χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 55132 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

• New Kid in The Block
  • **
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #180 στις: Ιούλιος 13, 2009, 06:40:55 μμ »
The number of health problems associated
with neutering may exceed the associated health benefits in most cases.

An objective reading of the veterinary medical literature reveals a complex situation with respect to the longterm
health risks and benefits associated with spay/neuter in dogs. The evidence shows that spay/neuter
correlates with both positive AND adverse health effects in dogs. It also suggests how much we really do
not yet understand about this subject.
On balance, it appears that no compelling case can be made for neutering most male dogs to prevent future
health problems, especially immature male dogs. The number of health problems associated with neutering
may exceed the associated health benefits in most cases.
For female dogs, the situation is more complex. The number of health benefits associated with spaying may
exceed the associated health problems in many (not all) cases. On balance, whether spaying improves the
odds of overall good health or degrades them probably depends on the age of the dog and the relative risk
of various diseases in the different breeds.
The traditional spay/neuter age of six months as well as the modern practice of pediatric spay/neuter appear
to predispose dogs to health risks that could otherwise be avoided by waiting until the dog is physically
mature, or perhaps in the case of many male dogs, foregoing it altogether unless medically necessary.
The balance of long-term health risks and benefits of spay/neuter will vary from one dog to the next. Breed,
age, and gender are variables that must be taken into consideration in conjunction with non-medical factors
for each individual dog. Across-the-board recommendations for all dogs do not appear to be supportable
from findings in the veterinary medical literature.

απ εδώ
http://www.naiaonline.org/pdfs/LongT...uterInDogs.pdf

και δω http://niceorg.wordpress.com/2009/06/15/avma-speaks-out-on-the-adverse-effects-of-dog-castration/

"Dogs are thinking animals," Bekoff said. "They seek the outcomes they want. They avoid the ones they don't. They solve problems. They have expectations. They have hopes."

Critics skeptical about some research trends in animal thinking, emotion and morality downplay the evidence as often anecdotal and anthropomorphic, that is attributing human motivation or characteristics to animals.

Bekoff countered that thousands of anecdotes equal data. And anthropomorphism, he said, is a misleading label for what is a shared evolutionary history.

Humans and dogs share most of their genes and a great deal of physiology and behavior. Bekoff sees that shared heritage extending into the spiritual realm.

"If we have souls, our animals have souls. If we have free choice, they have it," Bekoff said. "If we can't know this for sure, let's give them the benefit of a doubt."

HOBSON NOTE: “behavior that becomes an annoyance to the family” equals an untrained dog. In my considered opinion, there is NOTHING that fits this statement that can not be corrected through training. It must also be noted that in approximately fifteen percent of female dogs with aggression problems, spaying results in an increase in aggression.

Αποσυνδεδεμένος patrycja

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #181 στις: Ιούλιος 18, 2009, 01:53:20 μμ »

εγω εύχομαι να μπορούσα να εξαφανήσω την μήτρα μου κ να μην είχα περίοδο κάθε μήνα αλλά κ που θέλω δεν έχω τόσα λεφτά να κάνω τέτοιου είδους επέμβαση - αν υπάρχει -  δεν θέλω να γίνω μητέρα ,

προσωπικά εγω δεν θα μπορούσα να μην τα κάνω όλα αυτά κ ούτε θα μπορούσα να αφήνω τον σκύλο μου να βασανίζεται κ να μελαγχολεί επειδή δεν θέλω να τον "ακρωτηριάσω"  dunno

Όπως όλοι μας, νομίζω προβάλεις τα "θέλω" του εαυτού σου στο σκυλί που δε μπορεί να σου αντιμιλήσει . Μιλας συνεχώς για το τί θέλεις εσύ, τι μπορείς εσύ.
Το σκυλί σε πλησιάζει με εμπιστοσύνη και συ του χώνεις μαχαίρια και του αλλάζεις όλη τη φύση. Έχω ζήσει το θαύμα της γέννας και έχω δει το βλέμμα του σκυλιού όταν κοιτάει το ΘΑΥΜΑ που μόλις έκανε. Τα ζώα έχουν έμφυτη αίσθηση ηθικής και δέους. Η σιωπή τους είναι μια προσευχή. Εξ' άλλου ο άνθρωπος μόνο διώχτηκε απ' τον Παράδεισο.
Έχω ζήσει την απορία και τη ζήλια στειρωμένου σκυλιού, που όλα τα αρσενικά προτιμούσαν άλλη.

Αν νομίζεις ότι δεν είναι Πλήρη Όντα και δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν εκείνα τη ζωή τους για τον εαυτό τους, τους κάνεις κακό.

Ίσως ξέρεις ότι η Σοφία δεν είναι ανθρώπινη αποκλειστικότητα. Ηθική δεν είναι αυτό που μας βολεύει ή εξυπηρετεί. Είναι σεβασμός, υποταγή, σε κάτι μεγαλύτερο απο μας, με θυσίες

θα διαφωνίσω μαζί σου , αναγνωρίζω κ σέβομαι το γεγονός ότι έχουν προσωπικότητα , θέλω κ πιστεύω - ναι μεν ο τρόπος σκέψης τους διαφέρει κάπως απο τον δικό μας κ φυσικά οι ανάγκες τους διότι έχουν άλλο τρόπο ζωής

έχω ζήσει κ γω γένα κ όχι μόνο μία κ έχω δει την συμπεριφορά του αρσενικού-πατέρα επίσης

ο Μπίλλυς μου δεν άλλαξε χαρακτήρα απλά τώρα δεν τον ενδαφέρει η αναπαραγωγή , ούτε νιώθει κατώτερος απο τα άλλα αρσενικά , ούτε ζηλεύει απλά δεν καβαλάει τα θηλυκά , η διαθεσή του είναι ίδια , είναι το ίδιο αντράκι που ήξερα

κ αν κοίταγα μόνο τα δικά μου θέλω πίστεψε με δεν θα πήγαινα πρώτα τον Φίνιαν βόλτα κ μετά τον Μπίλλυ αλλά θα τα έβγαζα κ τα δύο μια κ καλή - να μη κουράζομαι κ τόσο  dunno ούτε θα έκανα παραχωρίσεις - θυσίες(πίστεψε με είναι πολλές ), ούτε θα τα άφηνα να κάνουν κάποιες επιλογές κ να ξέρεις πως τα ζώα - τουλάχιστον αυτά που έχω συναντήσει εγώ στα 22χρόνια που ζω μου έδειχναν με το βλέμμα τους κ τη γλώσσα του σώματος τις σκέψεις τους , τι θέλουν κ τι γνώμη έχουν για αυτά που τους λέω , με λίγα λόγια υπάρχει διάλογος αρκεί να καταλαβαίνεις αυτό που σου λένε κ όχι αυτό που θες να ακούσεις

είναι κομμάτι της ζωής μας - αυτά διαλέγουν εμας κ όχι εμείς εκείνα κ προσωπικά τα θεωρώ ανώτερα όντα απο εμάς γι αυτό με αποκαλούν καμένη κ αδυνατούν να κατανοήσουν το γιατί , αρκετοί άνθρωποι !
The Tap Dancer's Dilemma - Diablo Swing Orchestra

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #182 στις: Ιούλιος 18, 2009, 02:26:29 μμ »
Στειρώστε με – στειρώστε με στα χέρια σας σηκώστε με!

η ανθρωπότης

Αποσυνδεδεμένος Franchesca

• Addicted
« Απάντηση #183 στις: Ιούλιος 22, 2009, 03:28:23 πμ »
Όταν γέννησε η δική μου σκυλίτσα (το οποιό έγινε κατά λάθος) είδα και εγώ αυτό το θαύμα. Είμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι που είχαμε εφτά κουτάβια μέσα στο σπίτι.
Όταν όμως ήρθε η ώρα αυτά τα κουτάβια που εμείς επί μήνες φροντίζαμε,είχαμε δώσει ονόματα και πλέον αγαπούσαμε όπως τα σκυλιά που είχαμε πρίν ακόμα γεννηθούν αυτά,άρχισαν τα προβλήματα! Γιατί αποκλείεται να έχεις 7 γνωστούς να θέλουν να υιοθετήσουν και δυστυχώς τα μωρά μας ήταν "ημίαιμα" και δεν ταίριαζαν στα στάνταρ που ζητάνε οι δήθεν φιλόζωοι.
Οπότε καταλήξαμε σε αγγελίες με πολύ άγχος για το τί σκοπούς έχουν για τα κουτάβια μας και πού θα κατέληγαν.Απορρίψαμε πολλούς που πιστεύαμε ότι τα θέλουν προσωρινά για την πλάκα τους,άλλους που τα ήθελαν για οικόπεδα και άλλους γιατί απλά δε δέχτηκαν να ανταλλάξουμε τηλέφωνα ώστε να μαθαίνουμε αν είναι καλά.
Με αποτέλεσμα τα 3 από τα 7 να έχουν φτάσει έξι μηνών πλέον με κίνδυνο να μην βρίσκουμε να τα δώσουμε (και έμεις είχαμε ήδη 3 σκυλιά και 2 γάτους!).
Εκεί άρχισαν οι "εκπτώσεις". Τα δύο πήγαν σε σπίτια (ελπίζουμε) και δεν μάθαμε ποτέ νέα τους και το ένα μετά από αλλαγή δύο σπιτιών (τουλάχιστον είχαν το φιλότιμο να μας το επιστρέψουν αντί να το πετάξουν στο δρόμο) εννιά μηνών πλέον έμεινε μαζί μας.
Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ!!
~*Σε κάθε κλουβί, σε κάθε φυλακή κρύβεται στα κάγκελα μια ελεύθερη ζωή.*~

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #184 στις: Ιούλιος 22, 2009, 06:39:15 μμ »
Να στειρώνονται τα ζώα γιατί κινδυνεύουν. Από τι όμως κινδυνεύουν; Από τους ανθρώπους.  άρα, παράλληλα πρέπει να στειρώνονται και οι άνθρωποι. Δεν μπορεί να αφήνεται ανεξέλεγκτο ένα είδος το οποίο αποτελεί τον υπ αριθμό ένα κίνδυνο για τη ζωή!
Στειρώστε την – στειρώστε την στα χέρια σας σηκώστε την!
(την ανθρωπότητα)
Ένα είδος στειρωμένο συναισθηματικά, πρέπει να στειρωθεί και βιολογικά.

• Addicted
« Απάντηση #185 στις: Ιούλιος 22, 2009, 09:56:31 μμ »
Θανάση μου θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρει. Σίγουρα ο άνθρωπος είναι ο υπ' αριμθόν 1 κίνδυνος στη Γη.
Και όχι μόνο για τα άλλα είδη,αλλά και για το δικό του. Βλέπε κακοποιημένα παιδιά και παιδιά σε ιδρύματα.
Δεν ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ όμως ότι πλέον είμαστε νοήμωντα όντα και έχουμε την ευθύνη των πράξεων μας;;
Δε μπορώ να προστατέψω τον άνθρωπο από τον εαυτό του με φασιστικό τρόπο. Το δικό μου μερίδιο ευθύνης περιορίζεται στο να προστατεύσω
τα υπόλοιπα ήδη από αυτόν, τα οποία δε μπορούν να προστατευθούν μόνα τους και με έχουν ανάγκη. Μακάρι κάποια στιγμή να μπορούμε να αφήνουμε τα σκυλιά
και τα γατιά μας να ζευγαρώνουν και να γεννούν χωρίς περιορισμούς σε έναν ιδεατό κόσμο. Επίσης έχε υπ' όψιν σου ότι τα κατοικίδια μας στον φυσικό τρόπο ζωής τους
δεν ζευγάρωναν με τον ρυθμό που το κάνουν σήμερα ως εξημερωμένα. Και δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε πλέον σαν άγρια ζώα.
Τα εξημερώσαμε και είναι ευθύνα και υποχρέωση μας να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε. Ακόμα και αν αυτός ο τρόπος ονομάζεται στείρωση και αντιστοιχεί σε μια χειρουργική επέμβαση.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #186 στις: Ιούλιος 23, 2009, 02:40:44 μμ »
Δεν ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ όμως ότι πλέον είμαστε νοήμωντα όντα και έχουμε την ευθύνη των πράξεων μας;;

Κι αν είμαστε τι μ αυτό κι αν έχουμε και την ευθύνη των πράξεων μας;
Το κακό γίνεται παρ όλα αυτά.

Δε μπορώ να προστατέψω τον άνθρωπο από τον εαυτό του με φασιστικό τρόπο.

Δεν έχεις τη δυνατότητα, ή από άποψης ηθικής;

Το δικό μου μερίδιο ευθύνης περιορίζεται στο να προστατεύσω τα υπόλοιπα ήδη από αυτόν,

Γι αυτό λέω: Στειρώστε την – στειρώστε την στα χέρια σας σηκώστε την!

Δεν λέω να μην στειρώνετε τα ζώα, αλλά μην θεωρείτε ότι κάνετε κανένα θεάρεστο έργο… Να ξέρουμε την αλήθεια.  ένα κακό είναι, αναγκαίο γιατί υπάρχουν παλιάνθρωποι από τους οποίους δεν μπορούμε να τα προστατέψουμε.

Τα στερούμε το δίκιο τους και το δικαίωμά τους, γιατί αν το χρησιμοποιήσουν εκτίθενται σε κινδύνους από τους οποίους δεν μπορούμε να τα προστατέψουμε. Είναι σαν να λέμε, έχεις δίκιο μεν, αλλά μην μιλάς γιατί δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μπορώ να σε βοηθήσω με το να σου απαγορέψω να μην μιλάς, να σου στερήσω το δικαίωμα να μιλάς για να μην εκτίθεσαι στους κινδύνους.  Και δεν είναι ότι προσπαθούμε να τα προστατέψουμε από μια φυσική καταστροφή, από μια φυσική ανωμαλία ή κατάσταση, πχ, πείνα δίψα λοιμό σεισμό καταποντισμό, αλλά από ένα είδος το οποίο διαθέτει νοημοσύνη. Στερούμε το δικαίωμα από το θύμα, γιατί δεν μπορούμε να εμποδίσουμε, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον θύτη. Δηλαδή, δεν μπορούμε να κάνουμε δύναμη το δίκιο, και κάνουμε δίκιο τη δύναμη. Γι αυτό μου τη δίνει αγρίως στα νεύρα,  και με κατηγορεί μετά  ο κάθε άσχετος ότι είμαι μισάνθρωπος.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά διαμαρτύρονται κιόλας  γιατί βρίζω και μου διαγράφουν τις βρισιές.

Λες να αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ανάμεσα σε ο,τι βρίζω;

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

• Θαμώνας
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
« Απάντηση #187 στις: Οκτώβριος 09, 2009, 12:27:54 πμ »
Οσοι της ΠΟΦΥΖΩ και γενικοτερα όσοι άλλοι και άλλες υποστηρίζουν οτι η στείρωση είναι καταπάτηση της ελευθερίας των ζώων, και διαστρέβλωση της φύσης...και είναι πραγματικά! φυσικά και είναι αλλα...ΟΛΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕΝ... - μη τυχον και τους δώ να παιρνουν ζώα στο σπίτι και να τα κλείνουν στους 4 τοίχους.
Μη τυχον και τους δω να ταιζουν ζώα στο δρόμο, ή να περιθάλπτουν άρρωστα ή χτυπημένα ζώα. Γιατι σύμφωνα με τις αμπελοφιλοσοφίες τους και αυτά είναι παρέμβασεις του κερατά.
Μην δώ κανενα καμια τους να κάνει αποπαρασιτώσεις ή εμβόλια, γιατι θα κανω πολυ σαματά.

Είμαι παράλογη ;

Μάλιστα...σε συνομιλία που είχα με μία (κατα τα άλλα συμπαθέστατη κυρία) της Ποφυζώ, όταν την ρώτησα τι θα κάνεις με τη σκυλίτσα σου, που δεν στειρωνεις, και έχει οίστρο, η απάντηση που πήρα: (ΕΠΙ ΛΕΞΗ)
"Θα την απομονώσω τις ημέρες του οίστρου, κι όταν της περάσει θα την ελευθερωσω και πάλι"
δηλαδή... να υποφέρει το σκυλί να θελει σεξ και μεις να το μαντρώνουμε, αυτό είναι καλύτερη μεθοδος; ετσι ;

dunno Τα συμπεράσματα δικά σας

Αγαπημενοι μου θεωρητικοί περι ελευθεριων και δικαιωμάτων, θα ήθελα πολυ να ακουσω εναλλακτικές για να μπορέσω να αποφύγω την στείρωση (πολύ σωστά Θανάση δεν ειναι και κανα θεάρεστο έργο)

Μια λύση που έχει προταθεί (σε επίπεδα φιλοσοφίας πάντα) είναι να χτυπήσουμε την αιτία : Δηλαδη....να πατάξουμε αυτους που ρίχνουν φόλες, να καταργησουμε το αυτοκινητο για να μην πατιουνται τα ζώα, να δημιουργήσουμε παιδεια και να πείσουμε όλο τον κόσμο να αγαπά και να φροντίσει τα αδέσποτα.
Επίσης κατ'επέκταση να αφανισουμε την τσιμεντούπολη, και να δημιουργησουμε βιωσιμους χωρους για τα ζώα..

Come back to reality. Ζούμε σε σκατόσκοσμο , τίγκα σπισιστές, και δολοφόνους.
Εναλλακτικές για το σήμερα. Το ΤΩΡΑ. Οχι τι πως θα επιτυχουμε τον ιδανικό κόσμο για όλα ζώα σε 18 ζωές απο τώρα.

Μαρίνα
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

• Addicted
« Απάντηση #188 στις: Οκτώβριος 09, 2009, 12:40:15 πμ »
Μαρουλάκι πες τα! Έχεις απόλυτο δίκιο!
Και εγώ θα ήθελαν να μην επεμβαίνω στον φυσικό τρόπο ζωής τους, αλλά έχουμε παρέμβει ήδη χιλιάδες χρόνια πρίν. Όταν τα εξημερώσαμε.
Και τώρα οφείλουμε να τα προστατεύσουμε! Και αν η στείρωση είναι ένα μέσω γι' αυτό το σκοπό θα το κάνω.

Προχθές πηδάγαμε μάντρες για να βγάλουμε τα γατάκια που είχε γεννήσει μία γάτα σε ένα υπόγειο μιας οικοδομής.
Πήγε εκεί για ασφάλεια και μετά δεν ξέρω τί έγινε και τα άφησε εκεί. Η οικοδομή έχει περίφραξη και έτσι αργήσαμε να καταλάβουμε ότι αργοπεθαίνουν από ασιτία.
Πηδήξαμε περιφράξεις (4 μέτρων!) για να βγάλουμε νεκρά τελικά τα 3 από τα 5!
Η πόλη δεν είναι ασφαλές μέρος για την ελεύθερη αναπαραγωγή τους!

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #189 στις: Οκτώβριος 09, 2009, 01:04:47 πμ »
συμφωνω κι εγω απολυτα.

στο σπιτι μου ζω με 13 γατες που καθεμια απο αυτες σωθηκε απο βεβαιο θανατο. αν ηξερα οτι μπορουσαν να ζησουν ασφαλη φυσικα και δεν θα τα ειχα στο σπιτι μου αλλα θα ηθελα να χαιρονται στην φυση. δεν εχω σκοπο να τους στερησω την ελευθερια τους. ισα ισα που εχουν μεγαλο "λογο" στο σπιτι και εχω αλλαξει την ζωη μου αρδην χαριν των γατιων μου που για μενα αποτελουν μελη της οικογενειας, το καθενα και ενα διαφορετικο φυσικα.

ομως δεν θα ηταν δυνατον να τα εχω αστειρωτα. τα γατια που ειναι αστειρωτα, οταν κλεισουν περιπου τους 6 μηνες -και ανα τακτα διαστηματα- το ενστιγκτο τους τα κανει να "αγριευουν" και κανουν τα παντα για να ζευγαρωσουν. μια μου μαλιστα ειχε πηδηξει απο το μπαλκονι, τυχαια την εψαξα εκεινη την ωρα και την προλαβα να μην φυγει στον δρομο. δεν ειναι η καλυτερη η στειρωση αλλα δεν γινεται αλλιως. υπαρχουν πολλα θεματα, ειδικα οταν τις εχεις σε διαμερισμα που ειμαι εγω.

ας μην ειμαστε γενικα τοσο απολυτοι. ας προσαρμοζομαστε στα δεδομενα μας. μακαρι να μην με ειχαν αναγκη και να ζουσαν ευτυχισμενες ολες στον φυσικο τους χωρο και να κινδυνευαν μονο απο τους φυσικους κινδυνους για τους οποιους κι εμεις οι ιδιοι θα επρεπε να κινδυνευουμε κανονικα.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #190 στις: Οκτώβριος 09, 2009, 11:06:05 πμ »
Ναι σωστά αυτά αλλά και οι άνθρωποι κινδυνεύουν αλλά δεν τους στειρώνουμε... γιατί δικαιολογείται αυτό σε ένα μη ανθρώπινο ζώο? Το γεγονός ότι δεν αντιδρώ να φτιάξω τα πράγματα ώστε να μην χάνουν τα ζώα το δικαίωμα της αναπαραγωγής τους (που τόσο εύκολα χάνεται με μια επίσκεψη στον ιατρό) είναι σπισιστικό.
Και εγώ ίσως να έκανα στείρωση σε ένα ζώο αν δεν γινόταν αλλιώς αλλά θα ήταν μια σπισιστική πράξη σίγουρα (διότι και πολλούς που δεν αξίζουν να γίνουν γονείς γνώρισα αλλά κανείς δεν τους στείρωσε...).

Καλά αυτή της ΠΟΦΥΖΩ το έχει χάσει προφανώς, το να μην αφήσεις ένα σκυλί να αναπαραχθεί είναι το θέμα ο τρόπος την χάλασε..?

• Sr. Member
« Απάντηση #191 στις: Οκτώβριος 09, 2009, 05:01:26 μμ »
γιατι αν γεννουσαν 3 φορες το χρονο οι 9 θηλυκες που εχω, μαλλον δεν θα μπορουσα να τις προστατεψω. εσυ αν μπορεις να τα καταφερεις μην το κανεις. απο το να τα εχω αμολυμενα στο δρομο και να κινδυνευουν οπως τοσα γατια που εχω χασει που ταιζα στο δρομο, μαλλον καλυτερα

Ναι σωστά αυτά αλλά και οι άνθρωποι κινδυνεύουν αλλά δεν τους στειρώνουμε... γιατί δικαιολογείται αυτό σε ένα μη ανθρώπινο ζώο? Το γεγονός ότι δεν αντιδρώ να φτιάξω τα πράγματα ώστε να μην χάνουν τα ζώα το δικαίωμα της αναπαραγωγής τους (που τόσο εύκολα χάνεται με μια επίσκεψη στον ιατρό) είναι σπισιστικό.
Και εγώ ίσως να έκανα στείρωση σε ένα ζώο αν δεν γινόταν αλλιώς αλλά θα ήταν μια σπισιστική πράξη σίγουρα (διότι και πολλούς που δεν αξίζουν να γίνουν γονείς γνώρισα αλλά κανείς δεν τους στείρωσε...).

Καλά αυτή της ΠΟΦΥΖΩ το έχει χάσει προφανώς, το να μην αφήσεις ένα σκυλί να αναπαραχθεί είναι το θέμα ο τρόπος την χάλασε..?

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • we are what we eat...
« Απάντηση #192 στις: Οκτώβριος 09, 2009, 05:42:16 μμ »

Αρχικα σχεδον ολα τα ζωα(εκτος απο τον ανθρωπο και το δελφινι), δεν κανουν "σεξ" γιατι το απολαμβανουν (εχω ακουσει να μου λενε "γιατι στειρωσες την γατα, τωρα δεν μπορει να χαρει το σεξ") αλλα γιατι τους το "επιβαλλουν" οι ορμονες τους. Οσοι εχουν γατια ή σκυλια και τα εχουν ζησει σε περιοδο οιστρου θα καταλαβουν ακριβως τι εννοω.
Ισως ακουστει σπισιστικο αυτο που θα πω, αλλα  ο ανθρωπος μπορει να παρει προφυλαξεις και να μην κανει παιδια, ή ακομα και αν κανει μπορει να σκεφτει τις συνεπειες της πραξης του (μιλω βεβαια για ανθρωπους που αναλαμβανουν ευθυνες και οχι ανευθυνους και ανεγκεφαλους). Κανεις δεν μπορει να πει σε μια γατα να μην παρατησει τα μωρα της (οπως κανουν πολλες ειτε αργα ειτε γρηγορα) και κανεις δεν μπορει να πει σε ενα σκυλο να μην ζευγαρωσει γιατι το περιβαλλον της πολης ειναι ακαταλληλο για κουταβια.

Απο κει και περα υπαρχουν και αλλοι τροποι "στειρωσης" εκτος απο τους γνωστους(αφαιρεση μητρας για τα θηλυκα και αφαιρεση ορχεων για τα αρσενικα),  οι οποιοι δεν συνεπαγονται και την απωλεια των σεξουαλικων ορμων των ζωων.

Προσωπικα, με 4 γατες μεσα στο σπιτι και αλλες 15 στον κηπο μου εχω δει την χρησιμοτητα του "να μην γεννιουνται κι αλλες". Είτε αυτο σημαινει την στειρωση τους ειτε οποιοδηποτε τροπο μπορει να εχει βρει κανεις χωρις να βασανιζετε το ζωο. Και δεν εννοω το να το κλεισει καποιος σε ενα δωματιο οσο εχει οιστρο, γιατι αυτο οδηγει στον θανατο τις περισσοτερες φορες (οι ορμονες συσσορευονται με απορροια τον καρκινο της μητρας, των ορχεων, την πυομητρα και πολλα ακομα).
As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

• Addicted
« Απάντηση #193 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 01:39:52 πμ »
Επίσης και ο ρυθμός με τον οποίο αναπαράγονται είναι μέρος της ανθρώπινης παρέμβασης.
Στο φυσικό τους περιβάλλον δεν γεννούσαν δύο φορές το χρόνο! Η εξημέρωση τους πρόσφερε αυτή την..πολυτέλεια!
Που μόνο πολυτέλεια δεν αποδείχτηκε με τόσα αδέσποτα ζώα στο δρόμο.
Όσο για τον σπισισμό δε νομίζω να ισχύει, γιατί δεν τα κάνουμε ως "εκμετάλλευση σε ένα κατώτερο είδος", αλλά για την δική τους προστασία.
Αν το πάρουμε έτσι και να περιορίζουμε τα παιδιά μας και να μην τα αφήνουμε ελεύθερα είναι φασιστικό!!
Τί πιο φυσιολογικό για ένα παιδάκι να ζει ελεύθερα,χωρίς περιορισμούς. Αλλά με τόσα που γίνονται μπορούμε να το κάνουμε;; 

• Sr. Member
« Απάντηση #194 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 02:06:07 πμ »
ακριβως. απλα προσαρμοζομαστε στα σημερινα δεδομενα. μακαρι ολοι να ζουσαμε ελευθεροι.
παντως, οπως και αν ακουγεται, θεωρω τον εαυτο μου πολυ πιο φιλοζωο που εσωσα 13 τουλαχιστον γατες και τις στειρωσα, απο καποιους που απλα αδιαφορουν λεγοντας οτι "ναι, υπεφερε αλλα δεν το πηρα να το σωσω... τι? να το σκλαβωσω???"
ε οχι!! ας ειμαι οτι θελετε! ας βαλετε την ταμπελα σπισισμος, αλλα για μενα αυτο που κανω ειναι το σωστο!!

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής