χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Στειρώσεις  (Αναγνώστηκε 57366 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Στειρώσεις
« στις: Ιούλιος 09, 2007, 04:07:44 μμ »
Οι γατες μου γεννησαν και παλι...εχω 10 γατακια, ασπρα, καφε, και μαυρογκρι, που περιμενουν καποιον να τα υιοθετησει...τωρα ειναι 2-3 βδομαδων...αν καποιος ενδιαφερεται, το τηλ μου ειναι 6997-066017 και ειμαι στο Βολο.

Evagelos θα ήθελα τις απαντήσεις σου στα εξής:

1η ερώτηση:

Ας υποθέσουμε ότι πράγματι υπάρχουν οι 10 φιλόγατοι που θα δεχτούν να πάρουν την ευθύνη να ζουν με ένα γατί για τα επόμενα 15 χρόνια. Αν αυτοί πάρουν τα δικά σου γατιά, αμέσως χάνουν την ευκαιρία 10 πραγματικά αδέσποτα γατιά να βρουν σπίτι. Γιατί τέτοια αδιαφορία για τα υπόλοιπα γατιά, τα πραγματικά αδέσποτα?

2η ερώτηση:

Γιατί θέλεις να τα δώσεις τα γατιά σου? Γιατί δεν τα κρατάς εσύ? Αν δεν μπορείς να τα κρατήσεις και τα 10, γιατί δεν στείρωσες τη γάτα σου?

3η ερώτηση:

τα 10 γατιά είναι δικά σου σύμφωνα με το νόμο, αφού τα γέννησε η δική σου γάτα. Η εμπειρία όλων λέει ότι το να δώσεις τα 10 γατιά σε άλλους αυξάνει τις πιθανότητες να πεταχτούν στο δρόμο κάποια στιγμή, αυτά ή τα παιδιά τους (πάντα συγκρίνοντας με το αν θα τα κρατούσες εσύ, που υποθέτω, κατ' αρχήν, ότι τα αγαπάς γνήσια και δεν θα τα πετούσες στο δρόμο). Το να μεταθέσεις σε άλλους (και μάλιστα πιθανώς πιο ανεύθυνους) την φροντίδα των δικών σου 10 νέων ζώων δεν μειώνει καθόλου τη δική σου ευθύνη για την ευημερία τους. Συνεπώς, αφού δεν μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη των 10 νέων, και αν δεν μπορείς να βεβαιώθεις ότι, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, τα 10 νέα (και τα τυχόν παιδιά τους) θα έχουν καλή μεταχείριση, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν στειρώνεις τη γάτα σου?

4η ερώτηση:

"και πάλι" ?

Πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα προηγούμενα γατιά? Γνωρίζεις αν ζούν όλα και σε τί συνθήκες?

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω - βοήθησέ με evangelos (και βοηθήστε μέ όλοι όσοι κάνετε το ίδιο). Θέλω να καταλάβω τι κάνει έναν άνθρωπο με ευαισθησίες σε κάποια θέματα να μην μπορεί να δει τις συνέπειες των πράξεών του επάνω στα ζώα, αλλά και σε ανυποψίαστους-αθώους ανθρώπους που κάποια στιγμή, ενώ ετοιμάζονται να πάνε σινεμά με τους φίλους τους, θα πέσουν μπροστά σε ένα ζωντανό ζελέ γάτας που θέλει φροντίδα και κόπο για να σωθεί ή μπροστά σε ένα πεθαμένο ζελέ γάτας και ένα τσούρμο ορφανών παραπέρα.

Μέσα σε όλη αυτή τη γενικευμένη χαλαζόπτωση από αδέσποτες γέννες, μου φαίνεται ακατανόητο να βάζεις αγγελία για να δώσεις τα δικά σου γατιά, ενώ θα μπορούσες να υιοθετήσεις μία πιο υπεύθυνη στάση, στειρώνοντας τη γάτα σου (και φυσικά αν δεν την "πρόλαβες", και τα μικρά της, πριν τα δώσεις).

Και στο κάτω-κάτω, αν πράγματι έχεις τη δυνατότητα να φιλοξενήσεις άλλα 10 γατιά, θα μπορούσες να πάρεις 10 έτοιμα (αδέσποτα, δες τόσες αγγελίες) και όχι να "φτιάξεις" δικά σου.

Δεινομάχη

ΥΓ. Φυσικά όλες οι παραπάνω ερωτήσεις απευθύνονται σε όλους όσους διαφημίζουν στις αγγελίες δικά τους γατιά (ή γατιά φίλων) και όχι αδέσποτα.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • we are what we eat...
Απ: Στειρώσεις
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 09, 2007, 04:36:25 μμ »
Δεινομαχη, το θεμα μπορει να ειναι οικονομικο.
Και εγω εχω γατες στον κηπο μου, αλλα επειδη ειναι πολλες δεν μπορεσα να τις στειρωσω ολες(την θηλυκιες).
Τα ποσα(ακομα και εαν ζητησεις καλυτερη τιμη γιατι ειναι αδεσποτα και τα ταιζεις)ειναι αρκετα υψηλα.

Οι δικες μου γεννησαν 11 στο συνολο απο τα οποια δωθηκε μονο ενα σε οικογενια που εγκριθηκε και απο εμενα και απο την φιλοζωικη της περιοχη μου.
Τα γατια που ταιζει ο καθενας μας(κυριως στον κηπο), ειναι αυτα που μας "ηρθαν" και οχι αυτα που θελησαμε να υιοθετησουμε.
Εγω προσωπικα εχω παρει στον κηπο μου(ανεξαρτητα με οσες γατες "ηρθαν"), 4 γατες απο ενα σωματειο και αυτες επειδη ηταν ημιαγριες και μπορουσαν να ζησουν μονο σε κηπο.

Αλλα τονιζω οτι ο κυριος λογος που δεν τις στειρωσα νωριτερα ειναι το οικονομικο.
Τωρα ειναι ολες στειρωμενες(οι θηλυκιες) και τα γατακια που δεν δωθηκαν τα κρατησα μαζι με τις μαμαδες τους στον κηπο.
Επισης, ο Ευαγγελος γραφει γατες και οχι γατα και γι'αυτο υποθετω οτι ειναι οικονομικο το θεμα.

Φιλικα,
Ελενη.

As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 09, 2007, 06:44:10 μμ »
Ναι από ότι είχαμε συζητήσει σε μία κατ' ιδίαν συνάντηση,
μου είχε πει πως είναι οικονομικό το θέμα.
Αλλά από την άλλη δεν είδα να έχει και πρόβλημα για το που θα πάνε τα γατιά.
Μου είπε ότι την τελευταία φουρνιά, τα έδωσε όλα μαζί
σε κάποιον που ήθελε γάτες για να κυνηγάνε ποντίκια σε ένα χωριό.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 09, 2007, 08:40:42 μμ »
και τι, είναι κακό οι γάτες στο χωριό να κυνηγάνε ποντίκια?  είναι πολύ πιο φυσιολογικό από το να τις έχεις όλη την ώρα στον καναπέ και να τις ταϊζεις κονσερβούλες...   η γιαγιά μου θυμάμαι τον καιρό που έμενε στο χωριό, είχαν πολλά ποντίκια (τα σπίτια τότε ήταν παμπάλαια από πέτρα και σανίδια) και είχε μια γάτα που όλη την ωρα κυνηγούσε. ήταν, μας έλεγε, η κυρία του σπιτιού και το μοναδικό ζώο που είχε το ελεύθερο να μπαινοβγαίνει στο σπίτι όποτε ήθελε...   γενικά την σεβόντουσαν πολύ και την θεωρούσαν μέλος της οικογένειας
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 09, 2007, 08:44:55 μμ »
Δεν είπα ότι είναι κακό οι γάτες να είναι στα χωριά και να κυνηγάνε ποντίκια.
Ίσα ίσα που αυτό είναι πολύ πιο κοντά στη φύση τους. Σαφέστατα.
Σχολίασα την ευκολία με την οποία αφήνει τα γατιά να γεννήσουν,
με το στυλ "Έλα βρε αδερφέ, κάπου θα τα δώσω",
τη στιγμή που τόσα άλλα πεθαίνουν στο δρόμο γιατί κανείς δεν τα θέλει.

;)
Κι αυτό γιατί είναι απλά...'ζώα' και τίποτα παραπάνω για ορισμένους ανθρώπους
όπως το συγκεκριμένο άτομο.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 09, 2007, 08:47:35 μμ »
Ακομα και στο χωριο υπαρχουν κινδυνοι οπως σκυλια και κακοι τρελοι ανθρωποι.. ενας φιλος που μενει μηχανιωνα μου περιεγραψε λεπτομερως πως γειτονας του γνωριζοντας τη φιλοζωια του ηρθε μπροστα στο τοπο εργασιας του και πατησε μια σακουλα γατακια μπροστα του κι οταν πιαστηκαν στα χερια τον εβγαλε τρελο που ενδιαφερθηκκε για κωλογατα.. μην ωραιοποιειτε καταστασεις οσο υπαρχουν μη φιλοζωοι η στειρωση ειναι η καλυτερη λυση και στο χωριο και η επιβλεψη, πχ ενα υπογειο για το βραδυ να κρυβονται.
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 09, 2007, 09:23:15 μμ »
Δεινομαχη, το θεμα μπορει να ειναι οικονομικο.

Ελένη πολύ ωραία αυτά που γράφεις. Χαίρομαι που τελικά στείρωσες τις γάτες σου. Όμως αυτό το "οικονομικό" δεν το καταλαβαίνω. Με τις εξής τρεις έννοιες:

1. Πολλοί που λένε ότι δεν έχουν χρήματα για στειρώσεις, έχουν χρήματα για γατοτροφές, ρούχα, ταξίδια, αυτοκίνητα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων κατά τη γνώμη μου.

2. Πολλοί που λένε ότι δεν έχουν χρήματα για στειρώσεις δεν έχουν αναζητήσει καν γιατρούς ή συλλόγους που στειρώνουν δωρεάν ή με μικρό κόστος.

3. Αν πράγματι δεχτούμε τους οικονομικούς λόγους ως πραγματική και βάσιμη δικαιολογία, τότε γιατί δεν περιορίζεις τις θηλυκές σου γάτες σε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου ή σε κάποιο άλλο χώρο για τις 3 ημέρες που έχουν οίστρο? Όχι κάθε φορά που θα έχει οίστρο για όλη τους τη ζωή, 2-3 φορές, μέχρι να βρεις τα χρήματα για στείρωση.

Νομίζω (ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος) ότι είναι περισσότερο έλλειψη υπευθυνότητας παρά πρακτικές δυσκολίες (οικονομικές, δυσκολίες περιορισμού, κ.λπ.)

Ας μου δώσει μία σοβαρή απάντηση στα παραπάνω όποιος επικαλείται οικονομικούς λόγους για να μη στειρώσει τις γάτες του.

Και φυσικά, ακόμα περιμένω απάντηση από τον evagelo. Πραγματικά θέλω να διαβάσω μία σοβαρή απάντηση στους προηγούμενους προβληματισμούς μου από κάποιον που έχει βρεθεί στη θέση του "αναζητώ οικογένεια για τα γατάκια μου".
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος xen(I)os

• Sr. Member
  • # Unbound #
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 10, 2007, 12:21:00 πμ »
Συμφωνώ πλήρως με την τοποθέτηση της Δεινομάχης.

Να προσθέσω τη φημολογία γιά τη δράση κατ' επάγγελμα "φιλόζωων". Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε πειραματόζωα, εντός κι εκτός Ελλάδας. Πριν χρόνια είχα διαβάσει και σχετικό ρεπορτάζ σε εφημερίδα χωρίς να θυμάμαι πλέον σε ποιά.
Οι περισσότεροι θα τα γνωρίζετε, αναφέρομαι λοιπόν στους υπόλοιπους: προσοχή, σε ποιούς εμπιστεύεστε τα ζώα. Και προπαντός στειρώστε τα. Η αγωνιώδης αναζήτηση 10 αναδόχων ταυτόχρονα δεν είναι κι ο καλύτερος σύμβουλος..
Everyday and every night
You can hear their cry
You can see their fright

Αποσυνδεδεμένος sardela

• Sr. Member
  • we are what we eat...
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 10, 2007, 03:53:15 μμ »

Ελένη πολύ ωραία αυτά που γράφεις. Χαίρομαι που τελικά στείρωσες τις γάτες σου. Όμως αυτό το "οικονομικό" δεν το καταλαβαίνω. Με τις εξής τρεις έννοιες:

1. Πολλοί που λένε ότι δεν έχουν χρήματα για στειρώσεις, έχουν χρήματα για γατοτροφές, ρούχα, ταξίδια, αυτοκίνητα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων κατά τη γνώμη μου.

2. Πολλοί που λένε ότι δεν έχουν χρήματα για στειρώσεις δεν έχουν αναζητήσει καν γιατρούς ή συλλόγους που στειρώνουν δωρεάν ή με μικρό κόστος.

3. Αν πράγματι δεχτούμε τους οικονομικούς λόγους ως πραγματική και βάσιμη δικαιολογία, τότε γιατί δεν περιορίζεις τις θηλυκές σου γάτες σε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου ή σε κάποιο άλλο χώρο για τις 3 ημέρες που έχουν οίστρο? Όχι κάθε φορά που θα έχει οίστρο για όλη τους τη ζωή, 2-3 φορές, μέχρι να βρεις τα χρήματα για στείρωση.

Νομίζω (ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος) ότι είναι περισσότερο έλλειψη υπευθυνότητας παρά πρακτικές δυσκολίες (οικονομικές, δυσκολίες περιορισμού, κ.λπ.)

Ας μου δώσει μία σοβαρή απάντηση στα παραπάνω όποιος επικαλείται οικονομικούς λόγους για να μη στειρώσει τις γάτες του.

Και φυσικά, ακόμα περιμένω απάντηση από τον evagelo. Πραγματικά θέλω να διαβάσω μία σοβαρή απάντηση στους προηγούμενους προβληματισμούς μου από κάποιον που έχει βρεθεί στη θέση του "αναζητώ οικογένεια για τα γατάκια μου".

Επειδη δεν ξερω πως να κανω πολλαπλες παραθεσεις, σου απανταω με την σειρα....

1.Για εμενα και φανταζομαι και για αρκετους που εχουνε γατες, η προτερεοτητα ειναι πρωτα να φαει το ζωο και μετα να στειρωθει.
Σε ολα τα αδεσποτα που ταιζω ετσι λειτουργω.
Εξαλλου, για να ταιστει μια γατα για μια μερα, το κοστος ειναι γυρω στα 30 λεπτα(αν σκεφτει κανεις οτι 1 κιλο τροφη εχει 1 ευρω).
Αν η γατα μεινει ατιστει για να στειρωθει, προφανως μεχρι να μαζευτουν τα χρηματα, ή θα εχει πεθανει, ή θα εχει φυγει.

2.Στο Βολο υπαρχουν ελαχιστα σωματεια που βοηθανε.
Γενικα στα νησια και σε περιοχες που δεν εχει πολυ κοσμο(το ζω καθημερινα στη χιο το καλοκαιρι), οι συλλογοι ειναι μερικως αδιαφοροι.
Κανουν 5 καλα και εξαφανιζονται.

Τις  δικες μου γατες τις στειρωσα μεσω σωματειου. Αλλα ο γιατρος ηταν αδιαφορος, στειρωνε μονο για τα χρηματα και αφησε τα ζωα μεσα στις ακαθαρσιες και στη βρωμια.
Εκτος αυτου, τα λεφτα που πηγα να γλυτωσω, τα "εφαγα" σε αλλους κτηνιατρους γιατι οι πληγες μολυνθηκαν και δημιουργηθηκαν προβληματα.
Ο γιατρος ΠΡΕΠΕΙ να ειναι εμπιστοσυνης, και αν δεν τον ξερεις προσωπικα ή δεν εχεις ακουσει καλα λογια δεν πας στα τυφλα.

3.Στο σπιτι μου εχω την σαρδελα εδω και δυο χρονια.
Απο τοτε που φεραμε αλλο ενα μικρο ετοιμοθανατο(που τωρα ειναι ολοκληρος...μπεμπης ;D ;D ;D),ολη την ωρα τσακωνονται.
Φαντασου δυο τρεις ή και  περισσοτερες γατες που εχουν οιστρο, στο ιδιο δωματιο.
Θα γινεται χαμος απο φωνες κτλ, και μπορει να ενοχλουνε οι γειτονες ή οι αλλοι ενοικοι.
Εκτος αυτου, δεν νομιζω να μπορει ο καθενας να βαλει μεσα στο σπιτι τις γατες που εχουν οιστρο ή πολλες γατες(ελλειψη χωρου).
Οι γατες που ζουν εξω, δεν ειναι φανερο ποτε εχουν οιστρο γιατι απλα, οταν "τους ερθει" ικανοποιουνται αμεσως.
Και εχω την εντυπωση οτι δεν κραταει 3-4 μερες αλλα πανω απο εβδομαδα.

Και τελος, στη χιο οπου παω διακοπες εχουμε πολλες γατες αδεσποτες.
Δεν μπορω να τις στερωσω ολες, οσο και αν θελω. Και ειναι οικονομικοι λογοι.

Τις αγαπαω πολυ, ειμαι υπευθυνη για αυτες και τις εχω υπερασπιστει απειρες φορες σε καποιους ηλιθιους που απλωνουν το κο$%χερο τους και τις κακοποιουν ή ριχνουν φολες.
Αλλα δεν μπορω να τις στειρωσω. :( :( :(
As long as humans think that animals don't feel, animals have to feel that humans don't think.

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 11, 2007, 12:47:52 πμ »
Sth xio υπαρχει πολυ καλο σωματειο που μπορει να σε βοηθησει, για το βολο το μελεταω και θα σου πω

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 11, 2007, 12:58:32 πμ »
Συμφωνώ πλήρως με την τοποθέτηση της Δεινομάχης.

Να προσθέσω τη φημολογία γιά τη δράση κατ' επάγγελμα "φιλόζωων". Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε πειραματόζωα, εντός κι εκτός Ελλάδας. Πριν χρόνια είχα διαβάσει και σχετικό ρεπορτάζ σε εφημερίδα χωρίς να θυμάμαι πλέον σε ποιά.
Οι περισσότεροι θα τα γνωρίζετε, αναφέρομαι λοιπόν στους υπόλοιπους: προσοχή, σε ποιούς εμπιστεύεστε τα ζώα. Και προπαντός στειρώστε τα. Η αγωνιώδης αναζήτηση 10 αναδόχων ταυτόχρονα δεν είναι κι ο καλύτερος σύμβουλος..

Προσοχη Προσοχη !!! Παραπλανηση, το ειχα πιστεψει κι εγω στην αρχη αλλα καμμια σχεση!

αυτη τη στιγμη στην ελλαδα υπαρχει μια πλανη, υπαρχη η δηθεν, μη υπαρκτη συνομοσπονδια φιλοζωικων σωματειων της κας Γκ. που εχει μονο 7 απο τα 60 και πρεσβευει τα εξης:
 α. ολοι οι ελληνες ειναι απολυτα φιλοζωοι.
β. δεν πεφτουν φολες στην  ελλαδα.
γ. τα αλλα φιλοζωικα σωματεια στελνουν εξω τα ζωα για πειραματοζωα.

Στην πραγματικοτητα η κυρια αυτη που βγαινει σε τβ, και εφημεριδες δεν ειναι καλα γιατι η πραγματικοτητα στην ελλαδα ειναι
α. οι φιλοζωοι ειναι πολυ λιγοι, οι υπευθυνοι ακομα χειροτερα
β. ρωτηστε γυρω σας αν πεφτουν φολες και ποσα γατακια σκωτονονται σε σακουλες στη φιλοζωη ελλαδα
γ. στο εξωτερικο τα πειραματα γινονται με ζωα ρατσας αποκλειστικα και ειναι πανευκολο για φοιτητες ιατρικης να προμηθευτουν ειδικα εκτρεφομενα για πειραματα ζωα, δεν χρειαζονται τα ελληνικα αδεσποτα .

Τα σωματεια που στελνουν εξω ζωα ολα κρατουν αρχειο, υπαρχουν διευθυνσεις για οποιον θελει να ελενξει και αυτο γινεται ακριβως γιατι οι ελληνες δεν τα παιρνουν, και δεν φερονται υπευθυνα με τις γατες- σκυλες τους, αφηνοντας τις να γεννοβολουν ανεξελενκτα για να μη παρεμβουν στη φυση , με αποτελεσμα χιλιαδες γατακια και κουταβια καθε χρονο.. που θα πανε αυτα?? ε?? δεν ξερω για σας αλλα αν ειχα να διαλεξω αναμεσα απο το να ειναι στο δρομο και ενα γερμανικο σπιτι θα τα στελνα αμεσως

• Addicted
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 11, 2007, 01:48:35 πμ »
Sth xio υπαρχει πολυ καλο σωματειο που μπορει να σε βοηθησει, για το βολο το μελεταω και θα σου πω

Ορίστε, when there is a will, there is a way.

Αυτό που δεν φαίνεται να γίνεται κατανοητό γενικά στην Ελλάδα είναι ότι το τάισμα δεν βελτιώνει την κατάσταση συνολικά, και μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι την χειροτερεύει. Αν ταίσεις και δεν στειρώσεις, δημιουργείς πολλή περισσότερη δουλειά για σένα και για άλλους ευαίσθητους ανθρώπους σαν και σένα. Τα ζώα πολλαπλασιάζονται, τα έξοδα ταίσματος εκτινάσσονται, χώρια και η αίσθηση της ανημπόριας που μπορεί να σε κάνει ψυχολογικά ράκος. Ποιον βοηθάς λοιπόν απλά ταίζοντας αν δεν βάλεις στόχο να στειρώσεις; Σίγουρα δεν είναι εύκολο για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να εκδηλώνεις την αγάπη σου προς τα ζώα απλώς ταίζοντάς τα - για να κάνω μία παρομοίωση, κάτι τέτοιο μου φαίνεται μυωπικό.

Όσο για τους γείτονες, δεν μου φαίνεται ευσταθές το επιχείρημα. Τα αδέσποτα δεν νιαουρίζουν την εποχή του οίστρου; Δεν ακούγονται όταν ζευγαρώνουν έξω από το σπίτι σου; Στο κάτω κάτω, καλύτερα 3 (ή ακόμα και 7 μέρες - όπως λες) να ακούνε οι γείτονες νιαουρητά από τις γάτες που έχεις περιορίσει σπίτι σου, παρά τα νιαουρητά από τα ζευγαρώματα, και τα νιαουρητά από δεκάδες νεογέννητα γατάκια. Άρα χάρη κάνεις στους γείτονες, και όχι κακό, αν περιορίσεις τις γάτες σου.* Αν τους το εξηγήσεις και δεν μπορούν να το καταλάβουν, τότε δεν αξίζει να τους νοιάζεσαι κιόλας για το αν θα "κοιμούνται ήσυχα" μερικά βράδυα. Λίγες μέρες είναι, θα περάσουν. Μπορείς να τους πεις ότι ψάχνεις χρήματα για τις στειρώσεις και ότι αν πραγματικά ενδιαφέρονται μπορούν να συνεισφέρουν. Και για όποια βλακεία και να σου πούνε υπάρχει σίγουρα μία απάντηση.

Όσο για τους γιατρούς εμπιστοσύνης, δίκιο έχεις, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μην στειρώσεις. Είναι λόγος για να ψάξεις ενεργά κάποιον καλύτερο (ή να διεκδικήσεις καλύτερες υπηρεσίες για τα λεφτά σου). Και από ό,τι βλέπω, υπάρχουν εδώ μέλη του forum που έχεουν μεγάλη εμπειρία και μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις έναν καλό γιατρό και να ξεκινήσεις το σημαντικότερο κομμάτι της ευθύνης που νιώθεις απέναντι στα αδέσποτα - την μείωση των ανεπιθύμητων γεννήσεων.

Δεινομάχη

* Σημείωση: Χάρη και στις γάτες κάνεις, είναι μεγάλη ταλαιπωρία να μένουν έγκυες συνέχεια. Για φαντάσου εμάς... ένα παιδί κάθε χρόνο, για όλη τη γόνιμη ζωή μας, που φαντάζομαι θα ήταν πολύ μικρότερη και πολύ πιο επικίνδυνη...

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 11, 2007, 01:59:40 πμ »
Σωστά όλα αυτά Δεινομάχη, αλλά στην πράξη μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα.
Το να ταϊζεις αδέσποτα ζώα είναι από μόνο του μία υπέροχη πράξη που βοηθάει πάρα πολλές ψυχούλες να επιβιώσουν
& να παλεψουν λίγο καλύτερα απέναντι σε όλους τους κινδύνους που έχουν να αντιμετωπίσουν. Ας μην υποβιβάζουμε μία τέτοια
έμπρακτη απόδειξη αγάπης προς τα ζώα που στο φινάλε είναι αδέλφια μας.
Προσωπικά δεν θεωρώ υποχρέωση των ανθρώπων που ταίζουν
τα ζωάκια στο δρομό ή στην αυλή τους να τα στειρώσουν κιόλας -ειδικά όταν συντρέχουν οικονομικοί λόγοι- Με ενοχλούν πιο πολύ αυτοί που παίρνουν στα σπίτια τους ζώα, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα τον εαυτό τους απο την ευθύνη της στείρωσης. Εκεί ναι, πιστεύω ότι πολλές φόρες είναι και το 'βόλεμα'.

Σίγουρα υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσεις μία τέτοια κατάσταση και είναι όντως θέμα προτεραιοτήτων
αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα πράγματα περιπλέκονται από την καθημερινότητα και όλες τις άλλες υποχρεώσεις.
Μιλάω πάντα όχι για γάτες που έχει υιοθετήσει κάποιος, αλλά για το τάισμα των αδέσποτων.

• Addicted
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 11, 2007, 02:02:49 πμ »
Δεν υποβιβάζω το τάισμα. Απλώς λέω ότι πρέπει κανείς να βλέπει όλη την εικόνα, και πιο μακροχρόνια. Αν ταίζεις μόνο, οδηγείσαι σε αδιέξοδο in the long run (εκτός και αν οι φόλες ή τα αυτοκίνητα παίξουν το ρόλο της φυσικής επιλογής).

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 11, 2007, 02:03:51 πμ »
Καλώς. Απλά ένιωσα την ανάγκη να το ξεκαθαρίσουμε. :)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact