χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 55133 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ecoChris

• Επισκέπτης
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #150 στις: Απρίλιος 24, 2009, 11:35:19 πμ »
Παραθέτω ολόκληρο το κείμενο σε μωβ πλάγια (η έμφαση δική μου). ... Εν συνόψει, αφού το κείμενο καταλήγει κάπου, καλό είναι να μεταφέρουμε όλον τον προβληματισμό και μαζί και το συμπέρασμα παρά μόνο ένα μέρος του.
To κείμενο το είχε βάλει ολόκληρο ο AVS πιο πάνω, οπότε ο προβληματισμός νομίζω ότι είχε ήδη μεταφερθεί. Εγώ απλά θέλω να τονίσω ότι η στείρωση, ανεξάρτητα από το αν γίνεται επιλεκτικά ή για κάποιο μεταβατικό διάστημα - μέχρι ίσως να αλλάξει η στάση των ανθρώπων προς τα ζώα - ως πρακτική είναι παράβαση των δικαιωμάτων τους(όπως δηλώνεται και στο απόσπασμα), αντίθετη με τις αρχές του veganism και με ενοχλεί ιδιαίτερα ο κοντόφθαλμος τρόπος που χρησιμοποιείται από οργανώσεις στις γνωστές αποσπασματικές εκστρατείες ΑΚΑ single issue campaigns, όπου τίθεται το μερικό και αγνοείται η ολότητα του ζητήματος των ζώων.

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #151 στις: Απρίλιος 24, 2009, 02:46:55 μμ »
Παραθέτω ολόκληρο το κείμενο σε μωβ πλάγια (η έμφαση δική μου). ... Εν συνόψει, αφού το κείμενο καταλήγει κάπου, καλό είναι να μεταφέρουμε όλον τον προβληματισμό και μαζί και το συμπέρασμα παρά μόνο ένα μέρος του.
To κείμενο το είχε βάλει ολόκληρο ο AVS πιο πάνω, οπότε ο προβληματισμός νομίζω ότι είχε ήδη μεταφερθεί. Εγώ απλά θέλω να τονίσω ότι η στείρωση, ανεξάρτητα από το αν γίνεται επιλεκτικά ή για κάποιο μεταβατικό διάστημα - μέχρι ίσως να αλλάξει η στάση των ανθρώπων προς τα ζώα - ως πρακτική είναι παράβαση των δικαιωμάτων τους(όπως δηλώνεται και στο απόσπασμα), αντίθετη με τις αρχές του veganism και με ενοχλεί ιδιαίτερα ο κοντόφθαλμος τρόπος που χρησιμοποιείται από οργανώσεις στις γνωστές αποσπασματικές εκστρατείες ΑΚΑ single issue campaigns, όπου τίθεται το μερικό και αγνοείται η ολότητα του ζητήματος των ζώων.

Καταλαβαινω το σκεπτικο σου αλλα νομιζω οτι ετσι βαζουμε παρωπιδες στην κατασταση που επικρατει σημερα,και σιγουρα για πολλα πολλα χρονια ακομα.
Σταματησα να τρωω κρεας σεβομενη τη ζωη των αλλων ζωων,γιατι να αφησω το δικο μου σκυλι η γατα να γεννησει και να καταδικασω χιλιαδες απογονους τους?Γιατι να θεωρησω τη ζωη της κοτας η της αγελαδας οτι εχει περισσοτερη αξια απο τα κουταβια η τα γατακια που θα πεταχτουν στο δρομο και θα ειναι καταδικασμενα σε θανατο?
Ας μην σκεφτομαστε τι θα επρεπε να γινει σε μια ιδανικη κοινωνια,ας σκεφτουμε πως θα ανακουφισουμε οπως μπορουμε τα ζωα σημερα

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #152 στις: Απρίλιος 24, 2009, 05:17:19 μμ »

Πολύ ωραία - βοήθησα να κάνουμε έναν ωραίο κύκλο!!

Όμως βλέπω ότι δεν είμαστε εκεί που ξεκινήσαμε. Το να αποδεχόμαστε τις στειρώσεις, ακόμα και ως αναγκαίο κακό, είναι ένα βήμα μπροστά που συνδυάζει τη (μακροπρόθεσμη) θεωρία με την (άμεση) πράξη.

Το άλλο θέμα που ανοίγεται (single issue campaigns) το έχουμε συζητήσει αλλού και φυσικά είμαι αντίθετη. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτούμε ως εξής: "επειδή ο τάδε κακός (π.χ. ο Χίτλερ) ήταν χορτοφάγος είναι κακή και η χορτοφαγία". Εξ' άλλου, όπως γράφει και ο Francione στο τελευταίο του essay, o Ομπαμα μπιν Λαντεν τρώει κρέας. Είδατε κανέναν κρεατοφάγο να κόβει το κρέας για αυτό το λόγο;  ;D ;D ;D.

Άντε, cheer up everyone!
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #153 στις: Απρίλιος 24, 2009, 07:54:38 μμ »
Και μιας που το έφερε η κουβέντα (απευθύνομαι προς τη foxy εδώ ως διαχειρίστρια), δεν είναι λίγο περίεργο να σηκώνεται στο forum η αφίσα της vegan κουζίνας ή/και καλέσματα για άλλες συγκεντρώσεις και να γίνεται επίσης κάλεσμα μέσα από το forum για βίγκαν συγκεντρώσεις για καφέ στις οποίες δυσφημίζονται τα άλλα καλέσματα; Εννοώ, καλή η πολυφωνία, αλλά όταν φτάνει σε βαθμό κόντρας και αντιπαράθεσης μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Προφανώς τα χέρια σου είναι δεμένα και δε μπορείς να κάνεις κάτι εσύ γιαυτό, αλλά καλό είναι μερικές κάποια πράγματα που ψιθυρίζονται να ακούνται και δυνατά. Συγνώμη για το off topic, αλλά έπρεπε να ειπωθεί κάποια στιγμή αυτό.

Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες v3g4n. Όντως εγώ δεν μπορώ να ελέγχω ούτε να έχω λόγο στο τι λέγεται στις συναντήσεις που διοργανώνουν τα μέλη του φόρουμ. Ωστόσο θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι (και μάλλον θα το βάλω και στη συμφωνία εγγραφής). ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ. Το φόρουμ το έφτιαξα για να έρθουν κοντά βίγκανς, χορτοφάγοι και άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτόν τον τρόπο ζωής ή για τις δράσεις που οργανώνονται, να αλληλοβοηθηθούν, να γνωριστούν κλπ. Αν κάποιες φορές χρησιμοποιείται ως βήμα για την προώθηση κινήσεων, καλοδεχούμενο κι αυτό. Αλλά το φόρουμ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ - ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ φτιάχτηκε πρώτα απ' όλα για να φέρει κοντά όλους εμάς που έχουμε κοινά ιδεώδη, κοινές απόψεις κλπ και να βρούμε ο ένας τον άλλον, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι καμιά φορά να είσαι χορτοφάγος/βίγκαν στην Ελλάδα.  Αυτό ήθελα να το ξεκαθαρίσω από καιρό και χαίρομαι που μου έδωσες την ευκαιρία.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Αριάδνη

• New Kid in The Block
  • **
  • Απλή παρατηρήτρια του συμπαντικού θαύματος
« Απάντηση #154 στις: Απρίλιος 24, 2009, 08:09:25 μμ »
Α ρε foxy έγραψες. ;)
Αλλά κι εγώ απορώ αν το ζητούμενο εδώ είναι η ενότητα απαραίτητα ή αν ο καθένας απλά ακολουθεί δικό του δρόμο.???
Γιατί αν το δούμε λίγο χαλαρά το όλο σκηνικό, ζηλωτισμοί και αντιπαραθέσεις φαίνονται τουλάχιστον ανόητοι. (Ειδικά από 2-3 άτομα που την έχουν δει μονοπώλιο σε βασικές έννοιες της χορτοφαγίας).  >:(
The things you own, end up owning you...

Αποσυνδεδεμένος blueheart

• Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
« Απάντηση #155 στις: Απρίλιος 24, 2009, 09:11:12 μμ »
Αν κι έχουμε ξεφύγει πάρα πολύ από το θέμα των στειρώσεων - στο οποίο εγώ τίθεμαι υπέρ για τους περισσότερους λόγους που έχουν ήδη ειπωθεί θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου όσον αφορά τη χορτοφαγία. Η χορτοφαγία θεωρώ πως είναι πολύ προσωπική υπόθεση μιας και οι λόγοι που ωθούν τον καθένα μας σε αυτή είναι διαφορετικοί. Είναι κάτι που στους περισσότερους βγήκε ως ανάγκη, για λόγους ηθικής, για την αγάπη προς τα ζώα κ.τ.λ. Θεωρώ πολύ λάθος να επιτίθεται ο ένας στον άλλο. Δεν υπάρχουν πολλοί που να υποστηρίζουν τη χορτοφαγία στη χώρα μας οπότε καλό θα ήταν αυτοί οι λίγοι που είμαστε να μην τρωγόμαστε μεταξύ μας. Προσωπικά έχω πάρει μέρος στις 2 από τις 3 συναντήσεις που έχουν γίνει τελευταία και συμμετείχα ενεργά και στη vegan κουζίνα! Θα ήθελα πάρα πολύ να πάρω μέρος και στις επόμενες συναντήσεις αλλά δεν θα ήθελα άλλοι συμμετέχοντες να κατηγορήσουν την κίνηση της vegan κουζίνας όπως έγινε την προηγούμενη φορά όταν πήγαμε να αναφερθούμε στο mcvegan event που είχε προτείνει ο Μάνθος. Αν κάποιος πρέπει να αποκαλείται vegan μόνο επειδή ακολουθεί κάτα γράμμα τον όρο veganism, τότε χαίρομαι που εγώ δεν χρησιμοποιώ αυτό το χαρακτηρισμό όταν αναφέρομαι σε μένα. Το σημαντικό είναι να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και τις επιλογές μας. Και πριν κατηγορήσουμε τους άλλους να το σκεφτόμαστε δυο και τρεις φορές. 

Eντάξει όλα ωραία είναι στη θεωρία αλλά οι πράξεις για μένα σημαίνουν περισσότερα. Οπότε αν τίθεται θέμα μεταξύ συνάντησης που απλά συζητάμε μεταξύ μας και μιας δραστηριότητας σαν την vegan κουζίνα όπου ενημερώνονται για τη χορτοφαγία και άλλοι άνθρωποι και μας γνωρίζουν και βλέπουν ότι είμαστε νορμάλ άνθρωποι τότε εγώ τάσομαι υπέρ του δεύτερου.

Αποσυνδεδεμένος pella

• Sr. Member
« Απάντηση #156 στις: Απρίλιος 26, 2009, 03:00:04 μμ »
Αν και το θέμα αυτό βρίσκεται στην κατηγορία αδέσποτα & κατοικίδια,
βάλτε στην αναζήτηση του google " στειρώσεις έντομα"  και αν το βρείτε ενδιαφέρον προς συζήτηση, ανοίγουμε άλλο topic.
Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #157 στις: Μάιος 15, 2009, 09:07:21 πμ »
Δεν ξέρω αν είναι στην φύση μας η βία, αλλά πρέπει να σταματήσουμε αυτά που την προοθούν. π.χ. ο στρατός. Τι κάνει;; Εκπαιδεύει φονιάδες!!!   

Εκπαιδεύει γεννημένους φονιάδες να γίνουν δολοφονικότεροι... Τόσο ανήθικο (αλλά και απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τους φονιάδες της διπλανής πόρτας) όσο και η μαζική δολοφονία οποιασδήποτε ζωής γεννημένης ή (στείρωση) αγέννητης.
Υπάρχουν συμφέροντα οικονομικά πίσω από το φαινομενικό αδιέξοδο του ακρωτηριασμού (στείρωση) των ζώων. Αν ψάξετε στο Διαδίκτυο θα δείτε τις παρενέργειες της στείρωσης...
Όσοι είναι υπέρ της στείρωσης είναι κουρασμένοι συντηρητικοί που βαριούνται να σκεφθούν γιατί τιμωρούμε το Θύμα και όχι τον Θύτη.

Γενικά το ανθρώπινο είδος είναι για Πέταμα....   Πείτε μου τί καλό έχουμε προσφέρει στη φύση του πλανήτη που πατάμε;  Εγώ εγώ εγώ το ατομάκι, η μόνη μας μέριμνα. Βρε δε πάμε στην ευχή χωρίς γυρισμό, να βρούνε και τα ζώα την ησυχία τους;;;;

Αποσυνδεδεμένος patrycja

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #158 στις: Ιούλιος 11, 2009, 09:44:58 μμ »
Επίσης την στείρωση στα ζώα την θεωρώ ακρωτηριασμό.
Για τις εποχές που ζούμε βέβαια είναι αναγκαίο κακό (αλλά κακό)
Την σκυλίτσα που βρήκα δεν την έχω στειρώσει εφόσον μπορώ να την επιβλέπω, αν και (η ίδια δηλώνει ομοφυλόφιλη) :D :D :D

Ποιοί νομίζουμε οτι είμαστε για να ελέγχουμε τους πληθυσμούς των άλλων ειδών;
Αχ! Μάνα φύση όλα σου τα κλέβουμε.
Αλλά αφού είμαστε ανίκανοι να σταματήσουμε τον θύτη μέσα μας ας μειώσουμε τις δυνατότητες να βρούμε θύματα λοιπόν.

Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί μου, σίγουρα δεν είναι στον κατάλληλο αιώνα για να συζητηθούν και να επιλυθούν.

σκέψου όμως πόσο κακό της κάνεις όταν το ενστικτό της της λέει αναπαραγωγή κ συ της λές όχι

σκέψου πόσα αδέσποτα θα υπάρχουν

πόσα θα σκοτώνουν

πόσα θα χτυπάνε κ θα τους προκαλούν πόνο έτσι για την πλάκα τους , γιατί είναι απλά άνθρωποι κ μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν

σκέψου πως αν ήταν η φύση όπως παλιά δεν θα υπήρχαν σκύλοι ούτε στειρώσεις

με την ίδια λογική είναι κακό κ φυλακή για τα σκυλιά να τα έχουμε σπίτι κ θα έπρεπε να είναι ελεύθερα . .

εγω το ένα το στείρωσα (για το άλλο πρέπει να περιμένω μέχρι να κλείσει χρόνο) γιατί δεν μ'αρέσει να θέλει κ να μην μπορεί , να φοβάμαι μήπως φύγει κ δεν τον ξανα βρώ κ ποιός ξέρει τι θα απογίνει συν θα έχει λιγότερες πιθανότητες να πάθει καρκίνο κ έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει μέχρι κ 4χρόνια παραπάνω

η στείρωση δεν είναι ακρωτηριασμός , ούτε του στερείς ένα κομμάτι της προσωπικότητας απλά δεν έχει ορμόνες που το αναγκάζουν να θέλει να φέρει πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη τα οποία θα τα κάνουμε να υποφέρουν

ούτε είναι κακό να τα σώζουμε κ να τα κρατάμε σπίτι κ ας είναι ενάντια στη φύση τους αρκεί να τα σεβόμαστε κ να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να ζούνε όπως πρέπει , όπως θα ζούσαν στη φύση

επίσης με τον τρόπο σου ελέγχεις τον πληθυσμό αυτού του είδους κ με τρόπο που κάνει το ζωάκι σου να υποφέρει . .
The Tap Dancer's Dilemma - Diablo Swing Orchestra

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #159 στις: Ιούλιος 11, 2009, 11:22:36 μμ »
Κοιτάξτε αυτή τη συζήτηση και κυρίως διαβάστε τις προειδοποιήσεις στις παραπομπές

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=6545

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #160 στις: Ιούλιος 12, 2009, 01:39:54 πμ »
Στειρώνουμε λάθος είδη. Το ανθρώπινο είναι το μόνο που πρέπει να στειρωθεί γιατί είναι η αιτία όλων των δεινών. (που έτσι κι αλλιώς επειδή είναι υπεράριθμο πρέπει να μειωθεί γιατί δεν χωράει)
Επειδή όμως δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα εναντίον του θύτη, παίρνουμε εναντίον του θύματος. Προσπαθούμε να εμποδίσουμε το θύμα να υπάρχει γιατί δεν μπορούμε να το προστατέψουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και να μην μυθοποιούμε τις στειρώσεις. Εμποδίζουμε ένα είδος να υπάρχει γιατί δεν μπορούμε να το προστατέψουμε.

Χαιρόμαστε όταν γεννιέται ένα ανθρώπινο ον, χαιρόμαστε και όταν στειρώνουμε ένα μη ανθρώπινο ον. Η ξεφτίλα το σήμα κατατεθέν του ανθρώπινου είδους.

Εγκέλαδε πολύ αργείς να θάψεις την ξεφτίλα στους χώρους υγειονομικής ταφής.

Επειδή λέγονται διάφορα για το τι είναι φιλόζωος, ότι ο φιλόζωος πρέπει να κάνει αυτό ή πρέπει να κάνει εκείνο, και ότι δεν μπορεί να λέγεται φιλόζωος κάποιος που είναι έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα…..

Όλα είναι τρίχες κατσαρές! Φιλόζωος είναι αυτός που πολεμάει τις αιτίες και τα δεινά που υφίστανται τα ζώα, στη ρίζα. Και τα δεινά των ζώων και η ρίζα του κακού είναι το ανθρώπινο είδος.

Αποσυνδεδεμένος Goldstar

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #161 στις: Ιούλιος 12, 2009, 03:17:46 πμ »
Έχει στηθεί Βιομηχανία γύρω από τα κατοικίδια και τις στειρώσεις, η οποία εξασφαλίζει πόρους για ΠΟΛΥ κόσμο.
 Βασίζεται στις ενοχές μας και τους φόβους για το άγνωστο αύριο, δηλ. την αρρωστημένη φαντασία του άγχους. "Για νάχουμε" το κεφάλι μας ήσυχο".  Για να μη βλέπουμε τι τους κάνουμε σαν είδος. Για να συντηρήσουμε το μύθο της ψυχικής και πνευματικής μας ανωτερότητας προς τα άλλα ζωντανά, για να μη βλέπουμε τα χάλια μας.
Δεν ξέρουμε τί να τα κάνουμε τόσα σκυλιά. Ανιχνευτές καρκίνου από την ανάσα του ανθρώπου μπορούν να γίνουν όλα τα αδέσποτα (3 μήνες εκπαίδευση)
Άλλες εφαρμογές;; Φαντασία, χρήμα και ευφυΐα χρειάζονται και αλλαγή τέτοια στο μυαλό του ανθρώπου, που νομίζω ότι θα γίνει άλλος άνθρωπος.

Στην πραγματικότητα αυτός που φταίει δέν είναι η λογική μας και οι φοβίες μας και η υποκρισία μας και η ψευτιά μας. Είναι αυτός που έφτιαξε τους Νόμους της φύσεως και τα ένστικτα, αυτός που ενθαρρύνει με τη Μη αντίδρασή του αυτό το διαχρονικό φονικό. Αυτός που σαν Πανάγαθος είναι ακλόνητος και παραμένει ασυγκίνητος στο μαρτύριο των δημιουργημάτων του, επειδή αγαπά το καθένα τόσο πολύ που είναι αδύνατο να μεροληπτήσει.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #162 στις: Ιούλιος 12, 2009, 12:22:13 μμ »
Αυτός που σαν Πανάγαθος είναι ακλόνητος και παραμένει ασυγκίνητος στο μαρτύριο των δημιουργημάτων του, επειδή αγαπά το καθένα τόσο πολύ που είναι αδύνατο να μεροληπτήσει.
Πχ αγαπάει τον άνθρωπο τόσο πολύ που δεν μπορεί να του στερήσει τη χαρά να κάνει ένα ζώο να υποφέρει; Ή, τον εμποδίζει η αγάπη του να κάνει μια ρύθμιση στη συνείδηση του ώστε να μην είναι τόσο αναίσθητος;

Αα ρε πανάγαθε….Και φούμα-φούμα στα βοτσαλάκια αγίους έβλεπες και αγγελάκια…

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #163 στις: Ιούλιος 12, 2009, 01:29:50 μμ »

σκέψου όμως πόσο κακό της κάνεις όταν το ενστικτό της της λέει αναπαραγωγή κ συ της λές όχι

σκέψου πόσα αδέσποτα θα υπάρχουν

πόσα θα σκοτώνουν

πόσα θα χτυπάνε κ θα τους προκαλούν πόνο έτσι για την πλάκα τους , γιατί είναι απλά άνθρωποι κ μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν

σκέψου πως αν ήταν η φύση όπως παλιά δεν θα υπήρχαν σκύλοι ούτε στειρώσεις

με την ίδια λογική είναι κακό κ φυλακή για τα σκυλιά να τα έχουμε σπίτι κ θα έπρεπε να είναι ελεύθερα . .

εγω το ένα το στείρωσα (για το άλλο πρέπει να περιμένω μέχρι να κλείσει χρόνο) γιατί δεν μ'αρέσει να θέλει κ να μην μπορεί , να φοβάμαι μήπως φύγει κ δεν τον ξανα βρώ κ ποιός ξέρει τι θα απογίνει συν θα έχει λιγότερες πιθανότητες να πάθει καρκίνο κ έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει μέχρι κ 4χρόνια παραπάνω

η στείρωση δεν είναι ακρωτηριασμός , ούτε του στερείς ένα κομμάτι της προσωπικότητας απλά δεν έχει ορμόνες που το αναγκάζουν να θέλει να φέρει πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη τα οποία θα τα κάνουμε να υποφέρουν

ούτε είναι κακό να τα σώζουμε κ να τα κρατάμε σπίτι κ ας είναι ενάντια στη φύση τους αρκεί να τα σεβόμαστε κ να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να ζούνε όπως πρέπει , όπως θα ζούσαν στη φύση

επίσης με τον τρόπο σου ελέγχεις τον πληθυσμό αυτού του είδους κ με τρόπο που κάνει το ζωάκι σου να υποφέρει . .

Και οι άνθρωποι μπορούν να πάθουν καρκίνο αλλά δεν τους στειρώνουμε. Και ναι είναι κακό να κλείνεις ένα ζώο στο σπίτι σου όσο και αν το αγαπάς. Επείσης η στείρωση είναι ακρωτηριασμός. Αν πιστεύεις το αντίθετο τότε σκέψου αν θα σε πείραζε εσένα να σου αφαιρούσαν την μήτρα. Αν σε πειράζει τότε ίσως υπάρχει κάτι σπισιστικό στην στείρωση και σίγουρα είναι μέρος του animal welfare. Πάντα φιλικά.

Αποσυνδεδεμένος AVS

• Sr. Member
« Απάντηση #164 στις: Ιούλιος 12, 2009, 01:47:33 μμ »
Εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι που ειναι κατα των στειρωσεων δεν συμφωνουν να εχουμε οικοσιτα ζωα,σκυλους η γατες,σημερα ομως,με τα τοσα αδεσποτα που υπαρχουν τι πρεπει να γινει? questionmark να συνεχιζουν οσοι εχουν ζωα στο σπιτι να τα αφηνουν να ζευγαρωνουν?

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής