Επισης καποιοι λενε βρειτε τη λυση οσοι διαφωνειται με τη στειρωση,και οποια λυση προταθηκε χαρακτηριστηκε εξωπραγματικη και ουτοπικη.Εγω θα ελεγα πως οι αλλες προτασεις εκτος της στειρωσεως ειναι ο δυσκολος δρομος,ενω η στειρωση ο ευκολος.Ειληκρινα δεν μπορω να καταλαβω την επιθετικοτητα αυτων που ειναι υπερ σε αυτους που ειναι κατα.Ενταξη καταλαβα τους συλλογισμους περι πολλαπλασιασμου,αλλα εφ οσων η στειρωση δεν ειναι η λυση δεν καταλαβαινω γιατι ειναι υποχρεωμενοι οσοι ειναι κατα να γινουν υπερ?Δηλαδη ας εξαφανισουμε το ειδος και μετα βλεπουμε?Μονο και μονο για να μη στενοχωριομαστε που βλεπουμε γατακια πατημενα η σκυλακια κακοποιημενα? Γιατι να μη κανουμε μια ευθανασια σε ολα τοτε?

?
Το να ασχολεισαι ενεργα με το θεμα των αστεγων ζωων ειναι επιλογη,καποτε και γω το ειχα επιλεξει αλλα αυτο δεν μου δινει το δικαιωμα να αποφασιζω για το μελλον τους ως ειδος! Το να στειρωσω το ζωακι που εχω υπο την προστασια μου ειναι επιλογη μου,και λεω επιλογη μου γιατι "νιωθω" πως ο "συντροφος" μου προτιμαει οποιαδηποτε επεμβαση για να ειναι κοντα μου,αλλα το να στειρωνω ενα αστεγο και να το αφηνω στη μοιρα του δεν νομιζω πως ειναι σωστη κινηση.
Γιατι δεν στειρωνονται τα παιδια στα ορφανοτροφεια η μηπως θα επρεπε?Οποιος ασχολειται ενεργα με ορφανα και αστεγους ανθρωπους θα επρεπε να εχει το δικαιωμα να τους στειρωνει κιολας για να απαλλαξει τους απογονους τους απο την πολυ πιθανη ¨κακη τους μοιρα"?
Γιατι ολη αυτη η ενεργητικοτητα στο να πεισουμε τους ανθρωπους να στειρωνουν τα ζωα τους,να μην επικεντρωνεται στο να τους πεισουμε να σεβονται καθε μορφη ζωης και τον πλανητη που τους φιλοξενει με οτι αυτο συνεπαγεται στον τροπο ζωης τους? Αν εχεις εναν πονοκεφαλο που επιμενει το παυσιπονο δεν βοηθαει ουσιαστηκα,πρεπει να καταπολεμησεις την αιτια.Κανεις δεν εχει το δικαιωμα να κατηγορησει αυτους που δεν επιλεγουν το "παυσιπονο".Ασε που εχει και παρενεργειες!
Καποιος εγραψε,οποιος θελει να ερθει μαζι μας καθε βραδυ να δει τι συμβαινει και μετα να πει οτι ειναι κατα της στειρωσης η να παρει τηλεφωνο καποιον κυριο στη Θεσσαλονικη.Δηλαδη εμεις οι υπολοιποι που ζουμε στον Αρη? Δεν βλεπουμε τι συμβαινει? Επειδη καποιος εχει παρει την αποφαση να επικεντρωθει σε αυτο το προβλημα,και μπραβο του,του δινεται αυτοματα το δικαιωμα να αποφασιζει τι ειναι το σωστο?Εμεις δεν δικαιουμαστε να εχουμε αποψη?
Ας επιλεξουμε για μια φορα τον δυσκολο δρομο μηπως και λυσουμε το προβλημα απο τη βαση του.Οι "υπερ" λενε πως οι "κατα" ειναι μονο θεωρια και καθολου πραξη και γω ρωταω : Ποια ειναι η πραξη των "υπερ"?Το μονο που κανουν επιπλεον ειναι η στρειρωση,κατι που και οι ιδιοι παραδεχονται πως δεν ειναι λυση,και αν το δουμε μακροπροθεσμα οδηγει σε εξαφανιση.Καποιοι μαλιστα ειναι και υπερ της εξαφανισης οποτε εκει το θεμα παει αλλου και με βρισκει εντελως αντιθετη.
Παιδια εσεις που εισαστε υπερ να ειστε σιγουροι πως αν προτεινατε μια πραγματικη λυση θα ακολουθουσαμε ,αλλα δεν μπορειτε να λετε βρειτε εσεις τη λυση αλλιως στειρωστε οποιο σκυλακι η γατακι πεσει στα χερια σας! Ακομα και αν υποθεσουμε οτι ειναι ενα ενδιαμεσο σταδιο,για ποσο καιρο θα ειναι "ενδιαμεσο"?Μεχρι την εξαφανιση τους?