χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 53965 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #435 στις: Απρίλιος 28, 2011, 09:12:58 μμ »
Αχ βρε Νατάσα μου...πόσο λυπάμαι.... keri Κρίμα μωρέ...
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #436 στις: Απρίλιος 28, 2011, 09:51:40 μμ »
Αχ Νατάσα μου!! Λυπάμαι πολύ! ((()))

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #437 στις: Απρίλιος 28, 2011, 10:45:16 μμ »
Θα ήθελα να τοποθετηθεί κάποια στιγμή και η fani7. Νομίζω πως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και τη δική της γνώμη. Μιας και όλα από τη γατούλα που βρήκε ξεκίνησαν...
Sorry βρε παιδιά ήμουν πνιγμένη 3 μέρες δεν έχω μπει καθόλου στο φόρουμ, παραλίγο και να μην το διαβάσω καν το θέμα μιας και δεν ξεκίνησα να γράφω εδώ αλλά στο περι ανέμων (αν θυμάμαι καλά).
Καταρχήν Νατασσούλα λυπάμαι πάρα πολύ  sadface keri δεν ξέρω τι άλλο να σου πω  sadface sadface sadface

Για όποιον έχει διαβάσει και τις προηγούμενες συζητήσεις θα έχει δει πως ούτε και εγώ έχω κατασταλάξει στο θέμα της στείρωσης, ναι μεν είναι αναγκαίο κακό, αλλά δεν είμαι υπερ σε όλες τις περιπτώσεις. Τα έχω πει σε προηγούμενα ποστ άλλωστε, καλύτερα να μην λέω τα ίδια. Στην προκειμένη περίπτωση η γατούλα εμφανίστηκε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και είναι πολύ νεαρή σε ηλικεία, σίγουρα είναι η πρώτη της. Γέννησε  5 γατάκια πάνω στο κρεβάτι της μαμας μου (μου τα είπε απο το τηλέφωνο,εγώ ήρθα Τουρκία την Τρίτη). Αν είχε εμφανιστεί νωρίτερα και αν την είχα καταλάβει ότι είναι έγκυος θα την πήγαινα για εκτρωση-στείρωση  sadface , με πολύ βαριά καρδιά αλλά θα το έκανα για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν. Οταν όμως είναι προφανώς ετοιμόγεννη πραγματικά δεν βλέπω καμιά διαφορά απο την ευθανασία. Αλλο είναι μια γυναίκα να κάνει έκτρωση στους 2 μήνες και άλλο στους 8. Τωρα θα μου πεις τι θα τα κάνεις τα μωρά, προφανώς δεν θα τα αφήσω στον δρόμο, αλλά ούτε και να τα δόσω κάπου έχω. Το καλό είναι ότι μένω κάπως μακρυά απο το κέντρο, οπότε μπορούν να κατεβαίνουν στον κήπο και στα χωράφια απέναντι και να έρχονται για φαγητό και ύπνο στο σπίτι όπως και τα άλλα 2 γατάκια που έχουμε. Η γατούλα πρέπει να στειρωθει το συντομότερο, για να μην έχουμε άλλα, και βλέποντας και κάνοντας  dunno
Hannah επειδή για μεγάλο διάστημα έχω ασχοληθεί πολύ ενεργά με το θέμα των ''αδέσποτων'' (στο παρελθόν τώρα δεν έχω τον χρόνο να κάνω αυτά που έκανα παλιά) θα μου επιτρέψεις να σου πω και γω την γνώμη μου. Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου την έχω συναντήσει και ακόμα την συναντώ σε πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με το θέμα.Είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό, πιστεψέ με το έχω ζήσει. Ξέρω πως νοιώθεις ακριβώς, αλλά πιστεύω πως πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα και λίγο απο διαφορετική σκοπιά, αλλιώς όλη αυτή η φόρτιση δεν θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις να προσφέρεις.Απο όλα τα γατάκια και τα σκυλάκια που θα γεννηθούν είτε σε σπίτι και θα αφεθούν είτε στον δρόμο, κάποια μπορεί να έχουν καλή τύχη κάποια κακή. Κάποια μπορεί να τα πατήσει αυτοκίνητο, κάποια να κακοποιηθούν, κάποια άλλα να βρεθεί κάποιος που να τα ταίζει ή ακόμα και να ιυοθετηθούν, μέσες άκρες ό,τι γίνεται και με τα ορφανά ή παρατημένα παιδιά. Είναι πολύ λυπηρό να βρίσκουμε γατιά πατημένα απο αυτοκίνητα ή σκύλους κρεμασμένους απο δέντρα, όπως είναι λυπηρό να έρχονται νέοι άνθρωποι και να σου ζητάνε ένα ευρώ για πρέζα ή να μην έχουν να φάνε. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και να εξαφανίσουμε όλη την αδικία για ανθρώπους και ζώα, οι περισσότεροι σε αυτό το φόρουμ με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο προσπαθούμε, ακόμα και αν όχι ενεργά τουλάχιστον δεν στηρίζουμε με τον τρόπο ζωής μας αυτές τις καταστάσεις, οπότε μην μας αδικείς απλά και μόνο επειδή έχουμε επιλέξει αλλον τρόπο απο αυτόν που έχεις επιλέξει εσύ (παρόλο που και εγώ έχω κάνει στειρώσεις κατατάσσω τον εαυτό μου στους ''κατά'' γιατί ηθικά είμαι αντίθετη).
Η στείρωση δεν είναι το φάρμακο είναι το παυσίπονο, το οποίο όχι μόνο δεν γιατρεύει αλλά έχει και παρενέργειες.
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #438 στις: Απρίλιος 28, 2011, 10:57:08 μμ »
Εξαιρετική η τοποθέτησή σου, Φανή! Ρισπέκτ, που λένε και τα παιδιά... cheers

Λυπάμαι πολύ, Νατάσα... sadface

Αποσυνδεδεμένος Χλόη

• Addicted
« Απάντηση #439 στις: Απρίλιος 28, 2011, 11:03:48 μμ »
Φανούλα, τι ωραία που τα λες!  Εκφράζεσαι τόσο όμορφα πραγματικά!  Πρέπει να είσαι πολύ καλός άνθρωπος!  :*

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #440 στις: Απρίλιος 28, 2011, 11:13:55 μμ »
 thanks blush
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος natasawow

• Sr. Member
« Απάντηση #441 στις: Απρίλιος 29, 2011, 01:03:22 πμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά... heartedΕγώ δεν την είχα ζήσει πολύ την γατούλα,η μαμά μου είχε δεθεί πάρα πολύ ειδικά από τη γέννα και μετά(ουσιαστικά την ξεγέννησε,αφού ήταν μικρή και αδύναμη,στο 3ο σταμάτησε στα μισά να σπρώχνει και το τράβηξε η μαμά μου έξω)...Εκείνη είναι συντετριμμένη...Αλλά θα κρατήσει το 3ο μωρό (για τα άλλα 2 είχαμε ήδη βρει καλό σπίτι) που είναι και κοριτσάκι,άσπρο άσπρο,ολόιδιο η μανούλα τους... rose

Αποσυνδεδεμένος hannah

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #442 στις: Απρίλιος 29, 2011, 10:32:26 πμ »
fani7 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Συμφωνώ σε όλα. Και φυσικά είμαι κι εγώ αντίθετη ΗΘΙΚΑ στην κάθε στείρωση ή έκτρωση αλλά πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λύση, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον...
Ίσως αν και όταν αλλάξουν τα τρέχοντα δεδομένα, να αναθεωρήσω...

Δεν βλέπω όμως ακόμη, κάποια πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος,  από  τους πολέμιους της στείρωσης...

Αποσυνδεδεμένος gypsy

• Θαμώνας
« Απάντηση #443 στις: Απρίλιος 29, 2011, 01:29:25 μμ »
Και εγώ περιμένω μια απάντηση από πριν από τρεις-τεσσερις σελίδες τώρα....
Ποιοί είπαν ότι είναι κατά της στείρωσης και περιμένετε απαντήσεις;;;;
Εγώ για να ξεκαθαρίσω δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της στείρωσης...Θα την έκανα αν δεν μπορούσα να κρατήσω τα παιδιά και αν ήξερα  ότι αυτός που δεν θα έπαιρνε το νεογέννητο ζωάκι μου θα υιοθετούσε κάποιο ζώο από τον δρόμο..Συμφωνώ ότι βοηθάει ειδικά σε περιπτώσεις αδέσποτων ζώων που διατρέχουν πολλούς άμεσους κινδύνους αλλά πολύ απλά για μένα δεν είναι μονόδρομος ούτε η μαγική λύση που θα λύσει τα προβλήματα που δημιουργουνται στα αδέσποτα (και όχι από τα αδέσποτα). Γιατί για μένα πολύ απλά η λύση δεν ξεκινάει μέσα στο ιατρείο ενός κτηνιάτρου ξεκινάει από την αντίληψη μας για τον κόσμο γύρω μας και την θέση μας μέσα σε αυτή.....Όταν σαν έιδος έχουμε κατακλύσει όλον τον πλανήτη με πόλεις, αυτοκινητόδρομους, οικοδομήματα, καλλιέργεις, βοσκότοπους κλπ κλπ και δεν έχουμε αφήσει ούτε λίγο ζωτικό χώρο στις υπόλοιπες μορφές ζωής με τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα(και συνεπώς και στα γατιά και στα σκυλιά που τόσο πιο πολύ μας νοιάζει καθώς βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος), πως γίνεται να μην ενδιαφερόμαστε για την έννοια του αντισπισισμού και της επιβολής της κυριαρχίας μας πάνω στα άλλα είδη;;Πως γίνεται να παλεύουμε για την σωτηρία των αδέσποτων ζώων και ταυτοχρόνως να όνομαζουμε τις συμπεριφορές που μας έφτασαν εως εδώ τσιτάτα;; Η μήπως φτάσαμε μέχρι εδώ επειδή οι πρόγονοι μας δεν έκαναν στείρωση στα δεσποζόμενα ζώα τους;;Μην τρελαθούμε...Εμείς που τόσο κοβόμαστε για την σωτηρία των ζώων πως θα μας φαινότανε αν από αύριο απαγόρευαν σε κάθε ανθρώπινη γυναίκα να γεννήσει γιατί υπάρχει υπερπληθυσμός στην γη και δεν μπορεί να αντέξει άλλο τις πιέσεις που της ασκούμε; Αν δηλαδή μας επέβαλαν αυτό που τόσο καιρό εμείς επιβάλουμε;(αλλά όταν μιλάμε για το μουνάκι μας και για το πουλάκι  μας αλλάζει το πράγμα ε; καθώς εμείς διαφέρουμε από τα άλλα ζώα έχουμε συναισθήματα,λογική... αυτά κάνουν ότι κάνουν μόνο από ένστικτο...) Πως θα μας φαινόταν αν μας ανάγκαζαν να ξοδεύουμε ελάχιστο νερό , ελάχιστο φαγητό , ελάχιστο χώρο για στέγαση γιατί η γη δεν μπορεί άλλο να μας τρέφει εις βάρος της γιατί και οι άλλες μορφές ζωής έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά όπως και οι γάτες και οι σκύλοι και εμείς τόσο καιρό τους το στερούμε; Ο σπισισμός και η επιβολή της κυριαρχίας μας πάνω στη φύση δεν είναι θεωρητικολογίες ούτε τσιτάτα, και αν δεν αρχίσουμε μαζί με τις πρακτικές λύσεις του εδώ και τώρα όπως οι στειρώσεις, εμείς που τα πιστεύμε να τα διαδύδουμε και οι υπόλοιποι να ανοίγουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους, και όχι να κολλάμε αυτοκολλητάκια τύπου (Η λύση είναι η στείρωση) τότε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για κανέναν..Άλλωστε το θέμα δεν είναι επιτρέψτε μου, να σώσουμε τα γατάκια μας και τα σκυλάκια μας από την κακομεταχείριση και τον βίαιο θάνατο (που ούτε αυτά πρόκειται να σωθούν) αλλά όλους μας...
Αυτή είναι η δική μου άποψη...

Αποσυνδεδεμένος neraidoskoni

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #444 στις: Απρίλιος 29, 2011, 01:59:43 μμ »
με όλο το σεβασμό... νομίζω οτι δεν είμαστε θεοί για να έχουμε λύση για όλα τα πλήγματα του κόσμου τούτου. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που φαίνεται να εχουν κάποιο αποτέλεσμα όμως κάθε δράση έχει και αντίδραση.Κάνουμε αυτό που νομίζουμε καλύτερο αλλά δε χρειάζεται να γινόμαστε φανατικοί υπέρμαχοι του γιατί μπορεί και να μην είναι. Ας αφήνουμε και τους άλλους να κάνουν το καλύτερο που νομίζουν χωρίς αρνητική κριτική.
τα ζώα είναι παιδιά μας, φίλοι και δάσκαλοι μας...δεν ειναι φαγητό

Αποσυνδεδεμένος hannah

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #445 στις: Απρίλιος 29, 2011, 02:13:10 μμ »
Λοιπόν το θέμα έφτασε αισίως τις 30 σελίδες.
Θα ήθελα να παραπέμψω στις σελίδες 1-5 και πιο συγκεκριμένα στα κάτωθι

-Απάντηση 11, Δεινομάχη
-Απάντηση 13, Δεινομάχη
-Απάντηση 16, Δεινομάχη
-Απάντηση 17, Δεινομάχη
-Απάντηση 20, foxy vegan
-Aπάντηση 26, mazikeen
-Απάντηση 29, mazikeen
-Aπάντηση 30, foxy vegan
-Απάντηση 31, yasmin1gr
-Απάντηση 45, Θανάσης
-Απάντηση 46, foxy vegan
-Απάντηση 48, mazikeen
-Απάντηση 53, aliena
-Απάντηση 55, Δεινομάχη
-Απάντηση 58, mazikeen
-Απάντηση 59, Δεινομάχη
-Απάντηση 61, Δεινομάχη
-Απάντηση 62, mazikeen.

Ταυτίζομαι με αυτές ακριβώς τις θέσεις και νομίζω πως ούτε το ύφος μου αλλά ούτε και η άποψή μου διαφέρουν από τα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #446 στις: Απρίλιος 29, 2011, 02:47:39 μμ »
Πιστέψτε με καμμία γάτα δεν θρηνεί τα αγέννητα γατιά της όπως και δεν νοιάζεται και πάνω από 2-3 μήνες για τα γεννημένα...
Έλεος δηλαδή.
Σταματήστε να λέτε αυτές τις γελοιότητες για την αυτοδιαχείρηση της γάτας ως προς το ζευγάρωμα. Μας διαβάζουν κι άλλοι, κρίμα είναι να δημιουργούνται τόσο λανθασμένες εντυπώσεις. Σε λίγο θα μας πείτε πως ερωτεύονται και κάνουν και δεσμούς.
Ε-ΛΕ-ΟΣ.
Είστε άσχετοι με το θέμα και αυτό φαίνεται από τα γραπτά σας και πολύ επικίνδυνοι τελικά για τα ίδια τα ζώα για τα οποία... κόπτεστε.
Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε ότι κάνουμε λάθος. Δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα όλοι.
Πραγματικά το επίπεδο της κουβέντας έχει πέσει πολύ χαμηλά με τέτοια σχόλια.

Καταρχήν τι σημαίνει πιστέψτε με? Είσαι ο ειδικός σε ζητήματα συναισθηματικού κόσμου των γατών? Και τώρα σοβαρά, τι πάει να πει ένστικτο? Οι άνθρωποι κάνουν σεξ για απόλαυση και τα ζώα επειδή έχουν ένστικτο? Δηλαδή όλοι οι άνθρωποι κάνουν σεξ μόνο όταν αγαπιούνται ή ερωτεύονται αυτό εννοείς? Γιατί είμαι αρκετά σίγουρη οτι και οι άνθρωποι λόγω ενστίκτου έχουν ερωτικές επαφές με άτομα που ούτε πολυγνωρίζουν για τον λόγο ακριβώς οτι έχουν σεξουαλικές ορμές. Αυτό λες ένστικτο?

Όταν ο άνθρωπος φτανει στην εφηβεία αρχίζει να γίνεται σεξουαλικά ενεργός λόγω ορμονών. Μπορούμε να πούμε οτι οι συμπεριφορές που μας προκαλούν αυτές οι ορμόνες είναι το ένστικτο. Ξαφνικά δηλαδή θέλουμε να έχουμε επαφές. Δεν έχει και τρελή διαφορά από τον οίστρο της γάτας. Να σου πω οι γάτες πιστεύεις απολαμβάνουν το σεξ ή όχι?

Ανίκανοι να ερωτευτούν είναι και πολλοί άνθρωποι που έχουν εγκεφαλικά, νευρολογικά προβλήματα αλλά ωστώσο συνεχίζουν να έχουν σεξουαλικές ορμές προφανώς με βάσει την συλλογιστική σου μπορούμε να τους στειρώσουμε και αυτούς.

Πάντως και ο Ντεκαρτ κάτι τέτοια υποστήριζε οτι τα ζώα δεν έχουν συναισθήματα και λειτουργούν σαν μηχανές και παρότρυνε να τους κάνουν πειράματα χωρίς ενοχές επειδή δεν αισθάνονται πόνο. Της ίδιας σχολής είσαι και εσύ από ότι φαίνεται. Ξέρεις και πολλοί ρίχνουν φόλες για τον ίδιο λόγο ακριβώς επειδή τους φαίνεται αστείο να θεωρήσουν τα ζώα ισότιμα με ανθρώπους (σε οποιοδήποτε επίπεδο).

Τα αστειάκια σου για τα τσιτάτα μου θυμίζουν Κωστόπουλο...

Αποσυνδεδεμένος hannah

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #447 στις: Απρίλιος 29, 2011, 02:56:07 μμ »
Incognito μήπως διάβασες τις απαντήσεις που έδωσαν άλλοι στο θέμα στις σελίδες 1-5;
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Αν τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, τι να πω... Μάλλον θα πρέπει να ενημερωθείς καλύτερα για να μην εκτίθεσαι, όχι τίποτα άλλο.

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #448 στις: Μάιος 05, 2011, 11:27:45 μμ »
Λοιπόν τελικά πολυ καλά έκανα και δεν διάβαζα τόσες μέρες το νήμα και έψαχνα μια στιγμή που θα έχω ώρα να γράψω και να τοποθετηθώ, καθώς πραγματικά δεν ξέρω τι αντίδραση θα είχα. Με τόσες τοποθετήσεις που η μία υπερβαίνει την άλλη στον ξερολισμό, το de facto, την στασιμότητα, το "έχω ζήσει στο πετσί μου και τι μου λέτε τώρα", τις άθλιες προσωπικές επιθέσεις σε διάφορα μέλη, δε νομίζω πως θα ήμουν και το πιο ευγενικό αγόρι. Έχουν ειπωθεί διάφορες απόψεις μέσα στο φόρουμ κατά καιρούς,και από τις 2 μεριές. Δεν χρειάζεται να τις αναπαράγω προφανώς όλες αλλά θα προσπαθήσω να συνοψίσω στα πιο βασικά ώστε να εξηγήσω τι έχω μέσα στο κεφάλι μου και στο πως αντιλαμβάνομαι το ζήτημα των στειρώσεων.Να προτείνω επίσης ένα κείμενο (αν και mainstream για τα γούστα μου) το οποίο περιγράφει τα σημερινά αδιέξοδα του "φιλοζωικού κινήματος" με το πιο επεξηγηματικό τρόπο, αναδεικνύοντας τις παγιωμένες και κολλημένες αντιλήψεις κυκλοφορούν στον χώρο. Ο Έλληνας Φιλόζωος

Ζω σε μία από τις χειρότερες επαρχίες στην Ελλάδα γύρω από την υπόθεση των αδέσποτων και όχι μόνο. Καθημερινώς τα περιστατικά που βιώνω, ακούω και ενημερώνομαι ξεπερνούν κατά πολύ τις καταστάσεις τών μητροπόλεων και άλλων περιοχών που έχω ζήσει κατά καιρούς. Σχεδόν καθημερινώς μονάχα στην οδό που ανεβαίνω συναντάω νεκρά ζώα, πατημένα, φολιασμένα, ξεσκισμένα, κατά κύριο λόγο περιστέρια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν συναντώ σε τακτά χρονικά διαστήματα γατόσκυλα ακριβώς στο ίδιο επίπεδο "καλοπέρασης". Επειδή όμως δεν θεωρώ την ζωή ενός σκύλου ανώτερη από αυτή ενός περιστεριού, ένα πρώτο ερώτημα που μου βγαίνει είναι στο γιατί δεν εφαρμόζουμε ακριβώς την ίδια διαχειριστική πρακτική απέναντι στα περιστέρια ή σε άλλα είδη ζώων τα οποία βρίσκονται σε πολύ χειρότερη μοίρα από τα γατόσκυλα (όπως οι ποντικοί για παράδειγμα). Γιατί δεν τα περιμαζεύουμε, δεν τα βάζουμε μες στα σπίτια μας, δεν τα τσιπάρουμε για τα ταξιδάκια μας, δεν στέλνουμε προσχέδια νόμων για την ευζωία τους, δεν τα στειρώνουμε, δεν τους κάνουμε έκτρωση, δεν...,δεν....,δεν... Και να μην πούμε πως οι συνθήκες ζωής τους θα είναι αλλοτριωμένες γιατί 1) ούτως η άλλως είναι μέσα στην πόλη και 2)το ίδιο αλλοτριωμένες είναι και οι συνθήκες ζωής των γατόσκυλων που υιοθετήσαμε. Μέσα στα πλαίσια που αναπτύσσονται και δρουν τα ζώα της πόλης είναι εκ προοιμίου προβληματική η συμβίωση μας μαζί τους, με την έννοια της επιβολής και της καταστολής απέναντι τους (ακόμα και οι καλύτεροι “ιδιοκτήτες” να είμαστε δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης αυτοδιάθεση στα συγκεκριμένα ζώα).

Θεωρώ φοβερά υποκριτικό τον τρόπο που αναπαράγεται η όλη ιστορία με τις στειρώσεις στο σήμερα. Η αναλογική περί απογόνων που αναπαράγουν οι “φιλόζωοι” ποτέ δεν έχει εντοπιστεί σε συνθήκες οικοσυστήματος (σε λύκους και λύγκες,αγριόσκυλα και αγριόγατες) ή σε συνθήκες τσιμεντούπολης στα γνωστά μας αδέσποτα (άλλος φοβερά προβληματικός όρος, αφού ντε και καλά ο σκύλος αν δεν αράξει σε μια μεζονέτα θα είναι σε δυσμενείς συνθήκες ή τα αγριόσκυλα δεν βρέχονται στην φύση,έχει πάντα ξαστερια...). Μόνο στην γύρω περιοχή που μένω υπάρχει απίστευτος αριθμός γατόσκυλων που και να ήθελα να τα μετρήσω δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Αναλογικά ίσως να είναι η Λέσβος η πιο πυκνοκατοιμένη περιοχή για αυτά τα 2 είδη. Και πάλι όμως αυτό τον γραφικό αριθμό που μας παρουσιάζουν οι φιλόζωοι (με την γάτα να καταλήγει σε χιλιάδες) δεν υπάρχει ούτε ακόμα και εδώ.Προφανώς όχι μόνο επειδή πατήθηκαν ή φολιάστηκαν (συμβαίνει αυτή η συνθήκη καθημερινώς) αλλά επειδή ουδέποτε υπήρξε αυτός ο αριθμός . Με τι “κτηνιατρικά” κριτήρια δηλαδή βγήκε αυτό το νούμερο? Με ποια “μελέτη”? Και γιατί να εμπιστευτώ την τύχη ενός ζώου σε έναν κτηνίατρο που από το 2ο έτος των σπουδών του έκανε σε εργαστήρια πειράματα σε ζώα? Αναπαράγω αυτή την τακτική κάθε φορά που πάω ένα ζώο για στείρωση.

Ναι τα ζώα έχουν κίνδυνο πυομήτρας και καρκίνου των όρχεων και χίλια άλλα 2 αν δεν στειρωθούν. Είναι σαν να λέμε να μου κόψουν το πόδι για να αποφύγω το κίνδυνο σπασίματος των γονάτων μου, γιατί τόσο γραφικό είναι αυτό το επιχείρημα. Εγώ δηλαδή δεν κινδυνεύω από προστάτη δυνητικά? Γιατί να μην πεταχτώ για μια στειρωσούλα? Η λογική επίσης με τους “άντρακλες” που βλέπουν τα υποτιθέμενα “άγρια” σκυλιά ως προέκταση του πέους τους παίζει και πριν την απόκτηση τους. Πατριαρχία λέγεται. Να σημειωθεί επίσης πως πολλοί από αυτούς τα στειρώνουν για να γίνουν πιο “επιθετικά”. Είναι πάγια τακτική σε όσους πηγαίνουν τα σκυλιά σε κυνομαχίες, όπως κι εδώ. Άρα τα “balls” μια χαρά τα έχουν να τους στειρώσουν, αλλά προφανώς για άλλους λόγους .

Τα περί ενστίκτου είναι απλά για γέλια. Η ερωτική διαδικασία στον άνθρωπο δεν έχει πραγματικά καμμία απολύτως διαφορά από τα υπόλοιπα θηλαστικά. Και ναι, μια χαρά συναισθήματα αναπτύσσονται μεταξύ των ζώων. Νοιάζονται,αγαπούν, μισούν, λυπούνται, γίνονται αλτρουιστές/ιες για τους συντρόφους τους. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα (από τον γάτο που δεν ξεκολλάει από μια θυληκιά της γειτονιάς μου και της κάνει παρέα μήνες τώρα ερχόμενος από τελείως διαφορετική γειτονιά – κι ας είναι στειρωμένη η γατούλα- μέχρι και τα διάφορα βίντεο αντίδρασης σκύλιών, γατιών ή περιστεριών μόλις αντιληφθούν πως ένας σύντροφος τους πέθανε ή σκοτώθηκε). Αν το κάνουμε μόνο όταν ερωτευόμαστε ή αγαπάμε τον άλλον/ην γιατί όταν παίρνουμε αντισσυληπτικά χάπια δεν “έχουμε όρεξη” να το κάνουμε (πολλές γυναίκες που έχουν χρησιμοποιήσει μπορούν να το επιβεβαιώσουν), εφόσον συνεχίζουμε να “αγαπάμε” τον σύντροφο μας? Απλούστατα γιατί έχουν καταστείλει τις ορμόνες μας και συνεπώς τα ενστικτα μας για σεξ. Αλλά η γάτα και ο σκύλος πρέπει να το κάνουν μόνο για αναπαραγωγή, ε? Δεν “πρέπει” να το ευχαριστιούνται, ντε και καλά, σύμφωνα με κάμποσες ιδιότροπες αντιλήψεις.

Αποσυνδεδεμένος Alitakos

• Θαμώνας
    • Ζώα και Αυτοδιάθεση
« Απάντηση #449 στις: Μάιος 05, 2011, 11:28:08 μμ »
Αναπτύσσουμε έναν πραγματικά ιδιότυπο εγωισμό για αυτά τα 2 συγκεκριμένα είδη που παρόμοιο του δεν έχω συναντήσει, ενώ για παράδειγμα αν είχαμε στα σπίτια μας ένα ποντίκι θα είχαμε δομήσει μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά απέναντι του. (Προσωπικά μαζί με τις γάτες, για μια περίοδο ερχόταν κι ένας μικρός αρουραίος κι έτρωγε μαζί τους αλλά αν τον κρατούσα ή τον θεωρούσα “αδέσποτο” θα θεωρούμουν επιεικώς ανώμαλος). Χρησιμοποιούμε διαστρεβλωμένες έννοιες για να περιγράψουμε μια κατάσταση όπως “το πρόβλημα με τα αδέσποτα” αντί να λέμε πως τα αδέσποτα έχουν το πρόβλημα. Βρίσκουμε την λύση στα θύματα και όχι στους θύτες. Αντι να μιλήσουμε για την βιομηχανοποιημένη αλλοτριωμένη τσιμεντούπολή, βγαίνουμε και αποκαλούμε “χέστηδες” όσους και όσες δεν ακρωτηριάζουν ζώα. Προσωπικά έχω στειρώσει και έχω κάνει έκτρωση σε σκυλιά, συνθήκη που μου στοίχισε πολύ, αναγνωρίζοντας και με το παραπάνω τι έκανα εκείνη την στιγμή. Αντί να μιλήσουμε για τον κάθε ψυχάκια που πατάει ζώα και να σπάσουμε την “αμαξάρα” του (άλλη προέκταση του πέους αυτή), αντί να σπάσουμε κεφάλια φολατζήδων, αντί να ξεφτιλίσουμε δήμους που παρέχουν φόλες ανοιχτά σε κόσμο (Χίος) ή βάζουν δημοτικούς υπάλληλους, μέλη φιλοζωικών να θανατώνουν ζώα για να “καθαρίσει” η περιοχή (Λέσβος) ή έχουν κυνοκομεία σε συνθήκες επιπέδου σφαγείων (Σέρρες) εξισωνόμαστε με φολατζήδες με βάση τα λεγόμενα της hannah. Αντί να κάνουμε μια τεραστίων διαστάσεων καμπάνια, με επιθετικές διαθέσεις για τα σύγχρονα δουλεμπόρια ζωών, τα pet shop και τα puppy mills κάνουμε καμπάνιες για στειρώσεις πως είναι η “μόνη λύση” που πραγματικά και διαφημιστές να την κάνανε λιγότερη φαντασία θα είχαν. Γιατί για μένα εκεί είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για το πρόβλημα. Ας γίνει μια τέτοια καμπάνια και θα την στηρίξω σαν αγρίμι. Και όσο μπορώ το προωθώ κι εγώ ο ίδιος. Αλλά τι να κάνουμε, όταν οι ξεφτιλισμένες φιλοζωικές δίνουν αφίσες σε πετ σοπ με ζώα για τις πορείες ενάντια στις φόλες (γιατί το πετ σοπ ταιζει 2-3 αδέσποτα της περιοχής με ληγμένη τροφή, ενώ παράλληλα έχουν γατί 5 μήνες μέσα στα σκατά του αλλά κουβέντα οι φιλοζωικές για να μην χαλάσουν τις “καλές σχέσεις”). Vlitou όπως φαίνεται σ'αυτό το κείμενο, τις φιλοζωικες έκραζα και όχι εσένα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Για τα σχέδια νόμου που στέλνουν έχει κάνει πολύ καλή κριτική και η Incongnito σε άλλο νήμα δεν θα αναλωθώ σε αυτό. Θεωρώ πως έδωσα αρκετές εναλλακτικές στο τι να κάνουμε αλλά ας δώσω άλλη μία. Το Πάρκο Ελεφάντων Τέμπε στην Νότια Αφρική  έκανε μια επιτυχημένη προσπάθεια “απελευθέρωσης” αφρικάνικων άγριων σκύλων, με την έννοια της μη εξάρτησης τους από τον άνθρωπο. (το απελευθέρωση το έχω σε εισαγωγικά καθώς απελευθερώθηκαν μέσα στο πάρκο, προβληματική συνθήκη για μένα καθώς παίζει ακόμα το “εμπορευματικό”, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η είδηση είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα).

<a href="http://www.youtube.com//v/9ze3e3wI9xU" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com//v/9ze3e3wI9xU</a>

Γιατί λοιπόν να μην βρεθεί κόσμος που ουσιαστικά ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους προσεγγίσεις απέναντι στα μη ανθρώπινα ζώα να συζητήσει πως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο? Το θεωρούμε φαντασιακό γιατί ποτέ δεν το έχουμε συζητήσει, δεν έχουμε μελετήσει το θέμα, δεν έχουμε προσπαθήσει για κάτι τέτοιο, αυτό το παράδειγμα όμως σε μένα μου δείχνει πως είναι εφικτό. Ακόμα και σήμερα, μερικές από τις γάτες που φροντίζω θηρεύουν μόνες τους. Οχι απλά για παιχνίδι, τις έχω δει να κατασπαράζουν περιστέρια. Οι σκύλοι των κυνηγών, δεν θηρεύουν για το “αφεντικό τους” αλλά για την πάρτη τους. Την “φέρμα” δεν τους την μαθαίνει ο άνθρωπος αλλά την αποκτάνε ενστικτωδώς. Το γεγονός ότι ο κυνηγός διαχειρίζεται τον σκύλο και του παίρνει την λεία από το στόμα είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο.

Τώρα όσον αφορά την τσιγγάνα και την στείρωση που αναφέρθηκε ως παράδειγμα δεν είναι κάτι καινούριο. Ευγονική ονομάζεται όλη αυτή η ιστορία. Η ευγονική (ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων ώστε να μην υπάρξουν απόγονοι) ξεκίνησε από την στείρωση “εγκληματιών”, χρησιμοποιήθηκε για γενοκτονία στην Ινδιανάπολη το 1907, εφαρμόστηκε σε μαυρους, γκει , τσιγγάνους και έφτασε στην απόγειο της την ναζιστική περίοδο ως μέσο εξόντωσης Εβραίων και αριστερών/αγωνιστών. Πειραματίστηκαν σε ζώα, έπειτα σε ανθρώπους και τώρα ξαναπειραματιζόμαστε στα ζώα και μετά ξανά πάλι στον άνθρωπο (γιατί περί πειραμάτων διαχείρισης πληθυσμών πρόκειται). Διαφοροι οικολόγοι αυτοστειρωνόντουσαν την δεκαετία του '70 ώστε να μην συμβάλλουν στον υπερπληθυσμό του ανθρώπινου είδους. Φορέθηκε όμως και νέα ενδυμασία στον σύγχρονο καπιταλισμό με τις επανεμφανιζόμενες ετσιθελικές στειρώσεις κομουνιστών επί μακάρθι, τσιγγάνων που αποτελούν “πρόβλημα” σε πολιτείες των ΗΠΑ, ΑΜΕΑ από τις οικογένειες τους γιατί θεωρούνται άβουλα όντα, Μεξικανών μεταναστών στην Αμερική για τους ίδιους λόγους με τους τσιγγάνους και ο κατάλογος είναι μακρύς. Στην Ελλάδα του 2011 η οικογένεια ενός ΑΜΕΑ(και συγνώμη για την αναπαραγωγή αυτού του όρου, τον χρηιμοποιώ για να γίνω κατανοητός καθώς ο όρος ΑΜΕΑ είναι ευρέως γνωστός) αποφασίζει αν θα στειρωθεί το άτομο. Έχει βγει και ένα καταπληκτικό video από την συλλογικότητα του Κοινού Τόπου στην Θεσσαλονίκη για την “νέα ευγονική” το οποίο και παραθέτω.

http://vimeo.com/12711276

Για να καταλήξω: Σιχαίνομαι την πρακτική της στείρωσης για όλους αυτούς τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Την έχω εφαρμόσει με πολύ μεγάλο κόστος αναγνώρισης στο τι έκανα εκείνη την στιγμή. Θα συνεχίσω να παλεύω για την κατάργηση της, όχι επειδή έχει αποτύπωμα στον “κώλο” μου λόγω ευγονικής (μόνο ανθρωποκεντρικά δεν θα μπορούσα να το εξετάσω αν και θα ευελπιστούσα έστω και ανθρωποκεντρικά να το σκεφτόταν κάποιος να άλλαζε μυαλά), αλλά επειδή είναι μια πρακτική καθαρά κατασταλτική απέναντι σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Ενναλακτικοί τρόποι υπάρχουν, αρκεί να κουνηθούμε λίγο παραπάνω πέρα απ' το να μαζεύουμε και να στειρώνουμε ότι τετράποδο βρεθεί στα πόδια μας.

Το σκεφτόμουν καιρό, τελικά θα το υλοποιήσω. Στην εκπομπή μαύρο πράσινο στις 14 Μαϊου θα υπάρχει θεματική για τον ρόλο των φιλοζωικών (τύπου adespoto.gr) καθώς και σε παγιωμένες τακτικές που ακολουθούν και πρέπει πια να ξεπεραστούν, πέραν του κομματιού της στείρωσης. Θα ενημερώσω στο ανάλογο νήμα για τα χορτοφαγικά ραδιόφωνα.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact