χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: σίδηρο  (Αναγνώστηκε 5564 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panagiota

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
σίδηρο
« στις: Νοέμβριος 22, 2013, 01:56:28 μμ »
καλησπέρα σε όλους και όλες! έχω μια φίλη η οποία θέλει πολύ να γίνει χορτοφάγος αλλά έχει θέμα με το σίδηρο,εκτός από σπανάκι και φακή τι άλλο μπορεί να τρώει για να μην έχει θέμα?

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
Απ: σίδηρο
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 22, 2013, 04:42:24 μμ »
Φαγητό. Σίδηρο δεν περιέχουν μόνο μεμονωμένες τροφές, αλλά σχεδόν όλες οι μη επεξεργασμένες τροφές φυτικής προέλευσης. Είναι συνηθισμένη αλλά λανθασμένη η οπτική ότι μόνο κάποιες τροφές έχουν σίδηρο ή όποιο άλλο θρεπτικό συστατικό. Αν η φιλη σου ακολουθήσει μια ισορροπημένη χορτοφαγικη διατροφή, πλούσια σε φρέσκες πρώτες ύλες, δε θα έπρεπε να εχει πρόβλημα λήψης σιδήρου. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζει ότι πρέπει να λαμβάνει βιταμίνη C μαζί με κάθε γεύμα για να εξασφαλίσει καλή απορρόφηση του σιδήρου και φυσικά να αποφεύγει να καταναλώνει τροφές που δυσχεραίνουν την απορρόφηση από τον οργανισμό, όπως ο καφές, το μαύρο και πράσινο τσάι, τα γαλακτοκομικα (επίσης και το κάπνισμα, αν και δεν τρώγονται τα τσιγάρα).

Υπάρχουν και άλλες πληροφορίες σχετικά στο φόρουμ, ψαξε μέσω της αναζήτησης. :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος ioannavegan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 23, 2013, 07:27:43 μμ »
Παναγιώτα καλησπέρα!

Από την προσωπική μου εμπειρία θα σου πω πως αν απλά σταματήσει να τρώει κρέας δε σημαίνει πως θα έχει πρόβλημα με το σίδηρο της!

Εγώ είχα πάντα χαμηλό σίδηρο και μάλιστα όσα χρόνια έτρωγα κρέας είχα συχνά πυκνά ζαλάδες,τάσεις λιποθυμίας κ όλα τα σχετικά.

1,5 χρόνο που είμαι χορτοφάγος δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα.Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν έχω κάνει ακόμα εξετάσεις να δω τα επίπεδα αλλά νιώθω μια χαρά και σίγουρα δεν έχω πια ζαλάδες.
Τα περισσότερα λαχανικά κ οι ξηροί καρποί έχουν σίδηρο.Σταματώντας να τρέφεσαι με κρέας αναγκαστικά τρως περισσότερα λαχανικά και όσπρια τα οποία αν συνδυάσεις σωστά θα είσαι μια χαρά!
"Το Άουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι απλά ζώα."  Θεοντορ Αντόρνο

Αποσυνδεδεμένος panagiota

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 23, 2013, 08:31:46 μμ »
σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!!!  thumbsup clap clap

Αποσυνδεδεμένος souz

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 26, 2016, 06:06:23 μμ »
ξηροί καρποί κλπ έχουν σίδηρο;

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 26, 2016, 08:32:50 μμ »
ξηροί καρποί κλπ έχουν σίδηρο;

Σχεδόν όλες οι ανεπεξεργαστες τροφές περιέχουν σίδηρο. Το θέμα είναι να μην επαφίεσαι μόνο σε ένα τρόφιμο ή ένα είδος τροφών, αλλα να έχεις ποικιλία στη διατροφή σου. Προτείνω να ελέγχεις μόνη σου το τι τρως και την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το FitDay, το SparkPeople ή το Cron-o-meter.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 27, 2016, 09:53:46 μμ »
 thumbsup Να την ακούτε την Mazikeen, είναι κινητή βέγκαν εγκυκλοπαίδεια!

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 27, 2016, 11:56:39 μμ »
 :-*

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 28, 2016, 12:03:54 πμ »
 ε ναι!  :))
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος souz

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 10, 2016, 09:30:31 μμ »
Ξηροι καρποι ειδικα παστέλια , σογια κλ εχουν αρκετο σιδηρο εγω αυτα τρωω πιο πολύ

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact