χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Σκυλίσια ζωή  (Αναγνώστηκε 3130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Σκυλίσια ζωή
« στις: Δεκέμβριος 10, 2007, 09:59:14 μμ »
Χωρίς προστασία και φροντίδα 70.000-80.000 αδέσποτα ζώα στην Αττική.
Οι περισσότεροι δήμοι δεν τηρούν τη νομοθεσία για δημιουργία καταφυγίων
Σάββατο, 08.12.07

Ενα αδέσποτο μπλέκεται στις ρόδες του αυτοκινήτου σου… Σταματάς και το περισυλλέγεις ή το αφήνεις αβοήθητο στο οδόστρωμα; Κι αν εσύ δεν σταματήσεις, ποιος είναι αρμόδιος για την περισυλλογή του;

Αδέσποτα κείτονται καθημερινά τραυματισμένα στους δρόμους της Αθήνας. Αλλα πάλι έχουν ξεψυχήσει και μένουν στην άσφαλτο ημέρες ολόκληρες, στο ίδιο σημείο, με τα αυτοκίνητα να τα προσπερνούν ή ακόμη και να τα πατούν.

Η εικόνα, δυστυχώς, είναι συνήθης στους δρόμους της πόλης. Εδώ και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το νόμο 3170/2003, αρμόδιοι για την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων είναι οι δήμοι και οι κοινότητες.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία, οφείλουν να οδηγούν τα ζώα σε καταφύγια που λειτουργούν σε ιδιόκτητους ή μη χώρους. Τα δε πτώματα πρέπει να θάβονται.

Ωστόσο, ούτε νεκροταφείο ζώων υπάρχει ούτε πρόβλεψη για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Τα νεκρά ζώα καταλήγουν μαζί με τα σκουπίδια στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της Φυλής.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, κ. Λιάνα Αλεξανδρή, στην Αττική υπάρχουν περίπου 70.000-80.000 αδέσποτα. Κυρίως στους πρόποδες των βουνών και στις περιοχές όπου βρίσκονται ταβέρνες. Εκεί γίνονται και τα περισσότερα ατυχήματα. Από τα τραυματισμένα ζώα, μόνο το 20% επιβιώνει.

Μετά την περισυλλογή τους, οι τραυματισμένοι ή μη σκύλοι υποβάλλονται, από φορείς που συνεργάζονται με τους δήμους, σε κτηνιατρική εξέταση, τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και, αν είναι χτυπημένοι, ακολουθούν θεραπεία για όσο χρειαστεί. Τους γίνεται αποπαρασιτισμός, εμβολιασμός και στείρωση. Σημαίνονται, καταγράφονται και παραμένουν στα καταφύγια μέχρι να αναλάβει κάποιος να τους υιοθετήσει.

Εφόσον, σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου, κρίνονται υγιείς αλλά δεν έχει βρεθεί «οικογένεια», επαναφέρονται στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς στη χώρα μας απαγορεύεται η ευθανασία. Τα αδέσποτα, λοιπόν, παραμένουν αδέσποτα· μια πολιτική αντιμετώπισης με την οποία η κ. Αλεξανδρή διαφωνεί:

«Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να γίνεται αγώνας από όλες τις φιλοζωικές εταιρίες προκειμένου πρωτίστως να βρεθούν σπίτια για τα αδέσποτα και όχι να επανεντάσσονται σε ελεύθερη διαβίωση στους δρόμους. Πρέπει να βρεθεί ένας χώρος κοινός από όλους τους δήμους και για όλους τους δήμους».

Οι δήμοι και το πρόγραμμα


Ο νόμος περί αδέσποτων ψηφίστηκε το 2003, προκειμένου κατά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.

Κίνητρο για τους περισσότερους δήμους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο σχετικό πρόγραμμα ήταν η οικονομική ενίσχυση που τους δόθηκε και εξακολουθεί να δίνεται κάθε χρόνο –εφόσον οι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στη Νομαρχία όπου ανήκουν– με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης «για την ίδρυση και λειτουργία των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται ο φορέας που επιχορηγείται, ο σκοπός, το ύψος, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα. Ωστόσο, ελάχιστοι είναι οι δήμοι που ακολουθούν με συνέπεια το πρόγραμμα, καθώς σύμφωνα με την κ. Αλεξανδρή: «Oλα αυτά τα προγράμματα για τα οποία επιδοτούνται οι δήμοι δεν γίνονται σωστά και ολοκληρωμένα». Αρκετά μεγάλος είναι και ο αριθμός των δήμων που δεν ακολουθούν καθόλου το πρόγραμμα.

Οπως προκύπτει από την έρευνα του ΕΤ.Κ, οι δήμοι Αθηναίων και Αργυρούπολης όχι μόνο έχουν εφαρμόσει το πρόγραμμα καθώς οφείλουν, αλλά έχουν αυτοβούλως προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα. «Συνεργαζόμαστε με 16 κτηνιατρεία, με σκοπό το τραυματισμένο ζώο να μεταφερθεί άμεσα στο κοντινότερο ιατρείο», σημειώνει η κ. Αννα Μακρή, προϊσταμένη στο τμήμα Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων. Και συνεχίζει: «Τα ιδιόκτητα συνεργεία μας εκπαιδεύονται με σεμινάρια όσο το δυνατόν συχνότερα, προκειμένου να αποκτούν περισσότερες γνώσεις για τα ζώα και ειδίκευση, ενώ είμαστε ο μόνος δήμος που εφαρμόζει την ηλεκτρονική σήμανση (microchip), αφού ο νόμος προβλέπει λουράκι το οποίο χάνεται εύκολα και τατουάζ το οποίο σβήνει στην καλύτερη περίπτωση σε 1-2 χρόνια.

Από το 2003 έως σήμερα έχουμε καταγράψει 2.200 αδέσποτα, εκ των οποίων έχουν δοθεί για υιοθεσία τα 550. Ακούγεται μικρό το νούμερο αλλά δεν είναι, αν αναλογιστείτε ότι μιλάμε για αδέσποτα, ίσως μεγάλης ηλικίας, που δεν είναι ράτσας».

Η κ. Βασιλεία Φουσκίδου, υπεύθυνη για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων στο Δήμο Αργυρούπολης, επισημαίνει με τη σειρά της: «Εχουμε κάνει ένα πολύ καλό λογισμικό με την καρτέλα κάθε ζώου, τη φωτογραφία του, τον αριθμό και το ιατρικό ιστορικό του. Τον ίδιο αριθμό το ζώο τον φοράει και στο λουράκι του, οπότε σε περίπτωση που περισυλλεγεί για δεύτερη φορά θα ξέρουμε ότι είναι εμβολιασμένο, στειρωμένο και αποπαρασιτωμένο. Για τους κεντρικούς δρόμους ευθύνη έχει ο δήμος στο τμήμα που του αναλογεί, αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι δήμοι, ωστόσο, δρουν πιο γρήγορα».
Οπως μας αποκαλύπτουν στελέχη δήμων που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, οι περισσότεροι δήμοι δεν τηρούν τις υπουργικές αποφάσεις. «Συνήθως οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων δεν αγαπούν τα ζώα. Επιπλέον το θέμα των υιοθεσιών δεν είναι ξεκάθαρο. Φυλάξεις δεν υπάρχουν. Ζώα “χάνονται”, ίσως και σκοπίμως. Αλλα πάλι πωλούνται, ενώ θα έπρεπε να δίνονται δωρεάν. Λίστα των “οικογενειών” ή των νέων ιδιοκτητών τους τις περισσότερες φορές δεν κρατείται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μη γνωρίζουμε πού καταλήγουν τα σκυλιά».

Κατά την κ. Αλεξανδρή, «το μεγαλύτερο πρόβλημα ξεκινά από το ότι ο δήμοι δεν θέτουν σε εφαρμογή τη νομοθεσία και δεν έχουν δημιουργήσει δημοτικά κυνοκομεία, χώρους περίθαλψης αδέσποτων ζώων όπου να ολοκληρώνεται ο κύκλος στείρωσης, έλεγχος υγείας, γεννήσεων των αδέσποτων και περίθαλψής τους μέχρι την υιοθεσία. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις».

Τι θα γινόταν αν χτυπούσαν ένα παιδί;

Ο κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, κτηνίατρος, έχει ανοίξει εδώ και δύο χρόνια κλινική ζώων στο Μαρκόπουλο και είναι μάρτυρας μεγάλου αριθμού ατυχημάτων με αδέσποτα ζώα στην Ανατολική Αττική:

«Τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και η κίνηση προς τα εξοχικά είναι αυξημένη, σε Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα κ.λπ. γίνονται πολλά ατυχήματα. Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι αρκετοί οδηγοί μάς φέρνουν πολλά χτυπημένα ζώα στην κλινική.

Εχουμε κάνει πρόβλεψη για να περιθάλπουμε μέχρι 100 αδέσποτα. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα. Βέβαια, ένα αδέσποτο μπορεί να μείνει και ένα και δύο χρόνια μέσα, αν χρειαστεί». Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τα αδέσποτα.

Τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει προσλάβει το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων ύστερα από τροχαία ατυχήματα υπογραμμίζει και η κ. Ιρις Νούση, κτηνίατρος στο Κτηνιατρείο Αθηνών: «Ενας στους 20 οδηγούς θα πάει ένα ζώο που χτύπησε στο γιατρό. Τι θα γινόταν αν χτυπούσαν ένα παιδί; Δεν διαφέρει και πολύ η νοοτροπία της εγκατάλειψης. Συνήθως αυτοί που τα φέρνουν είναι οι οδηγοί που ακολουθούν και έχουν παρακολουθήσει το ατύχημα. Καθημερινά έχουμε ένα με δύο περιστατικά. Υπάρχουν, όμως, και ατυχήματα που δεν τα μαθαίνουμε ποτέ».

Σύμφωνα με την κ. Νούση, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο στην περιφέρεια. «Στην Αθήνα οι άνθρωποι είναι πιο συνειδητοποιημένοι».

Νόμος υπάρχει, έλεγχος δεν γίνεται


Το θέμα των αδέσποτων ζώων είχε απασχολήσει και τη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο, ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Γαλαμάτης. Οπως επισημαίνει ο ίδιος στον ΕΤ.Κ:

«Ο νόμος για τα αδέσποτα είναι πολύ καλός αλλά έχει τεράστια νομικά κενά. Ποιος θα ελέγξει τον κάτοχο του σκύλου αν έχει βάλει τσιπ; Κινείσαι στο εθνικό δίκτυο και βλέπεις τρία νεκρά ζώα.

Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Σκυλίσια ζωή (συνέχεια)
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 10, 2007, 09:59:32 μμ »
Ποιον πρέπει να ειδοποιήσεις;

Η εικόνα των πτωμάτων μέσα στην πόλη είναι πραγματικά άθλια. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι έχουν στόχο και κυνηγούν τα ζώα. Το όλο θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη». Τα νεκρά ζώα είναι, σύμφωνα με την κ. Αλεξανδρή, «ιερή υποχρέωση» του τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κάθε δήμου να τα απομακρύνει από το οδόστρωμα.

«Πρέπει το τμήμα αυτό να φροντίζει άμεσα για την περισυλλογή των πτωμάτων για υγειονομικούς λόγους, αλλά και με σεβασμό προς το ίδιο το ζώο που υπήρξε κάποτε και βλέπεις να περνούν από πάνω του χιλιάδες άλλα αυτοκίνητα, βεβηλώνοντας ακόμη και το θάνατό του.

Σε μερικούς δήμους η υπηρεσία λειτουργεί άμεσα και σε κάποιους άλλους καθόλου.
Στο Κορωπί, για παράδειγμα, βλέπουμε νεκρά ζώα στο δρόμο για εβδομάδες. Ο δήμος δεν έχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα και δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι παρά τις πιέσεις όλων μας», υποστηρίζει η ίδια.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Κορωπίου κ. Χρήστο Μεγαγιάννη και την επίσκεψη μας στο δημαρχείο, καταφέραμε να μιλήσουμε μόνο με μια υπάλληλο στην οποία ανατέθηκε μόλις προ ενός μηνός η υλοποίηση του προγράμματος, με προοπτική η εφαρμογή του να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου.
Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης τα Καλύβια, η Παιανία και το Λαύριο, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Οπως μας ενημερώνει και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργος Δημόπουλος, τα πτώματα των ζώων που δεν έχουν πεθάνει από παθογόνα αίτια πρέπει να θάβονται, ενώ την οριστική λύση θα δώσει ένας αποτεφρωτήρας: «Ο κανονισμός 1774/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, περί καθορισμού γενικών υγειονομικών κανόνων για τα ζωικά υποπροϊόντα, ορίζει τα πτώματα των ζώων, αν δεν έχουν πεθάνει από παθογόνα αίτια (μολυσματικές ασθένειες), να θάβονται. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να επεξεργάζονται σε θερμογόνο μονάδα και να θάβονται μετά. Τα ελάχιστα αδέσποτα που βρίσκονται στο δήμο μας τα περισυλλέγουν τα ειδικά συνεργεία μας».

Ο κ. Δημόπουλος τονίζει ότι χρειάζεται επέκταση του αποτεφρωτήρα της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) για να έχει τη δυνατότητα να δέχεται και ζώα: «Αυτό θα διευκόλυνε πολύ την κατάσταση». Σχετικά με τον αποτεφρωτήρα, η προϊσταμένη στο τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων κ. Αννα Μακρή αναφέρει:

«Ο καυστήρας δεν έχει ακόμη τη σύμβαση για να αποτεφρώνει πτώματα ζώων. Είναι στις επόμενες συμβάσεις που θα υπογραφούν, ώστε να μπορεί να γίνεται και η αποτέφρωση των πτωμάτων ζώων θυμάτων τροχαίων».

Οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ της Φυλής επιβεβαιώνουν ότι τα νεκρά ζώα από τους περισσότερους δήμους, οι οποίοι δεν διαθέτουν εξειδικευμένα συνεργεία, πετάγονται στους κάδους απορριμμάτων. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Γιώργος Χάρδας, αποκαλύπτει:

«Δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται με τους δήμους και τι βάζουν μέσα στα απορριμματοφόρα. Προφανώς μαζί με τα σκουπίδια πέφτουν και τα πτώματα των ζώων. Είναι αδύνατον μέσα σε 6.500 τόνους σκουπίδια που ρίχνονται καθημερινά να ξέρεις τι υπάρχει».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΧΥΤΑ κ. Κωνσταντίνος Μνηματίδης σημειώνει:
«Δεν υπάρχει χώρος ταφής νεκρών ζώων στον ΧΥΤΑ. Πιθανόν τα πετούν στους κάδους των δήμων, τα παίρνουν τα απορριμματοφόρα και τα φέρνουν. Επισήμως, βέβαια, δεν ξέρω κάτι τέτοιο. Ομως, κατά καιρούς έχουμε βρει πτώματα ζώων. Είναι γεγονός».


ΓΑΡΝΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Ελεύθερος Τύπος
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 11, 2007, 01:07:42 πμ »
Αν υποχρεωθούν οι δήμοι να μαζεύουν τα νεκρά ζώα, θα μαζεύουν και τα τραυματισμένα ως νεκρά. Κι αν έχουν κι αποτεφρωτήρες έχουν να κάψουν ζωντανάαα… ου μπλέξεις με λεχρίτες κι αλητάμπουρες. Μόνο με πολυβόλο στραμμένο συνεχώς επάνω τους μπορεί να γίνει δουλειά.
Πάτημα κάτω θέλουν τα καθίκια να περνάς και να ξαναπερνάς με έναν οδοστρωτήρα από πάνω τους και να μην χορταίνεις να τους πατάς.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2140
 • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 11, 2007, 03:08:21 πμ »
Θανάση χαλάρωσε, μη χάνεις την ψυχραιμία σου ;D

Σοβαρά τώρα, Θυμάμαι και γω το διάστημα που δούλευα στον τομέα καθαριότητας του δήμου, μαζεύαμε τα πατημένα ζώα από το δρόμο. Μας ειδοποιούσανε κυρίως κάτοικοι του δήμου και πηγαίναμε επί τόπου την ίδια μέρα. Είμασταν το συνεργείο που μάζευε τα ογκώδη απορρίματα. Δηλαδή ό,τι δεν πετιέται στον κάδο. πολυθρόνες, πλυντήρια, μπάζα κτλ. Πράγματι τα πτώματα των ζώων τα φορτώναμε με φτυάρια πάνω σε ένα κλάρκ (που το είχαμε για να φορτώνει τα μπάζα) και αυτό τα ανέβαζε και τα έριχνε στο ανατρεπόμενο φορτηγό που είχαμε τα ογκώδη. Μετά αδειάζαμε το φορτηγό σε χώρο που πετούσαμε τα μπάζα! ούτε καν ΧΥΤΑ!  Αλλά δεν έτυχε ποτέ να βρούμε μισοζωντανό ζώο. και πολύ αμφιβάλλω αν θα το σκότωνε κάποιος επί τούτου. ούτε θα το περιέθαλπτε βέβαια αλλά για να το αποτελειώσει αποκλείεται μιας και θεωρούνταν από τους εργαζόμενους μεγάλη αγγαρεία και δύσκολη η περισυλλογή των νεκρών ζώων. Ήταν το θέαμα αποκρουστικό γιατί τα περισσότερα ήταν πατημένα στο κεφάλι ή παραμορφωμένα και κανείς δεν ένιωθε ωραία με το όλο θέμα...
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2906
 • Φύλο: Άντρας
  • Τσίρκο
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 06:59:54 μμ »
06/12/2007
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΟΠΛΥΤΟΥ
Τα σκουπίδια, τα τετράποδα και τα δίποδα

Εφημερίδα
΄΄Η ΑΛΗΘΕΙΑ΄΄

Αποσυνδεδεμένος elena116

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 550
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 07:03:47 μμ »
θεε μου τι ειναι αυτο?το πεταξαν ζωντανο στα σκουπιδια?δεν αντεχω τι γινεται πια?σαν αυτον που εκαψε το σκυλο.....δε γινεται να πανε να του σπασουν το αμαξι να του καψουν το σπιτι να τον πλακωσουν στο ξυλο?που ειναι μερικοι μπραβοι οταν τους χρειαζεσαι

Αποσυνδεδεμένος elsa

 • Συντονίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 6819
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Αποσυντονίστηκα...
  • elsa's blog
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 18, 2007, 09:45:59 μμ »
Μου θυμίζει μια από τις φριχτότερες σκηνές του Eatrhlings από παρόμοιο περιστατικό στην Τουρκία...
 :(

ΕΛΕΝΗ

 • Επισκέπτης
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 19, 2007, 01:23:04 πμ »

     ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΟ, ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ......ΤΙ Ν' ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙΣ...ΤΙ;

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2140
 • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 19, 2007, 01:23:56 πμ »
αυτό είναι πολύ απάνθρωπο σαν πράξη..
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

 • PSYCHANIMAL
 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 1321
 • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
  • Psychanimal
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 31, 2007, 02:12:38 πμ »
Το χειροτερο ειναι οτι τα βαζουν μεσα στο σκουπιδοντενεκε κι οποιοσ ριχνει βαρεια σακουλα...το αλλο ειναι οτι παρατανε κουτεσ με ζωα στη μεση του δρομου... αυτα βλεπω κι εχω φριξει... παιδια ειναι φριχτα τα πραματα!Ευτυχως υπαρχουν και καλοι ανθρωποι που ενδιαφεονται τα μαζευουν τα περιθαλπτουν κλπκλπ. Εμαθα οτι στο δημο θερμης ετοιμαζεται κατι πολυ καλο και υπευθυνο πχ με ατομο που ξερω
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

Αποσυνδεδεμένος pella

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 282
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 02, 2008, 11:50:40 μμ »
Chihuahua: Τα μικροσκοπικά Τσιουάουα (Chihuahua), χρησιμοποιήθηκαν σε θρησκευτικές τελετές από τον αρχαίο πολιτισμό των Αζτέκων στο Μεξικό: τα έκαιγαν μαζί με τα νεκρά αφεντικά τους, καθώς πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο οι αμαρτίες του νεκρού, έφευγαν από αυτόν και μεταφέρονταν στο σκύλο.

Πηγή:  http://www.petcity.gr/pages/index.php?page=ls_articles.php&lang=el

Φυλάξου από λογική κι επιστήμη,των πιο τρανών όπλων του ανθρώπου την ανίερη συμμαχία,θ'ἀφήσεις να σε παρασύρουν με εκτυφλωτικές μαγγανίες,σε κβαντικά πεδία
Καίσλ

Αποσυνδεδεμένος antismoke

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 435
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 03, 2008, 12:26:19 πμ »
 AΧ! Ανοίγοντας το πετ-σίτυ, βρήκα αυτή την απίστευτη φωτογραφία.  :DΚαι θέλω να πάρω μωρό λαμπραντόρ και μωρό γατάκι. Λέτε να το κάνει μια χαψιά όταν μεγαλώσουν ή τα πάνε καλά όπως φαίνεται στη φωτογραφία;


Αποσυνδεδεμένος antismoke

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 435
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 03, 2008, 01:32:42 πμ »
 Και άλλη μία φωτογραφία που μόλις βρήκα.  Άσχετη μεν, φοβερή δε.  Απίστευτη φάτσα!!!  ;D ;DΕΛΕΝΗ

 • Επισκέπτης
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 03, 2008, 06:54:38 πμ »
AΧ! Ανοίγοντας το πετ-σίτυ, βρήκα αυτή την απίστευτη φωτογραφία.  :DΚαι θέλω να πάρω μωρό λαμπραντόρ και μωρό γατάκι. Λέτε να το κάνει μια χαψιά όταν μεγαλώσουν ή τα πάνε καλά όπως φαίνεται στη φωτογραφία;
                 Τα λαμπραντόρ είναι υπέροχα σκυλιά, κάνουν με τους πάντες, αρκεί να μην είναι μόνα τους! ψοφάνε για παρέα....

Αποσυνδεδεμένος antismoke

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 435
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Σκυλίσια ζωή
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 03, 2008, 12:19:17 μμ »

                 Τα λαμπραντόρ είναι υπέροχα σκυλιά, κάνουν με τους πάντες, αρκεί να μην είναι μόνα τους! ψοφάνε για παρέα....


Aαααα.....!!!    :D   Eλένη ευχαριστώ. Μου έφτιαξες τη μέρα. Υπέροχα. 
Χμμμμ....να δω πότε θα είναι ευνοικές οι συνθήκες για να το κάνω επιτέλους.  :-\

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής