Αν τσιγαρίσεις τα χόρτα, η πίτα γίνεται χάλια. :-X Τα χόρτα όπως είναι κομμένα τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε μεταξύ τους ανάμεσα στις χούφτες μας ώστε να μαραθούν. Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε. Δοκιμασμένο από τις παλιές γυναίκες που είναι εξπέρ στις πίτες.
Αν πάλι κάνετε κανονική νηστήσιμη πίτα (όχι γρήγορη όπως της συνταγής που βάλατε) και αν ανοίξετε φύλλο, όταν το βάλετε στο τραπέζι, αντί να βάλετε αλεύρι βάλτε νισεστέ.( πουλάνε στο σούπερ-μάρκετ. Είναι σαν το άνθος αραβοσίτου). Ανοίγει πιο εύκολα, γίνεται πιο λεπτό και κατά συνέπεια πιο τραγανό στο ψήσιμο.
Επίσης στα χόρτα αν βρείτε στη λαική, βάλτε και τσουκνίδα, λάπατα, μυρώνια, παπαρούνα.
Και βάλτε αντί για ρύζι, λίγο τραχανά για να τραβήξει τα υγρά και να μην παπαριάσει η πίτα. Θα γίνει πιο τραγανή.
Αυτά για τη νηστήσιμη εκδοχή της, χωρίς αυγά και φέτα όπως κάνουν στα χωριά.