χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Φυσικοί χυμοί  (Αναγνώστηκε 4202 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Φυσικοί χυμοί
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 09, 2009, 06:15:37 μμ »
Με τον τρόπο που λέω διατηρείται η C για 5 μέρες στο ψυγείο, γιατί δεν οξειδώνεται.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 09, 2009, 07:00:14 μμ »
Με τον τρόπο που λέω διατηρείται η C για 5 μέρες στο ψυγείο, γιατί δεν οξειδώνεται.
/quoteΕδω η απωλεια της βιτ. cαρχιζει απο οταν κοβεται το πορτοκαλι από τό δέντρο και εναι ακόμα ακεραιο!κατα την διαδικασία στυψίματος ή αποχύμωσης η επαφη του με  τον αερα καταστρεφει το μεγαλύτερο ποσοον βιτ.c.Mικρο ποσον σώζεις αν τον πιεις αμεσα...

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 09, 2009, 07:54:32 μμ »
Συμφωνώ με αυτό που λές. Οι τιμές όμως δεν είναι τόσο απαγορευτικές όσο νομίζεις. Μάλιστα, αυτή τη μέθοδο μου τη συνέστησε μια φίλη μου χημικός. Από τη στιγμή που η C δεν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο δεν οξυδώνεται. Σίγουρα είναι προτιμότερο να πάω σε μια πορτοκαλιά να κόψω το φρούτο και να το φάω επι τόπου χωρίς να περιμένω και χωρίς να το στίψω.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 09, 2009, 10:54:25 μμ »
εγω απο το σχολειο κιολας θυμαμαι που ελεγαν ποσο ευαισθητη ειναι η c και μαλιστα, ακομα και η επαφη με το μαχαιρι που κοβεις στη μεση το πορτοκαλι, στην ουσια καταστρεφει ολη την βιταμινη εκει που ακουμπησε το μαχαιρι. ειδικα 5 μερες δεν παιζει να διατηρειται για κανενα λογο. και φανταζομαι οτι και να διατηρειται, θα ειναι τοσο λιγο που στιβεις και κανενα αλλο αμα ειναι.

τον χυμο που περισσευει μπορεις να τον χρησιμοποιησεις σε καποια γλυκο πχ.
ο χυμος πορτοκαλι συγκεκριμενα δινει πολυ ωραιο αρωμα και γευση στα γλυκα. τωρα για βιταμινες... ξαναστιψε!

Αποσυνδεδεμένος Ntia

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 25, 2009, 07:25:45 μμ »
εγώ βάζω αμύγδαλα στο μούλτι, τα κάνω σκόνη και τα προσθέτω σε όποιον χυμό φρούτων φιάξω. πηγαίνουν ΤΕΛΕΙΑ το καλοκαίρι με σταφύλι και πορτοκάλι.

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

• Sr. Member
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 18, 2010, 01:16:45 μμ »
Ναι,ναι. Αυτά τα δύο τα έχω κάνει. Καθώς και σταφύλι με πορτοκάλι. Το τζίντζερ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου, αν και κάνει γενικώς καλό.
 Γενικά, με πιπεριές, μαιντανό, σέλινο, σπανάκι, λάχανο μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Εγώ κάθε πρωί βάζω στο μπλέντερ 1 καρότο, λίγο σπανάκι, λίγο σέλινο και λίγο μαιντανό, 1 κούπα νερό, και το πίνω. Είναι φοβερός πράσινος χυμός ! Για αρχή βάζε πιο πολύ καρότο, και μετά αύξησε και τα πράσινα. Η γεύση στην αρχή θα είναι λίγο "άγνωστη" για σένα, μετά όμως θα τρέχεις κάθε πρωί να πιείς τον χυμό σου !

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής