χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 55130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #165 στις: Ιούλιος 12, 2009, 01:52:11 μμ »
Προσωπικά το θεωρώ κακό αναγκαίο. Έτσι που τα έχουμε κάνει, είναι αναγκαία η στείρωση.

Και του ανθρώπινου είδους είναι αναγκαία αλλά δεν τολμούμε. Για τα άλλα είδη είναι πιο εύκολο, ενώ για το δικό μας είναι πιο εύκολο να χαιρόμαστε με τα γεννητούρια του.

Αποσυνδεδεμένος AVS

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 313
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #166 στις: Ιούλιος 12, 2009, 02:00:21 μμ »
Νομιζω οτι ολοι αναγκαιο κακο το θεωρουμε,ειτε ημαστε υπερ ειτε κατα των στειρωσεων.

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 26
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #167 στις: Ιούλιος 12, 2009, 04:27:44 μμ »
Κοιτάξτε μια άποψη:

Από τη φιλική "Γαία" στην πιο απειλητική "Μήδεια" - Είναι η Γη τελικά μια κακή μητέρα;
ΕRΤ3.GR
19 Ιουν.


Τα τελευταία 50 χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικοί και μη, σκέφτονται τη Γη σαν ένα καλόβολο μέρος, που κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την ισορροπία του, ώστε η ζωή να συνεχίζει να αναπτύσσεται πάνω στον πλανήτη μας, παρά τις πάσης φύσης "τρικλοποδιές" που βάζουν οι άνθρωποι και ο τεχνολογικός πολιτισμός τους.

Η ιδέα αυτή, που προβλήθηκε εμβληματικά ως η "Υπόθεση της Γαίας" από το Βρετανό επιστήμονα Τζέημς Λάβλοκ, έχει προωθήσει στα μυαλά πολλών ανθρώπων την αντίληψη ότι η Γη συμπεριφέρεται σαν ένα είδος γιγάντιου ενιαίου "ζωντανού" οργανισμού, με τα πολύπλοκα οικο-συστήματά της να αυτό-επιδιορθώνονται και να αλληλοσυμπληρώνονται, όταν κάτι πάει στραβά.

Τώρα, ένα νέο ανατρεπτικό βιβλίο από τον Πίτερ Γουόρντ, καθηγητή βιολογίας και γεωεπιστημών στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, έρχεται να παρουσιάσει την ακριβώς αντίθετη εικόνα: Η Γη, στην πραγματικότητα, είναι αφιλόξενη για τη ζωή και ίσως γι'Α αυτό φταίει η ίδια η ζωή, η οποία, μέσα από τη διαρκή εξέλιξή της, έχει απρόσμενες και συχνά αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον της.

Αντί για την καλοκάγαθη θεά Γαία, ο Γουόρντ προτιμά την μοχθηρή Μήδεια της ελληνικής μυθολογίας. Στο βιβλίο του "Η Υπόθεση Μήδεια: Είναι τελικά αυτό-καταστροφική η ζωή στη Γη;", που μόλις εκδόθηκε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του πανεπιστημίου Πρίνστον, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι καλά θα κάνουν να χρησιμοποιήσουν τη διαθέσιμη τεχνολογία (π.χ. την τροποποίηση μικροβίων για διατροφικούς και ενεργειακούς λόγους) για να διαχειριστούν το φυσικό περιβάλλον τους, αλλιώς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μιας δυνητικής εξαφάνισης αν η Γη αφεθεί μόνη της να διαχειριστεί τα του οίκου της.

Για να υποστηρίξει το επιχείρημά του, θυμίζει πόσες μαζικές εξαφανίσεις ειδών έχουν ήδη συμβεί στην ιστορία του πλανήτη μας, χωρίς καν ο άνθρωπος να είναι παρών και άρα να μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος ότι εξαιτίας του τα οικοσυστήματα αποσταθεροποιήθηκαν (όπως υποστηρίζει η υπόθεση της Γαίας).

Ο Γουόρντ αναφέρει διάφορα παραδείγματα που, όπως λέει, δείχνουν ότι η Γη έχει "εκδικητική" φύση, σαν τη Μήδεια που σκότωσε τα δύο παιδιά που είχε κάνει με τον Ιάσωνα. Μεταξύ άλλων:

- Η εξέλιξη των οργανισμών που παράγουν οξυγόνο, δύο φορές οδήγησε τη Γη σε εποχές παγετώνων, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα, που είναι ζωτικό για τη φωτοσύνθεση, αφαιρέθηκε από την ατμόσφαιρα (εξαφανίζοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου) και έτσι η θερμοκρασία της Γης έπεσε δραματικά.

- Η εξέλιξη των πρώτων πραγματικών ζώων προκάλεσε την εξαφάνιση των περισσότερων μικροβίων, γεγονός που οδήγησε μεν σε πιο πολύπλοκες μορφές ζωής, αλλά, από την άλλη, και σε ένα τρομερά μικρότερο όγκο ζωντανής ύλης.

- Η εξέλιξη των πρώτων δασών, πριν 400 εκατ. χρόνια, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία του πλανήτη μας. Όμως οι ρίζες των δέντρων, καθώς εξαπλώνονταν, ανάγκασαν τους μέχρι τότε βράχους που ήσαν κάτω από την επιφάνεια, να εκτεθούν στην επιφανειακή φθορά, μια διαδικασία που επίσης οδήγησε στην αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και προκάλεσε μια νέα εποχή των παγετώνων πριν 90 εκατ. χρόνια.

Πολύτιμο το διοξείδιο του άνθρακα!

Σύμφωνα με τον Γουόρντ, αποτελεί τραγική ειρωνεία ότι αυτή την εποχή η Γη διαθέτει άφθονο διοξείδιο, το οποίο, ενώ θα έπρεπε να το αποθηκεύουμε σε μια "τράπεζα", γιατί κάποτε θα το χρειαστούμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το μειώσουμε. Σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριό του, με βάση τις παρατηρήσεις για το τι έχει συμβεί στην ιστορία της Γης μέχρι τώρα, το διοξείδιο του άνθρακα αφαιρείται σταδιακά από την ατμόσφαιρα και αποθηκεύεται σε δέντρα, βράχους και ωκεανούς.

Οι διαδικασίες αυτές θα συνεχιστούν ώσπου το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα μειωθεί στα 10 μέρη ανά εκατομμύριο (από 380 μέρη που είναι σήμερα, εμφανίζοντας ανοδική τάση), οπότε δεν θα μπορούν πια να ζήσουν τα φυτά. Από τη στιγμή που θα εξαφανιστούν τα φυτά, μέσα σε 20 εκατ. χρόνια το οξυγόνο θα μειωθεί μόλις στο 1% της συνολικής ατμόσφαιρας και η ζωή, όπως την ξέρουμε σήμερα, θα σταματήσει.

"Τότε θα έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου θα είναι για πάντα αδύνατο να ξαναφέρουμε την ζωή και την βιοποικιλότητα πίσω. Θα είναι για πάντα αδύνατο να επαναφέρουμε μια ατμόσφαιρα πλούσια σε οξυγόνο. Αυτή δεν είναι η Γαία. Είναι το αντίθετο της Γαίας", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να εμπιστεύονται τις αυτορρυθμιζόμενες φυσικές διαδικασίες για τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας, γι'Α αυτό πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους (όσο τουλάχιστον περνάει από το χέρι τους).

Σύμφωνα με τον Γουόρντ, από τις 15 μαζικές καταστροφές που έχουν συμβεί ως τώρα στη Γη, μόνο μια -αυτή που πριν 65 εκατ. χρόνια εξαφάνισε τους δεινόσαυρους- πιθανώς προήλθε από ένα εξωγενή -και "εξωγήινο"- παράγοντα, δηλαδή από την πτώση κάποιου κομήτη ή αστεροειδούς. Όλες οι άλλες μαζικές καταστροφές προέκυψαν ενδογενώς, μέσα από τις φυσικές διαδικασίες της ίδιας της Γης.

"Δεν έχουμε να κάνουμε με τη Γαία, αλλά απλώς με μια χαζή, τυφλή ζωή. Προσπαθεί να υλοποιήσει όλα τα νέα πράγματα που είναι ωφέλιμα για τα νέα είδη ζωής, αλλά, από την άλλη, γίνονται επιβλαβή για οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Οι καινοτομίες της Γης οδηγούν στην καταστροφή", κατά τον Γουόρντ.

Όπως τονίζει, διαφωνεί κατηγορηματικά με τις ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις ότι, με κάποιο "μαγικό" τρόπο, ο πλανήτης μας θα "αυτό-θεραπευόταν", αν όλοι οι άνθρωποι ξαφνικά απομακρύνονταν από αυτόν. Απεναντίας, τονίζει, οι άνθρωποι, χάρη στη νοημοσύνη τους, αποτελούν το "κλειδί" για τη σωτηρία του πλανήτη και ίσως τελικά αποδειχθούν ότι αυτοί αποτελούν τη κατ'Α εξοχήν γνήσια "δύναμη της Γαίας". http://news.pathfinder.gr/scitech/558019.html

Αποσυνδεδεμένος patrycja

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 26
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #168 στις: Ιούλιος 12, 2009, 04:29:30 μμ »

σκέψου όμως πόσο κακό της κάνεις όταν το ενστικτό της της λέει αναπαραγωγή κ συ της λές όχι

σκέψου πόσα αδέσποτα θα υπάρχουν

πόσα θα σκοτώνουν

πόσα θα χτυπάνε κ θα τους προκαλούν πόνο έτσι για την πλάκα τους , γιατί είναι απλά άνθρωποι κ μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν

σκέψου πως αν ήταν η φύση όπως παλιά δεν θα υπήρχαν σκύλοι ούτε στειρώσεις

με την ίδια λογική είναι κακό κ φυλακή για τα σκυλιά να τα έχουμε σπίτι κ θα έπρεπε να είναι ελεύθερα . .

εγω το ένα το στείρωσα (για το άλλο πρέπει να περιμένω μέχρι να κλείσει χρόνο) γιατί δεν μ'αρέσει να θέλει κ να μην μπορεί , να φοβάμαι μήπως φύγει κ δεν τον ξανα βρώ κ ποιός ξέρει τι θα απογίνει συν θα έχει λιγότερες πιθανότητες να πάθει καρκίνο κ έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει μέχρι κ 4χρόνια παραπάνω

η στείρωση δεν είναι ακρωτηριασμός , ούτε του στερείς ένα κομμάτι της προσωπικότητας απλά δεν έχει ορμόνες που το αναγκάζουν να θέλει να φέρει πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη τα οποία θα τα κάνουμε να υποφέρουν

ούτε είναι κακό να τα σώζουμε κ να τα κρατάμε σπίτι κ ας είναι ενάντια στη φύση τους αρκεί να τα σεβόμαστε κ να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να ζούνε όπως πρέπει , όπως θα ζούσαν στη φύση

επίσης με τον τρόπο σου ελέγχεις τον πληθυσμό αυτού του είδους κ με τρόπο που κάνει το ζωάκι σου να υποφέρει . .

Και οι άνθρωποι μπορούν να πάθουν καρκίνο αλλά δεν τους στειρώνουμε. Και ναι είναι κακό να κλείνεις ένα ζώο στο σπίτι σου όσο και αν το αγαπάς. Επείσης η στείρωση είναι ακρωτηριασμός. Αν πιστεύεις το αντίθετο τότε σκέψου αν θα σε πείραζε εσένα να σου αφαιρούσαν την μήτρα. Αν σε πειράζει τότε ίσως υπάρχει κάτι σπισιστικό στην στείρωση και σίγουρα είναι μέρος του animal welfare. Πάντα φιλικά.

εγω εύχομαι να μπορούσα να εξαφανήσω την μήτρα μου κ να μην είχα περίοδο κάθε μήνα αλλά κ που θέλω δεν έχω τόσα λεφτά να κάνω τέτοιου είδους επέμβαση - αν υπάρχει -  δεν θέλω να γίνω μητέρα , επίσης χαίρομαι να βλέπω κουτάβια κ αν είχα δικό μου χώρο να τα χωράει όλα τότε σίγουρα θα τα άφηνα να ζευγαρώσουν έστω μια φορά αλλά ούτε χώρο έχω ούτε οικονομικά μπορώ να συντηρίσω τόσα πλάσματα άρα δεν είναι καλύτερα να στειρώσω το σκύλο μου παρά να το αφήνω να νιώθει την ανάγκη της αναπαραγωγής κ να το καταπιέζω να τη περιορίζει κάθε φορά που θα είναι αδιάθετη μια σκυλίτσα ;

επίσης ξέρουμε αν η σκυλίτσα θέλει να γίνει μητέρα ; την ρωτάμε αν θέλει να γεννήσει ξανα μετά απο ελάχιστο χρονικό διάστημα κ αφου είναι ακόμα κουρασμένη απο την προηγούμενη γέννα ;

για να μη μείνει έγκυος κάποια παίρνει χάπια - αυτό δεν θεωρείται ακρωτηριασμός ; γιατί απ ' ότι ξέρω στον μπίλλυ δεν αφαιρέθηκε κομμάτι , τα μπαλάκια του έγιναν σα σταφίδα κ  οι ορμόνες που ξυπνάνε την ανάγκη της αναπαραγωγής απλά περιορίστηκαν αν δεν εξαφανήστηκαν

τέλος δεν είναι αναγκαίο κακό ειδικά στην εποχή που ζούμε κ επειδή στην ουσία τα σκυλιά τα έφτιαξε ο άνθρωπος κ δυστυχώς δεν έχουν τόσα κοινά με τον λύκο ούτε θα μπορούσαν να επιβιώσουν στη φύση όπως ο λύκος , αναγκαίο κακό είναι να θέλουμε να τα κάνουμε εφεύρεση ανθρώπινη με φιόγκους κ τσιπάκια  σε καλή τιμή , με ταμπέλα που να λέει τη ράτσα ώστε να μη πέφτουν χαμηλά οι τιμές στις εκπτώσεις λες κ είναι αντικείμενα

αναγκαίο κακό είναι να πετάμε τα σκυλιά επειδή δεν τα θέλουμε άλλο ή να τα δολοφονούμε γιατί θέλουμε να πάμε διακοπές

με την  ίδια λιγική δεν θα έπρεπε να τα βοηθάμε ούτε να τους προσφέρουμε βιταμίνες ή φάρμακα γιατί στην φύση δεν θα είχαν τέτοιες πολυτέλειες
ούτε ένα σπίτι κ ζεστό φαγητό , ούτε να τα κάνουμε μπάνιο , ούτε να τα αγκαλιάζουμε . .

προσωπικά εγω δεν θα μπορούσα να μην τα κάνω όλα αυτά κ ούτε θα μπορούσα να αφήνω τον σκύλο μου να βασανίζεται κ να μελαγχολεί επειδή δεν θέλω να τον "ακρωτηριάσω"  dunno
The Tap Dancer's Dilemma - Diablo Swing Orchestra

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 26
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #169 στις: Ιούλιος 12, 2009, 05:36:22 μμ »


εγω εύχομαι να μπορούσα να εξαφανήσω την μήτρα μου κ να μην είχα περίοδο κάθε μήνα αλλά κ που θέλω δεν έχω τόσα λεφτά να κάνω τέτοιου είδους επέμβαση - αν υπάρχει -  δεν θέλω να γίνω μητέρα ,


προσωπικά εγω δεν θα μπορούσα να μην τα κάνω όλα αυτά κ ούτε θα μπορούσα να αφήνω τον σκύλο μου να βασανίζεται κ να μελαγχολεί επειδή δεν θέλω να τον "ακρωτηριάσω"  dunno

Όπως όλοι μας, νομίζω προβάλεις τα "θέλω" του εαυτού σου στο σκυλί που δε μπορεί να σου αντιμιλήσει . Μιλας συνεχώς για το τί θέλεις εσύ, τι μπορείς εσύ.
Το σκυλί σε πλησιάζει με εμπιστοσύνη και συ του χώνεις μαχαίρια και του αλλάζεις όλη τη φύση. Έχω ζήσει το θαύμα της γέννας και έχω δει το βλέμμα του σκυλιού όταν κοιτάει το ΘΑΥΜΑ που μόλις έκανε. Τα ζώα έχουν έμφυτη αίσθηση ηθικής και δέους. Η σιωπή τους είναι μια προσευχή. Εξ' άλλου ο άνθρωπος μόνο διώχτηκε απ' τον Παράδεισο.
Έχω ζήσει την απορία και τη ζήλια στειρωμένου σκυλιού, που όλα τα αρσενικά προτιμούσαν άλλη.

Αν νομίζεις ότι δεν είναι Πλήρη Όντα και δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν εκείνα τη ζωή τους για τον εαυτό τους, τους κάνεις κακό.

Ίσως ξέρεις ότι η Σοφία δεν είναι ανθρώπινη αποκλειστικότητα. Ηθική δεν είναι αυτό που μας βολεύει ή εξυπηρετεί. Είναι σεβασμός, υποταγή, σε κάτι μεγαλύτερο απο μας, με θυσίες

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 26
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #170 στις: Ιούλιος 12, 2009, 06:10:57 μμ »
Αυτός που σαν Πανάγαθος είναι ακλόνητος και παραμένει ασυγκίνητος στο μαρτύριο των δημιουργημάτων του, επειδή αγαπά το καθένα τόσο πολύ που είναι αδύνατο να μεροληπτήσει.
Πχ αγαπάει τον άνθρωπο τόσο πολύ που δεν μπορεί να του στερήσει τη χαρά να κάνει ένα ζώο να υποφέρει; Ή, τον εμποδίζει η αγάπη του να κάνει μια ρύθμιση στη συνείδηση του ώστε να μην είναι τόσο αναίσθητος;

Αα ρε πανάγαθε….Και φούμα-φούμα στα βοτσαλάκια αγίους έβλεπες και αγγελάκια…


Δεν είν' αναίσθητος, τον Πόνο και την Αγωνία του κάθε δημιουργήματος τη νιώθει στο μεδούλι του. Αυτός υποφέρει, όχι εμείς. Η απόλυτη αγάπη είναι τέτοια που η καταστροφή του ενός φτιάχνει χώρο για το άλλο (χώρος είναι πεπερασμένος). Υπάρχει Μοίρα και για τους Θεούς, η ειμαρμένη. Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από την αντίληψή μας.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #171 στις: Ιούλιος 12, 2009, 06:28:04 μμ »
Δεν ξέρουμε τί να τα κάνουμε τόσα σκυλιά. Ανιχνευτές καρκίνου από την ανάσα του ανθρώπου μπορούν να γίνουν όλα τα αδέσποτα (3 μήνες εκπαίδευση)
Άλλες εφαρμογές;; Φαντασία, χρήμα και ευφυΐα χρειάζονται και αλλαγή τέτοια στο μυαλό του ανθρώπου, που νομίζω ότι θα γίνει άλλος άνθρωπος.

Εφαρμογές; Και τι είναι τα σκυλιά; Αντικείμενα προς εκμετάλλευση να αποφασίσουμε εμείς ...τη χρήση τους;  huh?
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 26
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #172 στις: Ιούλιος 12, 2009, 06:37:55 μμ »
Ξέρεις, πιστεύω αυτό που διάβασα ότι ο άνθρωπος ορμάται, πράττει, εξ ιδίου συμφέροντος μάλλον παρά από μια καλή Ιδέα

Γι αυτό παρουσιάζω συμφεροντολογικά κίνητρα παρά αγάπη

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #173 στις: Ιούλιος 12, 2009, 07:05:51 μμ »
Δεν είν' αναίσθητος, τον Πόνο και την Αγωνία του κάθε δημιουργήματος τη νιώθει στο μεδούλι του. Αυτός υποφέρει, όχι εμείς.
Εννοώ να κάνει ρύθμιση στη συνείδηση του ανθρώπου.

Η απόλυτη αγάπη είναι τέτοια που η καταστροφή του ενός φτιάχνει χώρο για το άλλο (χώρος είναι πεπερασμένος). Υπάρχει Μοίρα και για τους Θεούς, η ειμαρμένη. Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από την αντίληψή μας.
Πες το σε όσους βασανίζονται τόσο που η αυτοκτονία είναι προνόμιο που δεν μπορούν να αποχτήσουν να δούμε τι θα απαντήσουν.


αναγκαίο κακό είναι να θέλουμε να τα κάνουμε εφεύρεση ανθρώπινη με φιόγκους κ τσιπάκια  σε καλή τιμή , με ταμπέλα που να λέει τη ράτσα ώστε να μη πέφτουν χαμηλά οι τιμές στις εκπτώσεις λες κ είναι αντικείμενα
αναγκαίο κακό είναι να πετάμε τα σκυλιά επειδή δεν τα θέλουμε άλλο ή να τα δολοφονούμε γιατί θέλουμε να πάμε διακοπές
Αυτά είναι κακό χωρίς να είναι αναγκαίο. (για τα ζώα)

Αποσυνδεδεμένος AVS

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 313
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #174 στις: Ιούλιος 12, 2009, 08:15:18 μμ »

Το σκυλί σε πλησιάζει με εμπιστοσύνη και συ του χώνεις μαχαίρια και του αλλάζεις όλη τη φύση. Έχω ζήσει το θαύμα της γέννας και έχω δει το βλέμμα του σκυλιού όταν κοιτάει το ΘΑΥΜΑ που μόλις έκανε. Τα ζώα έχουν έμφυτη αίσθηση ηθικής και δέους. Η σιωπή τους είναι μια προσευχή. Εξ' άλλου ο άνθρωπος μόνο διώχτηκε απ' τον Παράδεισο.
Έχω ζήσει την απορία και τη ζήλια στειρωμένου σκυλιού, που όλα τα αρσενικά προτιμούσαν άλλη.νομιζω οτι τα εχεις εξανρθωπισει τα ζωα,για ποια ηθικη λες?για την ανθρωπινη που ακομα και αναμεσα στους ανρθωπους απο διαφορετικες κουλτουρες δεν ειναι ιδια?και φυσικα το στειρωμενο σκυλι δεν ζηλευει τα αλλα αρσενικα γιατι απλα δεν εχει ορμες  dunno

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 26
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #175 στις: Ιούλιος 12, 2009, 09:37:28 μμ »
νομιζω οτι τα εχεις εξανρθωπισει τα ζωα,για ποια ηθικη λες?για την ανθρωπινη που ακομα και αναμεσα στους ανρθωπους απο διαφορετικες κουλτουρες δεν ειναι ιδια?και φυσικα το στειρωμενο σκυλι δεν ζηλευει τα αλλα αρσενικα γιατι απλα δεν εχει ορμες  dunno

Η Μόνη μας διαφορά με το σκύλο, είναι η εξωτερική εμφάνιση και το σώμα, η ψυχή είναι ίδια.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=47674

Μήπως το στειρωμένο σκυλί δεν έχει και παρατηρητικότητα και περιέργεια και αντίληψη και απορία και "θέλω"; Στειρωμένα σκυλιά συνεχίζουν να έχουν ορμές και επιθετικότητα. Κοίταξε τις παραπομπές μου.

Αποσυνδεδεμένος AVS

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 313
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #176 στις: Ιούλιος 12, 2009, 10:10:22 μμ »
νομιζω οτι τα εχεις εξανρθωπισει τα ζωα,για ποια ηθικη λες?για την ανθρωπινη που ακομα και αναμεσα στους ανρθωπους απο διαφορετικες κουλτουρες δεν ειναι ιδια?και φυσικα το στειρωμενο σκυλι δεν ζηλευει τα αλλα αρσενικα γιατι απλα δεν εχει ορμες  dunno

Η Μόνη μας διαφορά με το σκύλο, είναι η εξωτερική εμφάνιση και το σώμα, η ψυχή είναι ίδια.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=47674

Μήπως το στειρωμένο σκυλί δεν έχει και παρατηρητικότητα και περιέργεια και αντίληψη και απορία και "θέλω"; Στειρωμένα σκυλιά συνεχίζουν να έχουν ορμές και επιθετικότητα. Κοίταξε τις παραπομπές μου.

Το αρθρο που εβαλες ειναι ανυπογραφο χωρις πηγες απο την ελευθεροτυπια γιαυτο και δεν μου λεει και πολλα πραγματα,και εκτος αυτου δεν μιλαει για σκυλια και γατες που συζηταμε στο ποστ αυτο για τις στειρωσεις,αλλα για διαφορα ζωα με διαφορετικες συνηθειες μεταξυ τους.

Ομως νομιζω οτι αυτο που λεμε νομο στα ζωα τωρα το λεει "ηθικη"
Όπως πιστεύει, η «ηθική» αναπτύχθηκε στα ζώα για να τα βοηθήσει να ρυθμίσουν τη συμπεριφορά τους στις κοινωνικές ομάδες τους και να ελέγξουν, μεταξύ άλλων, τις μεταξύ τους μάχες, ώστε να ενθαρρύνουν τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, διαδικασίες που λίγο-πολύ ίσχυσαν και κατά την εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών

Τα σκυλια μαχονται για την τροφη τους,για την αρχηγια στην αγελη,για να ζευγαρωσουν και ο δυνατοτερος κερδιζει και φυσικα δεν δειχνει ελεος δινοντας την τροφη του σε καποιον αλλο που ειναι πιο αδυναμος.Πολλα θηλυκα τρωνε ολα τα κουταβια τους μολις γεννηθουν η αυτα που ειναι αρρωστα.
Οτι εχουν το αισθημα δικαιοσυνης ειναι βεβαιο.Το οτι εχουν περιεργεια,αντιληψη και θελω δεν το αμφισβητει κανεις ομως ορμες δεν εχουν αφου ειναι στειρωμενα και φυσικα η επιθετικοτητα δεν εχει καμμια σχεση με το αν ζηλευουν,μην τα μπερδευεις και μην βαζεις στα ζωα χαρακτηριστικα που εχουν οι ανθρωποι γιατι ειδικα για τα σκυλια και τις γατες που ζουν κοντα στον ανθρωπο,αυτο,το να τους προσδιδουμε δικα μας χαρακτηριστικα τα εχει κανει πολλες φορες να υποφερουν.

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 26
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #177 στις: Ιούλιος 13, 2009, 01:49:06 πμ »
http://seattletimes.nwsource.com/html/nationworld/2009226383_dogs16.html

Μάϊος-16-'09 Ελπίζω να μπορείς να το διαβάσεις

Αποσυνδεδεμένος AVS

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 313
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #178 στις: Ιούλιος 13, 2009, 07:25:56 πμ »
Το διαβασα,δεν βλεπω να λεει κατι παραπανω απο αυτα που εγραψα.Που γραφει για ζηλια και για πολυπλοκες σκεψεις οπως αυτη που εγραψες εδω..
Παράθεση
Έχω ζήσει την απορία και τη ζήλια στειρωμένου σκυλιού, που όλα τα αρσενικά προτιμούσαν άλλη
Το σκυλι οταν ειναι αστειρωτο εχει ορμες,θα τσακωθει με αλλα αρσενικα,θα διεκδικησει το θηλυκο,οταν ομως ειναι στειρωμενο δεν εχει αυτη τη λογικη για να ζηλεψει και να απορησει γιατι τα αλλα ζευγαρωνουν και αποδειξη για αυτο ειναι οτι η συμπεριφορα των περισσοτερων αρσενικων που στειρωθηκαν ειναι πολυ πιο ηρεμη και δεν τσακωνονται τοσο ευκολα

Αποσυνδεδεμένος Incognito

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2810
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #179 στις: Ιούλιος 13, 2009, 11:22:19 πμ »
Ρε παιδιά τι λέτε τώρα, όλα τα πλάσματα είναι φτιαγμένα να αναπαράγωνται, το ότι για να μην υποφέρουν περισότερα ζώα μέσα στην πόλη τα στειρώνουμε δεν πάει να πει ότι οι σκυλίτσες μας ευχαριστούν κιόλας γιατί κουράστηκαν να μεγαλώνουν παιδιά. Και εγώ μπορεί να μην θέλω να κάνω παιδιά και να στειρωθώ αλλά πιστεύω υπάρχει μια διαφορά από την στείρωση του σκύλου που δεν την ζήτησε.

Εγώ έναν γατούλη που είχα στο σπίτι τον μεγάλωσα, τον φρόντισα και όταν ήρθε η ώρα τον πήγα στην εξοχή που μένει μόνιμα η γιαγιά μου και τον απελευθέρωσα. Εγώ τον είχα σαν μέλος της οικογένειας μου αλλά κοίταγε συνέχεια θλιμμένος το παράθυρο και έκλαιγε. Τώρα κόβει χαρούμενος βόλτες και παρενοχλεί τις άλλες γατούλες που φροντίζουμε.  hearted

Γιατί ξεχνάμε ίσως ότι είναι μη ανθρώπινα ζώα και ΟΧΙ παιδιά μας και δεν θέλουν φροντίδα για πάντα όπως εμείς μεγαλώνουμε και γινόμαστε ανεξάρτητοι (λέμε τώρα).

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής