Yasmin, το σωματειο στην Χιο δεν λειτουργει πολυ καλα, και το ξερω απο προσωπικη πειρα.
Εξαλλου ειμαι ηδη στην χιο, εχω επικοινωνισει μαζι τους για καποια αδεσποτα και η απαντηση ειναι οτι δεν εχουν χωρο και να παρω σε ενα μηνα.
Για τις στειρωσεις, εχω μια διαφορετικη νοοτροπια.
Κατ αρχην θεωρω
επιτακτικη αναγκη η γατες που ζουν σε διαμερισμα να ειναι στειρωμενες.
Επισης, οσο περναει απο το χερι και την τσεπη μου, θα στειρωνω ΟΛΑ τα αδεσποτα που ταιζω στην Αθηνα, γιατι δεν μπορω να βλεπω δεκαδες απο αυτα πατημενα ή σκοτωμενα απο φολα.
ΑΛΛΑ, για τις γατες που ζουν στην εξοχη(στη χιο για παραδειγμα) και ειδικα στα χωρια και οχι μεσα στην πολη ειμαι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ.
Ας μην ξεχναμε οτι Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΣΤΕΙΡΑ.
Παραπονιομαστε οτι οι ανθρωποι δεν εχουν αφησει τιποτα απειραχτο στον πλανητη.
Αλλα και εμεις οι ιδιοι συμμετεχουμε σε αυτο...
Αν η φυση ηθελε στειρες τις γατες, θα τις εκανε ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.Τοσα χρονια που ερχομαι στη χιο για διακοπες, δεν στειρωσα ποτε γατα.
Ειπα οτι θελω να στειρωσω την αλλη γιατι την βλεπω αρρωστη και
μπορω να την βοηθισω.Αλλα και παλι εχω τους ενδοιασμους μου.
Εδω, στα χωραφια, οι γατες βρισκουν τροφη πολυ ανετα(ποντικια, φιδια κτλ).Υπαρχουν και ανθρωποι που τις ταιζουν(δεν λειπουν βεβαια οι ψυχανωμαλοι που τις βασανιζουν).
Και ας μην ξεχναμε οτι στο πολυ μακρυνο μελλον, αν ολες οι γατες ή πολλες απο αυτες στειρωθουν(απιθανο βεβαια), θα αποτελουν ειδος προς εξαφανιση.
Οπως ολα τα αλλα ζωα, ετσι και οι γατες εξελισσονται φυσικα, χωρις να δημιουργειται καποιο προβλημα στην τροφικη αλυσιδα.
Και να ξαναπω, οτι ολα τα παραπανω αναφερονται στις γατες που ζουν ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ, μακρυα απο τους κινδυνους της πολης.
Τελος, δεν κανεις κακο με το να ταιζεις τα αδεσποτα.Ειναι καλυτερο να πεθανουν απο την πεινα γιατι θα γεννησουν?
Συγνωμη, αλλα αυτη την σταση δεν προκειται να την υιοθετισω ποτε.