 μμ »
Αλητάκο, δε θέλω να σε τρομάξω... αλλά μ'αυτόν τον τρόπο οι γονείς μου έκαναν 6 παιδιά winking!  Πριν τελειώσει ο άντρας

Δεν με τρομάζεις, το πολύ πολύ να είμαι...τζούφιος!! laugh3
Να κάνουμε και λίγο χιουμοράκι winking

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #464 στις: Μάιος 06, 2011, 09:32:51 μμ »
Αλητάκο, δε θέλω να σε τρομάξω... αλλά μ'αυτόν τον τρόπο οι γονείς μου έκαναν 6 παιδιά winking!  Πριν τελειώσει ο άντρας

Δεν με τρομάζεις, το πολύ πολύ να είμαι...τζούφιος!! laugh3
Να κάνουμε και λίγο χιουμοράκι winking
:D
Ή το πολύ πολύ να γίνεις μπαμπάς σύντομα!  :D

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής