χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Χαρίζονται γατάκια, "δώρο για τις γιορτές".  (Αναγνώστηκε 1837 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fasoli

• effervescing elephant
  • New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
Χαρίζονται γατάκια, "δώρο για τις γιορτές".
« στις: Δεκέμβριος 22, 2007, 06:22:05 πμ »
Σε βιτρίνα pet shop στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει αφίσα η οποία μας πληροφορεί ότι για τις γιορτές μπορούμε να πάρουμε δώρο γατάκια.

Είναι δυνατόν; Μόνο σ' εμένα φαίνεται εξοργιστικό αυτό ή είναι φυσιολογικό και εγώ απλώς δεν το ήξερα;

Επίσης, στο ίδιο pet shop συμβαίνει το εξής:
ο τύπος έχει δύο 'κλουβιά' για τα σκυλάκια, το ένα πάνω στο άλλο. Το κάτω δεν έχει καν μια τρύπα για να μπαίνει αέρας, είναι κλειστό και τα τζάμια του έχουν θολώσει να φανταστείτε. Σε αυτό έχει ένα σκύλο. Στο επάνω που είναι ψιλοανοιχτό έχει τρία κουτάβια διαφορετικής ράτσας. Το κλουβί είναι σε άθλια κατάσταση, τρομερά βρώμικο και με τις ακαθαρσίες των κουταβιών σχεδόν παντού. Αναρωτήθηκα πόσες μέρες έχει να αλλάξει τις βρωμοεφημερίδες ο ιδιοκτήτης. Είναι τόσο χάλια που τα σκυλάκια έψαχναν σαν τρελά ένα μέρος καθαρό να ξαπλώσουν (τελικά το ένα άραξε σε ένα σημείο που είχαν απομακρύνει τα κομμάτια εφημερίδας, και τα άλλα δύο ξάπλωσαν επάνω του. Έλιωσα όταν τα είδα). Τα παρατηρούσα γύρω στη μισή ώρα σήμερα και είδα τη συμπεριφορά τους. Το ένα ειδικά έκανε σαν τρελαμένο. Το συγκεκριμένο μάλιστα πρέπει να ήταν και ψιλοάρρωστο γιατί είχε διάρροια (σόρρυ για τις λεπτομέρειες). Περιττό να πω ότι και τα κουτάβια ήταν πολύ βρώμικα και γενικά η όλη φάση ήταν μια αηδία. Πόνεσε η ψυχή μου, πραγματικά μου χάλασε τη διάθεση και το βράδυ. Υπάρχει κάτι που να μπορεί να γίνει για αυτή και για άλλες αντίστοιχες καταστάσεις σε pet shop, ή δεν υπάρχει νόμος που να τους ακουμπάει;
 :(

υγ: δεν ήξερα πού ακριβώς να το γράψω αυτό, αν είναι στο λάθος τμήμα του φόρουμ ας μεταφερθεί, ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
Απ: Χαρίζονται γατάκια, "δώρο για τις γιορτές".
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 22, 2007, 09:29:00 πμ »
Μια γεύση από πετ-σοπ

1
2
3
4
5

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 22, 2007, 06:24:43 μμ »
Είναι τραγική η κατάσταση. Φασόλι κι εμένα με ενοχλεί και με καταθλίβει τόσο πολύ που αποφεύγω να περνάω μπροστά από πετ σοπ γιατί καταριέμαι τη μοίρα μου να μην έχω πολλά λεφτά και να αρχίσω να τα παίρνω τα ζώα από κει  μέσα αβέρτα (γιατί τι άλλο θέλω να κάνω δεν μπορώ να το πω, μη μας κλείσουν και μέσα). Με εξοργίζει αυτή η εκμετάλλευση ζώων σαν να ήταν άψυχα αντικείμενα...δώρα για τα χριστούγεννα και πάει λέγοντας. Κανείς δεν βάζει τον εαυτό του στη θέση του άλλου, αυτό βλέπω. Αν θέλεις να κάνεις ένα δώρο για τα Χριστούγεννα, κάντο στο ίδιο το ζώο, και πήγαινε και υιοθέτησε ένα από το άσυλο που τα μαζεύουν και τους κάνουν ευθανασία...και όχι να δώσεις τα λεφτά σου στις βιτρίνες των πετ σοπ. Αυτές οι επιχειρήσεις βγάζουν χρήματα από το σκλαβοπάζαρο.

Θανάση, εσύ που έχεις παρακολουθήσει λίγο περισσότερο το θέμα μέσα και από το mycat.gr,
αναφέρθηκε πουθενά αν υπάρχει σχετικός νόμος; Που να μπορείς να κάνεις καταγγελία πχ και να πάνε να ελέχξουν το πετ σοπ,
να του βάλουν τουλάχιστον πρόστιμα, να τον τσούξει λίγο ;

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 22, 2007, 07:07:46 μμ »
Για νόμο δεν ειπώθηκε ότι βρέθηκε, μόνο πληροφορίες ότι κάποια έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα και δεν έγινε τίποτα. Δεν χρειάζεται νόμος ειδικά για πετ σοπ, υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τον κάτοχο ζώου να φροντίζει για την ευζωία του, χώρος κατάλληλος από άποψης μεγέθους και καθαρός, τροφή νερό κλπ.
Δεν ξέρω όμως τι έγινε τελικά με κάποιες ενέργειες που θέλανε να κάνουν κάποια μέλη, ρώτησα τελευταία αλλά δεν απάντησε κανείς.
Η yasmin μπορεί να ξέρει περισσότερα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 22, 2007, 07:54:12 μμ »
ok thanks
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος fasoli

• effervescing elephant
  • New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 23, 2007, 05:07:43 μμ »
Μια γεύση από πετ-σοπ

1
2
3
4
5

Σ'ευχαριστώ για τα λινκς.

Συμπεραίνω, κοινώς, ότι στη χώρα που ζούμε μπορούμε στο τσακίρ κέφι να κάνουμε μια καταγγελία η οποία κατά πάσα πιθανότητα δε θα οδηγήσει πουθενά... Τα νεύρα μου. Πολύ θα ήθελα να μπορώ να πω "αυτό δε θα περάσει έτσι" αλλά νιώθω τελείως ανήμπορη, μακάρι να ήξερα τι θα μπορούσα να κάνω.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 23, 2007, 05:34:36 μμ »
Αδιέξοδο;  Γι αυτό εγώ τραγουδάω τα κάλαντα να έτσι.

Αποσυνδεδεμένος fasoli

• effervescing elephant
  • New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 23, 2007, 05:38:55 μμ »
πολύ καλό - ιδιαίτερα το "πόσα ζώα πρέπει να βασανιστούν για να ντυθεί ένα μόνο ζώο;"

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 02:14:37 πμ »
Παιδια οπου βλεπετε τετοια στα πετ σοπ κατευθειαν καταγγελια στην κτηνιατρικη υπηρεσια στο τμημα ελενχου συνθηκων μη τα περιμενετε ολα απο τα σωματεια δεν προλαβαινουμε ο καθε ιδιωτης εχει χρεοσ να καταγγειλει οτι βλεπει ειναι δικαιωμα σας να το ξερετε.
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact