χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 55129 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ge0rgia

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #195 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 09:09:00 πμ »
apokalupsh 13 γάτες σε διαμέρισμα??? Μπράβο  :)
Μου ακούγεται πολύ ωραίο γιατί έχουμε συνηθίσει στο σπίτι μας να έχουμε 1 το πολύ 2 ζωάκια.
Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον άνθρωπο. Αν και βλέπεις ότι λέει ψέματα, άκουσέ τον και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί το κάνει!

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #196 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 11:11:47 πμ »
επικρατει μια μικρη τρελα βεβαια αλλα δε θα μπορουσε να γινει αλλιως!
το καθενα εχει την ιστορια του...
πχ τον μαιο βρηκαμε σε μια κούτα δίπλα από τα σκουπίδια 8 μωρα 15 ημερων ξεπαγιασμενα, το ενα ειχε ηδη πεθανει.
παρολο που ειχα 7 γατες ηδη... δεν θα τα φροντισεις??? ειναι δυνατον να τα αφησεις εκει??
τα πηραμε, τα φροντισαμε... καθε μερα ξυπνουσαμε και δεν γνωριζαμε αν θα τα βρουμε ζωντανα
τα ταιζαμε εγω και η μανα μου, οποια προλαβαινε να παει σπιτι, ανα 4 ωρες, παντα να τους βαζουμε μπουκαλια διπλα με καυτο νερο για να ζεσταινονται..
ωσπου ξεπερασαν τον κινδυνο και μαλιστα αρχισαν να τρωνε μονα τους, να μην εξαρτονται απο μας. επεζησαν τα 6.
μετα απο ολο αυτο... πως να τα αφησεις στον δρομο? πως να αφησεις αυτες τις ψυχουλες, που δεν γνωρισαν ουτε κακια ουτε κινδυνο απο αμαξι ουτε τιποτα?
μας περασε κι απο το μυαλο να τα δωσουμε... αλλα αφενος δεν τα εμπιστευομασταν πουθενα αλλου ... ειχαμε δεθει κιολας αλλα και δεν θελαμε να δωσουμε ενα εδω και ενα εκει. αποφασισαμε να τα κρατησουμε τελικα εμεις ενωμενα.

ονειρο ζωης καποτε να αποκτησουμε ενα σπιτι εξω απο την Αθήνα με τεραστιο κηπο που θα φυτευουμε τα δικα μας λαχανικα και θα αφησουμε τις γατες μου ελευθερες να τρεχουν και να παιζουν.  :)

apokalupsh 13 γάτες σε διαμέρισμα??? Μπράβο  :)
Μου ακούγεται πολύ ωραίο γιατί έχουμε συνηθίσει στο σπίτι μας να έχουμε 1 το πολύ 2 ζωάκια.

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

• Addicted
« Απάντηση #197 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 02:24:13 μμ »
13 γάτες,ε; Ουάου!  shock
Και εμένα τα δικά μου ζώα κάπως έτσι μου..ξέμεναν σπίτι!
Τα έπαιρνα για περίθαλψη, αλλά μετά πού να τ' αφήσεις..!  biggestgrin

Τραγικό ήταν πώς είχαν καταλήξει σπίτι μου δύο παπαγάλοι. Εγώ ποτέ δε θα έπαιρνα πουλί σε κλουβί.
Δούλευα όμως τότε σε ένα pet shop (Pet Champion τότε, Pet City τώρα. Για να ξέρετε και τί παίζει μ' αυτούς!).
Αυτοί οι δύο παπαγάλοι ήρθαν άρρωστοι στο μαγαζί (σε διαφορετικές χρονικές περιόδους).
Για τον έναν η πρόταση του διευθυντή του μαγαζιού ήταν να τον πετάξουμε στα σκουπίδια, για να μην χαλάει την εικόνα του μαγαζιού και για τον άλλο να τον αφήσουμε να πεθάνει στο κλουβί του στην αποθήκη, αφού τα έξοδα για τα φάρμακα του ξεπερνούσαν την..τιμή του! Βλέπεις δεν ήταν ακριβοί παπαγάλοι, αλλά ένα Love Bird και ένα λίγο μεγαλύτερο είδος Parakeet (35 και 120 ευρώ η τιμή που τα δίνανε αντίστοιχα).
Οπότε τα πήρα και τα δύο εγώ! Και το τραγικό; Ενώ ήξερα τί σκόπευαν να τα κάνουν, όταν είπα ότι θα τα πάρω εγώ, μου ζητήθηκε να τα πληρώσω! Να τα αγοράσω κανονικά!
Τότε ήμουν 19 χρονών (χαϊβάνι) και το έκανα, αντί να τους καταγγείλω! Πάντως και τα δύο έζησαν πάνω από 3 χρόνια.
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #198 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 04:04:12 μμ »
Αρχικα σχεδον ολα τα ζωα(εκτος απο τον ανθρωπο και το δελφινι), δεν κανουν "σεξ" γιατι το απολαμβανουν (εχω ακουσει να μου λενε "γιατι στειρωσες την γατα, τωρα δεν μπορει να χαρει το σεξ") αλλα γιατι τους το "επιβαλλουν" οι ορμονες τους. Οσοι εχουν γατια ή σκυλια και τα εχουν ζησει σε περιοδο οιστρου θα καταλαβουν ακριβως τι εννοω.

Και στους ανθρώπους οι ορμόνες τους το επιβάλλουν... αυτή είναι η λειτουργία του οργανισμού που αρχίζει κατά την εφηβεία και οι ορμόνες μας οδηγούν στο sex. Οποιος έχει δει 15χρόνο αγόρι θα καταλάβει τι εννοώ!  nanana

Σπισιστικό είναι διότι δεν θα κόβαμε ένα μέλος του σώματος των παιδιών μας άρα είναι κάτι που κάνουμε μόνο στα μη ανθρώπινα ζώα προληπτικά Franchesca. Αν είναι αναγκαίο κακό ΟΚ!

Αποσυνδεδεμένος Ge0rgia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #199 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 05:01:24 μμ »
Είναι όμως καλύτερο να βλέπουμε τόσα αδέσποτα να πεθαίνουν στη πείνα, να τα πατούν τα αυτοκίνητα και να τα κακομεταχειρίζονται οι άνθρωποι?
Εγώ μεταξύ των 2 προτιμώ τη στείρωση και ας είναι για κάποιους σπισιστικό.

Τα ζώα λειτουργούν πολύ διαφορετικά από τους ανθρώπους. Ένας σκύλος ή γάτος κατά τη διάρκεια της ζωής του κάνει 2 γέννες το χρόνο, αν υπολογίσουμε 5 μικρά σε κάθε γέννα και πολλαπλασιάσουμε επί τα χρόνια που γεννά δεν θέλω καν να φανταστώ για πόσα ζώα μιλάμε και πόσα από αυτά θα καταλήξουν σύντομα αδέσποτα και σε κακή κατάσταση.

Δεν είναι εγωιστικό να το παίζω φιλόζωος, να είμαι θεωρητικά εναντίον της στείρωσης, να μην τρώω κρέας για να γλιτώσω από σίγουρο θάνατο κάποια ζώα και όμως με τις πράξεις μου να επιτρέπω να συμβαίνει αυτό?

Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον άνθρωπο. Αν και βλέπεις ότι λέει ψέματα, άκουσέ τον και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί το κάνει!

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #200 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 05:40:34 μμ »
Είτε λειτουργούν σαν τον άνθρωπο είτε λειτουργούν αλλιώς, είτε έχουμε δικαίωμα να τα στειρώνουμε είτε όχι, είτε είναι σπισιτικό, ναζιστικό ή ο,τι άλλο είναι, είναι πραγματικότητα επίσης και αυτό: Δεν μπορούμε να τα προστατέψουμε από τον υπαίτιο, (το ανθρώπινο είδος) οπότε αναγκαστικά στειρώνουμε το θύμα, αφού δεν μπορούμε να στραφούμε κατά του θύτη.
Μπορούμε να πολεμήσουμε τον θύτη, ώστε να είμαστε και δίκαιοι; Το ανθρώπινο είδος είναι που πρέπει να στειρώνεται, τα άλλα στειρώνουμε. Αλλά μπορούμε να πράξουμε το δίκαιο; Δεν μπορούμε γιατί είμαστε αδύναμοι. Οπότε; Αφήνουμε τα πράγματα όπως είναι;

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

• Addicted
« Απάντηση #201 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 05:44:29 μμ »
Αρνήθηκα εγώ Incignito ότι είναι σπισιστικό; Αυτό με τα παιδιά δεν το έθεσα ως αντί-παράδειγμα.
Πραγματικά πιστεύω ότι είναι φασιστικό! Και ευτυχώς που και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να τα προστατεύσουμε!
Όπως ο εγκλεισμός των παιδιών είναι φασισμός (γιατί σε κλουβί νοιώθουν τα παιδιά περιορισμένα στο σπίτι!), έτσι και η χειρουργική επέμβαση για την προστασία τους είναι σπισιστική. Αλλά δε νομίζω ότι κανένας μας κάνει με ευχαρίστηση ούτε το ένα,ούτε το άλλο!
Αναγκαίο κακό είναι και τα δύο.  
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #202 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 06:23:53 μμ »
Παιδιά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου για την στείρωση των ζώων. Χωρίς να έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα πιστεύω πως ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να στειρώνει τα ζώα, όπως δεν έχει δικαιωμα και να τα τρώει. Ο λόγος που δεν έχω κατοικίδιο είναι αυτός. Ποιοι είμαστε τελοσπάντων που θα αποφασίσουμε για τη σεξουαλικότητα του ζώου; Πάντως δεν θα θελα με τίποτα να μου το κάνουν αυτό εμένα, να με στειρώσουν δηλαδή για να μην κάνω πολλά παιδιά. Νομίζω οτι το πρόβλημα με τα αδέσποτα και πολλά άλλα το έχει δημιουργήσει ο αδύναμος εγωισμός κάποιων ανθρώπων που θέλουν να γεμίσουν την άδεια ζωή τους "υιοθετώντας" ζώα και μετά πετώντας τα. Το ρώτησε κανεις το ζώο αν θέλει να ζήσει στο διαμέρισμα; Σκεφτήκατε ποτέ οτι η στειρότητα ισοδυναμεί με ακροτηριασμό. Πολλοί εδώ θα μου πούν οτι δεν είναι έτσι, και οτι το συστήνει ο κτηνίατρος. Το ίδιο ισχύει και με την κρεοφαγία. Πολλοί επιστήμονες του "είδους¨" επιμένουν οτι το κρέας είναι απολύτως αναγκαίο. Τέλος σιχαίνομαι πραγματικά τους δήθεν ζωόφιλους που έχουν εκείνους τους παπαγάλους με τα κομμένα φτερά. Για μενα καθε φορά που ο καθένας μας σκέφτεται τον εαυτουλη του, διαιωνίζει προβλήματα.
Πριν από δεκαπέντε χρόνια είχα πάρει δυο σκιουράκια. Δυο για να κάνουν παρέα. Ένα πρωι βρήκα το ένα φαγωμένο. Έμαθα τοτε οτι από τα ζώα αυτά φέρνουν μόνα τα αρσενικά από τις Ασιατικές χώρες για να μην υπάρξει αναπαραγωγή. Αρα τα δύο αρσενικά είχαν μεγάλο εκνευρισμό και ανταγωνισμό. Τότε αποφάσισα να μην ξαναμπώ ποτε σε αυτή τη διαδικασία και να αφήσω τα ζώα να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Περιμένω με ανυπομονησία να διαβάσω τις σκέψεις ή τις αντιρρήσεις σας....

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #203 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 08:18:20 μμ »
Ποιοι είμαστε τελοσπάντων που θα αποφασίσουμε για τη σεξουαλικότητα του ζώου;
Με τη στείρωση δεν αποφασίζουμε για τη σεξουαλικότητα του ζώου, για άλλο πράγμα αποφασίζουμε, δια μέσου της (α)σεξουαλικότητάς τους.

Πάντως δεν θα θελα με τίποτα να μου το κάνουν αυτό εμένα, να με στειρώσουν δηλαδή για να μην κάνω πολλά παιδιά.
Εγώ θα το έκανα αν ήταν τα παιδιά μου να καταλήξουν δούλοι, ή εκεί που καταλήγουν τα ζώα.

Νομίζω οτι το πρόβλημα με τα αδέσποτα και πολλά άλλα το έχει δημιουργήσει ο αδύναμος εγωισμός κάποιων ανθρώπων που θέλουν να γεμίσουν την άδεια ζωή τους "υιοθετώντας" ζώα και μετά πετώντας τα.
Το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν είναι ότι είναι αδέσποτα, είναι ότι η ζωή τους (ως αδέσποτα) γίνεται προβληματική εξ αιτίας του ανθρώπου.

Το ρώτησε κανεις το ζώο αν θέλει να ζήσει στο διαμέρισμα;
Δεν θα είχε πρόβλημα πιστεύω, αν μπαινόβγαινε όποτε ήθελε αυτό και όχι ο κάτοχός του.

Σκεφτήκατε ποτέ οτι η στειρότητα ισοδυναμεί με ακροτηριασμό. Πολλοί εδώ θα μου πούν οτι δεν είναι έτσι, και οτι το συστήνει ο κτηνίατρος.
Η αδυναμία μας να τα προστατέψουμε.

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #204 στις: Φεβρουάριος 16, 2010, 09:34:12 μμ »
τα διαβασα ολα ουφφφφ  dizzy
  Αν εχεις ζωακι στο σπιτι και ειδικα αρσενικο γατακι, ειναι αναποφευκτο να μη το στειρωσεις και οσοι ειχαν η εχουν θα καταλαβαινουν τι εννοω. Δεν θα μπω στην κουβεντα του αν ειναι "βιγκαν" η "πραγματικη φιλοζωια" να εχεις κατοικιδιο, θεωρητικα θα επρεπε να ειναι ελευθερα, αλλα τα ματια ενος αστεγου μη ανθρωπινου ζωου αλλα σου λενε. Επισης, οποιος εχει μαζεψει ενα ζωακι απο το δρομο, θα εχει νιωσει την "ευγνωμοσυνη" που δειχνει το ζωακι σε αυτον. Το θεμα της στείρωσης παντα με απασχολουσε, αλλα ποτε δεν μπορεσα να φτασω σε ενα συμπερασμα, ετσι διαβασα ολες τις αποψεις εδω αλλα και παλι δεν εχω πειστει για το τι ειναι σωστο.
  Καποιος εγραψε οτι οσοι δεν τα στειρωνουν ειναι ανευθυνοι και δημιουργουν προβλημα σε αυτους που ασχολουνται πιο ενεργα με τα αδεσποτα. Οτι με το να ζευγαρωσεις το σκυλο σου και να χαρισεις τα κουταβια, "κλεβεις" τη θεση καποιων αλλων. Δεν ειναι παραλογος συλλογισμος, αλλα αναρωτιεμαι αν οποιοσδηποτε υποστηριζει αυτη τη θεση, την υποστηριζει και για τα ανθρωπινα ζωα. Αν ναι,οντως μπορω να δεχτω οποιαδηποτε κριτική. Αν ομως οποιος το λεει ειναι γονιος η θελει να γινει, απλα θα τον ρωτουσα γιατι δεν "υιοθετησε"ενα παιδακι απο ορφανοτροφιο η απο χωρες του τριτου κοσμου.
  Οσο επικινδυνη ειναι η ζωη για τα "αδεσποτα" ζωα αλλο τοσο επικινδυνη ειναι και για τα παιδια που γεννιούνται. Μπορει να διαφερει η "φυση του κινδυνου" αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Δηλαδη παιρνω την αποφαση να στειρωσω τα ζωα, αδεσποτα και μη,για να προφυλαξω τους απογονους τους, αλλα για τους απογονους του ανθρωπου τι κανω? Οι επομενες γενιες, ανθρωπινων ζωων και μη δεν θα εχουν νερο να πιουνε! Δεν ξερω αν η λυση ειναι η στειρωση, μπορει και να ειναι. Απλα νομιζω πως πιο ευκολα πας τη γατα στον κτηνιατρο να την στειρωσει, αλλα το παιδι σου δεν το πας παρ' ολο που ξερεις πως οι απογονοι του δεν θα εχουν νερο να πιουνε και θα ερθουν αντιμετωποι με μια καταστροφη.

θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #205 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 04:57:25 μμ »
  Επισης καποιοι λενε βρειτε τη λυση οσοι διαφωνειται με τη στειρωση,και οποια λυση προταθηκε χαρακτηριστηκε εξωπραγματικη και ουτοπικη.Εγω θα ελεγα πως οι αλλες προτασεις εκτος της στειρωσεως ειναι ο δυσκολος δρομος,ενω η στειρωση ο ευκολος.Ειληκρινα δεν μπορω να καταλαβω την επιθετικοτητα αυτων που ειναι υπερ σε αυτους που ειναι κατα.Ενταξη καταλαβα τους συλλογισμους περι πολλαπλασιασμου,αλλα εφ οσων η στειρωση δεν ειναι η λυση δεν καταλαβαινω γιατι ειναι υποχρεωμενοι οσοι ειναι κατα να γινουν υπερ?Δηλαδη ας εξαφανισουμε το ειδος και μετα βλεπουμε?Μονο και μονο για να μη στενοχωριομαστε που βλεπουμε γατακια πατημενα η σκυλακια κακοποιημενα? Γιατι να μη κανουμε μια ευθανασια σε ολα τοτε? huh?
  Το να ασχολεισαι ενεργα με το θεμα των αστεγων ζωων ειναι επιλογη,καποτε και γω το ειχα επιλεξει αλλα αυτο δεν μου δινει το δικαιωμα να αποφασιζω για το μελλον τους ως ειδος! Το να στειρωσω το ζωακι που εχω υπο την προστασια μου ειναι επιλογη μου,και λεω επιλογη μου γιατι "νιωθω" πως ο "συντροφος" μου προτιμαει οποιαδηποτε επεμβαση για να ειναι κοντα μου,αλλα το να στειρωνω ενα αστεγο και να το αφηνω στη μοιρα του δεν νομιζω πως ειναι σωστη κινηση.
  Γιατι δεν στειρωνονται τα παιδια στα ορφανοτροφεια η μηπως θα επρεπε?Οποιος ασχολειται ενεργα με ορφανα και αστεγους ανθρωπους θα επρεπε να εχει το δικαιωμα να τους στειρωνει κιολας για να απαλλαξει τους απογονους τους απο την πολυ πιθανη ¨κακη τους μοιρα"?
   Γιατι ολη αυτη η ενεργητικοτητα στο να πεισουμε τους ανθρωπους να στειρωνουν τα ζωα τους,να μην επικεντρωνεται στο να τους πεισουμε να σεβονται καθε μορφη ζωης και τον πλανητη που τους φιλοξενει με οτι αυτο συνεπαγεται στον τροπο ζωης τους? Αν εχεις εναν πονοκεφαλο που επιμενει το παυσιπονο δεν βοηθαει ουσιαστηκα,πρεπει να καταπολεμησεις την αιτια.Κανεις δεν εχει το δικαιωμα να κατηγορησει αυτους που δεν επιλεγουν το "παυσιπονο".Ασε που εχει και παρενεργειες!
  Καποιος εγραψε,οποιος θελει να ερθει μαζι μας καθε βραδυ να δει τι συμβαινει και μετα να πει οτι ειναι κατα της στειρωσης η να παρει τηλεφωνο καποιον κυριο στη Θεσσαλονικη.Δηλαδη εμεις οι υπολοιποι που ζουμε στον Αρη? Δεν βλεπουμε τι συμβαινει? Επειδη καποιος εχει παρει την αποφαση να επικεντρωθει σε αυτο το προβλημα,και μπραβο του,του δινεται αυτοματα το δικαιωμα να αποφασιζει τι ειναι το σωστο?Εμεις δεν δικαιουμαστε να εχουμε αποψη?
   Ας επιλεξουμε για μια φορα τον δυσκολο δρομο μηπως και λυσουμε το προβλημα απο τη βαση του.Οι "υπερ" λενε πως οι "κατα" ειναι μονο θεωρια και καθολου πραξη και γω ρωταω : Ποια ειναι η πραξη των "υπερ"?Το μονο που κανουν επιπλεον ειναι η στρειρωση,κατι που και οι ιδιοι παραδεχονται πως δεν ειναι λυση,και αν το δουμε μακροπροθεσμα οδηγει σε εξαφανιση.Καποιοι μαλιστα ειναι και υπερ της εξαφανισης οποτε εκει το θεμα παει αλλου και με βρισκει εντελως αντιθετη.
  Παιδια εσεις που εισαστε υπερ να ειστε σιγουροι πως αν προτεινατε μια πραγματικη λυση θα ακολουθουσαμε ,αλλα δεν μπορειτε να λετε βρειτε εσεις τη λυση αλλιως στειρωστε οποιο σκυλακι η γατακι πεσει στα χερια σας! Ακομα και αν υποθεσουμε οτι ειναι ενα ενδιαμεσο σταδιο,για ποσο καιρο θα ειναι "ενδιαμεσο"?Μεχρι την εξαφανιση τους?
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #206 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 07:55:11 μμ »
Ωραία τα είπες Φανή!  clapper

Αποσυνδεδεμένος dimitris34

• Sr. Member
« Απάντηση #207 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 07:58:34 μμ »
Η φανη να κανει κομμα και θα μπει στη βουλη. ολοι θα την ψηφισουμε

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

• Θαμώνας
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
« Απάντηση #208 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 09:11:47 μμ »
Δεν συμφωνώ. Οι στειρώσεις δεν οδηγούν σε εξαφάνιση. Είναι πολύ λίγοι αυτοι που στειρώνουν σε σχέση με τον κόσμο που ταιζει, και αναλογικά με τις γέννες.
Ουτε καν "έλεγχο πληθυσμού" δεν πετυχαίνουν οι στειρώσεις.

Μονο και μονο για να μη στενοχωριομαστε που βλεπουμε γατακια πατημενα η σκυλακια κακοποιημενα?
Δεν είναι εγωιστικά τα κίνητρα Φανή. Για τα ίδια τα ζώα πονάμε κι όχι για τους εαυτούς μας που τα βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση.

Το να στειρωσω το ζωακι που εχω υπο την προστασια μου ειναι επιλογη μου,και λεω επιλογη μου γιατι "νιωθω" πως ο "συντροφος" μου προτιμαει οποιαδηποτε επεμβαση για να ειναι κοντα μου,αλλα το να στειρωνω ενα αστεγο και να το αφηνω στη μοιρα του δεν νομιζω πως ειναι σωστη κινηση.
Δεν κατάλαβα τον διαχωρισμό που κανεις ανάμεσα στο "δικό" σου και το άστεγο. Επίσης δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει οτι προτιμάει οποιαδήποτε παράμβαση προκειμένου να είναι κοντά σου. Το αποσαφηνίζεις λίγο;

Εάν το περιβάλλον και η ανθρώπινη συμπεριφορά ήταν βιώσιμα για τα άστεγα ζώα, τότε δεν θα υπήρχαν ανάγκες για στειρώσεις. Και δεν θα υπήρχε ανάγκη ουτε καν για περίθαλψη.

Γιατι ολη αυτη η ενεργητικοτητα στο να πεισουμε τους ανθρωπους να στειρωνουν τα ζωα τους,να μην επικεντρωνεται στο να τους πεισουμε να σεβονται καθε μορφη ζωης και τον πλανητη που τους φιλοξενει με οτι αυτο συνεπαγεται στον τροπο ζωης τους;

Με λίγα λόγια δηλαδη να γίνουν όλοι βίγκαν. Αυτό είναι ουτοπικό, ναι.  Μέχρι λοιπον να γίνουμε όλοι βίγκαν (που δεν πρόκειται) , θα υποφέρουν δισεκατομύρια ζώα, κι αυτό το αντιμετωπίζω εν μέρει με τη στείρωση. Δεν είναι ηθικό, αλλα αναγκαίο κακό. Είναι κλισέ , αλλα είναι και μια πραγματικότητα.

"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

Αποσυνδεδεμένος dimitris34

• Sr. Member
« Απάντηση #209 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 09:41:37 μμ »
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=87544
«Δεν είναι ζωόφιλοι όσοι ζητούν τη στείρωση των ζώων»

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής