Ελένη πολύ ωραία αυτά που γράφεις. Χαίρομαι που τελικά στείρωσες τις γάτες σου. Όμως αυτό το "οικονομικό" δεν το καταλαβαίνω. Με τις εξής τρεις έννοιες:
1. Πολλοί που λένε ότι δεν έχουν χρήματα για στειρώσεις, έχουν χρήματα για γατοτροφές, ρούχα, ταξίδια, αυτοκίνητα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων κατά τη γνώμη μου.
2. Πολλοί που λένε ότι δεν έχουν χρήματα για στειρώσεις δεν έχουν αναζητήσει καν γιατρούς ή συλλόγους που στειρώνουν δωρεάν ή με μικρό κόστος.
3. Αν πράγματι δεχτούμε τους οικονομικούς λόγους ως πραγματική και βάσιμη δικαιολογία, τότε γιατί δεν περιορίζεις τις θηλυκές σου γάτες σε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου ή σε κάποιο άλλο χώρο για τις 3 ημέρες που έχουν οίστρο? Όχι κάθε φορά που θα έχει οίστρο για όλη τους τη ζωή, 2-3 φορές, μέχρι να βρεις τα χρήματα για στείρωση.
Νομίζω (ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος) ότι είναι περισσότερο έλλειψη υπευθυνότητας παρά πρακτικές δυσκολίες (οικονομικές, δυσκολίες περιορισμού, κ.λπ.)
Ας μου δώσει μία σοβαρή απάντηση στα παραπάνω όποιος επικαλείται οικονομικούς λόγους για να μη στειρώσει τις γάτες του.
Και φυσικά, ακόμα περιμένω απάντηση από τον evagelo. Πραγματικά θέλω να διαβάσω μία σοβαρή απάντηση στους προηγούμενους προβληματισμούς μου από κάποιον που έχει βρεθεί στη θέση του "αναζητώ οικογένεια για τα γατάκια μου".
Επειδη δεν ξερω πως να κανω πολλαπλες παραθεσεις, σου απανταω με την σειρα....
1.Για εμενα και φανταζομαι και για αρκετους που εχουνε γατες, η προτερεοτητα ειναι πρωτα να φαει το ζωο και μετα να στειρωθει.
Σε ολα τα αδεσποτα που ταιζω ετσι λειτουργω.
Εξαλλου, για να ταιστει μια γατα για μια μερα, το κοστος ειναι γυρω στα 30 λεπτα(αν σκεφτει κανεις οτι 1 κιλο τροφη εχει 1 ευρω).
Αν η γατα μεινει ατιστει για να στειρωθει, προφανως μεχρι να μαζευτουν τα χρηματα, ή θα εχει πεθανει, ή θα εχει φυγει.
2.Στο Βολο υπαρχουν ελαχιστα σωματεια που βοηθανε.
Γενικα στα νησια και σε περιοχες που δεν εχει πολυ κοσμο(το ζω καθημερινα στη χιο το καλοκαιρι), οι συλλογοι ειναι μερικως αδιαφοροι.
Κανουν 5 καλα και εξαφανιζονται.
Τις δικες μου γατες τις στειρωσα μεσω σωματειου. Αλλα ο γιατρος ηταν αδιαφορος, στειρωνε μονο για τα χρηματα και αφησε τα ζωα μεσα στις ακαθαρσιες και στη βρωμια.
Εκτος αυτου, τα λεφτα που πηγα να γλυτωσω, τα "εφαγα" σε αλλους κτηνιατρους γιατι οι πληγες μολυνθηκαν και δημιουργηθηκαν προβληματα.
Ο γιατρος ΠΡΕΠΕΙ να ειναι εμπιστοσυνης, και αν δεν τον ξερεις προσωπικα ή δεν εχεις ακουσει καλα λογια δεν πας στα τυφλα.
3.Στο σπιτι μου εχω την σαρδελα εδω και δυο χρονια.
Απο τοτε που φεραμε αλλο ενα μικρο ετοιμοθανατο(που τωρα ειναι ολοκληρος...μπεμπης ;D ;D ;D),ολη την ωρα τσακωνονται.
Φαντασου δυο τρεις ή και περισσοτερες γατες που εχουν οιστρο, στο ιδιο δωματιο.
Θα γινεται χαμος απο φωνες κτλ, και μπορει να ενοχλουνε οι γειτονες ή οι αλλοι ενοικοι.
Εκτος αυτου, δεν νομιζω να μπορει ο καθενας να βαλει μεσα στο σπιτι τις γατες που εχουν οιστρο ή πολλες γατες(ελλειψη χωρου).
Οι γατες που ζουν εξω, δεν ειναι φανερο ποτε εχουν οιστρο γιατι απλα, οταν "τους ερθει" ικανοποιουνται αμεσως.
Και εχω την εντυπωση οτι δεν κραταει 3-4 μερες αλλα πανω απο εβδομαδα.
Και τελος, στη χιο οπου παω διακοπες εχουμε πολλες γατες αδεσποτες.
Δεν μπορω να τις στερωσω ολες, οσο και αν θελω. Και ειναι οικονομικοι λογοι.
Τις αγαπαω πολυ, ειμαι υπευθυνη για αυτες και τις εχω υπερασπιστει απειρες φορες σε καποιους ηλιθιους που απλωνουν το κο$%χερο τους και τις κακοποιουν ή ριχνουν φολες.
Αλλα δεν μπορω να τις στειρωσω.