Θα ειδες βεβαια πως δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα, απλως εκφραζω τους προβληματισμους μου! Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι η θεση "οσοι φιλοζωοι δεν στειρωνετε τα ζωα που εχετε σπιτι σας η αυτα που ταιζετε,δημιουργειτε προβλημα σε μας που ασχολουμαστε πιο ενεργα". Νομιζω εχω εξηγησει στο σχολιο μου γιατι.
Δεν αμφιβαλλω πως ποναμε για τα ζωα, παρολαυτα θα καναμε το ιδιο στα παιδια μας?Ειπα και πιο πανω πως στην κατασταση που ειναι ο πλανητης,η ζωη απο εδω και περα για τις επομενες γενιες θα ειναι βασανιστηριο.Δεν εχω δει κανεναν να στειρωνει τα παιδια του ομως.....
Κανω διαχωρισμο αναμεσα στο δικο μου και στο αστεγο,γιατι οπως ειπα και στην αρχη ειναι απιθανο να συγκατοικησεις με μη στειρωμενο αρσενικο γατο!Οσο για το "τι σημαίνει οτι προτιμάει οποιαδήποτε παράμβαση προκειμένου να είναι κοντά σου" αυτο πως δεν το καταλαβαινεις? Εδωσα ενα σκυλακι που ταιζα, σε ενα χωριο 60χιλιομετρα απο την Πατρα σε καποιον πραγματικα φιλοζωο, και βρηκα το σκυλο εξω απο την πορτα μου σε 5 μερες παλι, εξαντλημενο απο την ταλαιπωρια για να βρει το δρομο.Δηλαδη αν αυτον τον σκυλο επρεπε να τον στειρωσω για να τον κρατησω σπιτι μου, νομιζεις οτι ειναι μια "θυσια" που δεν θα ηταν διατεθειμένος να κανει?Δεν ξερω πως αλλιως να στο εξηγησω,γιαυτο εφερα αυτο το παραγειγμα,αλλα επειδη ξερω οτι εχεις σχεση με ζωα νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω, "επικοινωνια".
Θα το θεσω αλλιως,για μια συγκατοικηση ειτε μεταξυ ανθρωπινων ζωων,ειτε ανθρωπινων με μη ανθρωπινων ζωων, πρεπει να γινονται καποιες υποχωρησεις και υποχρεωτικα θα αλλαξουν οι συνηθειες και ο τροπος ζωης και απο τις δυο μεριες.Εγω νομιζω πως ειμαι σε θεση να καταλαβω αν το ζωακι που σκεφτομαι να συγκατοικησω μαζι του θα ηταν οκ με κατι τετοιο.Αν πχ ειναι μια αγριογατα μου με πλησιαζει μονο για να φαει και δεν θελει πολλα πολλα,ε δεν θα την πιασω με το ζορι να παω να την στειρωσω και να την κανω κατοικιδιο!
Εάν το περιβάλλον και η ανθρώπινη συμπεριφορά ήταν βιώσιμα για τα άστεγα ζώα, τότε δεν θα υπήρχαν ανάγκες για στειρώσεις. Και δεν θα υπήρχε ανάγκη ουτε καν για περίθαλψη.
Το περιβαλλον και η ανθρωπινη συμπεριφορα δεν ειναι βιωσιμα ουτε για τα ανθρωπινα ζωα, υπαρχει αναγκη για στειρωση? Και για πολλα ανθρωπινα ζωα υπαρχει αναγκη περιθαλψης,εχει το δικαιωμα αυτος που τα περιθαλπτει να αποφασισει αν θα στειρωθουν?
Με λίγα λόγια δηλαδη να γίνουν όλοι βίγκαν. Αυτό είναι ουτοπικό, ναι. Μέχρι λοιπον να γίνουμε όλοι βίγκαν (που δεν πρόκειται) , θα υποφέρουν δισεκατομύρια ζώα, κι αυτό το αντιμετωπίζω εν μέρει με τη στείρωση. Δεν είναι ηθικό, αλλα αναγκαίο κακό. Είναι κλισέ , αλλα είναι και μια πραγματικότητα.
Αν εξαρχης βλεπεις μια κινηση ως ουτοπικη και ανεφικτη οντως δεν μπορεις να παλεψεις γιαυτην. Πριν απο καποια χρονια ηταν ουτοπικο να ψηφιζουν οι γυναικες και να μην υπαρχουν σκλαβοι.Αν καποιοι ανθρωποι δεν παλευαν για τα δικαιωματα αυτων και προτειναν να τους στειρωνουν μεχρι να βρεθει η λυση?Πιστευεις θα ειχε βρεθει?
Οι στειρώσεις δεν οδηγούν σε εξαφάνιση. Είναι πολύ λίγοι αυτοι που στειρώνουν σε σχέση με τον κόσμο που ταιζει, και αναλογικά με τις γέννες.
Ουτε καν "έλεγχο πληθυσμού" δεν πετυχαίνουν οι στειρώσεις.
Στειρωση=μη αναπαραγωγη Δεν γινεται αυτοι που ειναι υπερ της στειρωσης να βασιζονται στο οτι δεν στειρωνουν αυτοι που ειναι κατα.Ποσο μαλλον οταν χρησιμοποιουνται ψυχολογικοι εκβιασμοι του στιλ εσεις που δεν στειρωνετε φορτωνετε προβληματα σε εμας (αυτο δεν ειναι για σενα προσωπικα μαρουλακι αλλα σε ολους οσους το λενε)