Αυτό το << κακοήθεια >> με προβλημάτισε κι εμένα! Πες μας νέα valsam όποτε έχεις!
Δεν νομίζω να εχω νεότερα EΛΕΝΗ.
Nρεπομαι να πω στο γιατρο οτι ξαφνικα μου την εδωσε και εγινα VEGAN ωστε να αρχισω μετα
να τον ρωτάω για τις ασφαλείς ποσότητες του κάθε υποκαταστατου (για υποκαταστατα μιλαμε αλλωστε
οχι ΑΝΤΙκατάστατα.)
Απλα θα μεινω στην ασφαλιστική δικλείδα του Egg-White-Vegetarian.
Δεν ειναι ολοι Vegans. ..Παλια με ειχε πειράξει πολυ η ωμή βρώμη στα Quacker που ετρωγα
(δυσκοιλιότητα, πρηξιμο και πονος) ..και φοβαμαι μημπως οφείλεται στην Γλουτενη που περιέχει
και εκεινη.. Επισης ανακάλυψα απο και αλλα φυτα που με πειράζουν που δεν τα ηξερα πριν
που δεν ετρωγα τοσο μεγαλη ποικιλια λαχανικων.. Για παραδειγμα ενα απο αυτα ειναι το σπανάκι.
Οποτε τρώω πάνω απο 1 πιατο σπανακόρυζο ή σπανάκι βραστο, εχω παλι συμπτώματα σπαστικής
κολίτιδας και πρηξίματος.
Δεν ταιριαζει τελικα στην ιδιοσυγκρασία μου ο απόλυτος Veganισμός. Θα παραμέινω με τα βιολογικά
μου αυγά και βλέπουμε..
Bεβαια μπορει ολα αυτα να ειναι και ατοπα που λεω ..γιατι μπορει να οφείλεται συνδιασμός παραγόντων
που πυροδοτούν μια κατάσταση...
για παραδειγμα...θα με πειραζε αραγε το σπανάκι, αν την ίδια μέρα δεν ειχα πιεί και ελληνικό καφέ
με 5 δόσεις υποκατάστατου ζάχαρης ? (Ασπαρτάμη) ? κτλ κτλ...
Ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσεις αν μια τροφη σε ενοχλεί ειναι να την απομονώσεις.
Δηλαδη να μην φας τίποτα αλλο εκτος απο εκεινη.
μονο τοτε μπορεις να εισαι σιγουρος για την συγκεκριμένη τροφη.
Το εχω κανει αυτο για μερικες και εχω βρει κανα-δυο, αλλα ειναι πολυ δουλεια να το κανω για κάθε
μία χωριστά για όσες υπάρχουν.
Καμια φορα αν φας καποια φρουτα με βαριες φυτικες ινες...κανουν την ίδια κατάσταση
(υπαρχουν σκληρες και άπεπτες, και ενώδυμες πεπτικες ίνες, απο τις πρώτες δεν μπορεις να τις μεταβολίσεις
και να παρεις θρεπτικά οπως την κυταρρίνη που μπορουν τα μυρικαστικά, την δευτερη μπορεις να την
χρησιμοποιήσεις σαν τροφη κανονικα... )
Απο την αλλη δεν ξέρω ποσο αμερόληπτος θα ήταν ο γιατρός στην απάντησή του μια και ο ίδιος
είναι κρεατοφάγος (σε νορμαλ μετρο ομως οχι οπως ημουν πριν εγω)....