
Για τη βάση :
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα καρύδια, τριμμένα
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας κακάο ή χαρουπόσκονη
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 του κουτ του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα νερό
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού βανίλια
Για την πουτίγκα :
2/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας κακάο ή χαρουπόσκονη
1 3/4 κούπας ζεστό νερό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το κακάο/χαρουπόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το νερό, το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κακάο/χαρουπόσκονη και πασπαλίζουμε από πάνω όλο το μίγμα. Προσεκτικά αδειάζουμε το ζεστό νερό απο πάνω. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
Ψήνουμε για 40 λεπτά.
από το βιβλίο της Sarah Kramer, La Dolce Vegan!
