χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ποιά ταινία είδατε πρόσφατα;  (Αναγνώστηκε 42931 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Ποιά ταινία είδατε πρόσφατα;
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 04:54:07 πμ »
χμμμ το Juno δεν το ξέρω. μου ξέφυγε! ???

aaa ok. βγήκε στην αμερική μόλις στις 25/12. Πάντως το σενάριο φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον αν και είναι το είδος της ταινίας που θα το περίμενα για να το δω σε DVD
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος Χαρουπάκι

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Το λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν............
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 01:41:36 μμ »
Την Παρασκευή είδα και εγώ το Iam a legend και μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά δουλεμένη. Μου άρεσε πάρα πολύ η  ηθοποιία του Smith.Φανταστείτε το . Να είναι κάποιος ο τελευταίος επιζών και να προσπαθεί να αναγεννήσει την ανθρωπότητα. Φανταστικό τοπλάνο μετά το θάνατο του σκύλου που μισοτρελαμένος γυρίζει στο σκοτάδι ξέρωντας  ότι ειναι ευκολη λεία για τους μεταλαγμένους. Πολύ διδακτική ταινιά. Ας πάρουμε τα μυνήματα μας πριν να είναι πολύ αργά. Επίσης, είδα στο καπάκι μία πιο παλιά του SMITH ,το ''the persuit of happiness''.Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η. Για το Persepolis  δεν ακολουθεί κανέις από την παρέαγιατι υποτιμούνε το γεγονός ότι είναι κινούμενο σχέδιο. Μοναχούλα μάλλον θα το δω.Σήμερα πριν πάω στη δουλειά είδα μία ταινιά ,ο ''άγριος προφήτης'' που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονόταγια έναν αρχηγο αιρέσεως που φερ΄ταν με πολύ βίαιο τρόπο στα μέλη του ενώ φανμενικά δεν έδειχνε τέτοια σημάδια. Ωραίος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου. Δείχνει με πολύ ρεαλισμό τι γίνεται όταν δίνεις εξουσιά σε κάποιούς ανθρώπους εις το όνομα της εκάστοτε θρησκείας.
''Στο φαλημέντο του κόσμου αυτού
ο καβαλάρης εγώ τ' ουρανού
με τους ανθρώπους ζητάς επαφή
μα έχει σπάσει κι αυτή η κλωστή''
          Νικόλας Άσιμος

• Addicted
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 04:02:52 μμ »
Τώρα που ανακάλυψε το χαρουπάκι αυτό το thread, να περιμένετε εκτενείς αναφορές :P  Άνευ πλάκας, επιτέλους εμείς τα movie junkies βρήκαμε το ultimate thread to be! ;D

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 06:14:50 μμ »
Το Persepolis πρέπει να είναι όντως φανταστικό. Περιμένω να το δω.
Η ταινία "Το κυνήγι της ευτυχίας" είναι τέλεια με τον Smith.
Την είχα δει στην Αθήνα πέρσι  - πολύ συγκινητική ειδικά επειδή είναι αληθινή ιστορία.

υγ. Επειδή είμαστε πολλά movie junkies εδώ προσοχή να μην φανερώνουμε το τέλος για κανέναν οκ;
 :P ;D
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Addicted
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 07:27:33 μμ »
ναι έχω ακούσει τόσα πολλά για το pursuit of happiness που πρέπει να το δώ. Στην αρχή δεν ήθελα γιατί ήταν συναισθηματικό και τα ψιλοβαριέμαι αυτά, αλλά δεν έχω ακούσει ούτε από έναν κακά λόγια!

όσο για τα spoilers, τα μισώ και γώ! :P

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 08:28:19 μμ »
Να το δεις. Δεν είναι μελό, αλλά έχει πολύ συναίσθημα όντως.

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

• New Kid in The Block
  • **
    • Φυσικά Προϊόντα & Καλλυντικά φτιαγμένα απο τα χεράκια σας
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 10:33:22 μμ »
Είδα "το αστερι του βορρα" στον κινηματογραφο, ηταν πολύ ωραίο!

• Addicted
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 08, 2008, 11:08:13 μμ »
afto pali mou eipane oti einai megali moufa giafto den piga. alla tha mou peis peri orekseos...

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 12:47:56 πμ »
Έχω δει και βλέπω ακόμα πολύυυυ σινεμά. Για την ακρίβεια, μαζί με το διάβασμα (και τελευταίως περισσότερο κιόλας) είναι οι αγαπημένες μου ασχολίες και τρόποι ψυχαγωγίας, (ειδικά μετά το κόψιμο του τσιγάρου και την έναρξη της χορτοφαγίας που περιόρισαν -εκ των πραγμάτων και από επιλογή- πολύ το εύρος των "εξόδων" μου). Φοβάμαι οτι το στυλ του σινεμά που βλέπω όμως, είναι πολύ "κουλτούρα" και κάπως "χαμηλού προφίλ" για τις ηλικίες των περισσότερων από σας...Δηλαδή δεν με ευχαριστούν τα θρίλερ και οι βίαιες περιπέτειες που είναι πολύ της μόδας, ούτε οι αμερικάνικες κωμωδίες...Προτιμώ το Ευρωπαϊκό σινεμά μάλλον και τα ανεξάρτητα αμερικάνικα ή καναδέζικα.
Τελευταία μου άρεσαν:
"Ματωμένο διαμάντι", "Παιδιά των ανθρώπων", "4 μήνες, 3 βδομάδες, 2 μέρες", "John Q", "Οι ζωές των άλλων" και θέλω να δω οπωσδήποτε το Persepolis.
 :)

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 12:54:51 πμ »
Κι εγώ προτιμώ ευρωπαϊκό κινηματογράφο Έλσα - και μου αρέσει και ο ασιατικός τα τελευταία χρόνια.
άσχετο: Η ταινία "Παιδιά των Ανθρώπων" είχε τρομερό σενάριο

• Addicted
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 01:31:45 πμ »
ta paidia ton anthropon den mou poliaresan ALLA to oi zoes ton allon kai to matomeno diamanti einai aristourgimata. apisteftes ermeinies.

kai mena mou aresoun aneksartites paragoges k kirios to aggliko cinema k to amerikaniko independant alla mporo k vlepo ta panta protimontas ta koinonika se dvd k ta ipolipa sto cinema.

einai iperoxo to sinaisthima meta apo mia tainia pou se exei gemisei....

siggnomi gia ta greeklish alla grafo apo aggliko pda :-\   ::)

psps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 04:26:03 πμ »
to matomeno diamanti den einai aneksarthth paragwgh omos

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 01:00:53 μμ »
Η ταινία "Παιδιά των Ανθρώπων" έχει πραγματικά τρομερό με την κυριολεκτική έννοια (τρομαχτικό) σενάριο: είναι από τα φιλμ που περιγράφουν τόσο ζοφερό το μέλλον μας όσο στα χειρότερα όνειρά μας...Άσε που έχει δύο ηθοποιούς που μ' αρέσουν πολύ. Τον Μάικλ Κέιν και τον Κλάιβ Όουεν.

(Ο οποίος πρωταγωνιστεί και σε ένα απίστευτο φιλμ που είδα πρόσφατα που μόνο σαν πλάκα μπόρεσα να το αντιμετωπίσω: λέγεται "Shoot 'Em Up" και είναι η ιστορία ενός πιστολά-οικολόγου-ευαίσθητου-αλλά-σκληρού-και-μάλλον-χορτοφάγου-τύπου (ο Κλάιβ, βέβαια) που άθελά του μπλέκεται σε μια παλαβή ιστορία διάσωσης μια εγκύου και μετά του μωρού της. Σαν να βλέπεις ηλεκτρονικό παιχνίδι ή κόμικ της Βαβέλ αλλά με ...μήνυμα!)

Παρόμοιας ζοφερής μελλοντολογίας φιλμ ήταν παλιότερα και το Gattaca (με τον Ήθαν Χόουκ και την Ούμα Θέρμαν καθώς και το ακόμα πιο παλιό και καταπηκτικό Brazil του Τέρι Γκίλιαμ. Άλλα έργα τέτοιας θεματολογίας που μου άρεσαν: V for Vendetta, Delicatessen, The Island, (ασφαλώς) το 1984, Fahrenheit 451, η Επόμενη Μέρα (The Day After Tomorrow), Dark City, Δώδεκα πίθηκοι, Equilibrium, Minority Report, Code 46 κ.α.

Ο Ασιατικός κινηματογράφος μ΄αρέσει αλλά με τρομάζει κιόλας. Έχει μια -πως να το πω- λάγνα εκδοχή της ακραίας βίας, που μου είναι απωθητική ώρες-ώρες.

to matomeno diamanti den einai aneksarthth paragwgh omos
Ε, δεν είπα οτι βλέπω μόνο ανεξάρτητα. Δύσκολο να τα βρεις άλλωστε!

Είναι τόσες πολλές οι ταινίες που μου αρέσουν...Δεν έχω τόσο χρόνο να τις γράψω όλες!  :)

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 05:01:22 μμ »
το Gattaca είναι κορυφάιο!  αλλά το αγαπημένο μου είναι οι δώδεκα πίθηκοι. Θυμάμαι το είχα δει στο σινεμά 2 φορές (για να το καταλάβω :P) και μετά μέχρι σήμερα όσες φορές και να το δω δεν το βαριέμαι.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 02, 2008, 07:17:37 μμ »
Δείτε οπωσδήποτε αυτήν την ταινία: (αντιγράφω από το Αθηνόραμα)

ΜΙΑ ΦΟΡΑ (ONCE)
Κοινωνική 2006 (Έγχρ.) Διάρκεια: 85'

Ιρλανδέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Τζον Κάρνεϊ, με τους: Γκλεν Χάνσαρντ, Μαρκέτα Ιργκλοβά, Μπιλ Χόντνετ

Μια νεαρή Τσέχα μουσικός, μετανάστρια στο Δουβλίνο, γίνεται πλανόδια πωλήτρια για να ενισχύσει το εισόδημά της. Στο δρόμο, όμως, συναντά ένα νεαρό κιθαρίστα και αποφασίζουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Το outsider απο την Ιρλανδια που έκανε την έκπληξη και ξεχώρισε στα φεστιβάλ του Σάντανς και του Δουβλίνου. Μια ταινία-μουσικό άλμπουμ που οπτικοποιεί τη γέννηση του έρωτα μέσα από τα τραγούδια των πρωταγωνιστών.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν αληθινοί μουσικοί του δρόμου , όχι ηθοποιοί. Έχει και τα υπέροχα τραγούδια τους.
Φόξυ, σου άρεσε;

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής