Τη βασική συνταγή την πειρα απο την Alissa Cohen και την τροποποιησα ειναι πολυ απλο: Μανιταρια πορτομπελλο με γκουακαμολε
Αγοραζεις:
Μανιταρια πορτομπελο ντοματες , κρεμμμυδι ετοιμο ψιλοκκομενο,ωριμα αβοκαντο , ναμα σογιου σαλτσα σογιας (απο βιολογικο) και κανεις και φυτρες ( εγω απο φακες και ροβιτσα)
Το κλειδι ειναι να εχεις συστατικα ωμοφαγικης κουζινας οπως τη σαλτσα και να βαλεις τρεις τεσσερις μερες πριν τις φακες η τα φασολια σε ξεχωριστα μπωλ, (τα μπωλ τελικα ειναι τα καλυτερα)
Εαν δεν τα εχετε δεν πειραζει δοκιμαστε κι ετσι
Τι κανετε?
Πλενετε ενα μανιταρι ( ειναι τεραστια)
βαζετε στον πολυκοφτη τα ενα η δυο ωριμα αβοκαντο που καθαρισατε
βαζετε και μια ντοματα και το κρεμμυδι οσο θελετε
το χτυπατε κι εγινε, το ωμο γκουακαμόλε!
μετα εαν κανατε φυτρες τις βαζετε πανω στο μανιταρι και απο πανω συχετε οσο γκουακαμολε θελετε ( εχει γινει ενα βουναλακι εντωμεταξυ)
κοβετε μικρα κομματια μιση ντοματα κοβετε και λιγες ελιες σε ενα μπωλακι και ριχνετε ελαχιστο λαδι κα ανακατευετε.
Ριχνετε τη σαλτσα σογιας στο μανιταρι με το γκουακαμολε και προσθετετε λιγα κομματια ντοματοελιας που φτιαξατε.
Ειναι ετοιμο! Θα ξετρελαθειτε!! Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε!