(Παρένθεση: Προσφάτως διάβαζα ότι οι Ινδιάνοι που ζούσαν κοντά στην Αλάσκα, ευθύνονται για την εξαφάνιση ενός είδους κάστορα που ζούσε την περιοχή :-\ Δεν υπάρχει φυλή που να μην επέφερε την παραμικρή αλλαγή στο φυσικό περιβάλλον).
αυτό που λέω είναι οτι εμεις σαν ανθρωποι, ενα αλλο ζώο σαν τα άλλα στον πλανήτη δεν εχουμε το δικαίωμα να εχουμε στην κατοχή μας (δεν μας ανήκει τίποτα) οποιοδήποτε ζώο ή οποιοδήποτε φυτό ή οποιαδήποτε εκταση στον πλανήτη, (εχετε δει κανενα ζώο να εχει στην κατωχή κατι?)
Θα συμφωνήσω με αυτό, πως ως άνθρωποι δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κανένα ζώο ιδιοκτησία μας.
Και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό πως βλέπεις τη συμβίωση με ένα ζώο - ως σχέση αφεντικού-σκλάβου ή φίλου.
Ωστόσο όπως πολύ σωστά ανέφερε και η Μαζικήν, εμείς είμαστε που ευθυνόμαστε για την σημερινή κατάσταση των εξημερωμένων ζώων
και δεν θα έπρεπε να αυτά να πληρώσουν για τα δικά μας λάθη, ακόμη μία φορά. Οφείλουμε να τα βοηθήσουμε να επιβιώσουν με όσο καλύτερο δυνατό τρόπο μπορούμε. Η ανθρώπινη παρέμβαση είναι συχνά απαραίτητη μόνο και μόνο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα που εμείς πάλι έχουμε δημιουργήσει...Δυστυχώς.
Δεν αφήσαμε χώρο στα ζώα δεν νομίζω πως είναι λύση η στείρωση, γιατι είναι εγωιστικό, επειδή εμεις να μην στεναχωρεθούμε επειδή ενα ζωάκι πέθανε.
Νομίζω πως θα επρεπε να στρταφούμε αλλού, αλλού είναι το πρόβλημα...
Εγωιστικό; :o Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της στείρωσης για να μην στεναχωρεθώ εγώ για τα ζώα που θα πεθάνουν...
Απλά σκέφτομαι ότι τα ζώα που θα έρθουν στη ζωή, θα έχουν το ενδιαφέρον να ζήσουν και όχι να πεθάνουν κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτων,
στα σκουπίδια ενώ δεν έχουν ανοίξει καν τα μάτια τους, μακρυά από τη μητέρα τους ή σε κάποιο κρύο δωμάτιο σωματείου με μία θανάσιμη ένεση....
Δεν ξέρω αν έχεις δει το earthlings....Αυτές οι εικόνες που είδα - παρόλο που ήμουν υπερ της στείρωσης- με έκαναν να πεισθώ ακόμη περισσότερο για την ορθότητα αυτής της αντιμετώπισης...Δεν υπάρχει τίποτα το φυσικό στη σημερινή ζωή των 'κατοικιδίων' - δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα το κόλλημα είναι στην στείρωση, που έρχεται να λύσει το πρόβλημα. :-\