χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Σοκολάτα ρόφημα  (Αναγνώστηκε 3193 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Σοκολάτα ρόφημα
« στις: Ιανουάριος 03, 2008, 02:42:06 πμ »
Πολύ εύκολο,
έλιωσα σοκολάτα σε μπεν μαρί* (μπρίκι μέσα σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει)
και μπόλικο γάλα σόγιας.....ΘΕΙΚΗ βγήκε!

*(Μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό (που πιθανά βράζει) μπαίνει ένα μικρότερο δοχείο για να ζεσταθεί ή να λιώσει το περιεχόμενό του.)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
Απ: Σοκολάτα ρόφημα
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 22, 2009, 07:31:37 μμ »
πολυ ωραιο το αποτελεσμα foxy vegan, το ειχα πειραματιστει πριν λιγο καιρο μονη μου!!
είναι το πρώτο μήνυμα που γράφω εκτός από αυτό που συστήθηκα οπότε αν έχει απαντηθεί η ερώτησή μου κάπου αλλού im sorry.

θελω να σε ρωτήσω τι σοκολάτα έβαλες και γενικά τι σοκολάτες κάνουν για τους vegan γιατί υποθέτω η σοκολάτα γάλακτος δεν επιτρέπεται... εγώ απέχω από το κρέας, όχι ακόμα από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και γενικά παράγωγα ζώων. γι αυτό θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις αν υπάρχουν "τυπου" σοκολάτες γάλακτος ή αν μπορώ να φτιάξω και μόνη μου με κάποιο τροπο.

και πάλι ευχαριστώ για τη συνταγή και χρόνια πολλά!

Αποσυνδεδεμένος leica

• Θαμώνας
  • (●^ω^●)
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 22, 2009, 07:38:49 μμ »
Εγω το κανω το ροφημα αυτο σαν να κανω ελληνικο καφε μετριο μονο που αντι για καφε χρησιμοποιω κακαο. Γενικα δεν μου αρεσει ουτε η σοκολατα ουτε το γαλα σογιας. Ζητημα να το κανω 1 φορα στα 2 χρονια, αν εχει τρομερο κρυο...

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 22, 2009, 07:46:08 μμ »
apokalupsh,

καλώς μας ήρθες πρώτα από όλα!

οι περισσότερες σοκολάτες τύπου "υγειας" ή οι "κουβερτούρες" είναι κατάλληλες.

λέω "οι περισσότερες" γιατί κάποιες σοκολάτες έχουν και γάλα. Π.χ. αυτή της nestle ενώ γράφει ότι έχει αρκετό κακάο (κάπου 70-80%) έχει μέσα και γάλα.

Είναι εύκολο πάντως αν κοιτάς τα συστατικά.
θέλεις να έχουν μόνο κακάο, βούτυρο κακάο, ζάχαρη. Καποιες έχουν και λεκιθίνη (αν δεν είναι από αυγό είναι ΟΚ).

A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 22, 2009, 07:48:24 μμ »

θελω να σε ρωτήσω τι σοκολάτα έβαλες και γενικά τι σοκολάτες κάνουν για τους vegan γιατί υποθέτω η σοκολάτα γάλακτος δεν επιτρέπεται... εγώ απέχω από το κρέας, όχι ακόμα από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και γενικά παράγωγα ζώων. γι αυτό θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις αν υπάρχουν "τυπου" σοκολάτες γάλακτος ή αν μπορώ να φτιάξω και μόνη μου με κάποιο τροπο.

Να σου απαντήσω εγώ, και μπορεί και να σου πει και η foxy τι είδους σοκολάτα χρησιμοποίησε.

Κατ'αρχήν αυτό το "επιτρέπεται". Ξέρω ότι είναι σχήμα λόγου, αλλά εδώ δεν καταπιέζουμε κανέναν, οπότε δεν υπάρχουν κανόνες και νόμοι. Υπάρχουν πολλές μάρκες με σκούρη σοκολάτα, με διαφορετικά ποσοστα κακάο χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα. Για σιγουριά, προτείνω να διαβάζεις πάντα τα συστατικά στη συσκευασία. Επίσης κυκλοφορούν και vegan σοκολάτες "γάλακτος", συνήθως με σόγια ή σιρόπι ρυζιού. Βρήκα μία τέτοια με ρύζι σε κατάστημα με βιολογικά στη Θεσσαλονίκη σχετικά πρόσφατα, οπότε αν ρωτήσεις σε καταστήματα με βιολογικά και κάποια ντελικατέσεν και μεγάλα σούπερ μάρκετ, μάλλον θα βρεις. Υπάρχει και λευκή σοκολάτα χωρίς γάλα, η μάρκα που έχω βρει και για τις 2 στην Ελλάδα είναι η Bonvita.

Ορίστε και οι συσκευασίες:

http://crueltyfreeshop.com.au/index.php?main_page=product_info&cPath=3_18_72&products_id=451

http://ai.pricegrabber.com/pi/71/58/19/715819865_640.jpg
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 22, 2009, 07:53:27 μμ »
Υπάρχει και λευκή σοκολάτα χωρίς γάλα, η μάρκα που έχω βρει και για τις 2 στην Ελλάδα είναι η Bonvita.

Μπράβο βρε Μαζικήν και είχα φάει τον τόπο στο Βόλο και δεν βρήκα...Μου αρέσει πολύ η λευκή σοκολάτα.

Αποκάλυψη, σου απάντησαν τα κορίτσια πριν από εμένα.  :) Εγώ προσωπικά όταν δεν έχω βίγκαν κουβερτούρα, χρησιμοποιώ είτε κάτι choco chips βίγκαν που βρίσκω εδώ ή κακάο.  ;)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 22, 2009, 07:57:07 μμ »
Υπάρχει και λευκή σοκολάτα χωρίς γάλα, η μάρκα που έχω βρει και για τις 2 στην Ελλάδα είναι η Bonvita.

Μπράβο βρε Μαζικήν και είχα φάει τον τόπο στο Βόλο και δεν βρήκα...Μου αρέσει πολύ η λευκή σοκολάτα.

Στην Αγγλία παίρνω άλλη μάρκα, αυτήν εδώ: http://www.veganstore.co.uk/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=1&Product_Code=135&Category_Code=021

Επίσης, σοκολάτα "γάλακτος" έχει ακόμα και δική του μάρκα το σούπερ μάρκετ μου, πόσο μάλλον το χορτοφαγικό μαγαζί, οπότε είμαι εντάξει! Αλλά χάρηκα πολύ και εγώ που βρήκα την Bonvita στην Ελλάδα!
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 24, 2009, 12:05:03 μμ »
ωωωω!! ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις παιδια!!
η αληθεια ειναι πως αν και μενω αθήνα είμαι στα προάστια και δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω σ αυτό το κατάστημα με βιολογικά στην πανεπιστημιού που λένε ότι ειναι πολυ ψαγμένο και έχει πολλά πράγματα, οπότε αφού μου είπατε πως υπάρχουν βέγκαν σοκολάτες τύπου γάλακτος κλπ, ακόμα και λευκή, είμαι σίγουρη πως εκεί θα βρω.

και πάλι ευχαριστώ!!

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 24, 2009, 03:34:20 μμ »
αυτο της Πανεπιστημίου - αν εννοείς του Παπανικόλα - είναι ακριβούτσικο.

Καλύτερα να ψωνίζεις από green farm, βιολογικό κύκλο, και Πράσνο biomarket. Ο βιολ κύκλος έχει καλές τιμές σε βασικά προιοντα, το green farm είναι κάπου στη μέση (με μεγαλύτερη ποικιλία αλλά και καλές τιμές, έχει και διατροφική μαγιά, περ. 4.70 τα 200γρ) και το Πράσινο είναι με μεγάλη ποικιλία αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα βρεις αυτο που θέλεις (έχει κάποιες φορές διατροφική μαγιά, ίδια τιμή με green farm).

Τελευταία στα δύο πρώτα τσέκαρα ότι έβαλαν και ΤΜΜ (τιμή μονάδας μέτρησης) και έτσι γίνεται πολύ εύκολη η σύγκριση (έπρεπε να φάνε πρόστιμο για να το κάνουν, γιατί από λόγια δεν παίρνανε   ;D ;D;D).

Κάνει ένα googling και θα τα βρεις όλα.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 25, 2009, 03:49:37 πμ »
Γειά σου apokalypsh!  :)

Ήθελα μόνο να πω για τις βίγκαν λευκές σοκολάτες, ότι είχα πάρει μία φορά -δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου μάρκα, ούτε από πού -παίζει να ήταν και βασιλόπουλος δηλαδή, και δεν ήταν καθόλου καλή σε γεύση. Δεν ξέρω βέβαια, μπορεί μια άλλη μάρκα να είναι καλή, αλλά δεν θέλω να απογοητευτείς -αν πάρεις αυτήν που δεν ήταν καλή- και γι' αυτό το λέω να το έχεις υπόψιν σου.
Θα κοιτάξω να βρω και τη μάρκα που αναφέρατε εδώ, να δοκιμάσω κάποια στιγμή, μήπως έτυχε εκείνη.

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 26, 2009, 01:25:32 μμ »
ε, και να πάρω μια σοκολάτα που να μου βγει χάλια δεν εγινε τπτ! σιγα! όταν βρω χρόνο θα κάνω μια εξόρμηση στα καταστήματα με βιολογικά και θα σας πω για τις σοκολάτες!
ενδιαφέρον βέβαια θα είναι, για μένα τουλάχιστον, να δω πως φτιάχνεται η σοκολάτα από την αρχή της, και ει δυνατον να την φτιάχνω και μόνη μου. γιατι μπορείς να προσθαφαιρέσεις κιόλας υλικά και να την φτιαξεις "στα μέτρα σου", πιο γλυκιά ή πιο ελαφριά ας πούμε από άποψη λιπαρών. Τέλος πάντων! ευχαριστώ για τις απαντήσεις. θα το ψάξω το θέμα σοκολάτα καλύτερα και θα επιστρέψω με νέα για όσους τους ενδιαφέρει. νομίζω ότι ένα ξεχωριστο θέμα ΣΟΚΟΛΑΤΑ, αξίζει να υπάρχει στο φόρουμ!!   

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact