χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Ενοικιάζονται σκυλιά με την... ώρα  (Αναγνώστηκε 2783 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Ενοικιάζονται σκυλιά με την... ώρα
« στις: Δεκέμβριος 16, 2007, 07:07:58 μμ »
της Σαντυς Τσαντακη/ .sandytsantaki@kathimerini.gr

Στην Ελλάδα δεν υιοθετούμε αδέσποτα. Τα ταλαιπωρούμε, τα κρύβουμε, τα βασανίζουμε, και μετά τα αφανίζουμε. Αγοράζουμε σκυλιά και γατιά και μόλις τα βαρεθούμε τα αφήνουμε στον δρόμο, σε κάποιο χωράφι, σε κάποιο νησί, με το άλλοθι μιας καλύτερης ζωής. Και τώρα που εδώ και ένα χρόνο η Αμερική και τώρα η Αγγλία ανακαλύπτουν τη μόδα της ενοικίασης κατοικιδίων, ευχόμαστε η ζωοφιλία ορισμένων να σταθεί πιο δυνατή από την ανάγκη μας για επιδειξιομανία με ένα τσιουάουα σαν αξεσουάρ τσέπης της ημέρας ή ακόμη και της νύχτας.

Τα ζώα δεν γεννήθηκαν για να τυλίγονται σε πακέτα δώρων για τα Χριστούγεννα. Ούτε τα φέρνει ο Αγιος Βασίλης με το έλκηθρό του από την καμινάδα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το ξέρατε όμως ότι υπάρχει τώρα και εταιρεία που υποστηρίζει ότι ιδρύθηκε για όσους αγαπούν τα ζώα αλλά φοβούνται τη... δέσμευση; Κάτι μας θυμίζει αυτό... Μπορείτε, λοιπόν, σύμφωνα με την Fluxpetz, «το ευέλικτο πρόγραμμα κατοχής κατοικιδίων» να γίνετε κι εσείς μέλη για να «νοικιάσετε το τέλειο σκυλάκι χωρίς να φοβάστε ότι θα σας ροκανίσει το τηλεκοντρόλ ή θα λερώσει με τις πατούσες του το χαλί».

Αρκεί να δώσετε 40 δολάρια και στο τέλος της ημέρας συμβίωσης με το «αγαπημένο» σας κατοικίδιο, ο υπεύθυνος της εταιρείας -μάλλον ο μπόγιας- θα έρθει να το παραλάβει για να το οδηγήσει στο κέντρο φύλαξης ενοικιαζόμενων σκύλων. Αυτό κι αν μοιάζει παρανοϊκό. Αν η πρώτη επίσκεψη κρίθηκε επιτυχημένη (από ποιον ακριβώς;), τότε ο ίδιος σκύλος μπορεί να «κλειστεί» και για επόμενη επίσκεψη. Αν ο ιδιοκτήτης παρόλ’ αυτά, το αφεντικό, ο ενδιαφερόμενος δηλώσει έτοιμος για αλλαγή, μπορεί απλώς να ζητήσει ένα λαμπραντόρ αντί για ένα μπόστον τεριέ ή ένα μπόρντερ κόλεϊ.

«Ολα μας τα μέλη αγαπούν τα σκυλιά, αλλά συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να τους αφοσιωθούν όσο θα ήθελαν», λέει η ιδρύτρια της εταιρείας, Μαρλένα Θερβάντες, η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει την ιδέα και στο Λονδίνο την άνοιξη του 2008. «Μπορεί να είναι ένα 5χρονο κορίτσι που θέλει σκυλάκι αλλά οι γονείς του δουλεύουν πολλές ώρες και μια 65χρονη γυναίκα που δεν είναι σε θέση να βγάζει τον σκύλο βόλτα δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα».

Κανείς δεν έχει αναρωτηθεί μάλλον τι βιώνει ο σκύλος που πηγαινοέρχεται διαρκώς και αλλάζει χέρια, οικογένειες, μυρωδιές, συνήθειες... Ο Πιτ Γουέντερμπερν, ειδικός στα κατοικίδια, λέει: «Τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδια, να τα βάζεις στην ντουλάπα όταν δεν έχεις χρόνο να παίξεις μαζί τους. Αν δεν έχεις χρόνο ή χώρο για ένα σκύλο, τότε πάρε μια γάτα ή ένα ενυδρείο». Ή τίποτα καλύτερα. H Πόλα Γκριβς, ιδρύτρια του Pet Search UK, λέει: «Το να μοιράζεσαι κατοικίδια είναι φρικτή ιδέα. Αν δεν μπορείς να εντάξεις ένα ζωάκι στην υπόλοιπη οικογένεια, τότε δεν θα έπρεπε να έχεις ένα.

Τα σκυλιά έχουν αισθήματα, δένονται με τους ανθρώπους, μαραζώνουν αν δεν νιώθουν καλά. Σίγουρα δεν βοηθάει αν μοιράζεσαι τον σκύλο σου με την κυρία της διπλανής πολυκατοικίας».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_08/12/2007_251824
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
Απ: Ενοικιάζονται σκυλιά με την... ώρα
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 16, 2007, 07:13:49 μμ »
Δυστυχώς τέτοιες τακτικές επεκτείνονται όλο και περισσότερο πχ με εταιρείες που ενοικιάζουν άγρια ζώα όπως τίγρεις...για παιδικά παρτυ! Στο εξωτερικό προς το παρον...στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις. Οι νεόπλουτοι της Ελλάδας δεν πάνε πίσω.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 06:55:50 μμ »
Και τρέχετε να σώσετε τον πλανήτη να μην καταστραφεί; Ε είστε τρελοί

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 02:01:32 πμ »
Εχεις δικιο θαναση!
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 12:11:23 μμ »
Εχεις δικιο θαναση!
Ε μα τι πάτε να σώσετε; Τη βρωμιά; Αφήστε την να καταστραφεί να πάει στο διαλο να ησυχάσει το σύμπαν

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 12:45:04 μμ »
πες τα αλλα τα ζωακια τι φταινε να χαθουν κι αυτα τα καημενα
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 02:16:22 μμ »
Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα χαθούν ακαριαία, κατά τα άλλα θα γλιτώσουν απ αυτά που τραβάνε.

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 02:47:14 μμ »
 :o :o :o :o ??? ???

Τι άλλο θα ακούσουμε. Αν θες κυρά μου να πάρεις ένα ζωάκι, αγόρασε κι ένα βιβλίο πριν ,να μάθεις για τις ανάγκες του ( δεν το παίρνεις για να εξυπηρετεί τις δικές σου), ρώτα, και μάθε από άλλους που έχουν τι χρειάζεται για τη φροντίδα του ( που για εμένα αγάπη θέλει και τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκεις και χρόνο και προσαρμογή στα δικά του δεδομένα και θέλω).
Δοκιμές για το αν μπορούμε να το προσαρμόσουμε στα ωράριά μας και στα γούστα μας, θα κάνουμε; Και αν δεν μας κάνει το αμολάμε όπου βρούμε; Δηλαδή αν είχατε ένα μωράκι και ήταν ζωηρό και με άλλες απαιτήσεις από αυτές που θεωρούσατε ότι θα είχε, τι θα κάνατε; Θα το πετούσατε στο δρόμο;
Ή πριν υιοθετούσατε παιδί, θα δοκιμάζατε το κοριτσάκι, το αγοράκι, το μαυράκι, το κινεζάκι...για να δείτε τι σας βολεύει;
 Όλα ψυχούλες έχουν, που αισθάνονται και έχουν αισθήματα και συναισθήματα όπως οι άνθρωποι ( αν και αμφιβάλω για κάποιους)  και πονάνε με την εγκατάληψη!

Ωραίο παράδειγμα δε, δίνετε στα παιδιά σας, όταν μέσα στην καλοπέρασή τους και στην κακομαθιά τους ( δεν μου ερχόταν αλλιώς να το γράψω αυτό τώρα, ξέρω είναι λάθος!), τα μαθαίνετε να παίζουν με τις ψυχές και τα αισθήματα των άλλων και να χρησιμοποιούν τους άλλους - όποιοι και αν είναι αυτοί- για να καλύψουν τον εγωισμό τους και τα στιγμιαία θέλω τους.

ΑΙΣΧΟΣ!!!

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 02:56:51 μμ »
Παιδιά η δημοσιογράφος που έγραψε αυτό το γεγονός, δεν το έγραψε μόνο ως είδηση αλλά εντοπίζει κιόλας και σχολιάζει πόσο κακό είναι. Να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας να της πούμε καμιά καλή κουβέντα, όταν βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους να τους ενισχύουμε να ξέρουν ότι υπάρχουμε να παίρνουν περισσότερο θάρρος, να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος antismoke

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 03:17:17 μμ »
Παιδιά η δημοσιογράφος που έγραψε αυτό το γεγονός, δεν το έγραψε μόνο ως είδηση αλλά εντοπίζει κιόλας και σχολιάζει πόσο κακό είναι. Να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας να της πούμε καμιά καλή κουβέντα, όταν βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους να τους ενισχύουμε να ξέρουν ότι υπάρχουμε να παίρνουν περισσότερο θάρρος, να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι.

Ναι, συμφωνώ! και μπράβο της που το επισύμανε.Και τα δικά μου λόγια δεν ήταν βέβαια για τη δημοσιογράφο, αλλά για όλους εκείνους που νοικιάζουν τα ζωάκια.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 03:31:07 μμ »
Παιδιά η δημοσιογράφος που έγραψε αυτό το γεγονός, δεν το έγραψε μόνο ως είδηση αλλά εντοπίζει κιόλας και σχολιάζει πόσο κακό είναι.
Αυτό το έγραψα γιατί κάποιες φορές τέτοια γεγονότα αναφέρονται μόνο ως ειδήσεις.

Της έστειλα ένα mail

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 07:42:01 μμ »
Καλά έκανες Θανάση, γενικά το κάνω κι εγώ όταν διαβάζω μία σωστή άποψη στις φυλλάδες.
Έτσι για να παίρνει λίγο τα πάνω του και ο δημοσιογράφος που έκανε τον κόπο να γράψει δύο σωστά πράγματα.

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 09:07:36 μμ »

Ναι κι εγώ το κάνω, βασικά είναι τόσο λίγοι, που ενθουσιάζομαι!  Θα της γράψω! Εχω έναν τόνο φιλοζωικά πράγματα που θέλω να κάνω!
                        Βρε Sardelitsa, που μένεις κοντύτερα, συνεργαζόμαστε να τα προλαβαίνω;, ο τόνος συνεχώς αυξάνεται.....

Misha

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 09:12:22 μμ »
παλιά η φεουδαρχία με τους κολίγους,μετά οι αφρικάνοι σκλάβοι,επειτα οι εταιρείες ενοικιάσεως υπαλλήλων,να τώρα οι εταιρείες ενοικιάσεως κατοικιδίων....

ολα αντικειμενο εμποριου και κερδους..η αγάπη,η τρυφεροτητα,η αφοσιωση....

θα μου πεις τι περιμενες από το μονο είδος που θανατώνει τα εμβρυα του για να μη ξεβολευτεί ή πουλάει τα μωρα του για να ζητιανευουν στα φανάρια ή ,ακόμα χειροτερα,παζαρευει τα οργανα τους;;;;

τι σόι πολιτισμός ειν αυτος;;;πώς έχει το θράσος να διεκδικεί την διαιώνιση του;;;

ειχε δικιο ενας φίλος που μου είπε τις προάλλες πως θα θα μας τινάξει ο πλανητης από πανω του οπως τιναζουμε τη σκονη από τα ρουχα μας..

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 09:24:01 μμ »
ειχε δικιο ενας φίλος που μου είπε τις προάλλες πως θα θα μας τινάξει ο πλανητης από πανω του οπως τιναζουμε τη σκονη από τα ρουχα μας..
Πότε;

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής