χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 54012 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 11, 2007, 09:13:22 πμ »
εμένα πάντως με εκνευρίζουν κάτι θείτσες της γειτονιάς δήθεν φιλοζωες που τρελαίνονται για τα αδεσποτα γατιά και τα ταϊζουν όλη μέρα και όταν γυρνάνε σπίτι τους τρώνε σνίτσελ!  >:(

Σχετικά με τις στειρώσεις καταλαβαίνω οτι στις σύγχρονες πόλεις είναι αναγκαίο κακό αλλά καλό θα ήταν αν κάποιος έχει ζωντανό στο σπίτι του να το αφήσει τουλάχιστον μια φορά να νιώσει τη μητρότητα/πατρότητα...   Δεν ξέρω για τις γάτες αλλά έχω ακούσει για τα σκυλιά οτι αν τα στειρώσεις χωρίς να γεννήσουν ποτέ, παθαίνουν κατάθλιψη και γενικά πεθαίνουν πρόωρα ή δε ζουν φυσιολογικά.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 11, 2007, 11:44:51 πμ »

Σχετικά με τις στειρώσεις καταλαβαίνω οτι στις σύγχρονες πόλεις είναι αναγκαίο κακό αλλά καλό θα ήταν αν κάποιος έχει ζωντανό στο σπίτι του να το αφήσει τουλάχιστον μια φορά να νιώσει τη μητρότητα/πατρότητα...   Δεν ξέρω για τις γάτες αλλά έχω ακούσει για τα σκυλιά οτι αν τα στειρώσεις χωρίς να γεννήσουν ποτέ, παθαίνουν κατάθλιψη και γενικά πεθαίνουν πρόωρα ή δε ζουν φυσιολογικά.

psych, δεν ισχύει τιποτε απο τα 3.

πρόωρα πεθαίνουν τα αστείρωτα λογω κακουχιων απο πολλαπλες εγκυμοσυνες. επίσης, εχω γνωρισει πανω απο 100 στειρωμενα σκυλια που στειρωθηκαν πριν γεννησουν και ειναι ΟΛΑ τους υπερ-χαρουμενα και ζουν πολυ φυσιολογικες ζωες.

τελος, καταθλιψη (ψώρα, κ.λπ) παθαινουν τα παρατημενα σκυλια και οσα δεν νιωθουν αγαπη και φροντιδα.

ακόμα και αν ίσχυε κάτι από τα 3 (που ΔΕΝ ισχύει), πάλι πρεπει να δεις μακροπρόθεσμα, και σφαιρικά - για να αποφύγεις την κατάθλιψη ενός ζώου, αξίζει να δημιουργήσεις 5 ζώα που ψάχνουν εναγωνίως για σπίτι και κάποια θα καταλήξουν στο δρόμο, και από αυτά θα γεννηθούν πολλά άλλα αδέσποτα?  Δεν νομίζω.

A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 11, 2007, 12:08:49 μμ »
εντάξει δεν ξέρω πολλά στο θέμα απλά μεταφέρω αυτά που ακούω. αλλά και λογικά να το δει κάποιος το θέμα, δεν είναι πιο σωστό το κατοικίδιο να νιώσει το συναίσθημα του να κάνει παιδιά έστω και μια φορά? αλλιώς μου ακούγεται πολύ αφύσικο και σκληρό, δεν ξέρω...   εννοειται πως όταν το ζώο ανήκει σε κάποιον αυτός θα πρέπει να έχει φροντίσει από πριν που να χαρίσει τα παιδάκια που θα κάνει το ζωντανό....
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 11, 2007, 12:22:28 μμ »
psyh,

όλα όσα σκέφτεσαι είναι πολύ γνήσια και καλοπροαίρετα.

όμως αν σε ενδιαφέρει η ευημερία των ζώων γενικά (ΟΛΩΝ, και όχι μόνο ενός) δεν θα πρέπει να στηρίζεις τη σκέψη σου σε ουτοπικές υποθέσεις. Λες: "θα πρέπει να έχει φροντίσει από πριν που να χαρίσει τα παιδάκια.". Δες την πλήρη εικόνα - οι γυναίκες στην Ελλάδα γεννούν 2.1 παιδιά σε ΟΛΗ τη ζωή τους, οι γάτες πολλαπλάσια γατάκια. Μία καλή προσέγγιση είναι 10 γέννες επί 5 μωρά = 50, και για κάθε θηλυκό γατάκι από τα 25 πρέπει να κάνεις τον ίδιο υπολογισμό, και σίγουρα θα τα χάσεις - είναι κάποιες χιλιάδες γατάκια σε 10 χρόνια, από ΜΙΑ και μονο αρχική γάτα. Με λίγα λόγια, στατιστικά οι πιθανότητες να 'γεννιούνται' νέοι φιλόζωοι είναι πολύ πολύ πολύ πολύ μικρότερη από ό,τι να γεννιούνται νέα γατάκια.

Δυστυχώς δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο, όπου θα έχουμε την πολυτέλεια να αγνοούμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ευαισθησιών μας. Σκληρό είναι το να επιτρέπεις να δημιουργηθούν ταλαιπωρημένες ζωές, όχι το να "στερείς" από κάποια θηλυκά ζώα ανθρώπινου τύπου συναισθήματα.

Ελπίζω να βοήθησα.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

cosman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 11, 2007, 01:23:28 μμ »
.........Δες την πλήρη εικόνα - οι γυναίκες στην Ελλάδα γεννούν 2.1 παιδιά σε ΟΛΗ τη ζωή τους, οι γάτες πολλαπλάσια γατάκια. Μία καλή προσέγγιση είναι 10 γέννες επί 5 μωρά = 50, και για κάθε θηλυκό γατάκι από τα 25 πρέπει να κάνεις τον ίδιο υπολογισμό, και σίγουρα θα τα χάσεις - είναι κάποιες χιλιάδες γατάκια σε 10 χρόνια, από ΜΙΑ και μονο αρχική γάτα. Με λίγα λόγια, στατιστικά οι πιθανότητες να 'γεννιούνται' νέοι φιλόζωοι είναι πολύ πολύ πολύ πολύ μικρότερη από ό,τι να γεννιούνται νέα γατάκια.

Η στατιστική αποκαλύπτει στοιχεία σκληρά μεν , αληθινά δε. Όσο και να φαντάζει σκληρό, η επέμβαση η ανθρώπινη είναι αναγκαία.

Η παραπάνω προσέγγιση είναι πολύ σωστή. Μόνη ένσταση είναι ότι στην Ελλάδα το 2.1 είναι στο 1.29. Αναφερόμαστε στον δείκτη γονιμότητας ή fertility rate ( δεςhttp://en.wikipedia.org/wiki/Total_fertility_rate.

Ο δείκτης που αναφέρεσαι είναι ο TFR όπου έχει μέσο όρο στις αναπτυγμένες χώρες 2.1 και παγκοσμίως στο 2.59 . Εκεί η Ελλάδα έχει για το 2007 δείκτη 1.35 με μέσο ευρωπαϊκό στο 1.5  και βρίσκεται στην 171η θέση από ένα σύνολο 190 χωρών. Δες http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_territories_by_fertility_rate.

FERTILITY RATE

Ireland: 1.99
France: 1.90
Norway: 1.81
Sweden 1.75
UK: 1.74
Netherlands: 1.73
Germany: 1.37
Italy: 1.33
Spain: 1.32
Greece: 1.29
Source: Eurostat - 2004 figures

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 11, 2007, 05:48:23 μμ »
εντάξει δεν ξέρω πολλά στο θέμα απλά μεταφέρω αυτά που ακούω. αλλά και λογικά να το δει κάποιος το θέμα, δεν είναι πιο σωστό το κατοικίδιο να νιώσει το συναίσθημα του να κάνει παιδιά έστω και μια φορά? αλλιώς μου ακούγεται πολύ αφύσικο και σκληρό, δεν ξέρω...   εννοειται πως όταν το ζώο ανήκει σε κάποιον αυτός θα πρέπει να έχει φροντίσει από πριν που να χαρίσει τα παιδάκια που θα κάνει το ζωντανό....

Τα ζώα ζευγαρώνουν και γεννούν από ένστικτο,
και όχι από ψυχολογική ανάγκη να νιώσουν τη μητρότητα.
Ειδικά οι γάτες μετά από μερικούς μήνες, δεν αναγνωρίζουν τα μωρά τους
ως συγγενείς.
 ;)
Το σβουρακι μου είναι στειρωμένο και περνάει τέλεια, είναι μια χαρα στην υγεία της
(ούτε πάχυνε ούτε τίποτα που λέει ο αστικός μύθος).
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος xen(I)os

• Sr. Member
  • # Unbound #
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 11, 2007, 07:30:56 μμ »
Συμφωνώ πλήρως με την τοποθέτηση της Δεινομάχης.

Να προσθέσω τη φημολογία γιά τη δράση κατ' επάγγελμα "φιλόζωων". Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε πειραματόζωα, εντός κι εκτός Ελλάδας. Πριν χρόνια είχα διαβάσει και σχετικό ρεπορτάζ σε εφημερίδα χωρίς να θυμάμαι πλέον σε ποιά.
Οι περισσότεροι θα τα γνωρίζετε, αναφέρομαι λοιπόν στους υπόλοιπους: προσοχή, σε ποιούς εμπιστεύεστε τα ζώα. Και προπαντός στειρώστε τα. Η αγωνιώδης αναζήτηση 10 αναδόχων ταυτόχρονα δεν είναι κι ο καλύτερος σύμβουλος..

Προσοχη Προσοχη !!! Παραπλανηση, το ειχα πιστεψει κι εγω στην αρχη αλλα καμμια σχεση!

αυτη τη στιγμη στην ελλαδα υπαρχει μια πλανη, υπαρχη η δηθεν, μη υπαρκτη συνομοσπονδια φιλοζωικων σωματειων της κας Γκ. που εχει μονο 7 απο τα 60 και πρεσβευει τα εξης:
 α. ολοι οι ελληνες ειναι απολυτα φιλοζωοι.
β. δεν πεφτουν φολες στην  ελλαδα.
γ. τα αλλα φιλοζωικα σωματεια στελνουν εξω τα ζωα για πειραματοζωα.

Στην πραγματικοτητα η κυρια αυτη που βγαινει σε τβ, και εφημεριδες δεν ειναι καλα γιατι η πραγματικοτητα στην ελλαδα ειναι
α. οι φιλοζωοι ειναι πολυ λιγοι, οι υπευθυνοι ακομα χειροτερα
β. ρωτηστε γυρω σας αν πεφτουν φολες και ποσα γατακια σκωτονονται σε σακουλες στη φιλοζωη ελλαδα
γ. στο εξωτερικο τα πειραματα γινονται με ζωα ρατσας αποκλειστικα και ειναι πανευκολο για φοιτητες ιατρικης να προμηθευτουν ειδικα εκτρεφομενα για πειραματα ζωα, δεν χρειαζονται τα ελληνικα αδεσποτα .

Τα σωματεια που στελνουν εξω ζωα ολα κρατουν αρχειο, υπαρχουν διευθυνσεις για οποιον θελει να ελενξει και αυτο γινεται ακριβως γιατι οι ελληνες δεν τα παιρνουν, και δεν φερονται υπευθυνα με τις γατες- σκυλες τους, αφηνοντας τις να γεννοβολουν ανεξελενκτα για να μη παρεμβουν στη φυση , με αποτελεσμα χιλιαδες γατακια και κουταβια καθε χρονο.. που θα πανε αυτα?? ε?? δεν ξερω για σας αλλα αν ειχα να διαλεξω αναμεσα απο το να ειναι στο δρομο και ενα γερμανικο σπιτι θα τα στελνα αμεσως

Δε θα το έλεγα έτσι..
Μου είναι γνωστή η διαμάχη 2 "παρατάξεων" στο χώρο εδώ και καιρό. Δεν ανήκω σε καμία, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι τα επιχειρήματα της "ομάδας του 4....", φαντάζουν λογικότατα. Γίνεται λόγος γιά παράνομες εξαγωγές, άρνηση δήλωσης των στοιχείων των προσώπων που παραλαμβάνουν τα ζώα και προσπάθειες κατάργησης του ισχύοντος νόμου, μεταξύ άλλων. Την εποχή που το σάιτ τους λειτουργούσε, είχα διαβάσει γιά αποτροπή παράνομης εξαγωγής με αστυνομική παρέμβαση, που ακολουθήθηκε από μυνήσεις εκατέρωθεν.
Δεν με αφορά ο "πόλεμός" τους, όμως συντάσομαι σε τούτο: Καμία αντίρρηση με την υιοθέτηση ζώων από αλλοδαπούς, αρκεί όντως τα ζώα να καταλήγουν εκεί, βάση ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΩΝ στοιχείων. Ελπίζω όλα τα φιλοζωικά σωματεία να διαθέτουν τέτοια, πιστοποιόντας έτσι τις καλές υπηρεσίες τους. Αν όχι, οι υποψίες είναι δικαιολογημένες. 
Τέλος, δεν επικεντρώθηκα στη δράση των φιλοζωικών σωματείων ή την εξαγωγή ζώων. Οι αγγελίες στην εφημερίδα είναι γεμάτες από "χαρίζονται ζώα" και λέω απλά ότι ο κάποιος που θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση μπορεί να το κάνει, εάν ο "χαρίζων" δε φροντίσει να καταστήσει σαφές ότι η ευζωία του ζώου τον απασχολεί και θα την ελέγξει στην πορεία, μεταξύ άλλων, όπως η εκτίμηση του χώρου, της προσωπικότητας και των γνώσεων -αναφορικά με τα ζώα- του ενδιαφερόμενου να υιοθετήσει.
Κι έπειτα, έχω την εντύπωση πως δεν είναι μόνο οι φοιτητές ιατρικής, αλλά ένα σωρό ιδιωτικές εταιρίες που εγκληματούν στα πειραματόζωα. Είναι αλήθεια ότι προτιμούν σκυλιά ράτσας, αλλά υπάρχουν και τέτοια τόσο στους δρόμους όσο και στη λίστα των "χαρίζονται"..     
Everyday and every night
You can hear their cry
You can see their fright

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • we are what we eat...
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 11, 2007, 07:32:16 μμ »
Yasmin, το σωματειο στην Χιο δεν λειτουργει πολυ καλα, και το ξερω απο προσωπικη πειρα.
Εξαλλου ειμαι ηδη στην χιο, εχω επικοινωνισει μαζι τους για καποια αδεσποτα και η απαντηση ειναι οτι δεν εχουν χωρο και να παρω σε ενα μηνα.

Για τις στειρωσεις, εχω μια διαφορετικη νοοτροπια.
Κατ αρχην θεωρω επιτακτικη αναγκη η γατες που ζουν σε διαμερισμα να ειναι στειρωμενες.
Επισης, οσο περναει απο το χερι και την τσεπη μου, θα στειρωνω ΟΛΑ τα αδεσποτα που ταιζω στην Αθηνα, γιατι δεν μπορω να βλεπω δεκαδες απο αυτα πατημενα ή σκοτωμενα απο φολα.

ΑΛΛΑ, για τις γατες που ζουν στην εξοχη(στη χιο για παραδειγμα) και ειδικα στα χωρια και οχι μεσα στην πολη ειμαι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ.
Ας μην ξεχναμε οτι Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΣΤΕΙΡΑ.
Παραπονιομαστε οτι οι ανθρωποι δεν εχουν αφησει τιποτα απειραχτο στον πλανητη.
Αλλα και εμεις οι ιδιοι συμμετεχουμε σε αυτο...
Αν η φυση ηθελε στειρες τις γατες, θα τις εκανε ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.

Τοσα χρονια που ερχομαι στη χιο για διακοπες, δεν στειρωσα ποτε γατα.
Ειπα οτι θελω να στειρωσω την αλλη γιατι την βλεπω αρρωστη και μπορω να την βοηθισω.Αλλα και παλι εχω τους ενδοιασμους μου.
Εδω, στα χωραφια, οι γατες βρισκουν τροφη πολυ ανετα(ποντικια, φιδια κτλ).Υπαρχουν και ανθρωποι που τις ταιζουν(δεν λειπουν βεβαια οι ψυχανωμαλοι που τις βασανιζουν).

Και ας μην ξεχναμε οτι στο πολυ μακρυνο μελλον, αν ολες οι γατες ή πολλες απο αυτες στειρωθουν(απιθανο βεβαια), θα αποτελουν ειδος προς εξαφανιση.

Οπως ολα τα αλλα ζωα, ετσι και οι  γατες εξελισσονται φυσικα, χωρις να δημιουργειται καποιο προβλημα στην τροφικη αλυσιδα.

Και να ξαναπω, οτι ολα τα παραπανω αναφερονται στις γατες που ζουν ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ, μακρυα απο τους κινδυνους της πολης.

Τελος, δεν κανεις κακο με το να ταιζεις τα αδεσποτα.Ειναι καλυτερο να πεθανουν απο την πεινα γιατι θα γεννησουν?
Συγνωμη, αλλα αυτη την σταση δεν προκειται να την υιοθετισω ποτε. :)
As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 11, 2007, 07:38:02 μμ »
Είναι αλήθεια ότι προτιμούν σκυλιά ράτσας, αλλά υπάρχουν και τέτοια τόσο στους δρόμους όσο και στη λίστα των "χαρίζονται"..     

Εξ' όσων γνωρίζω, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκτεταμένα τα αδέσποτα
γιατί δεν έχουν το ιστορικό τους. Συν ότι σκυλιά συγκεκριμένης ράτσας τους δίνουν καλύτερα αποτελέσματα.
Τι τα σκέφτηκα τώρα τα καθίκια και εκνευρίστηκα.

Αποσυνδεδεμένος falafel punk

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 11, 2007, 09:15:42 μμ »

ΑΛΛΑ, για τις γατες που ζουν στην εξοχη(στη χιο για παραδειγμα) και ειδικα στα χωρια και οχι μεσα στην πολη ειμαι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ.
Ας μην ξεχναμε οτι Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΣΤΕΙΡΑ.
Παραπονιομαστε οτι οι ανθρωποι δεν εχουν αφησει τιποτα απειραχτο στον πλανητη.
Αλλα και εμεις οι ιδιοι συμμετεχουμε σε αυτο...
Αν η φυση ηθελε στειρες τις γατες, θα τις εκανε ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.

Συμφωνώ απόλυτα!
Επίσης έχω να προσθέσω ότι η φύση της γάτας δεν είναι να ζει στην πόλη, ούτε και του σκύλου, ούτε του ανθρώπου, ούτε κανενός ζώου.
και προτείνω στείρωση για όλα αυτά τα ζώα που ζουν κόντρα στη φύση τους, μέσα στις πόλεις....

Chaos is not entropy, Chaos is not death, Chaos is not a commodity. Chaos is continual creation.
Chaos never died.

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

• New Kid in The Block
  • **
    • Φυσικά Προϊόντα & Καλλυντικά φτιαγμένα απο τα χεράκια σας
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 06, 2008, 05:54:17 μμ »
δεν εχουμε το δικαίωμα να στειρώσουμε οποιοδήποτε ζώο

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 07, 2008, 01:59:46 πμ »
δεν εχουμε το δικαίωμα να στειρώσουμε οποιοδήποτε ζώο

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, μάλλον δεν θα 'πρεπε να έχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε τα ζώα για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι να αναπαράγονται ασυστόλως, δημιουργώντας νέα αδέσποτα (είτε επειδή τα νέα ζούδια καταλήγουν παρατημένα, είτε επειδή το γεγονός ότι υιοθετούνται αποκλείει να υιοθετηθούν τα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα).

Αν είσαι υπέρ της "μη επεμβατικότητας", τότε ίσως να ξανασκεφτείς και τις επισκέψεις στον κτηνίατρο, τα εμβόλια, τη  φαρμακευτική περίθαλψη, κλπ. Αν η ένστασή σου εστιάζεται για κάποιο λόγο μόνο στη στείρωση, ίσως θα ήταν καλό να διαβάσεις αυτό το thread από την αρχή. Εκτός και αν προτίθεσαι να αναλάβεις προσωπικώς τα δεκάδες χιλιάδες νεογέννητα που θα προκύψουν αν ακολουθηθεί η πρότασή σου. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι ένα θέμα που εξαντλείται με ένα one-liner.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 07, 2008, 05:29:28 πμ »
Πιστεύω ότι το θέμα από την αρχή του τόπικ έχει αναλυθεί εκτεταμένως  :)
Περί φυσικού τρόπου ζωής των σημερινών "κατοικίδιων" κλπ...

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

• New Kid in The Block
  • **
    • Φυσικά Προϊόντα & Καλλυντικά φτιαγμένα απο τα χεράκια σας
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 07, 2008, 10:01:54 πμ »
αυτό που λέω είναι οτι εμεις σαν ανθρωποι, ενα αλλο ζώο σαν τα άλλα στον πλανήτη δεν εχουμε το δικαίωμα να εχουμε στην κατοχή μας (δεν μας ανήκει τίποτα) οποιοδήποτε ζώο ή οποιοδήποτε φυτό ή οποιαδήποτε εκταση στον πλανήτη, (εχετε δει κανενα ζώο να εχει στην κατωχή κατι?) Καθε ζώο εχει το δικαίωμα να είναι ελεύθερο. Αν εμεις τα καναμε θαλασσα με το να εχουμε στην κατωχή μας 5 σπίτια, 2 αυτοκίμητα, και 200 φυτά και δεν αφήσαμε χώρο στα ζώα δεν νομίζω πως είναι λύση η στείρωση, γιατι είναι εγωιστικό, επειδή εμεις να μην στεναχωρεθούμε επειδή ενα ζωάκι πέθανε.
Νομίζω πως θα επρεπε να στρταφούμε αλλού, αλλού είναι το πρόβλημα...

οι Ινδιάνοι ζούσαν στην Αμερική πριν ερθουν οι λευκοί, δεν είχαν αλλάξει το φυσικό περιβάλλον, ζούσαν σε τίπι (είναι οι ινδιανικες σκηνές) και οταν φεύγαν απο το μέρος δεν αφηναν τίποτα, το μέρος ήταν παρθένο, τους αρεσε η φύση την αγαπούσαν και δεν την κατέστρεφαν. Οταν πήγαν οι αμερικάνου βρήκαν μια γη παρθένα. Οι άσπροι εχουν το συνήθειο να καταστρέφουν επειδή θελεουν να εχουν τα πάντα στην κατοχή τους, μέχρι που θα πεθάνουν και θα αφήσουν αυτά τα αίσχη στους επόμενους.

Αν είχαμε απαλαγεί απο όλα αυτά που  θεωρούμε οτι εχουμε, θα είμασταν πιο καλοί ανθρωποι και πιο ελεύθεροι.

Γιατι να μην κανουμε κατι για να βελτιώσουμε τον κόσμο?

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 07, 2008, 12:12:01 μμ »
Διαφωνώ μαζί σου και θα σου εξηγήσω γιατί:
αυτό που λέω είναι οτι εμεις σαν ανθρωποι, ενα αλλο ζώο σαν τα άλλα στον πλανήτη δεν εχουμε το δικαίωμα να εχουμε στην κατοχή μας (δεν μας ανήκει τίποτα) οποιοδήποτε ζώο ή οποιοδήποτε φυτό ή οποιαδήποτε εκταση στον πλανήτη, (εχετε δει κανενα ζώο να εχει στην κατωχή κατι?) Καθε ζώο εχει το δικαίωμα να είναι ελεύθερο.

Συγγνώμη, αλλά το επιχείρημα τύπου "έτσι κάνουν τα ζώα στη φύση" δεν ισχύει για τον άνθρωπο. Αν ήταν έτσι, μήπως να αρχίσουμε να τρώμε και τα άρρωστα μικρά μας; Να αφήνουμε τους άνδρες να βιάζουν τα θηλυκά; Μήπως και να θεωρούμε καλό και φυσιολογικό να σκοτώνει το νέο άλφα αρσενικό της αγέλης τα μικρά του προηγούμενου κυρίαρχου αρσενικού; Προσωπικώς δεν με απασχολεί το αν και πώς διαφέρω από τα ζώα, προφανώς έχουμε διαφορετικές ανάγκες/ιδιότητες/συνήθειες. Επίσης, μιας και υπάρχουν τόσα πολλά εξημερωμένα ζώα (τόσο σε είδη όσο σε αριθμό), θεωρώ πως είναι υποχρέωση του ανθρώπου να τα φροντίσει. Και ναι, φροντίδα σημαίνει και να μην υπάρχει υπερπληθυσμός, να ζουν άνετα τα ζώα και χωρίς να υποφέρουν.

Αν εμεις τα καναμε θαλασσα με το να εχουμε στην κατωχή μας 5 σπίτια, 2 αυτοκίμητα, και 200 φυτά και δεν αφήσαμε χώρο στα ζώα δεν νομίζω πως είναι λύση η στείρωση, γιατι είναι εγωιστικό, επειδή εμεις να μην στεναχωρεθούμε επειδή ενα ζωάκι πέθανε.

Εγωιστικό είναι να μην στειρώσεις το ζώο σου επειδή και καλά σε έπιασαν οι ενοχές σου για το μεσοαστικό τρόπο ζωής σου. Το ζούδι και οι ενδεχόμενοι απόγονοί του τι φταίνε;
.

οι Ινδιάνοι ζούσαν στην Αμερική πριν ερθουν οι λευκοί, δεν είχαν αλλάξει το φυσικό περιβάλλον, ζούσαν σε τίπι (είναι οι ινδιανικες σκηνές) και οταν φεύγαν απο το μέρος δεν αφηναν τίποτα, το μέρος ήταν παρθένο, τους αρεσε η φύση την αγαπούσαν και δεν την κατέστρεφαν. Οταν πήγαν οι αμερικάνου βρήκαν μια γη παρθένα. Οι άσπροι εχουν το συνήθειο να καταστρέφουν επειδή θελεουν να εχουν τα πάντα στην κατοχή τους, μέχρι που θα πεθάνουν και θα αφήσουν αυτά τα αίσχη στους επόμενους.

Εμ, αυτό το θεωρώ λίγο άσχετο με το θέμα. Και έχε υπόψη σου ότι καμία μα καμία φυλή ή αρχαία κουλτούρα δεν απέφυγε την "καταστροφή" του περιβάλλοντος. Μπορεί να μην είχαν βαριά βιομηχανία, αλλά επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον υπήρχε πάντα στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ας μη γενικεύουμε ασυστόλως και εκτός θέματος.

Γιατι να μην κανουμε κατι για να βελτιώσουμε τον κόσμο?

Ακριβώς. Γι'αυτό ας φροντίσουμε να στειρώσουμε τα κατοικίδιά μας ώστε να μη χρειάζεται να υποφέρουν και αυτά και οι πιθανοί απόγονοί τους, και τα αδέσποτα που ίσως να μπορέσουν να βρουν επιτέλους ένα σπίτι αν μειωθεί ο πληθυσμός των αστικών ζώων. Ας μη διαιωνίζουμε την τωρινή κατάσταση.

Όπως έχει ξανααναφερθεί, το θέμα συζητείται καλύτερα από την αρχή του thread.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής