χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Ναπολεόν από μανιτάρια Πορτομπέλο με σπαράγγια Βινεγκ  (Αναγνώστηκε 786 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8565
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ


* 6 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο*

* 2 3/4 κούπες νερό σε θερμοκρασία δωματίου

* 1/2 κούπα σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική

* 1/4 κούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ

* 1 κ.τ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

* 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

* 3 κ.τ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο

* 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο σχινόπρασο

* 1/4 της κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Για τη σάλτσα

* 4 λεπτά κομμάτια σπαράγγια λευκά

* 1 κ.τ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

* 1/2 κ.τ. γλυκού φρέσκο κόλιανδρο

* 2 κ.τ. σούπας ξίδι από ρύζι**

* 6 κ.τ. σούπας ταχίνι

* 4 κ.τ. γλυκού σουσάμι λευκό

* 1/4 της κούπας ελαιόλαδο

* Θαλασσινό αλάτι

* Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1. Κόβουμε τις άκρες από τα μανιτάρια, για να τα κάνουμε τετράγωνα. Τοποθετούμε τα απομεινάρια σε ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό πάνω τους. Κόβουμε το υπόλοιπο των μανιταριών σε πολύ λεπτές, σαν χαρτί, φέτες.

2. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το κόλιανδρο, το σχινόπρασο, και 2 κ.τ. σούπας χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Στραγγίζουμε το ζουμί από τα μανιτάρια, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε. Βουτάμε τις φέτες των μανιταριών στη σάλτσα αυτή και τις αποθηκεύουμε σε ένα ρηχό δοχείο. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω τους, κλείνουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια στο ψυγείο για 2 ώρες.

3. Σε ένα ταψάκι ή φόρμα (διαστάσεις 12 χ 12 χ 6 εκ.) στρώνουμε μια μεμβράνη πλαστική και κατόπιν τις φέτες των μανιταριών, ώστε να μπει η μία φέτα πάνω από την άλλη και να γεμίσουν τη φόρμα, περίπου όπως κάνουμε για μπριάμ. Σκεπάζουμε με το πλαστικό που έχει περισσέψει στις άκρες και πιέζουμε με ένα βαρύ αντικείμενο. Αφήνουμε το παρασκεύασμα αυτό στο ψυγείο για 2 ώρες ή αποβραδίς.

4. Για την βινεγκρέτ: Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια του 1 εκ. και τα ανακατεύουμε με τον δυόσμο. Πολτοποιούμε τον κόλιανδρο, το ξίδι, το ταχίνι, το σουσάμι, το λάδι, ό,τι σκόρδο περισσέψει, το σχινόπρασο, 2 κουτ. χυμό λεμονιού, και 1/4 κούπας νερό. Το σουρώνουμε σε τουλουπάνι. Ανακατεύουμε το σπαράγγι στο μείγμα αυτό, πολτοποιούμε ξανά και αλατοπιπερώνουμε.

5. Κόβουμε το ναπολεόν σε 4 κομμάτια. Προσθέτουμε ζουμιά από τη φόρμα γύρω γύρω και κατόπιν ρίχνουμε λίγη σάλτσα. Πιπερώνουμε και σερβίρουμε.

της Ροξάν Κλάιν
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact