χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 55134 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitris34

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #210 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 09:54:34 μμ »
http://el.wikisource.org/wiki/Διακήρυξη_Δικαιωμάτων_των_Ζώων
Άρθρο 4
Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους.

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

• Θαμώνας
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
« Απάντηση #211 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 09:57:57 μμ »
Λέει λοιπον ο κυριος:

Παράθεση
Για τις έγκλειστες γάτες, από προσωπική μου πείρα και διασταυρωμένες πληροφορίες, κι επειδή είναι όντως ένα θέμα το πώς θα γεννάνε και τι θα τα κάνουμε, δίνω μια πρακτική λύση, ότι μπορούμε να τις στειρώσουμε αφού όμως πρώτα τις αφήσουμε να γεννήσουν μια-δυο φορές, να λειτουργήσει κανονικά ο οργανισμός τους
.

2 γέννες = 8 γατιά μίνιμουμ. Έστω 3 θηλυκά. Δυο γέννες το καθένα = 24 γατιά + 8 που είχαμε αρχικά + 1 απο το οποιο ξεκινήσαμε μας κάνουν...33 . Οταν μου πει σε τι κήπους ή διαμερίσματα θα βολέψει αυτα τα 33 γατάκια , τότε ας κάνει το ξύπνιο ελέυθερα.
Επιπλέον δεν ισχύει οτι αν στειρωθουν δεν λειτουργουν σωστα, ενω αν γεννησουν 2 φορές λειτουργουν σωστα. Αυτά είναι σκιτζίδικα που λέει.  rolleye
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #212 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 09:59:05 μμ »
Και εσύ δίκιο έχεις maroulaki. Απλά αναρωτιέμαι αν δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο θα στειρώναμε και ανθρώπους (με την ίδια λογική, για να μην υποφέρουν). Θέλω να πω λειτουργούμε συνήθως με τον κανόνα μην κάνεις ότι δεν θα ήθελες να σου κάνουν. Δεν θα ήταν περίεργο αν πιάναμε ένα παιδί ανθρώπινο και το στειρώναμε. Η μας φαίνεται περίεργο επειδή κατά βάθος είμαστε λίγο σπισιστές (βάζω και τον εαυτό μου μέσα)?

Ακόμα και όταν βρίσκουμε ένα γατάκι στον δρόμο σκεφτόμαστε ποτέ ότι είναι πέραν της αυτοδιάθεσης του όταν το παίρνουμε σπίτι μας και το κλείνουμε? Δεν είμαι κατά της στείρωσης (για διάφορα ζώα) ούτε υπερ. Ίσως να είναι αναγκαίο κακό αλλά από την άλλη τα ζώα δεν έχουν το δικαίωμα να προσπαθήσουν να ζήσουν και να ίσως μεταλλαχθούν σε αυτό το περιβάλλον? Έκανα στείρωση στον γάτο μου αλλά μπορώ να πω ότι νιώθω ότι του έκανα κάτι καλό.  sadface

• Θαμώνας
« Απάντηση #213 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 10:05:56 μμ »
Οταν βρίσκω γατάκι στο δρόμο κατευθείαν σκεφτομαι οτι πειναει, διψάει κρυωνει και φοβάται, οποτε (αν μου είναι εφικτό) το υιοθετώ. Ποτε δεν μου περνάει απ το μυαλο το πιθανό: "Μήπως απλά δεν θέλει να το πάρω", γιατι πιστευω πως τελικά με έχει ανάγκη όπως κι εγώ έχω ανάγκη την παρουσία του. Πολλά γατιά εχω υιοθετήσει ή δώσει για υιοθεσία, και νομίζω πως τελικά ευτυχήσανε..

• Sr. Member
« Απάντηση #214 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 10:10:27 μμ »
Λέει λοιπον ο κυριος:

Παράθεση
Για τις έγκλειστες γάτες, από προσωπική μου πείρα και διασταυρωμένες πληροφορίες, κι επειδή είναι όντως ένα θέμα το πώς θα γεννάνε και τι θα τα κάνουμε, δίνω μια πρακτική λύση, ότι μπορούμε να τις στειρώσουμε αφού όμως πρώτα τις αφήσουμε να γεννήσουν μια-δυο φορές, να λειτουργήσει κανονικά ο οργανισμός τους
.

2 γέννες = 8 γατιά μίνιμουμ. Εστω 3 θυληκά. Δυο γέννες το καθένα = 24 γατιά + 8 που είχαμε αρχικά + 1 απο το οποιο ξεκινήσαμε μας κάνουν...33 . Οταν μου πει σε τι κήπους ή διαμερίσματα θα βολέψει αυτα τα 33 γατάκια , τότε ας κάνει το ξύπνιο ελέυθερα.
Επιπλέον δεν ισχύει οτι αν στειρωθουν δεν λειτουργουν σωστα, ενω αν γεννησουν 2 φορές λειτουργουν σωστα. Αυτά είναι σκιτζίδικα που λέει.  rolleye
Ψαχνεις κηπους και διαμερισματα; Σκεψου ότι ο πλανητης δεν χωρά τόσους ανθρωπους. Ο υπερπληθυσμός της γης (από ανθρωπους) εχει δημιουργησει πολλά προβληματα  (τρυπα οζοντος, μολυνση περιβαλοντος κ.α.) Για μένα όποιος είναι υπερ της στειρωσης ας δοκιμασει πρωτα στο είδος του.
 Το ξαναλεω: Μην κανεις σε άλλους αυτό που δεν θελεις να κανουν οι άλλοι σε σενα

• Sr. Member
« Απάντηση #215 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 10:13:19 μμ »
Οταν βρίσκω γατάκι στο δρόμο κατευθείαν σκεφτομαι οτι πειναει, διψάει κρυωνει και φοβάται,
Εσυ το σκεφτεσαι. Ειναι ετσι όμως;

• Θαμώνας
« Απάντηση #216 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 10:18:42 μμ »
Οκ, τοτε για να είμαι συνειδησιακά "καθαρή" και συνεπής απέναντι στην συνολική μου ιδεολογία, θα αφήνω τις επομενες μου γάτες να γεννήσουν και θα αφήσω τα μωρά στην τύχη τους.
Γιατι το να είμαι σε συνεχή αγώνα για να τους βρω σπίτια δεν είναι εφικτό, αλλα περα απο αυτό, εχω κι άλλα πραγματα να κάνω.
Επίσης δεν θα τις περιθάλπω όταν κολλάνε FIV, και σαφέστατα δεν θα τις περιθάλπω οταν τις χτυπάνε αμάξια, αλλωστε γιατι να παρεμβαίνω; Δεν θα στειρώνω για να μην παρεμβαίνω, αλλα δεν θα κάνω και καμία απολυτως άλλη παρέμβαση. Για εμβόλια ούτε λόγος φυσικά.

• Θαμώνας
« Απάντηση #217 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 10:35:41 μμ »
Θέλω τελικά να καταλήξω στο εξης
Οτι κάνουμε με τα άστεγα ή τα ζώα που φροντιζουμε καθημερινά, είναι παρέμβαση. Οπου βάλουμε χέρι παρεμβαίνουμε. Είναι η στείρωση σαν πράξη που στα ανθρώπινα αυτιά ακούγεται απεχθής σε σχέση με τον εμβολιασμό πχ. Ο εμβολιασμός δεν ακουγεται καλός ; Κι όμως τι είναι ; Είναι παρέμβαση στη φύση, οπως και για τον άνθρωπο φυσικά. Ειπε κανεις οτι οι εμβολιασμοι για τον άνθρωπο είναι οκ και φυσιολογικοί?
Με τίποτα !

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #218 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 10:38:47 μμ »
   Θα ειδες βεβαια πως δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα, απλως εκφραζω τους προβληματισμους μου! Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι η θεση "οσοι φιλοζωοι δεν στειρωνετε τα ζωα που εχετε σπιτι σας η αυτα που ταιζετε,δημιουργειτε προβλημα σε μας που ασχολουμαστε πιο ενεργα". Νομιζω εχω εξηγησει στο σχολιο μου γιατι.
   Δεν αμφιβαλλω πως ποναμε για τα ζωα, παρολαυτα θα καναμε το ιδιο στα παιδια μας?Ειπα και πιο πανω πως στην κατασταση που ειναι ο πλανητης,η ζωη απο εδω και περα για τις επομενες γενιες θα ειναι βασανιστηριο.Δεν εχω δει κανεναν να στειρωνει τα παιδια του ομως.....

Κανω διαχωρισμο αναμεσα στο δικο μου και στο αστεγο,γιατι οπως ειπα και στην αρχη ειναι απιθανο να συγκατοικησεις με μη στειρωμενο αρσενικο γατο!Οσο για το "τι σημαίνει οτι προτιμάει οποιαδήποτε παράμβαση προκειμένου να είναι κοντά σου" αυτο πως δεν το καταλαβαινεις? Εδωσα ενα σκυλακι που ταιζα, σε ενα χωριο 60χιλιομετρα απο την Πατρα σε καποιον πραγματικα φιλοζωο, και βρηκα το σκυλο εξω απο την πορτα μου σε 5 μερες παλι, εξαντλημενο απο την ταλαιπωρια για να βρει το δρομο.Δηλαδη αν αυτον τον σκυλο επρεπε να τον στειρωσω για να τον κρατησω σπιτι μου, νομιζεις οτι ειναι μια "θυσια" που δεν θα ηταν διατεθειμένος να κανει?Δεν ξερω πως αλλιως να στο εξηγησω,γιαυτο εφερα αυτο το παραγειγμα,αλλα επειδη ξερω οτι εχεις σχεση με ζωα νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω, "επικοινωνια".
Θα το θεσω αλλιως,για μια συγκατοικηση ειτε μεταξυ ανθρωπινων ζωων,ειτε ανθρωπινων με μη ανθρωπινων ζωων, πρεπει να γινονται καποιες υποχωρησεις και υποχρεωτικα θα αλλαξουν οι συνηθειες και ο τροπος ζωης και απο τις δυο μεριες.Εγω νομιζω πως ειμαι σε θεση να καταλαβω αν το ζωακι που σκεφτομαι να συγκατοικησω μαζι του  θα ηταν οκ με κατι τετοιο.Αν πχ ειναι μια αγριογατα μου με πλησιαζει μονο για να φαει και δεν θελει πολλα πολλα,ε δεν θα την πιασω με το ζορι να παω να την στειρωσω και να την κανω κατοικιδιο!

Εάν το περιβάλλον και η ανθρώπινη συμπεριφορά ήταν βιώσιμα για τα άστεγα ζώα, τότε δεν θα υπήρχαν ανάγκες για στειρώσεις. Και δεν θα υπήρχε ανάγκη ουτε καν για περίθαλψη.

Το περιβαλλον και η ανθρωπινη συμπεριφορα  δεν ειναι βιωσιμα ουτε για τα ανθρωπινα ζωα, υπαρχει αναγκη για στειρωση? Και για πολλα  ανθρωπινα ζωα υπαρχει αναγκη περιθαλψης,εχει το δικαιωμα αυτος που τα περιθαλπτει να αποφασισει αν θα στειρωθουν?

Με λίγα λόγια δηλαδη να γίνουν όλοι βίγκαν. Αυτό είναι ουτοπικό, ναι.  Μέχρι λοιπον να γίνουμε όλοι βίγκαν (που δεν πρόκειται) , θα υποφέρουν δισεκατομύρια ζώα, κι αυτό το αντιμετωπίζω εν μέρει με τη στείρωση. Δεν είναι ηθικό, αλλα αναγκαίο κακό. Είναι κλισέ , αλλα είναι και μια πραγματικότητα.

Αν εξαρχης βλεπεις μια κινηση ως ουτοπικη και ανεφικτη οντως δεν μπορεις να παλεψεις γιαυτην. Πριν απο καποια χρονια ηταν ουτοπικο να ψηφιζουν οι γυναικες και να μην υπαρχουν σκλαβοι.Αν καποιοι ανθρωποι δεν παλευαν για τα δικαιωματα αυτων και προτειναν να τους στειρωνουν μεχρι να βρεθει η λυση?Πιστευεις θα ειχε βρεθει?

Οι στειρώσεις δεν οδηγούν σε εξαφάνιση. Είναι πολύ λίγοι αυτοι που στειρώνουν σε σχέση με τον κόσμο που ταιζει, και αναλογικά με τις γέννες.
Ουτε καν "έλεγχο πληθυσμού" δεν πετυχαίνουν οι στειρώσεις.

Στειρωση=μη αναπαραγωγη Δεν γινεται αυτοι που ειναι υπερ της στειρωσης να βασιζονται στο οτι δεν στειρωνουν αυτοι που ειναι κατα.Ποσο μαλλον οταν χρησιμοποιουνται ψυχολογικοι εκβιασμοι του στιλ εσεις που δεν στειρωνετε φορτωνετε προβληματα σε εμας (αυτο δεν ειναι για σενα προσωπικα μαρουλακι αλλα σε ολους οσους το λενε)
θυμήσου να θυμάσαι.....

• Addicted
« Απάντηση #219 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 10:43:51 μμ »
Μια θεούσα κάποτε μου είχε πει "δεν έχουμε το δικαίωμα να στειρώνουμε τα ζώα". Φόραγε δερμάτινα παπούτσια όταν το έλεγε. Εγώ δεν λέω να μην στειρώνουμε, απλά όταν το κάνουμε να ξέρουμε πως δεν είναι προς συμφέρον μας. Τραγικό επίσης βρίσκω γνωστή μου κράτησε 15 χρόνια κλειστό ένα γατί σε διαμέρισμα (αρσενικό) χωρίς στείρωση. Πραγματικά θα υπέφερε (ο γάτος) σε κάθε οίστρο! thimos

• Θαμώνας
« Απάντηση #220 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 10:50:58 μμ »
Πριν χρόνια δεν ψηφιζαν οι γυναικες, και υπηρχαν σκλάβοι. Οι άνθρωποι πάλεψαν για τους ανθρώπους. Αγωνίστηκαν για το είδος τους. Τα κατάφεραν. Τώρα όμως μιλάμε για ένα άλλο είδος, το οποιο δυστυχως έχει τοποθετηθει χαμηλα σε ιεραρχία με το δικο μας.
Γι αυτο και λέω οτι μέχρι να γίνουν ολοι βιγκαν εγω θα χω ζήσει και θα χω πεθανει 1000 φορές.

Επισης οσον αφορά στο θέμα στείρωση των ανθρώπων, προσωπικα δεν σκοπευω να αποκτησω απογονους, (θα μου πεις οτι εχω επιλογη και θα χεις δικιο) και δεν μπορω να πω οτι πεταω απο χαρα που αυξανομαστε και πληθυνόμαστε και εχουμε κανει τον πλανητη ενα κουρελι.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #221 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 10:56:58 μμ »
Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, έχει ξαναγίνει και θα ξαναγίνεται για καιρό...

Καλά, ο τύπος του γατολεξικού είναι φαιδρός!  thimos Αν διαβάσατε αυτά που λέει στη συνέντευξη, χρησιμοποιεί τις γάτες και την υποτιθέμενη φιλοζωία του, σαν όχημα αυτοπροβολής. Είμαι σχεδόν σίγουρη οτι ούτε οικόσιτη γάτα είχε ποτέ, αλλά και ούτε έχει φροντίσει ποτέ του αδέσποτη γάτα... rolleye

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #222 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 11:01:35 μμ »
Μια θεούσα κάποτε μου είχε πει "δεν έχουμε το δικαίωμα να στειρώνουμε τα ζώα". Φόραγε δερμάτινα παπούτσια όταν το έλεγε. Εγώ δεν λέω να μην στειρώνουμε, απλά όταν το κάνουμε να ξέρουμε πως δεν είναι προς συμφέρον μας. Τραγικό επίσης βρίσκω γνωστή μου κράτησε 15 χρόνια κλειστό ένα γατί σε διαμέρισμα (αρσενικό) χωρίς στείρωση. Πραγματικά θα υπέφερε (ο γάτος) σε κάθε οίστρο! thimos
Γιατι αυτη δεν υπεφερε απο τα "ψεκασματα"? questionmark

Πριν χρόνια δεν ψηφιζαν οι γυναικες, και υπηρχαν σκλάβοι. Οι άνθρωποι πάλεψαν για τους ανθρώπους. Αγωνίστηκαν για το είδος τους. Τα κατάφεραν. Τώρα όμως μιλάμε για ένα άλλο είδος, το οποιο δυστυχως έχει τοποθετηθει χαμηλα σε ιεραρχία με το δικο μας.
Γι αυτο και λέω οτι μέχρι να γίνουν ολοι βιγκαν εγω θα χω ζήσει και θα χω πεθανει 1000 φορές.

Επισης οσον αφορά στο θέμα στείρωση των ανθρώπων, προσωπικα δεν σκοπευω να αποκτησω απογονους, (θα μου πεις οτι εχω επιλογη και θα χεις δικιο) και δεν μπορω να πω οτι πεταω απο χαρα που αυξανομαστε και πλυθηνομαστε και εχουμε κανει τον πλανητη ενα κουρελι.

Τοτε και οι μαυροι δεν θεωρουνταν "ανθρωποι" και αφου υπαρχει πανω απο ενας σε αυτο το φορουμ καθως και σε αλλα παρομοια σε αλλες χωρες, εφόσον υπαρχει πανω απο ενας αντισπισιστης εχει γινει η αρχη  winking
Η απαισιοδοξια ποτε δεν υπηρξε καλος συμβουλος :*
Δεν ειμαι τοσο αντιθετη στη στειρωση,στην πραγματικοτητα δεν εχω καταληξει αν πρεπει να γινεται η οχι.Σε αυτο που ειμαι αντιθετη ειναι στους "φανατικους υπερ" που τα βαζουν με τους κατα.Σε καμια περιπτωση  δεν τη θεωρω λυση,δεν κρινω ομως αυτους που το κανουν.
θυμήσου να θυμάσαι.....

• Addicted
« Απάντηση #223 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 11:03:24 μμ »
Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, έχει ξαναγίνει και θα ξαναγίνεται για καιρό...

Καλά, ο τύπος του γατολεξικού είναι φαιδρός!  thimos Αν διαβάσατε αυτά που λέει στη συνέντευξη, χρησιμοποιεί τις γάτες και την υποτιθέμενη φιλοζωία του, σαν όχημα αυτοπροβολής. Είμαι σχεδόν σίγουρη οτι ούτε οικόσιτη γάτα είχε ποτέ, αλλά και ούτε έχει φροντίσει ποτέ του αδέσποτη γάτα... rolleye

Άσε που λέει και μούφες αυτό ότι πρέπει να γεννήσει 1-2 φορές δεν ισχύει πλεον για στειρωμένα ζώα ανθρώπινα και μη.

• Addicted
« Απάντηση #224 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 11:08:28 μμ »
Γιατι αυτη δεν υπεφερε απο τα "ψεκασματα"? questionmark

Άλλη η θεούσα και άλλη αυτή με τον γάτο. :D Πάντως η θρήσκα σίγουρα θα υποφέρει από ψεκάσματα (δεν ξέρω αν η λέξη θεούσα είναι political correct)! laugh3

Το ψέκασμα το βίωσα πάντως, και πραγματικά δεν αντέχεται. Σε συγκατοίκηση με γάτο σε διαμέρισμα πόλης η στείρωση είναι λυτρωτική και για τους δυο.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής